X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyki rosną i pękają, choć mam wątpliwości czy są dobrej jakości, ale tego chyba zbadać nie idzie :(

Ale zła wróciłam z Torunia.

Miałam być na 10 u Łojko. Zwyczajnie zaspałam (byłam wymęczona ciężkimi dniami w pracy) i byłam na miejscu o 11.30. Łojko już nie było, a "miła" pani - pielęgniarka czy ktoś inny powiedziała mi, że to ja mam się dostosować do lekarza a nie on do mnie i zwyczajnie nie przyjęła mnie... kolejna wizyta za dwa tygodnie. Wściekłam się jak diabli. Miałam na końcu języka powiedzieć, że jak pójdę do niego prywatnie to on będzie na mnie czekał, a jeśli kiedykolwiek ona przyjdzie do mnie do pracy (pracuję w policji) to ja też jej powiem, że ma przyjść za dwa tygodnie i to ona ma się do mnie dostosować.

Heh no oczywiście, że nie powiedziałabym tak, ale pędziłam samochodem na złamanie karku, a tu taka miła niespodzianka.... ostatnio z kobitkami czekałyśmy 3 godziny na niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 13:28

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No milutka nie ma co... To ta starsza taka? Pani Teresa chyba?
    A skoro u Ciebie rosną i pękają to raczej Ci nie da lekarz clo. Pregnyl też nie potrzebny. A czy metformina wpłynie na jakość jajeczek - tego nie wiem. W każdym razie życzę powodzenia i zaciskam kciuki.

sayuri lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosną i pękają a clo dostałam. Podobno podnosi jakość owulacji i powoduje wzrost większej ilości pęcherzyków. Mam nadzieję, że jednak w sytuacji, gdy występuje owulacja, clo też. pomaga

sayuri, Tova33 lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie muszę poczekać do 15 października na wizytę u Łojko. Czyli będę tuż przed owulacją. Teraz czekam na okres. Nienawidzę czekać na okres, kiedy wiem, że przyjdzie, bo każda godzina zwłoki daje bezsensowną nadzieję :(

Wysłany: 2 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię sayuri. Dla mnie druga faza to też męka. Pierwszy tydzień po owulacji to duża nadzieja.Potem coraz mniejsza. Zawsze wydaje mi się, że jak zajdę w ciążę to będę to czuła, będę podejrzewać, że to już. Dlatego przed @ z reguły moja nadzieja jest juz mała i jestem coraz bardziej zdołowana. Tyle, że ta iskierka nadziei zawsze się tli i każdy zawód bardzo boli.
    Więc jeśli ma przyjść @, niech przychodzi jak najszybciej.

sayuri lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj żebyś wiedziała. Czyli rozumiemy siebie nawzajem. Ja oczywiście głupia zrobiłam dziś popołudniu test ciążowy - mam 14 dpo, czyli powinien być już miarodajny. Zobaczywszy wyraźną jedną krechę teoretycznie nie rozczarowałam się - teoretycznie, bo praktycznie już ryczałam przez ostatnie pół godziny. Oczywiście wcale nie z tego powodu. A okresu nie widać... no żebym choć zaczęła plamić, jak to zawsze mam na dwa dni przed początkiem, a tu nic... i czemu tak, czemu ten głupi organizm daje tak bezsensowną nadzieję...

Wysłany: 2 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robię jeden test w miesiącu ;), i też wiem że nic z tego i też ryczę :(. Tak to już z nami jest. I jak tu się wyluzować kiedy ciągle masz w glowie tylko jedno i cały miesiąc jest temu podporządkowany. A przy stymulacji jeszcze bardziej. W pierwszej fazie bierzesz clo, potem robisz testy owulacyjne i seksik a zaraz po testach już luteina przez 10 dni, a potem czekasz na @. Oby w końcu ta @ nie przyszła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:54

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dodać, nic ująć, Płatku.
    No, nie mam stymulowanych cykli.
    Niech ta wredna małpa w końcu przyjdzie, bo się zamęczę. Byłam tak pewna, że dziś przyjdzie, że wręcz pobiegłam rano do toalety w przekonaniu...
    Jutro idziemy do przyjaciół na wesele, nie uśmiecha mi się pierwszego dnia :/

• sayuri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małpa przyszła... wczoraj. A już miałam nadzieję, że nie pojawi się w ogóle...

• saga Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi sayuri :(

sayuri lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda sayuri. Trzymaj się dzielnie.

sayuri lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri ściskam mocno !!

sayuri lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Małpa przyszła... wczoraj. A już miałam nadzieję, że nie pojawi się w ogóle...
    A to franca... Jeszcze uda Ci się ją przechytrzyć :-)

sayuri lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepłakałam wczorajszy dzień, a dziś zadzwoniłam do Bydgoszczy i zapisałam się do dr Sochy na 7 listopada. Może on coś poradzi...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, płacz jeśli tego potrzebujesz. Wstrzymywanie i zamykanie się w sobie jest gorsze.
    Dobrze, że zapisałaś się do Sochy! Do przodu! Najważniejsze jest żeby nie stać w miejscu!

Płatku, a u Ciebie ile dpo już?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • saga Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za lekarz Socha? Ma dobre opinie tak?

Wysłany: 6 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się wywiad z Sochą w regionalnej wyborczej o tytule "Oblegany sprawca ciąż" ;). Poczytajcie.
    Ma super opinie saga. Mam nadzieje, że mi pomoże bo ja też chodzę teraz właśnie do niego.
    Jest drogi i dość kontrowersyjny ale bardzo fajny facet.

U mnie 2, 3 dni po owulce. Jeszcze mnóstwo czekania przede mną. Oby tylko było na co czekać bo jak znów @ to się chyba załamię.

sayuri, myślę, że Socha da ci clo i luteinę do brania przez pół roku, tak jak mnie. Dobrze, że zaczniesz działać bardziej zdecydowanie. może u ciebie uda się w pierwszym stymulowanym cyklu :).

sayuri lubi tę wiadomość

• AnaR Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri trzymam mocno kciuki i sciskam;)
    A u mnie jak zwykle dupa...... z dzieckiem super przybiera na wadze ale za to ja mam cukrzycę ciążowa i dostałam skierowanie do szpitala; (

sayuri lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016

Wysłany: 6 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej AnaR to niedobrze :(. A dużo za dużo tego cukru? Długo będziesz musiała leżeć? Dobrze, że maluch ok.

• AnaR Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do szpitala mam nadzieję że odrazu mnie wypuszcza po badaniach. Na czczo 72 po godz 196 a po 2 godz 175

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ