X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory masz dzien cyklu Platku?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Platku ro trzymamy kciuki :)
    My do Sochy wybierzemy sie w styczniu,ze wzgledu na moja laparoskopie. Sie wygoi i wtedy sie umowie

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w takim razie jak Socha stwierdził, że w obu jajnikach jest ciałko żółte? robił jednak USG?

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś 28 dzień cyklu. Temperatura trochę spadła i czuję się jakbym miała dostać @. Nic z tego nie będzie :(

sayuri on zawsze przy stymulacji robi USG tyle, że między 25 a 3 dniem cyklu a nie w okresie okołoowulacyjnym. Sprawdza, czy nie ma torbieli przed kolejnym cyklem z clo.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chybabym przeprosiła się z Marchwińską, żeby monitorować..

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raz byłam na monitoringu "na lewo" i nic mu nie powiedziałam. Sam monitoring to pewnie nic złego. On twierdzi, że najgorsze jest to, co lekarze zalecają w efekcie monitoringu, czyli np. przesunięcie brania luteiny o dzień lub dwa bo wydaję im sie, że owulacja będzie później albo zastzryk z pregnylu. Przesuwanie luteiny powoduje podobno rozregulowanie cyklu a pregnyl może powodować pęknięcie np. pustego pęcherzyka. to źle ponieważ i tak nie ma ciąży a lekarz nie może stwierdzić LUF, czyli zaburzeń hormonalnych bo pregnyl był podany. Tak wczoraj zrozumiałam jego tłumaczenie bo o to wszystko własnie pytałam.
    Chyba muszę mu już zaufać na te dwa ostatnie cykle z clo. Potem pewnie czeka nas inseminacja. Jak zostane u niego, to liczę, że on mi zrobi inseminacje i nie będę musiała nigdzie dalej jeździć.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mu zaufałam i też zamierzam leczyć się konsekwentnie u niego. Zaimponował mi dużą wiedzą, podpierał się wytycznymi dwóch organizacji (zapomniałam jakich, jedna polska, druga amerykańska) no i przede wszystkim odpowiadał rzeczowo na wszystkie pytania, ustalił konkretny plan leczenia. Nie było słów "może", "zobaczymy", "to sprawdzimy może to".

Płatku czyli jesteś o pół roku leczenia przede mną. Liczę, że będziesz dzielić się swoimi doświadczeniami, bo czeka mnie dokładnie ta sama droga. No chyba, że wydarzy się jakiś cud i za 10 dni okaże się, że zaskoczyło. Nie staraliśmy się specjalnie, dlatego na wiele nie liczę, ale potem już tylko antykoncepcja, czyli szans zero :)

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri a na ile m-cy masz przewidziana antykonepcje?ja mialam na 3 mce ale niestety przedluzyl o kolejne 2 i boje sie ze znow przedluzy:(moja kolejna wizyta pod koniex grudnia

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki trzymam za was kciuki, i wierze ze wam sie uda:) a my witamy sie juz w 8 miesiacu:)

Płatek szkarłatny, Pazyfae lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to juz 8 miesiac??niewiarygodne jak ten czas zlecial...Gratulacje !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:53

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja też mu zaufałam i też zamierzam leczyć się konsekwentnie u niego. Zaimponował mi dużą wiedzą, podpierał się wytycznymi dwóch organizacji (zapomniałam jakich, jedna polska, druga amerykańska) no i przede wszystkim odpowiadał rzeczowo na wszystkie pytania, ustalił konkretny plan leczenia. Nie było słów "może", "zobaczymy", "to sprawdzimy może to".

Płatku czyli jesteś o pół roku leczenia przede mną. Liczę, że będziesz dzielić się swoimi doświadczeniami, bo czeka mnie dokładnie ta sama droga. No chyba, że wydarzy się jakiś cud i za 10 dni okaże się, że zaskoczyło. Nie staraliśmy się specjalnie, dlatego na wiele nie liczę, ale potem już tylko antykoncepcja, czyli szans zero :)
    Pewnie, że będę się dzielić. Życzę ci, aby to było mniej niż pół roku. A ja teraz to już zaczynam się psychicznie przygotowywać na inseminację. Poczytałam wczoraj opinie o tej klinice, w ktorej pracuje Socha. Są złe :(
    A ty kiedy zaczynasz brać clo?

• sayuri Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae ja też mam na 3 miesiące anty,potem 3 do 6 cykli stymulowanych. Dlaczego masz przedłużona antykoncepcję?

Kurcze Płatku złe opine o tej klinice? Ja czytałam tylko o nim opinie i były bardzo dobre. ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:17

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri mi sie niestety nie uregulowalo po tych 3 mcach i na dodatek mialam torbiel.wiec uznal ze tak bedzie lepiej.mowil ze wiekszosci kobiet wystarcza 3 cykle z antykami,ale ja jestem w tej pechowej mniejszosci. Trudno,byle do przodu. A co do opinii o klinice to czytalam rozne,bylo tyle samo dobrych jak i zlych.

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znalazlam opinii o klinice, ale czytałam o samym doktorze. Wszystkie poza jedną sfrustrowana kobietą były bardzo dobre...

Ciekawe jak będzie u mnie. Czekam na rozpoczęcie nowego cyklu aby zacząć brac tabsy anty. Chyba, ze wydarzy się cud i nie będę już tego potrzebować :)

Clo zaczynam po tbsach,czyli gdzies za trzy i pół miesiąca. Razem z luteina lub duphastonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:57

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Socha ma dobre ale inseminacja chyba trzeba robić w tej klinice a ludzie piszą, że tak niefajna atmosfera i brak intymności.
    Boję się bo sama decyzja o inseminacji a potem może nawet inv to będzie bardzo trudna decyzja i pewnie będzie mi ciężko to wszystko przejść :(.

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Raka jajnika nie mam :) i tylko 4,2% szans ze bedzie w przyszlosci-dla raka norma powyzej 11,4%. Takze niskie szanse wystapienia raka :). Kamien z serca. Teraz czekac do zabiegu,bo moze jajmik byc zdeformowany przez torbiel
    Ale jestem dobrej mysli ;) az sie dzis napilam he,nie zdawalam sobie sprawy z tego jaki mialam stres w sobie. Teraz odpuscilo i jest git. Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:33

Pazyfae, Magda lena, Płatek szkarłatny, Tova33 lubią tę wiadomość

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly gratulacje. A ja dzisiaj z mężem byłam na warsztatach Planeta dziecko:)

polly8725 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly super wieści :) ja tez bym się napila:) choć na metforminie nie można,o czym się już przekonałam:)

polly8725 lubi tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem pije alko mimo metforminy chociaa wiem ze nie powinno sie. Ale to sporadycznie wiec mam nadz ze nic mi nie bedzie..

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • saga Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly super wiadomość.
    Ja właśnie skończyłam @. Wybieram się w tym cyklu na monitoring.
    Podpowiedzcie dziewczyny jak to jest z tym monitoringiem w poradni rozrodczości?
    Dzwoniłam się umówić, a tam mi mówią, że nie muszę się umawiać szybciej, tylko mam przyjść na 10:00 dostanę kartę i pójdę na usg. Z tym że mam problem, bo chyba nie dostanę urlopu.Można zrobić u nich usg po południu?

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ