Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaR, wszystkiego dobrego
Płatku, starałam się od kwietnia, zaszłam we wrześniu. Jak zdecydowaliśmy się na dzidzię, to nagle coś mi się poprzestawiało - pod koniec kwietnia miałam ostatni okres. Kolejny z końcem lipca, wywołany już duphastonem. Na drugim blistrze zaszłam w ciążę, choć nie było to moim celem - na wizycie lipcowej u innego ginekologa (mój był na urlopie, a ja się przestraszyłam, że coś nie gra, skoro trzeci miesiąc bez okresu) dowiedziałam się, że taka uroda moich jajników. Pytam więc: co to znaczy? Lekarz prowadzący nic mi nie wspominał o jakichś problemach, a specjalnie przed rozpoczęciem starań i ja, i mój mąż zrobiliśmy profilaktyczne badania. Poza tym regularnie odwiedzałam ginekologa i nic mi nie mówił. Ten u którego byłam stwierdził, że moje jajniki wskazują na PCOS mimo że pęcherzyki były jedynym objawem. Wcześniej nie miałam większych problemów, cykle były w miarę regularne, tabletki odstawiłam z dwa lata temu, przy czym choruję na Hashi - od 6 lat pod kontrolą. Więc moim celem było uregulowanie okresu i wyjaśnienie w czym rzecz. A tu - niespodzianka No i się zaczęła przygoda
Magdalena, mój lekarz to dr Michał Szymański. -
Witaj cass!
Coraz więcej nas tu przybywa co cieszy niezmiernie, bo wsparcie przyda się każdej z nas. Z Szymańskim nie miałam przyjemności. Oby okazał się lekarzem godnym zaufania
AnaR moje najlepsze życzenia z okazji urodzin. Wciąż patrzę na tę Twoją wagę i nie mogę uwierzyć w to. Jak to zrobiłaś?! Życzę spokojnego i pomyślnego rozwiązania. Zazdroszczę, że to już tak niewiele Ci zostało
Magda ściskaj nogi jeszcze trochę co by Stasiek się nacieszył apartamentem Mamusi - taki wypas już mu się w życiu nie trafi
No i najlepszego dla Was wszystkich w Nowym Roku. By spełniły się marzenia, plany i postanowienia.cass, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie może czy do poradni rozrodu na bielanach można się rejestrować telefonicznie? Bo nie mogę się dodzwonić do nich od kilki dni...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Właśnie wydzwaniam po 12 i nic. Może do 6 wolne mają, nie wiem. Zadzwonie w czwartek.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Dziękuje dziewczyny za zyczenia:)
Dotrwałam do ciazy donoszonej:)
Dzisiaj byłam na wizycie i nie zapowiada sie poki co porod. rozwarcie minimalne. Kolejna wizyta 15.01:)
Mała wazy 2800g:)
cass, Magda lena, emka@ lubią tę wiadomość
-
A co tam - to i ja się pochwalę:
Po lewej buźka Michałka, a po prawej potwierdzenie, że jest Michałkiem - z wczorajszego badania.
image ru
Synek waży prawie 1500g i póki co nie wybiera się na ten zimny świat.cass, AnaR, Magda lena, Płatek szkarłatny, kejra82 lubią tę wiadomość
-
kejra82, Ginekologa-endokrynologa znam tylko jednego - dr. Sinica z przychodni na Fałata. Przyjmuje na NFZ. Ale czy polecać? Raczej nie...
Babka ma obsesję na punkcie masy ciała. Tak jakby wszystko można było załatwić zdrową dietą. Chodzę do niej tylko po recepty na euthyrox, ale co se pogada to se pogada. Ale u mnie TSH, w porządku tylko FT4 trochę spada poniżej normy. Do tego kolejki do endokrynologów kosmiczne. Z tego co wiem to nawet prywatnie nie wygląda to za dobrze. Więc ta lekarka od bidy w geście desperacji się przyda. Do niej nie ma kolejek.
Ale jak też leczy jako gin-endo to też nie wiem, bo moją ciążę prowadzi kto inny - u niej tylko mam konsultacje endo.kejra82 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Marteczka i Kejra!napiszcie cos o sobie! Sinice nalezy omijac szerokim lukiem,potrafi podac sterydy bezpodstawnie,bez zrobienia badan i duzo innych negatywnych rzeczy mozna by o niej powiedziec. W Bydgoszczy polecana jest dr Sertenkiewicz. Ona jest gin-endo.
kejra82 lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pewnie nie pomogę, bo znam tylko endo, ale się podzielę, może się przyda: bardzo polecam doktora Wojnowskiego z Citomedu. Żadnego cackania się, od razu komplet badań, USG, skierowanie na biopsję i w chwilę wiedziałam, że mam Hashimoto, a tak bym się pewnie bujała. Fakt jest taki, że się do niego czeka na prywatną wizytę z dobre dwa miesiące - a przez to, że sporo pracuję i ciągle coś mi wypadało, to rok u niego nie byłam, bo musiałam wizyty odwoływać. Więc się przerzuciłam na dr Juraniec z Bydgoszczy. Może nie jest najmilsza na pierwszej wizycie, ale jeżdżę do niej co miesiąc z racji ciąży i za każdym razem wychodzę zadowolona, bo jest racjonalna i rzetelna.
Chociaż i tak stawiałabym na Wojnowskiegokejra82 lubi tę wiadomość
-
Na początek, gratuluję wszystkim mamuśkom, którym się udało! A pozostałym kobietkom, którym się jeszcze nie udało, życzę jak najszybszego zaciążenia !
I z góry wybaczcie jeśli czegoś nie doczytałam, bądź zapomniałam a co było już wcześniej napisane
A jeśli chodzi o mnie, to jestem studiującą mężatką Razem z mężulkiem staramy się o pierwsze maleństwo już od prawie 7 miesięcy (w tym trzy pierwsze bez leczenia). A od 4 miesięcy jestem na bromergonie + właśnie zaczęłam 1 cykl z duphastonem - i mamy ogromną nadzieję, że w takim połączeniu uda nam się w końcu zaciążyć A leczę się prywatnie u ginekologa Bohdana MichalakaMagda lena, Tova33 lubią tę wiadomość