Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja zaczęłam poważnie zastanawiać się, czy mam w ogóle śluz płodny. Niby jest wilgotno wtedy, kiedy trzeba, ale niekoniecznie jest jak białko jajka kurzego :/

Kurczę no powiem Wam że ja też tak mam .... nigdy nie zauważyłam u siebie śluzu rozciągliwego .... hmmm ....

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozciągliwy jest, ale nie jest przezroczysty, tylko biały, jak zawsze...

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze sluzem podobnie jak u Magda leny..nie zaobserwowalam rozciagliwego nawet mimo owulacji ktora wyszla na monitoringu.od tego cyklu biore wiesiolek ale nie zaobserwowalam poprawy.biore 2 tabl dziennie,moze za malo..

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    U mnie rozciągliwy jest, ale nie jest przezroczysty, tylko biały, jak zawsze...
    U mnie podobnie. Rozciągliwy, że hoho, na 10cm nawet ale przezroczysty nie... Taki białawy. Czasem bardziej czasem mniej. I tez już sama nie wiem.... To dobry czy zły?
    Chyba zawsze taki miałam, a kiedyś urodziłam dziecko, więc logicznie myśląc to płodny który jest w stanie przetrzymać trochę plemniki skoro córkę mam... Chyba...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czy skoro jest owulacja a sluz nie jest rozciagliwy to znaczy ze i tak nie ma szans ?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz płodny chyba nie zawsze musi być widoczny na zewnątrz. Ja jest go mniej, to jest tylko w okolicach szyjki i to też może wystarczyć dla plemników.

Ja niby mam trochę rozciągliwego ale nie jest to mistrzostwo świata.

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    to piękny pęcherzyk!!!!
    Kochana poczytaj sobie http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf

Pregnyl powoduje pęknięcie pęcherzyka (tzn. powinien, ale nie musi ... jak zawsze) Czasami lekarze podają podwójną dawkę. (1000 zamiast 500).
    Sama jestem ciekawa co dziś mi wykaże usg....
    jak na złość mąż nie ma nastroju do serduszkowania :( Jest zapracowany i zmęczony. Trudno .... :(

Magdagda Lena, jeśli na twoim wykresie jest owulacja zaznaczona w niedzielę a twój pęcherzyk w poniedziałek jeszcze był w całości tzn. że ovufriend się myli?

To trochę źle wróży...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. Na razie nie poprawiam wykresu. Zaraz idę do gina i przekonamy się czy dajemy zastrzyk czy sam pęcherzyk pękł. Jak wrócę to zaznaczę owulkę ręcznie. Ale się napaliłam na ten cykl ... takiego pęcherzyka i endometrium jeszcze nie miałam <3

No ale to świadczy o tym jak tempki mogą oszukiwać :(
    OF już dwa razy wprowadził mnie w błąd. Podczas pierwszego monitoringu było tak samo ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:46

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ale się napaliłam na ten cykl ... takiego pęcherzyka i endometrium jeszcze nie miałam <3

To dokładnie jak ja, oby tylko pękł i było wszystko w porządku. Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po lekarzu!!!

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze pękające pęcherzyki!

To mój pierwszy wykres tutaj i już się cieszyłam, że w końcu będę wiedziała kiedy ta owulacja :(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny! Jestem pełna nadziei. Pęcherzyk elegancko pękł sam. Owulacja była 11 dc (w poniedziałek) po usg.
    Kurczę nooooo. Nie chcę tak się nastawiać.... ale jak można się nie nastawiać? Lekarz mówi, że wszystko piękne. Nasienie męża silne!
    Martwi mnie to, że za mało serduszkowaliśmy. Owu wystąpiła ok.20:00 w pn a my działaliśmy w ndz rano i we wt rano.... Kurde mać no.... ale co ma być to będzie.

Pazyfae lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę plemniczki mogły poczekać a we wtorek może jeszcze jajeczko czekało. Nie jest źle.
    A OF pomylił się tylko o 1 dzień, więc może też nie tak źle.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,super!!gratulacje!!to teraz nic tylko obserwowac cykl dalej.niech sie zazieleni!!!

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak dzidzia ma być, to będzie. Czasem nawet i raz wystarczy, w końcu zwycięzca jest tylko jeden :)

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja niestety tak jak sie cieszylam,to tak mam dola.Monitoring wykazal brak owulacji.nie sądzilan ze tak mnie to podlamie,a ledwo do pracy poszlam ;( pecherzyk nie pekl.ma 29mm i nie ma szans zeby pekl.teraz trzeba zobaczyc czy sie wchlonie czy co sie z nim stanie

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, tak Ci przyrósł??? jeny. Bardzo szybko. Kuźwa :( Aż się wierzyc nie chce. Ost miałaś 22,5 mm a teraz już 29mm? Jak dla mnie to dziwne....
    A coś mówił o pregnylu? Że mógłby Ci dać zastrzyk? Chociaż teraz to juz za duży :(

Nie smuć się! :* <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, przejrzałam forum i widzę, że chodzisz do Łojko, tak?
    To był twój pierwszy monitoring?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,do Lojko.To byl moj drugi monitoring.poprzednio mialam pecherzyk na drugim jajniku,ponad 18mm niewiadomo w sumie kiedy dokl pekl i ile urosl.ale robilam u innego lekarza

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh. a za miesiąc idziesz na monitoring do Łojko też?
    Skoro to był Twój pierwszy monit u Łojko to może dlatego nie działał i chciał poczekać i zobaczyć co będzie. W kolejnym cyklu może już podziała w jakiś sposób?
    Tym bardziej że w poprzednim cyklu pękł. Grrrr. Głupie to :(

Nosek do góry i na poprawę humoru poserduszkujcie dziś.
    O dziwo gdy ja miałam cykl stracony jakiś czas temu to miałam najlepsze serduszkowanie z mężem... hyh :) Co za ironia. pffff

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o pregnylu nic nie mowil,cos tylko ze moze bedzie trzeba jakies leki wprpwadzic na to zeby pekaly.ale jeszcze nic wiecej nie ppwiedzial.musze dzisiaj sie ogarnac i pomyslec co tu dalej robic.

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ