Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Dziękuje:) wiem, że świruje ale pierwszy raz mam owulacje a przynajmniej szanse na nią:)

Wyłączaj komputer i zabierajcie się do serduszowania :)!

rah, Tova33 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to już bez wątpliwości pozytyw ;-) Życzę pomyślności!

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :) ja zaczelam niestety cykl od nowa.w czwartek wizyta u dr Lojko.zobaczymy :)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie, czy myslicie ze to ze mialam teoretycznie owulacje to zasługa HSG, luteiny, glucophageru czy inofemu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:02

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Mam do was pytanie, czy myslicie ze to ze mialam teoretycznie owulacje to zasługa HCG, luteiny, glucophageru czy inofemu??
    HCG z tego co wiem to hormon ciążowy, więc coś Ci się pomyliło...
    Co do luteiny... Mnie Koch mówił, że jeśli wyższy progesteron poprzez przyjmowanie luteiny w poprzednim cyklu to potem lepszy wyrzut estrogenów w następnym cyklu, czyli jakiś związek z owulacją to może mieć. Glucophager to o ile się nie mylę lek na problemy insulinowe, więc jak najbardziej obniżenie insuliny wpływa na pojawienie się owulacji. No a inofem jak wiadomo reguluje gospodarkę hormonalną i wpływa pozytywnie także na owulację. Nie wiem który z tych leków miał decydujące znaczenie. Sądzę, że każdy z nich pozytywnie odegrał swoją rolę. Całkiem dobry zestaw, który u mnie także mógłby okazać się zbawienny, ale niestety wizyta u Kocha dopiero po świętach. Pozdrawiam ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    HCG z tego co wiem to hormon ciążowy, więc coś Ci się pomyliło...
    Co do luteiny... Mnie Koch mówił, że jeśli wyższy progesteron poprzez przyjmowanie luteiny w poprzednim cyklu to potem lepszy wyrzut estrogenów w następnym cyklu, czyli jakiś związek z owulacją to może mieć. Glucophager to o ile się nie mylę lek na problemy insulinowe, więc jak najbardziej obniżenie insuliny wpływa na pojawienie się owulacji. No a inofem jak wiadomo reguluje gospodarkę hormonalną i wpływa pozytywnie także na owulację. Nie wiem który z tych leków miał decydujące znaczenie. Sądzę, że każdy z nich pozytywnie odegrał swoją rolę. Całkiem dobry zestaw, który u mnie także mógłby okazać się zbawienny, ale niestety wizyta u Kocha dopiero po świętach. Pozdrawiam ;-)

Mialo byc HSG:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pierwszym monitoringu u Łojko. Lekarz super. Chyba udało mu się zdiagnozować moją przyczynę długich starań. W przyszłym cyklu monitring + pregnyl i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Magda lena, Tova33, Iwka lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@. to super :) Oby się udało.

Powiedzcie mi Dziewczyny, bo tak czytam jak zachwalacie tego Łojko.
    On przyjmuje prywatnie, na nfz? I w jakiej przychodni? Długie są terminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 19:07

emka@ lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka@ a co podejrzewa? Trzymam kciuki!Magda lena,Lojko prztjmuje na nfz w poradni rozrodczosci przy szpitalu na Bielanach.termin oczekiwania ok m-ca,troche nawet mniej moze.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem przyjmuje też prywatnie, chyba na Dziewulskiego:)

Iwka lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Mam iśc na badanie estradiolu, LH, FSH i TSH w piątek. Miał to być mój 3 dc. Będzie zapewne 2 dc. W sb laboratoria pozamykane, więc muszę iść w piątek.
    Czy to nie za wcześnie? Wiem, ze widełki są 2-3 dc na badania. A wy w którym dc robiłyście?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam miec miedzy 2-3 dc, i robilam 3 dc w sobote na uniwersyteckiej

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo faktycznie od 8 w sb robią <3 Dziękuje AnaR! :*
    I tak będzie to odpłatne, bo mam skierowanie od Migdy, a chodzę prywatnie do niego :-/ co za kraj :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czekałyście rok bez ciąży, żeby brać lekarstwa? Ja byłam ostatnio u dwóch ginekologów i mówią że to za wcześnie, żeby coś robić i ma koniecznie minąć ten rok. Na razie staramy się 9 miesięcy. Martwię sie trochę bo juz nie jestesmy tacy młodzi i czas ucieka.
    Mam koleżankę, która zaczęła brać tabletki na stymulacje ovu już po 4 miesiącach starań. Tyle, że to nie toruński lekarz jej przepisał. Fakt, że teraz ma bliźniaki ;).

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja faktycznie czekałam 12 miesięcy. Pierwszy raz na badanie przyszłam po 8 msc starań, ale lekarz odesłał do domu :) Przyszłam po 12 msc i zaczęliśmy badania. Na razie hormony zrobiłam, teraz mam zbadać drugi raz. Podejrzewam i mam taką nadzieję, że zaczniemy działać konkretniej. Hyh :(

Płatku, a ile masz lat? Jeśli jesteś po 35 roku życia to nie powinno się tak długo czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:11

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez się pytał jak długo się staramy i też mowił że minimum 12 mc musi minąc

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33 lata ale mój facet ma 40, więc wolałabym już za długo nie czekać. Zrobilismy już badanie hormonów i nasienia na własna rękę a teraz to juz chyba poczekamy do tych 12 miesięcy. Nie będziemy próżnować, może coś się uda :). A ty AnaR jak długo? Mnie teraz martwi ten czynnik psychiczny. Wszędzie radzą, żeby sie wyluzować...ale jak?

AnaR lubi tę wiadomość

• AnaR Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Ja mam 33 lata ale mój facet ma 40, więc wolałabym już za długo nie czekać. Zrobilismy już badanie hormonów i nasienia na własna rękę a teraz to juz chyba poczekamy do tych 12 miesięcy. Nie będziemy próżnować, może coś się uda :). A ty AnaR jak długo? Mnie teraz martwi ten czynnik psychiczny. Wszędzie radzą, żeby sie wyluzować...ale jak?

ja mam 29 a moj mąż 32, od prawie 3 lat od slubu, do stycznia staralismy sie na wlasną ręke 12 mc, ale wiedziałam że mam PCOS i niedoczynność, od stycznia mam nowego gina - badanie nasienia, HSG metodą SIS, i pierwszy raz od nie pamietam kiedy miałam teraz owulacje
    A z czynnikiem psychicznym to sie zgadzam, wszedzie ktos w ciaze zachodzi albo rodzi

Pazyfae lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.co do badan LH,FSH i prolaktyny tez mialam miec robione 3go dnia ale ze wypadala mi sb to zrobilam 2giego zeby nie placic.jak sie okaze ze zle,zrobie jeszcze raz.jutro bede wiedziec bo ide do gin.co do staran to my odstawilismy antykoncepcje w styczniu- ponad rok temu i ja od tego czasu licze starania.tak tez mowie lekarzom.cykl zaczelam tak naprawde obserwowac duzo pozniej.ale uwazam ze to bez znaczenia akurat. Stankiewicz w matopacie tez mnie odsylal po pol roku,zeby probowac dalej bez badan.

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR to jestesmy w tym samym wieku i nasi mezowie tez:) ja tez zmienilam lekarza bo Stankiewicz nie chcial mi dac skierowania na badanie chociaz mialam podejrzenie PCOS i leczylam sie na niedoczynnosc

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ