X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka odkad ją znam (10lat) nie chciala miec dzieci. Zdecydowali sie 3 mce temu,zaszla w 2 cyklu... Tak Sayuri -tez znam tego typu przypadki. Ludzie od str biologicznej wrecz stworzeni do tego by miec dzieci i kompletnie nie zdaja sobie sprawy jakie maja szczescie. Ze to wcale nie jest takie oczywiste

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś doła i ryczę od 4 rano :(
    Ale wiecie co jest pojebane? Żeby dowiedzieć się co jest odpowiedzialne za brak ciąży trwa czasami latami. Żeby na głupie hsg czekać 4 miesiące?! Głupota no :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 05:38

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :(ja tez dzis plakalam od rana. Z bezsilnosci. Nie wiem co mam zrobic,komu zaufac. Czy isc do Wojtynka na monitoring cxy do Lojko(ktory ma takoe godziny przyjmowania ze nie zawsze moge przychodzic na ten monitoring bo praca)...dziewczyny a moze sprobujcie hsg w inbym szpitalu-w bydg np bo w chelmzy slyszalam ze slabo

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś wątpię, żeby Łojko dał skierowanie do innego szpitala. Ale w sumie. skierowanie to skierowanie.... Nie ma do konkretnego szpitala. Trzeba się dowiedzieć! Ja dziś jadę do rodzinnego Gdańska. Mój M. namawia mnie, żebym w Gda poszła do kliniki (Invicta) ale kurde. Nie mam czasu żeby tak jeździć kilka razy w msc do Gdańska. A na pewno pierwsze wizyty właśnie tak wyglądają. Pewnie standardowo monit cyklu. No nie wiem. Muszę to przemyśleć.

Małpa będzie jutro lub pojutrze (szybciej niż się spodziewałam) i będę dzwonić do Łojko, ale myślę, że w pon, żeby w sb mu nie zawracać głowy. Jesli mi powie, że ciągle nie mogę się na hsg zapisać to zapytam czy istnieje możliwość wykonania badania w innym szpitalu.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny doskonale was rozumiem. Sama błąkam sie po lekarzach już sporo czasu i też mnie to wszystko zaczyna dobijać już. W sumie staramy się już prawie 5 lat, a ok. 3 lata byłam pod opieką Dr. Ł w poradni na bielanach i co? I jedna wielka strata czasu, żadnych stymulacji, żadnego konkretnego planu, właściwie to tylko HSG. Potem poszłam to Dr Wojtynka i co się okazało? Że mam torbiele z podejrzeniem endometrialnych, późne owulacje a mężowi pogorszyło się nasienie - tego wszystkiego dowiedziałam się w ciągu 4 miesięcy. A przecież można było do tego wszystkiego dojść wcześniej eh.... szkoda gadać. Załamka na maksa, mam już dość czasami i tyle.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u dr. Łojko i dostałam skierowanie na badania; TSH, FSH, LH, PRL. Oraz na usg ( ma być ich 3) . Do tego tabletki sumamed dla mnie i męża. I tylko dla mnie Duphaston. Problem tkwi w tym, że zapomniałam kiedy je przyjmować. Może ktoś podpowie?

I czy te badania robi się w 3 dniu cyklu?

• rah Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston zależy na co jest przepisany, jak długie masz cykle i poszczególne fazy, jest wiele rożnych wariantów. Najczesciej 10 dni od 14-16 dc (po owulacji).

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś tam mówił o owulacji właśnie. A to drugie tzn sumamed?

• rah Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lh i fsh 2-5 dc, najczesciej 3. Tsh obojętnie kiedy. Prolaktyne tez 2-5dc, po przespanej dobrze nocy, bez stresu, picia itp. Jest wrażliwa na zmeczenie, nerwy itp i lubi skakać.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summamed obojętnie kiedy, byle z mężem tego samego dnia. Polecam week bo niektórzy maja lekka biegunkę albo sa ospali po tym. Mi "jeździło" w brzuchu, raz byłam w wc i przespałam, ale koleżanka miała rewolucje.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to nie ciekawie. A to trzeba się rejestrować przed pójściem na te badania? A te tabl 1 dziennie? Bo ogl to jest ich 3.

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Jestem zalamana. Bylam u lekarza w Matopacie na tej cytologii. No i zrobil mi tez na wszelki wypadek usg dopochwowe i mowi ze pecherzyk nie pekl!!urosl dalej!!!czyli Gbiorczyk zle ocenil owulacje!!!czyli mamy w plecy kolejny cykl,cudownie.mowi zebym nie robila narazie zadnego badania droznosci bo najpierw trzeba stymulowac pecherzyki do pekania...mam przyjsc do niego w przyszlym cyklu na ocene,a dopiero nie w nim a w kolejnym moze podac jakiekolwiek leki bo ten przyszly musi ocenic .nie no po prpstu cudownie.a ja zylam w slodkiej niewiedzy.dobrze ze nie zaufalam jednemu lekarzowi bo widze jakbym na tym wyszla.ciekawe ile czasu by mi to wtedy zajelo...
    A właściwie to jak on chciał stymulować pęcherzyk do pęknięcia?
    Byłam wczoraj na 3 monitoringu na Bielanach. Choć powinien mnie badać Łojko, bo miał dyżur, badała mnie jakaś młoda babka, bo ten robił zabieg. Stwierdziła, że endometrium i pęcherzyk jest mniejszy niż 2 dni wcześniej i się wkurzyłam. Poszłam na oddział do Kocha i przepisał mi Pregnyl, bo podobno u mnie nie ma problemu z porostem pęcherzyków tylko z ich pękaniem. Czyli co? U Ciebie tez stymulacja zastrzykami?
    Coraz mniej kumam mój organizm. Najpierw nie rosną pęcherzyki, choć jest skok tempki to nie ma owulacji. Teraz coś urosło ale nie pękło. Oszaleć idzie. I znowu ta obrzydliwa luteina pod język... Sama już nie wiem do czego to wszystko prowadzi...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mysle Tova ze pregnylem bo mi rosna duze pecherzyki i nie pekaja

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Uuu to nie ciekawie. A to trzeba się rejestrować przed pójściem na te badania? A te tabl 1 dziennie? Bo ogl to jest ich 3.

Bierzecie 3 na raz. od razu wszystkie :) Taka mocna dawka na jakieś choróbska :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Jak rejestrować? No i idziesz normalnie na czczo na pobranie krwi.
    A tabletki na raz.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis przyszła @ więc kolejny cykl.
    Moja koleżanka też jest w ciąży. I też cieszę się jej szczęściem ale ile ja się już naryczałam. Inna koleżanka urodziła własnie drugie. W każdą ciążę zaszła w pierwszym cyklu! ja juz nawet nie mówię, że u mnie miałoby byc tak łatwo ale po roku??? Nie wiem dlaczego natura jest taka niesprawiedliwa :(

Jak czytam co piszesz milka, to boję sie ze wojtynek u mnie też coś nowego znajdzie :(. pewnie, lepiej wiedzieć ale juz nie mam siły na to wszystko.

Magda Lena dawaj znać co z tym hsg na Bielanach. mi sie w tym cyklu i tak pewnie nie uda w matopacie.

Jestem troche zła na Łojko, że mi przepisał ten duphaston. nie wiem w ogóle po co to brałam. Zapytam teraz Wojtynka.
    torunianka, tobie przepisał to samo co mnie. Myślisz, że jest jakis sens brac ten duphaston? Jak długie masz cykle? Regularne?

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 3 na raz? Hymm no skoro trzeba.

Tak tylko zapytałam czy trzeba się rejestrować bo w nie których miejscach trzeba.

No właśnie zastanawiam się co z tym duphastonem. Cylke mam 28-35dni. Więc z drugiej strony to może ten duphek coś pomoże.

A ile za wizyte bierze ten Wojtynek? Przyjmuje na NFZ? I Tylko w matopacie?

• rah Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka a gdzie trzeba sie rejestrować dna pobranie krwi??? Pierwsze słyszę o takich zwyczajach, we wszystkich przychodniach i szpitalach z jakimi miałam do czynienia (nie rylko w Toruniu) nie trzeba. Moze nie na pobranie krwi??

Jak masz tak rozchwiane cykle to Ci dupek pomoże. Od 15 -16 dc 10 dni. Wiesz kiedy miewasz owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:45

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W N&N musiałam się rejestrować na badanie krwi jak szłam.

Właśnie mam takie cykle, że nie wiadomo kiedy jest owu. I Łojko powiedział, że mi powie po usg kiedy jest owu.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ile za wizyte bierze ten Wojtynek? Przyjmuje na NFZ? I Tylko w matopacie?[/QUOTE]

Bo w internecie na ich stronie nie mogę go znaleść.

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ