Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No Platku ro trzymamy kciuki
My do Sochy wybierzemy sie w styczniu,ze wzgledu na moja laparoskopie. Sie wygoi i wtedy sie umowie -
Mam dziś 28 dzień cyklu. Temperatura trochę spadła i czuję się jakbym miała dostać @. Nic z tego nie będzie
sayuri on zawsze przy stymulacji robi USG tyle, że między 25 a 3 dniem cyklu a nie w okresie okołoowulacyjnym. Sprawdza, czy nie ma torbieli przed kolejnym cyklem z clo. -
Ja tez raz byłam na monitoringu "na lewo" i nic mu nie powiedziałam. Sam monitoring to pewnie nic złego. On twierdzi, że najgorsze jest to, co lekarze zalecają w efekcie monitoringu, czyli np. przesunięcie brania luteiny o dzień lub dwa bo wydaję im sie, że owulacja będzie później albo zastzryk z pregnylu. Przesuwanie luteiny powoduje podobno rozregulowanie cyklu a pregnyl może powodować pęknięcie np. pustego pęcherzyka. to źle ponieważ i tak nie ma ciąży a lekarz nie może stwierdzić LUF, czyli zaburzeń hormonalnych bo pregnyl był podany. Tak wczoraj zrozumiałam jego tłumaczenie bo o to wszystko własnie pytałam.
Chyba muszę mu już zaufać na te dwa ostatnie cykle z clo. Potem pewnie czeka nas inseminacja. Jak zostane u niego, to liczę, że on mi zrobi inseminacje i nie będę musiała nigdzie dalej jeździć. -
Ja też mu zaufałam i też zamierzam leczyć się konsekwentnie u niego. Zaimponował mi dużą wiedzą, podpierał się wytycznymi dwóch organizacji (zapomniałam jakich, jedna polska, druga amerykańska) no i przede wszystkim odpowiadał rzeczowo na wszystkie pytania, ustalił konkretny plan leczenia. Nie było słów "może", "zobaczymy", "to sprawdzimy może to".
Płatku czyli jesteś o pół roku leczenia przede mną. Liczę, że będziesz dzielić się swoimi doświadczeniami, bo czeka mnie dokładnie ta sama droga. No chyba, że wydarzy się jakiś cud i za 10 dni okaże się, że zaskoczyło. Nie staraliśmy się specjalnie, dlatego na wiele nie liczę, ale potem już tylko antykoncepcja, czyli szans zero -
Sayuri a na ile m-cy masz przewidziana antykonepcje?ja mialam na 3 mce ale niestety przedluzyl o kolejne 2 i boje sie ze znow przedluzy:(moja kolejna wizyta pod koniex grudniaPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
O matko to juz 8 miesiac??niewiarygodne jak ten czas zlecial...Gratulacje !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:53
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
sayuri wrote:Ja też mu zaufałam i też zamierzam leczyć się konsekwentnie u niego. Zaimponował mi dużą wiedzą, podpierał się wytycznymi dwóch organizacji (zapomniałam jakich, jedna polska, druga amerykańska) no i przede wszystkim odpowiadał rzeczowo na wszystkie pytania, ustalił konkretny plan leczenia. Nie było słów "może", "zobaczymy", "to sprawdzimy może to".
Płatku czyli jesteś o pół roku leczenia przede mną. Liczę, że będziesz dzielić się swoimi doświadczeniami, bo czeka mnie dokładnie ta sama droga. No chyba, że wydarzy się jakiś cud i za 10 dni okaże się, że zaskoczyło. Nie staraliśmy się specjalnie, dlatego na wiele nie liczę, ale potem już tylko antykoncepcja, czyli szans zero
A ty kiedy zaczynasz brać clo? -
Pazyfae ja też mam na 3 miesiące anty,potem 3 do 6 cykli stymulowanych. Dlaczego masz przedłużona antykoncepcję?
Kurcze Płatku złe opine o tej klinice? Ja czytałam tylko o nim opinie i były bardzo dobre. ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:17
-
Sayuri mi sie niestety nie uregulowalo po tych 3 mcach i na dodatek mialam torbiel.wiec uznal ze tak bedzie lepiej.mowil ze wiekszosci kobiet wystarcza 3 cykle z antykami,ale ja jestem w tej pechowej mniejszosci. Trudno,byle do przodu. A co do opinii o klinice to czytalam rozne,bylo tyle samo dobrych jak i zlych.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ja nie znalazlam opinii o klinice, ale czytałam o samym doktorze. Wszystkie poza jedną sfrustrowana kobietą były bardzo dobre...
Ciekawe jak będzie u mnie. Czekam na rozpoczęcie nowego cyklu aby zacząć brac tabsy anty. Chyba, ze wydarzy się cud i nie będę już tego potrzebować
Clo zaczynam po tbsach,czyli gdzies za trzy i pół miesiąca. Razem z luteina lub duphastonem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:57
-
Socha ma dobre ale inseminacja chyba trzeba robić w tej klinice a ludzie piszą, że tak niefajna atmosfera i brak intymności.
Boję się bo sama decyzja o inseminacji a potem może nawet inv to będzie bardzo trudna decyzja i pewnie będzie mi ciężko to wszystko przejść.
-
Hej dziewczyny. Raka jajnika nie mam
i tylko 4,2% szans ze bedzie w przyszlosci-dla raka norma powyzej 11,4%. Takze niskie szanse wystapienia raka
. Kamien z serca. Teraz czekac do zabiegu,bo moze jajmik byc zdeformowany przez torbiel
Ale jestem dobrej mysliaz sie dzis napilam he,nie zdawalam sobie sprawy z tego jaki mialam stres w sobie. Teraz odpuscilo i jest git. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:33
Pazyfae, Magda lena, Płatek szkarłatny, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Ja czasem pije alko mimo metforminy chociaa wiem ze nie powinno sie. Ale to sporadycznie wiec mam nadz ze nic mi nie bedzie..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Polly super wiadomość.
Ja właśnie skończyłam @. Wybieram się w tym cyklu na monitoring.
Podpowiedzcie dziewczyny jak to jest z tym monitoringiem w poradni rozrodczości?
Dzwoniłam się umówić, a tam mi mówią, że nie muszę się umawiać szybciej, tylko mam przyjść na 10:00 dostanę kartę i pójdę na usg. Z tym że mam problem, bo chyba nie dostanę urlopu.Można zrobić u nich usg po południu?