X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sayuri,witam w gronie tym razem Sochowych pacjentek :) oby pomogl. My sie smiejemy z mezem ze jak nie on to nikt. Nie zdziw sie jak zupelnie zrewolucjonizuje Twoje leczenie. Moje zmienil totalnie!! Ana-trzymam kciuki,dawaj znac. Bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:22

sayuri lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR bardzo mi przykro. U mnie na czczo 92, po 1h - 165, po 2h - 138. Endo mówi że na granicy i obawiam się, że mnie ta cukrzyca też może czekać. Życzę pomyślności.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak dzwoniłam do przychodni zarejestrować się do Sochy to zapisała mnie na.... sobotę:) 7 listopada. Powiedziała, że trzeba i w sobotę pracować jak pacjentów dużo :) ale w sobotę nie ma bata, ciągnę męża ze sobą i nie interesuje mnie że będzie miał robotę na podwórku. Niech raz się poświęci.
    Płatku, to dzięki Tobie zapisałam się do Sochy. Jeśli spowoduje, że zajdę, normalnie masz u mnie duuuużą czekoladę :)

Pazyfae super, że Ty również do niego chodzisz. Ciekawa jestem, jakie rewolucje może wprowadzić dla teoretycznie zdrowej, regularnie owulującej kobiety.. ale zobaczymy. A może ta metformina mi pomoże...

Myślę, żeby wysłać męża na ponowne badanie nasienia. Pierwsze wyszło super, ale mężowi koleżanki, który też robił u Gbiorczyka, wyniki wyszły bardzo złe, bez szans na dziecko, a po wykonaniu powtórnych okazało się, że ktoś się tam "pomylił", chwilę później koleżanka była już w ciąży...

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri to koleżanka miała niespodziankę w postaci tej niemożliwej ciąży :-)
    Widzę, że coraz więcej jest tutaj pacjentek dr Sochy. Oby Wam pomógł ten lekarz. Czas by było zmienić to nasze forum na bardziej fioletowe bo od dawna w tym temacie nic się u nas nie dzieje. Powodzenia dziewczynki. Myślę o Was codziennie i chętnie bym się już ucieszyła z jakiejś dobrej wiadomości. Np z takiej "niemożliwej" ciąży :-)

Magda lena, sayuri, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Jutro idę do szpitala mam nadzieję że odrazu mnie wypuszcza po badaniach. Na czczo 72 po godz 196 a po 2 godz 175
    Trzymam kciuki, żeby szybko wypuścicli i oczywiście, żeby wyniki się poprawiły.

Wysłany: 7 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Heh jak dzwoniłam do przychodni zarejestrować się do Sochy to zapisała mnie na.... sobotę:) 7 listopada. Powiedziała, że trzeba i w sobotę pracować jak pacjentów dużo :) ale w sobotę nie ma bata, ciągnę męża ze sobą i nie interesuje mnie że będzie miał robotę na podwórku. Niech raz się poświęci.
    Płatku, to dzięki Tobie zapisałam się do Sochy. Jeśli spowoduje, że zajdę, normalnie masz u mnie duuuużą czekoladę :)

Pazyfae super, że Ty również do niego chodzisz. Ciekawa jestem, jakie rewolucje może wprowadzić dla teoretycznie zdrowej, regularnie owulującej kobiety.. ale zobaczymy. A może ta metformina mi pomoże...

Myślę, żeby wysłać męża na ponowne badanie nasienia. Pierwsze wyszło super, ale mężowi koleżanki, który też robił u Gbiorczyka, wyniki wyszły bardzo złe, bez szans na dziecko, a po wykonaniu powtórnych okazało się, że ktoś się tam "pomylił", chwilę później koleżanka była już w ciąży...
    Czekam na czekoladę :). Musisz zajść bo ja czekoladę uwielbiam!
    Ja też jestem teoretycznie zdrowa i regularnie owuluję. Socha mówi, że to niepłodność idiopatyczna i trzeba leczyć.

Pazyfae, a co myslisz o tym, że on nie robi monitoringów owulacji?

• sayuri Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a niepłodność idiopatyczną można leczyć?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Heh jak dzwoniłam do przychodni zarejestrować się do Sochy to zapisała mnie na.... sobotę:) 7 listopada. Powiedziała, że trzeba i w sobotę pracować jak pacjentów dużo :)

Mój mąż był u niego z wynikami w marcu też w sobotę. Fajne jest, że jak się do niego przychodzi, od razu pyta czy chcesz sama wejść czy z mężem - widać ze podchodzi holistycznie do sprawy.

Ciekawe co piszesz o Gbiorczyku, my mieliśmy przecież dokladnie taką samą sytuacje (oprócz ciąży niestety:P). U niego wyniki wyszły tragiczne a Socha powiedział że to ewidentny błąd. Mój mąż powtórzy badanie w Matopacie - tam jest laboratorium Vitalabo. Socha mówi że spoko.

Płatku - co do braku monitoringu owulacji. Mi mówił że raz mam przyjechać na taki jakby monitoring. Nie wiem co na nim zobaczy ale ja mu ufam. Mam dość nieudanych i niczym nie owocujących monitoringów. Odkąd to ja poszłam do Sochy (od wizyty mojego męża do mojej minęło prawie pół - straconego jak widać roku) nie chcę już chodzić do nikogo innego. Moja kolejna wizyta 2.11 i wtedy ustalimy co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 00:34

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli masz wizytę 5 dni przede mną.. ja mam po cichu nadzieję, że jednak nie będę musiała do niego jechać.

Czytałam artykuł o nim. Kurcze 300 zł za wizytę w trakcie ciąży...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 zł? uh. Może pierwsza wizyta tyle... a jak zdecydujesz się na prowadzenie ciąży u niego to ma inne ceny. Zauważyłam, że sporo lekarzy tak ma.

Kurde! Ktoś powinien temu Gbiorczykowi dopieprzyć za te złe badanie nasienia! Wrrrr.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo, to nie tyle co on je wykonuje, tylko wysyła do Gdańska, a sam opracowuje wyniki. Nie wiem, na czym to polega i kto faktycznie zawinił :/

• AnaR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam ze szpitala. Dzisiaj mnie przyjęli a jutro mają mnie badać i chyba rozmowa z diabetolgiem ma też być.

Magda lena, Tova33 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR! 3majcie się cieplutko! Dawaj znać!!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 8 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri niepłodność idiopatyczna teoretycznie jest leczona lekami na stymulację. A jak sie nie udaje to inseminacja...
    Ze względu na to, że nie wiadomo w czym problem nie można leczyć nic konkretnego.

On bierze za wizytę w ciąży 300 zł dlatego niestety pewnie jak zajdę, to już przeniosę się do Torunia.

Co do Gbiorczyka, to mi powiedział, że tylko on w Toruniu robi dobrze badanie nasienia...Odradził mi powtarzanie badania w matopacie. Ale my i tak poszliśmy drugi raz do matopatu.

Trzynaj się AnaR. Niech działaja w tym szpitalu, żebyście były zdrowe.

Zastanawiam się czy nie porozmawiać z nim znów o monitoringu. Jak mówisz pazyfae, że tobie raz robił, może mi też zrobi...Martwię się co miesiąc co tam się w środku wyprawia.

Sayuri, życzę ci z całego serca, żebyś nie musiała jechać do Sochy :).

• saga Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 zł to dużo. przerażają mnie te ceny.

Wysłany: 8 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, inni biorą dużo mniej.
    Zresztą ja bym mogła płacic nawet 500 zł byle tylko być w ciązy ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dla kobiet prowadzących u niego ciążę ma inne ceny. Co 2 tygodnie lub co miesiąc 300 zł. + badania prywatnie.... uh to pyknie 500 zł...

Ja jestem po usg połówkowym.
    Nie ma żadnych nieprawidłowości <3 Staś pozostaje Stasiem. Ma fifola do kolan :D :P Waży 330 gram!

To usg było bardzo ważne, ze względu na przezierność pogrubioną w 12 tyg. Wszystko mieści się w normie. Ufff. Serce też okej, ale za tydzień mamy echo serca i to nam powie czy serce zdrowe i nie ma ukrytych wad.

Robi mi się powoli niewygodnie szczerze mówiąc. Waga nagle zaczęła brnąć do przodu ... uh. Muszę uważać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 18:25

Płatek szkarłatny, Tova33, Torunianka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 8 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Magda lena! Duży chłopak już, nic dziwnego, że ci ciężko.

A socha naprawdę bierze 300 zł za prowadzenie ciąży. wizyta raz w miesiącu tyle kosztuje.

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje!
    No kamień z serca... Teraz to już z górki. Wszystko zaczyna się pięknie układać i już za niedługo powitasz Synka na świecie. Życzę pomyślności :-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiedzialam ze bierze tak duzo za prowadzenie...ale o tym pomysle pozniej,grunt to zajsc;) Sayuri zycze Ci zebys w ogole nie musiala do niego jechac..Madzia ogromne gratulacje!!juz teraz bedzie z gorki!tego Ci zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:33

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ