Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sayuri wrote:Ja zaczęłam poważnie zastanawiać się, czy mam w ogóle śluz płodny. Niby jest wilgotno wtedy, kiedy trzeba, ale niekoniecznie jest jak białko jajka kurzego
Kurczę no powiem Wam że ja też tak mam .... nigdy nie zauważyłam u siebie śluzu rozciągliwego .... hmmm .... -
U mnie ze sluzem podobnie jak u Magda leny..nie zaobserwowalam rozciagliwego nawet mimo owulacji ktora wyszla na monitoringu.od tego cyklu biore wiesiolek ale nie zaobserwowalam poprawy.biore 2 tabl dziennie,moze za malo..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
sayuri wrote:U mnie rozciągliwy jest, ale nie jest przezroczysty, tylko biały, jak zawsze...
Chyba zawsze taki miałam, a kiedyś urodziłam dziecko, więc logicznie myśląc to płodny który jest w stanie przetrzymać trochę plemniki skoro córkę mam... Chyba... -
A ja sie zastanawiam czy skoro jest owulacja a sluz nie jest rozciagliwy to znaczy ze i tak nie ma szans ?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Magda lena wrote:to piękny pęcherzyk!!!!
Kochana poczytaj sobie http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf
Pregnyl powoduje pęknięcie pęcherzyka (tzn. powinien, ale nie musi ... jak zawsze) Czasami lekarze podają podwójną dawkę. (1000 zamiast 500).
Sama jestem ciekawa co dziś mi wykaże usg....
jak na złość mąż nie ma nastroju do serduszkowania Jest zapracowany i zmęczony. Trudno ....
Magdagda Lena, jeśli na twoim wykresie jest owulacja zaznaczona w niedzielę a twój pęcherzyk w poniedziałek jeszcze był w całości tzn. że ovufriend się myli?
To trochę źle wróży... -
Dokładnie tak. Na razie nie poprawiam wykresu. Zaraz idę do gina i przekonamy się czy dajemy zastrzyk czy sam pęcherzyk pękł. Jak wrócę to zaznaczę owulkę ręcznie. Ale się napaliłam na ten cykl ... takiego pęcherzyka i endometrium jeszcze nie miałam
No ale to świadczy o tym jak tempki mogą oszukiwać
OF już dwa razy wprowadził mnie w błąd. Podczas pierwszego monitoringu było tak samo ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:46
-
Magda lena wrote:Ale się napaliłam na ten cykl ... takiego pęcherzyka i endometrium jeszcze nie miałam
To dokładnie jak ja, oby tylko pękł i było wszystko w porządku. Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po lekarzu!!!PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
No Dziewczyny! Jestem pełna nadziei. Pęcherzyk elegancko pękł sam. Owulacja była 11 dc (w poniedziałek) po usg.
Kurczę nooooo. Nie chcę tak się nastawiać.... ale jak można się nie nastawiać? Lekarz mówi, że wszystko piękne. Nasienie męża silne!
Martwi mnie to, że za mało serduszkowaliśmy. Owu wystąpiła ok.20:00 w pn a my działaliśmy w ndz rano i we wt rano.... Kurde mać no.... ale co ma być to będzie.
Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Magda,super!!gratulacje!!to teraz nic tylko obserwowac cykl dalej.niech sie zazieleni!!!PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
No i ja niestety tak jak sie cieszylam,to tak mam dola.Monitoring wykazal brak owulacji.nie sądzilan ze tak mnie to podlamie,a ledwo do pracy poszlam ;( pecherzyk nie pekl.ma 29mm i nie ma szans zeby pekl.teraz trzeba zobaczyc czy sie wchlonie czy co sie z nim staniePCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Tak,do Lojko.To byl moj drugi monitoring.poprzednio mialam pecherzyk na drugim jajniku,ponad 18mm niewiadomo w sumie kiedy dokl pekl i ile urosl.ale robilam u innego lekarzaPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Yh. a za miesiąc idziesz na monitoring do Łojko też?
Skoro to był Twój pierwszy monit u Łojko to może dlatego nie działał i chciał poczekać i zobaczyć co będzie. W kolejnym cyklu może już podziała w jakiś sposób?
Tym bardziej że w poprzednim cyklu pękł. Grrrr. Głupie to
Nosek do góry i na poprawę humoru poserduszkujcie dziś.
O dziwo gdy ja miałam cykl stracony jakiś czas temu to miałam najlepsze serduszkowanie z mężem... hyh Co za ironia. pffff
-
Wlasnie o pregnylu nic nie mowil,cos tylko ze moze bedzie trzeba jakies leki wprpwadzic na to zeby pekaly.ale jeszcze nic wiecej nie ppwiedzial.musze dzisiaj sie ogarnac i pomyslec co tu dalej robic.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży