X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny :(

Czekam na okres.

Mam niby 13 dpo ale 28 dc. Wszystko dziś ucichło. Nawet brzuch już nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK ja nie bylam na patologii na szczescie. W sensie towarzystwa ciazowych brzuszkow. Na ginekologii byly zwykle lyzeczkowania.
    Ciaze pozamaciczna trudno zdiagnozowac bo objawy sa typowo ciazowe. U mnie w terminie @ bylo krwawienie a potem plamienie. Delikatne bole po lewej stronie jak na okres. Beta rosla idealnie. Dopiero jak przy becie 1600 nie bylo widac pecherzyka w macicy to bylo skierowanie do szpitala. Ale nie martw sie na zapas. U mnie podobno to z powodu blizny po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:29

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ciekawe czy leki też ustawia. Jak mu przyznałam się, że brałam tylko po jednej tabletce CLO to sie wkurzył:)

Leżę i czekam na tą wredną małpę. Niech już przyjdzie i mnie nie męczy.
    Tak, ja własnie wróciłam z receptą. Teraz myslimy czy podejść do inseminacji.

Wysłany: 13 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Test negatywny :(

Czekam na okres.

Mam niby 13 dpo ale 28 dc. Wszystko dziś ucichło. Nawet brzuch już nie boli.
    Przykro mi sayuri. podobno nadzieja jest póki @ nie przyjdzie. to dopiero pierwszy cykl. Wszystko przed tobą.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku bylo tak ze Socha zlecil CLO,przepisal Pregnyl,ustalil w ktorym dniu mam sie umowic na monitoring ale reszte przejal juz Adamczak. Ale gdybym miala robic w Niemczu raz jeszcze to bym zrobila wszystko zeby Socha decydowal o kazdym etapie a zeby Adamczak zrobil tylko sam zabieg. Co do Gdyni to jeszcze nie mialam tam IUI. Ten guru kliniki Gameta do ktorego pojechalismy nie jest zwolennikiem CLO i uparl sie zeby zrobic na naturalnym cyklu. Mam przyjechac w 13 dc zeby zrobic badania krwi i ocenic jakosc i wielkosc pecherzyka. W zaleznosci od tego co wyjdzie na usg bedzie kolejna wizyta i IUI.nie umiem powiedziec ile ich bedzie. Opowiem po fakcie:)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 13 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kazał ci sie umówić na monitoring w Niemczu? Bo mi powiedział, że u niego będzie monitoring.
    Powiedziałam mu ostatnio, że rozważam IUI w Gdańsku. Odradził mi właśnie dlatego, że robią na naturalnym cyklu, a to podobno mniej skuteczne.

• AnaR Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova gratulacje:) sayuri przykro mi.
    A u nas wszystko dobrze wczoraj Ula miała szczepienie zdecydowaliśmy się na te zwykłe 3 ukucia. Ula nie plakala wcale a w domu nie marudzi. W niedziele mieliśmy chrzciny malej:) bałam się ze nie da rady na mszy ale przespala całą. Waży juz 4580g i dalej w całości karmiona piersia:)

Tova33 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć spokojnego dziecka Ana :)

No u mnie lipa. Plamię dziś i brzuch boli, czyli małpa na pokładzie. Ech :(

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri przykro mi :(

km5sio4phkxiw92p.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam właśnie 3 cykl z CLO. Ostatni... 10 maja wizyta w Poznaniu. Straciłam już nadzieję, że kiedykolwiek będę miała dziecko. Idiopatia jest najgorsza, nie wiem z czym walcze, i czy w ogóle jest z czymś i o co walczyć. Chyba musze się pogodzić z biezdzietnością.
    Jeszcze Torun jest tak do dupy miejscem jeśli chodzi o lekarzy...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Lago Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:

hej, no moj lekarz nawet nie swterdzil co jest przyczyna bo zwyczajnie nie przebadal mi hormonow z wyjatkiem TSH i Prolaktyny.Znalezc porzadnego endo tez graniczy z cudem. A sluchaj ja co prawda nie mam zdiagnozowanej nieplodnosci, ale tak sie zastanawiam czy moze w przypadku tej idiopatycznej pomogla by jakas terapia u psychologa albo nawet psychiatry? Ja wlasnie sie zastanawiam czy nie zapisac sie do jakiegos, bo skoro badania wychodza ok, a dziewczyny czesto pisza ze jak wyluzowaly to sie udawalo, wiec moze terapia by pomogla? W koncu tak do konca nie wiemy co w naszych glowach siedzi i blokuje ciaze....Nie myslalas o tym?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak coś mogę polecić endo w Bydgoszczy.

km5sio4phkxiw92p.png

Wysłany: 16 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Ja zaczęłam właśnie 3 cykl z CLO. Ostatni... 10 maja wizyta w Poznaniu. Straciłam już nadzieję, że kiedykolwiek będę miała dziecko. Idiopatia jest najgorsza, nie wiem z czym walcze, i czy w ogóle jest z czymś i o co walczyć. Chyba musze się pogodzić z biezdzietnością.
    Wiem co czujesz, mam dokładnie to samo. A nieudanych cykli clo miałam 6, w tym 1 z poronieniem. Lago ma rację, może terapia? Ja już zaczęłam. nie radziłam już sobie sama z tą sytuacją.

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hej, no moj lekarz nawet nie swterdzil co jest przyczyna bo zwyczajnie nie przebadal mi hormonow z wyjatkiem TSH i Prolaktyny.Znalezc porzadnego endo tez graniczy z cudem. A sluchaj ja co prawda nie mam zdiagnozowanej nieplodnosci, ale tak sie zastanawiam czy moze w przypadku tej idiopatycznej pomogla by jakas terapia u psychologa albo nawet psychiatry? Ja wlasnie sie zastanawiam czy nie zapisac sie do jakiegos, bo skoro badania wychodza ok, a dziewczyny czesto pisza ze jak wyluzowaly to sie udawalo, wiec moze terapia by pomogla? W koncu tak do konca nie wiemy co w naszych glowach siedzi i blokuje ciaze....Nie myslalas o tym?

nie myślałam o tym, bo jakiś czas staraliśmy się na luzie typu będzie co będzie, i też nic, więc to chyba nie to...

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Wiem co czujesz, mam dokładnie to samo. A nieudanych cykli clo miałam 6, w tym 1 z poronieniem. Lago ma rację, może terapia? Ja już zaczęłam. nie radziłam już sobie sama z tą sytuacją.

pomyślę o tym jak iui się nie uda, bo nie wiem czy to ma sens w moim przypadku, z reszta teraz i tak luzuje do wizyty... bo nic innego mi nie pozostało, a wizyta 10 maja

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • Amantha Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy polecenie jakiegoś terapeute w Toruniu?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! właśnie...co tu tak puściutko? U mnie stara bieda niestety. Trochę już z rezygnacji odpuszczam sobie pewne rzeczy. Trzymalam się dotąd diety zalecanej przy PCOS i IO a teraz sobie odpuscilam. Jem na co mam ochotę, nie żałuję sobie cukiereczka czy ciasteczka. chociaz wiem ze nie powinnam. mojego M siostra niebawem rodzi, kolejne dziecko w rodzinie. w pracy to jeszcze funkcjonuję super, w domu gorzej (szczegolnie ze mieszkamy z teściami). Ale staram się żyć myślą o przeprowadzce (kupiliśmy mieszkanie, wprowadzamy sie na jesień).
    A co u Was?
    Cyt - niestety nie znam żadnego terapeuty

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży

Wysłany: 23 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, fajnie, że mieszkanko nowe. Przynajmniej się od teściów wyprowadzisz. U mnie też stara bieda i też mnie rezygnacja dopada. w tym cyklu pozwalałam sobie na piwko lub wino w drugiej fazie.

Pazyfae lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cyt wrote:
    Dziewczyny a czy polecenie jakiegoś terapeute w Toruniu?

Ja dopiero 7 kwietnia mam wizyte, wiec jak bede po to dam znac. Caly czas waham sie czy zrobic to HSG,ale chyba po swietach sie zdecyduje. I tak bedzie mi potrzebne do ewentualnego IUI, a moze tez przeczyszczenie kanalow pomoze:) Na razie u mnie taka dolina, ze na nic nie mam ochoty. Na sama mysl o swietach dostaje drgawek. Jedyne co dobre to zrobilam krzywa cukrowa, bo moj gin mnie nastraszyl ze moge miec cukrzyce, ale na szczescie okazalo sie ze wszystko w normie. Wina czerwonego tez sobie nie zaluje:)

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ