Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiam się, czy owu była. Dziewczyny a co powiecie na olej z wiesiołka? bierzecie? próbowałyście? to na śluz płodny niby.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście. Nigdy nie miałam problemów z wilgocią, ale od kilku cykli łykam po 4 tabl wiesiołka. I jest mega dobrze, aż za dobrze. Od nowego cyklu (obym nie musiała) schodzę do 2 tabletek. Za wilgotno ;) hyh.

Ale wiesiołek też dobrze działa na cerę i włosy ;) No i łykamy go tylko do owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 08:08

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też jakby poprawa po wiesiołku. Zaobserwowałam większą jego ilość w TYCH dniach. Ale mam jeszcze inny problem na który wiesiołek nie zaradził. Śluz ten rozciągliwy jest raczej biały, mętny, a nie przezroczysty. Z tego co wiem to nie jest najlepszej jakości śluz. No i na to już nie wiem co brać. Siemię lniane też mi nie pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:17

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę olej z wiesiołka ale nie widzę rewelacji. Ale rzeczywiście lepiej tylko do owulacji, żeby nie zaszkodzić.

Ja juz nie wiem jaki ten śluz powinien być. Myśle, że ja mam trochę za mało ale nie wiadomo z czym porównać.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie do dr Łojko. nie wiem po co ale nie mogę tak siedzieć bezczynnie a wy tak polecacie.

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobry wybór płatku. Teraz na pewno wszystko się ułoży ;-)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzisiaj Oeparol Femina. Po pięć tabletek zalecają dziennie... masakra. Z euthyroxem, żelazem i wit. D3 to już ładny zestaw. Kiedyś w duchu podśmiewałam się z dziewczyn, które wydziwiały i cudowały nad sobą kupując suplementy diety wspomagające płodność i inne rzeczy, dziś sama to robię....

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Zapisałam sie do dr Łojko. nie wiem po co ale nie mogę tak siedzieć bezczynnie a wy tak polecacie.

Na nfz się zapisałaś? Długa kolejka?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Muszę zainwestować w nowy termometr i chcę kupić owulacyjny, ale byłam wczoraj w 4 aptekach, dziś też w 4 i nie ma takich termometrów...
    W której aptece w Toruniu kupię termometr owulacyjny?
    W ostateczności zamówię przez net. Ale możecie wiecie gdzie tu na miejscu....?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 20:10

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sprobuj zamowic przez DOZ-owska.tzn wejdz na str internetowa aptek dbam o zdrowie i bedziesz miala do odbioru w aptece nie placac za przesylke.

Magda lena lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, ja też zawsze byłam daleka od suplementów, a teraz biorę oeparol, kwas foliowy, wit D, żelazo, magnez a z leków euthyrox. Też mnie wkurza, że tego wiesiołka trzeba łykać takie ilości.

Magda Lena, zapisałam się prywatnie, więc mam wizytę na 4 maja. To był impuls jak znów dostałam @ i przeszłam co miesięczne załamanie.

Muszę coś robić bo wariuję, najwyżej ogłoszę bankructwo przez te wszystkie wydatki.
    Mam nadzieję, że Tova33 ma rację i się w końcu uda.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatku, czyli łykamy taki sam zestaw leków :) czasem też wspomagam się magnezem. I cały czas wierzę, że w końcu się uda.

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem biorę magnez bo pije kawę a ona podobno wypłukuje.

Dzioś trafiłam na artykuł o chlamydii i znów się zadręczam, że może powinnam zrobić test i to mam.
    Macie jakies doświadczenia w tej kwestii?

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Ja tez czasem biorę magnez bo pije kawę a ona podobno wypłukuje.

Dzioś trafiłam na artykuł o chlamydii i znów się zadręczam, że może powinnam zrobić test i to mam.
    Macie jakies doświadczenia w tej kwestii?
    Kurde sama się nad tym zastanawiam. Lekarze w ogóle na to dają skierowanie? Ile kosztuje prywatnie?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi chodziła po głowie chlamydia. Koleżanka mi kiedyś mówiła, że miała kilka razy pieczenie i upławy, po jakimś czasie zrobiła test na chlamydię i okazało się, że ma tę bakterię... szybko ona i mąż dostali antybiotyk. Podobno to ustrojstwo jak raz zaatakuje, to mimo, że nie zdradza objawów, cały czas siedzi... a mi się zdarzały takie swędzonki co jakiś czas :/

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy miałyście cytologię ostatnią robioną?

Cytologia może wykryć jakieś cechy, które są charakterystyczne dla chlamydii i wtedy lekarz powinien pokierować na dalsze badania. (z krwi)

Ja mam ostatnią cytologię z jakimś zakażaniem czy innym świństwem, ale lekarz powiedział, że to na pewno nie są cechy dla chlamydii i nawet mi żadnego lekarstwa nie dał... Chociaż przestałam temu mojemu lekarzowi ufać, bo stwierdził, żeby jeszcze nie robić badań głębszych (drożnośc jajowodów itd) bo jestem za młoda ... śmiech na sali. A mam 27 lat. Za młoda to ja byłam 6 lat temu. :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przy ostatniej wizycie pobierany wymaz i miał być telefon, jak będzie coś nie tak. A o sprawdzeniu drożności jajowodów usłyszałam dopiero po roku chodzenia do p. ginekolog, aczkolwiek u mnie były jeszcze inne problemy, może dlatego tak późno. W maju lub czerwcu będę szła do gin, to pewnie da skierowanie na sprawdzenie drożności, ostatnio o tym mówiła.

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zwykła cytologia może tego nie wykryć. Robi się jakies specjalny test na chlamydię albo badanie krwi.
    Ja znalazłam jakiś domowy test w internecie. Może kupie i napisze wam jak to działa.
    Teraz jak pójdę do Łojko to go o to zapytam.
    Badanie drozności też już mi chodzi po głowie...słyszałam, że to raczej bolesne. Ehh, kobiety to się nacierpieć muszą.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o tę bolesność moją gin, stwierdziła, że boli wtedy, jak jest niedrożny, bo rozpycha się ten jajowód. A samo badanie, nawet jeśli masz drożny jajowód, to zawsze może tę drożność troszkę polepszyć.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Boli jak jest niedrożny.
    Mam wrażenie, że drożność to już trochę ostateczność? Przynajmniej mi tak mówił lekarz. :-/ a ja bym właśnie od tego zaczęła... Ale nawet jak chciałam iśc prywatnie to lekarz powiedział, żeby się jeszcze wstrzymać.

Dlatego koniecznie musze zmienić lekarza! Skoro hormony mam okej, owulacja potwierdzona przez monit 2 razy, mąż płodny w 200%, a od 16 cykli nic...?!?! to coś dziwnego, a lekarz twierdzi, że nie ....

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ