Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej autem

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedziesz Szosą Chełmińską w stronę miasta, jak jest skrzyżowanie z ul. Polną (dość duże, ze światłami), po przejeździe droga dwujezdniowa przechodzi w jednojezdniową, jest przejazd kolejowy niestrzeżony, zaraz za tym przejazdem w prawo odbija ul. Św. Józefa - wjeżdżasz tam i jedziesz prosto jakieś 1,5 km, jak dojedziesz do skrzyżowania (chyba obecnie ze światłami), to po prawej stronie będzie zjazd do szpitala. Wjazd autem na teren szpitala 3zł, bez gwarancji miejsca parkingowego ;)

Torunianka lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri Bardzo dziękuje za pomoc.
    A orientuje się może ktoś ile teraz czeka się za wizytą do Lojko na NFZ?

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dwa tygodnie temu byłam na wizycie u dr Wojnowskiego. Powiedział, że mam przyjść za trzy miesiące i najlepiej, gdybym od razu zapisała się, bo kolejki do niego długie. A że kolejka do rejestracji była długa, spieszyło mi się, zadzwoniłam dzisiaj. Usłyszałam, że zapisy są na wrzesień.... (prywatnie). Zrobiłam ślicznego karpia do słuchawki, zapytałam później, co jeśli zajdę w ciążę, bo doktor kazał wtedy szybko przyjść. No to jakoś się panią umówi....
    Kurtyna.

Wiem coś o tym. Ja czasem piszę do niego smsa jak chcę się upewnić po odebraniu wyników czy dawka dobra.
    Też już nie raz myślałam co będzie jak zajdę w ciążę.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ja tez mam podobnie z Wojnowskim.termin na sierpien...a umawialam sie w lutym bodajze

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co, wychodzi na to, że trzeba powiedzieć, że jest się w ciąży.. ciśnie się na usta.
    Ale tak żartować nie wolno, wiem. Ech, późno już, mózg wolniej pracuje.
    Cieszę się, że jesteście, Dziewczyny :)

Pazyfae lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko!!! Tyle czasu czekacie? Porąbane to....?! a skąd wiadomo jak sie będzie miało miesiączkę w sierpniu czy dalej ... no chyba, że ma sie idealnie jak w zegarku :D ja pierdziele.
    Mam wrażenie, że w Toruniu brakuje lekarzy i nie tylko ginekologów, ale również z innych specjalizacji....

:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:25

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Wojnowski to endokrynolog :) a tyle niestety czeka się do dobrego lekarza.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa to co innego :D Coś mi się ubzdurało, że to gin.
    Do Migdy w civisvita zapisy na NFZ zapisy są na wrzesień.... :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak mam wrażenie że Toruń jest 100 lat za murzynami w opiece zdrowotnej :(

Jeśli jest dobry lekarz, tak jak piszecie o tym endo to 1 na całe miasto :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynologów jest bardzo mało :(. A o niektórych opinia nienajlepsza to lepiej juz czekać do tego, co jest uważany za dobrego. A przynajmniej tak się wydaje.
    Ginekologa też już niejednego przetestowałam i szału nie ma.
    I co tu zrobić gdzieś jeździć daleko? Bez sensu. Może chociaż są dobrymi lekarzem, bo ja mam wrażenie, że z reguły ciężko o ginekologa, z którym się można fajnie dogadać.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po kolejnym monitoringu. Ciekawa jestem jak bedzie moj cykl wygladal bo jestem w 20 d.c a pecherzyk jeszcze nie pekl!Rosnie dziad - to dobrze, ale co to bedzie znow za dlugasny cykl!no chyba ze sie ciaza skonczy ;)bo jesli nie to znow ponad trzydziestodniowy. a ostatni mialam 28.myslalam ze mi sie moze ustabilizuje ale gdzie tam.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae a od jakiego czasu chodzisz na monitoringi?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moj drugi monitorowany cykl

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam poważnie zastanawiać się, czy mam w ogóle śluz płodny. Niby jest wilgotno wtedy, kiedy trzeba, ale niekoniecznie jest jak białko jajka kurzego :/

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, a jakiej wielkości masz pęcherzyk dominujący? Lekarz nie da Ci Pregnylu na pęknięcie?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przedwczoraj pęcherzyk 22mm. Jeśli dziś nie pęknie (wieczorem idę do gina) to mam nadzieję, że mi da Pregnyl. Sama go wybłagam !

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie pomyslalam o Pregnylu..on tez nic nie wspominal.ide jutro to tez powiem...wczoraj mialam 22,5mm dominujacy

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ten pregnyl daje?

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to piękny pęcherzyk!!!!
    Kochana poczytaj sobie http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf

Pregnyl powoduje pęknięcie pęcherzyka (tzn. powinien, ale nie musi ... jak zawsze) Czasami lekarze podają podwójną dawkę. (1000 zamiast 500).
    Sama jestem ciekawa co dziś mi wykaże usg....
    jak na złość mąż nie ma nastroju do serduszkowania :( Jest zapracowany i zmęczony. Trudno .... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:32

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ