X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK89 wrote:
    Lago ile gbiorczyk bierze za badanie nasienua i hsg?

za badanie nasienia 150 albo 130 jakos tak, a za sono HSG okolo 250 z tego co czytalam. Nie jest zle w porownaniu do cen z Matopatu

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo,a tu tyle sie dzieje! Tova gratulacje!Polly trzymam kciuki za Ciebie bardzo!Sayuri,Platku za Was tez baaaardzo mocno! Witam nowe dziewczyny:) ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam kliniki w Niemczu. Co z tego ze jest dobra biotechnolog jak lekarz robi wszystko na lapu capu. Ja mialam IUI w 13dc,bez sprawdzenia pecherzyka(mialam pecherzyk sprawdzony w 11dc,byl maly a lekarz mimo to kazal wziac zastrzyk z pregnylu na pekniecie)i wszystko bylo robione w pospiechu mam wrazenie. Jesli wszystko pojdzie dobrze to nastepna IUI bede miala w Gamecie w Gdyni. Bede miala porownanie to dam znac ale wiem juz,ze tam przed IUI jest badany esteadiol i cos jeszcze by okreslic dojrzalosc pecherzyka. To taka jedna z roznic.

Tova33 lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Lago Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae a mozesz po krotce napisac jak u Ciebie przebiegalo przygotowanie do IUI w Gdyni? Chodzi mi generalnie o to ile razy trzeba jezdzic na wizyty przed IUI (wiem, ze to ile wizyt jest potrzebnych to przypadek indywidualny) i jakie badania Ci zlecili, czy badania mozna robic w Toruniu czy trzeba w Gdyni? pozdrawiam

• sayuri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontrolnym USG. Nie mam torbieli ufff :) ale też jeszcze nic nie było widać, czy w te, czy wewte (jak to się pisze...). Socha powiedział, że w pierwszym cyklu z CLO rzadko komu udaje się zajść w ciążę. Ale też, jak robił mi USG, powiedział, że chyba z obu jajników była owulacja :D

Jeszcze dwa dni.

Magda lena, Tova33 lubią tę wiadomość

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, lekarze standardowo chyba uważaja, że po 35 roku życia starania pół roku i IUI. Chociaż ja też bym wolała, żeby do każdego podchodzili bardziej indywidualnie. My z sayuri własnie jeździmy do Sochy do Bydgoszczy. Byłam też w inviccie. Póki co nie zdecydowałam jeszcze ostatecznie co dalej.

sayuri, ja zaszłam po clo własnie jak owulacja była z obu jajników. Trzymam za ciebie kciuki :)

sayuri lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Platku, tak wlasnie mysle ze moj doktorek uznal ze stara juz jestem to po co badania i takie tam, lepiej niech szuka pomocy gdzie indziej. U nas ostatni rok obfituje w stresy jakich malo, ja ocieram sie o depresje, o ile juz jej nie mam, wiec troche mam nadzieje ze to jest przyczyna. No nic na razie opracowalam plan taki, ze do swiat postaram sie spotkac z Gbiorczykiem i moze HSG, ktore i tak do IUI jest wymagane a kwietniu do Lojka. No chyba ze w przyszlym miesiacu skonczy mi sie rezerwa jajnikowa, bo na ta chwile mam taka jazde, ze moja plodnosc to kwestia kilku miesiecy...ale jak to wyczytalam na forum " chocby skaly sraly, bede mama" i to moje motto na teraz:) Zaczynamy regularnie jesc sproszkowana mace, witaminy, acc optima, wiesiolek i zel. Jak to nie pomoze po HSG to inseminacja, ale chociaz bede miala poczucie ze cos zrobilam w tym kierunku, a nie jak moj lekarz twierdzi "szkoda pieniedzy"....

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago ja dostałam skierowanie od gin na hsg i zrobiłam w Chełmży na NFZ. Pod całkowitą narkozą. Taką 3-minutową.

Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że nasi przyjaciele zaszli... postanowili mieć drugie dziecko i zaskoczyło w pierwszym cyklu.... nie zazdroszczę, bardzo się cieszę, ale w duchu zadaję sobie pytanie - gdzie ta sprawiedliwość?? Dlaczego ja nie mogę???? Leżę w łóżku i ryczę.... A jutro zapewne się dowiem, że małpa zawitała. Czuję to.

Beznadziejna jestem.

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri dzieki na info, nawet nie wiedzialam ze mozna to pod narkoza robic.
    Sluchaj wiem ze to zadne pocieszenie, ale nie ma sensu drazyc i zadawac pytan gdzie sprawiedliwosc. Zycie niestety pod zadnym wzgledem nie jest sprawiedliwe. Mozemy jedynie stawiac sobie cele i do nich dazyc za wszelka cene, ale nie szukac sprawiedliwosci. Nie jestes beznadziejna jest Ci tylko kurewsko zle i smutno, ze musisz walczyc o cos co innym przychodzi lekko. Tez tak mam:) U mnie jeszcze dochodzi problem, ze jest pozno...nikomu nie mowimy o tym, bo nie chce sluchac "dobrych rad" w stylu: a nie mowilam juz dawno ze powinniscie miec dziecko....

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie Lago. Ja do najmłodszych też nie należę. Też jest już późno. I masz rację, jest mi kurewsko źle.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie wracam do domu po pobycie na ginekologii na Bielanach. Miałam laparoskopowo usuwana ciążę pozamaciczna :( Na ofdziale byly tez dziewczyny roniace.. . a zmierzam do tego ze opieka tam byla doskonala. Empatyczne, zatroskane położne pomagają przetrwac najgorsze chwile.

• AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt bardzo mi przykro:(.Na patologi podobno bardzo fajna jest taka siostra mloda przy kosci. Ja trafilam tylko na takie starsze i traktowaly mnie raczej obojetnie.cyt przepraszam ze o to pytam,wiem ze teraz masz trudny czas ale ja ostatnio schizuje w temacie wzrostów i ciąży pozamacicznej. Czy mialas jakies objawy przed terminem okresu?

Wysłany: 13 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Hej Platku, tak wlasnie mysle ze moj doktorek uznal ze stara juz jestem to po co badania i takie tam, lepiej niech szuka pomocy gdzie indziej. U nas ostatni rok obfituje w stresy jakich malo, ja ocieram sie o depresje, o ile juz jej nie mam, wiec troche mam nadzieje ze to jest przyczyna. No nic na razie opracowalam plan taki, ze do swiat postaram sie spotkac z Gbiorczykiem i moze HSG, ktore i tak do IUI jest wymagane a kwietniu do Lojka. No chyba ze w przyszlym miesiacu skonczy mi sie rezerwa jajnikowa, bo na ta chwile mam taka jazde, ze moja plodnosc to kwestia kilku miesiecy...ale jak to wyczytalam na forum " chocby skaly sraly, bede mama" i to moje motto na teraz:) Zaczynamy regularnie jesc sproszkowana mace, witaminy, acc optima, wiesiolek i zel. Jak to nie pomoze po HSG to inseminacja, ale chociaz bede miala poczucie ze cos zrobilam w tym kierunku, a nie jak moj lekarz twierdzi "szkoda pieniedzy"....
    Rozumiem cię Lago, ja tez już walczę z depresją. Teraz już jest lepiej ale były okropne chwile. Podobno ważne jest pozytywne podejście choć czasem tak trudno je mieć.

Wysłany: 13 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Lago ja dostałam skierowanie od gin na hsg i zrobiłam w Chełmży na NFZ. Pod całkowitą narkozą. Taką 3-minutową.

Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że nasi przyjaciele zaszli... postanowili mieć drugie dziecko i zaskoczyło w pierwszym cyklu.... nie zazdroszczę, bardzo się cieszę, ale w duchu zadaję sobie pytanie - gdzie ta sprawiedliwość?? Dlaczego ja nie mogę???? Leżę w łóżku i ryczę.... A jutro zapewne się dowiem, że małpa zawitała. Czuję to.

Beznadziejna jestem.
    Jak ty jestes beznadziejna, to pewnie tak jak my wszystkie. Ja ciągle walczę z tym, żeby nie kołatało mi się wciąż po głowie pytanie DLACZEGO? I ja też zawsze cieszę, się z czyjegoś szczęścia. Tylko tak cholernie przykro, że ja tego szczęścia nie mam. Wokół mnie też same ciąże i małe dzieci. Czasem czuję taki ból, że mam wrażenie, że czuję go wręcz fizycznie.

Wysłany: 13 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przykro Cyt. Trzymaj się.

Wysłany: 13 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej dziewczyny! Dawno mnie nie bylo,a tu tyle sie dzieje! Tova gratulacje!Polly trzymam kciuki za Ciebie bardzo!Sayuri,Platku za Was tez baaaardzo mocno! Witam nowe dziewczyny:) ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam kliniki w Niemczu. Co z tego ze jest dobra biotechnolog jak lekarz robi wszystko na lapu capu. Ja mialam IUI w 13dc,bez sprawdzenia pecherzyka(mialam pecherzyk sprawdzony w 11dc,byl maly a lekarz mimo to kazal wziac zastrzyk z pregnylu na pekniecie)i wszystko bylo robione w pospiechu mam wrazenie. Jesli wszystko pojdzie dobrze to nastepna IUI bede miala w Gamecie w Gdyni. Bede miala porownanie to dam znac ale wiem juz,ze tam przed IUI jest badany esteadiol i cos jeszcze by okreslic dojrzalosc pecherzyka. To taka jedna z roznic.
    Pazyfae, czegoś tu nie rozumiem, czy to nie Socha sprawdzał pęcherzyk i decydował kiedy zastrzyk? Myslałam, że do Niemcza jedzie się już od niego tylko na inseminację w ustalonym przez Sochę terminie.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze faktycznie dziwne. Może Socha tylko kieruje dalej na inseminację? a wykonuje całą procedurę ktoś inny?

Wysłany: 13 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, ostatnio mówił, że jeśli się zdecyduję na monitoring mam przyjechać do niego.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy leki też ustawia. Jak mu przyznałam się, że brałam tylko po jednej tabletce CLO to sie wkurzył:)

Leżę i czekam na tą wredną małpę. Niech już przyjdzie i mnie nie męczy.

• AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ile sie czeka na hsg w toruniu

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri super, że nie ma torbieli. Kciuki za test!
    cyt bardzo mi przykro :(
    Lago cześć. I powodzenia, nie słuchaj takiego gadania.

km5sio4phkxiw92p.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ