Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Cześć dziewczyny . Orientujecie się może ile bierze prywatnie dr. Łojko?
    120 zł za wizytę a USG już robi za free w szpitalu.

Torunianka lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Sayuri jakie wrażenie zrobił na Tobie dr Wojnowski? Ja do niego chodzę i czasem juz nie wiem...jest bardzo miły ale czasem mam wątpliwości bo mam duże skoki tsh a on ciągle twierdzi, że to nie problem i życzy mi powodzenia w staraniach.
    To dobrze, że nie panikuje ale czasem chciałabym, żeby był bardziej wnikliwy.

Ja jestem 3 dni po OWU i znów zyję nadzieją :)
    Byłam u niego pierwszy raz i wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, w szczególności, że mój wynik TSH 3,52 (czy coś koło tego) zakwalifikował już jako niedoczynność tarczycy przy staraniu się o dziecko i od razu przepisał leki, a bałam się, że będzie kazał zrobić dodatkowe badania, zanim da leki, albo w ogóle nie da bo stwierdzi, że wszystko ok, a tu czas ucieka (mamy z mężem po 32 lata). Druga wizyta pod koniec czerwca, wtedy zobaczę. Trochę już denerwuje mnie moja gin - Marchwińska, bo co do niej idę, to słyszę, że na następną wizytę zaprasza z powodu zatrzymania miesiączki, a tu to cholerstwo przychodzi co miesiąc :/
    Ja dziś mam owu. Trzeba męża przycisnąć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja dziś mam owu. Trzeba męża przycisnąć :D
    To do dzieła 0hump.gif
    ;)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri do dzieła! co ty jeszcze robisz przed komputerem :)?

• sayuri Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że w pracy jestem do 22....
    ale mąż już rano był zwarty i gotowy :D

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przyjemny wieczór wam się zapowiada :). Oby też był owocny.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym już i bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i wsparcie. Przyznam, że czasem popłaczę w poduszkę, po cichu albo całkiem jawnie, kiedy tak mi się na te myśli zbierze. Co rusz naokoło rodzą się dzieci, a my, choć mamy warunki, tj. dom, pracę, ciepłe serca, tych dzieci doczekać nie możemy...

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryczę co miesiąc jak @ przychodzi. Raz jak mi się spóźniła tydzień i w końcu przyszła to przez dwa dni płakałam. Mój facet już patrzył na mnie z przerażeniem ;).

• sayuri Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie nadzieje pokładam w Euthuroxie, ale wiem, że jak mimo to małpa przylezie to też będę wyć... a to akurat w urlop wypadnie.

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Wielkie nadzieje pokładam w Euthuroxie, ale wiem, że jak mimo to małpa przylezie to też będę wyć... a to akurat w urlop wypadnie.
    No to tak jak ja w metforminie. Jak to nie pomoże to ja już nie wiem co. I nie wiem co zrobię jak przyjdzie @

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jeszcze 1 pytanie na temat Łojko :D

A czy Łojko prywatnie wykonuje SHG?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy dziewczyny macie chociaz w czym pokladac nadzieje.ja biore Euthyrox od 2 lat,metformine od pazdziernika i nic ;( Postanowilam posilic sie witaminami i biore obecnie kwas foliowy,wit d3,cynk i olej z wiesiolka. w planach mam uzupelnienie o witamine a+e i bcomplex.a Wy bierzecie jakies ziolka albo dodatkowe witaminy?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    wy dziewczyny macie chociaz w czym pokladac nadzieje.ja biore Euthyrox od 2 lat,metformine od pazdziernika i nic ;( Postanowilam posilic sie witaminami i biore obecnie kwas foliowy,wit d3,cynk i olej z wiesiolka. w planach mam uzupelnienie o witamine a+e i bcomplex.a Wy bierzecie jakies ziolka albo dodatkowe witaminy?

ja biore euthyrox 50 od 2 lat, glukophager od 1,5 mc i inofolic od 1mc, oczywiscie kwas foliowy jeszcze dodatkowo i widze ze sa efekty bo dostalam okres bez luteiny
    ale 22.04 mam endo i spytam sie czy jak zamieni mi euthyrox na letrox bo po nim podobno latwiej schudnac

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie nad inofolikiem zastanawiam.a to lekarz Cj doradzil czy sama ppstanowilas brac?czytalam duzo pochlebnych komentarzy w zwiazku z tym preparatem

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od 16 miesięcy kwas foliowy,a od 7 miesięcy falvit. Teraz przerzuciłam się na falvit mama no i wiesiołek do owulacji.
    Od 4 lat (jeszcze zanim zamarzyłam o dzidziusiu) łykam tran i żadne przeziębienie się mnie nie czepia. Chociaż tyle.

Ważne jest też żeby przyszli tatusiowe jedli kwas foliowy. Mój oprócz kwasu fol. bierze jeszcze, żeń szeń vita complex, wit D i kwasy omega.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz proponował Inofolic, a ja biore Inofem sorki, że tam inaczej napisalam ale z rozpedu, inofem ma ten sam sklad a jest tanszy

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też euthyrox już chyba ze 3 lata, oprócz tego kwas foliowy, bo przed ciążą to ważne, olej z wiesiołka w pierwszej fazie, ostatnio witaminę D bo tak zalecił mi dr Wojnowski i żelazo bo wyszły mi słabe wyniki.
    Tak myśle sobie, że tego typu leki cudów to pewnie nie zdziałają. Boje sie juz nastawiać że jakaś cudowna tabletka nagle pomoże. ciagle się nakręcam i ciągle nic z tego.

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wspomagacze na pewno nakręcają ale czy pomagają? Trochę tracę nadzieję. Mój codzienny zestawik to: metformax, wiesiołek(do owulacji), omega3, multiwitamina, siemię lniane, inofolic, kwas foliowy, świeży sok z grejpfruta.
    Od nowego cyklu inofolic pojadę dwie saszetki. Poleciła tak ginka.
    Jeśli dalej nic nie będzie to odstawiam chyba wszystko oprócz metforminy. Szkoda na to kasy, a poza tym już się gubię w tych suplementach. Znam przypadki dziewczyn, które tak zrobiły i o dziwo nagle zaciążyły. To ci dopiero paradoks.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Ja już chciałam kupować suplement specjalnie dla starających się ale jakoś sie powstrzymałam. Tyle pieniędzy na to wszystko...Nie wiem tylko czy jak dalej się nie uda to też będę taka konsekwentna i nic więcej nie kupię :/.

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ