Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzecią chyba zrobimy w Niemczu ale tak,zeby od poczatku do konca mogl mnie przygotowac Socha. Prawda jest taka ze nie mamy tak czasu zeby jezdzic do Gdyni-to sa min 2-3 dni wolnego w miesiacu. A w pracy to juz tak srednio. Na pewno na wlasna reke zrobie estradiol i bede bardzo zwracala uwage czy wszystko jest sprawdzone.chcemy podejsc w maju.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Sayuri,w zyciu bym nie pomyslala ze bede musiala dojsc do takiego etapu w ktorym jestem...ale z drugiej strony ciesze sie ze teraz a nie pozniej..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Sayuri,w zyciu bym nie pomyslala ze bede musiala dojsc do takiego etapu w ktorym jestem...ale z drugiej strony ciesze sie ze teraz a nie pozniej..
-
Wiadomość o PCOS jak już ochłonęłam przyjęłam jak nowe wyzwanie - trzeba brać tabletki,to biorę. Jeździć na usg- to jeżdżę. Zapewne jeśli przyjdzie IUI lub invitro to też po prostu przez to przejdę....
A czasami mam myśli, że będziemy bezdzietnym małżeństwem. Tylko wujkiem i ciocią dla naszych rodzinnych maluchów. -
Płatku napisz proszę jak odczucia po IUI. Socha Cie przygotowywal a tylko zabieg byl w Niemczu czy jak to wyszlo?trzymam moooocno kciuki!!!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Płatku napisz proszę jak odczucia po IUI. Socha Cie przygotowywal a tylko zabieg byl w Niemczu czy jak to wyszlo?trzymam moooocno kciuki!!!
-
Mi też robił Adamczyk. I przeboeg tez był taki że USG po IUI. Trzymam kciuki!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
LUF jest w przypadku gdy pecherzyki nie pekaja. Mi nie pekaja same ale reaguja na Pregnyl i Ovitrelle na szczescie. Moze tez to jest problem np w jakosci pecherzyka?musze sie spytac lekarza przy najblizszej wizycie. Jak tak szybko rosna to czesto(ale oczywiscie nie zawsze)jest to objaw PCOS z tego co mi lekarz mowil.szczegolnie jak jest tych pecherzykow kilka.mi bez stymulacji urosl tylko 1,a ze stymulacja 3 ale w normalnych rozmiarach.
Ja ogolnie to jestem w kropce wielkiej. Nie wiem czy podchodzic do IUI w Niemczu czy znow w Gdyni...gdyby byla na stymulowanym cyklu to bym sie nawet nie zastanawiala. Najwiekszy minus to dojazdy,wolne i ten naturalny cykl wlasnie...wkurza mnie to,czlowiek wydaje grube pieniadze a nie ma poczucia profesjonalizmu i ze zrobione jest wszystko zeby bylo dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:18
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae z tym brakiem profesjonalizmu mam to samo odczucie. Ja myślę, że następną może zrobimy w Invikcie. Tam robią na stymulowanym. Nie chcecie spróbować?
Z tym LUF to wlasnie nie jest tak pieknie. Zobacz co wczoraj wygrzebałam w internecie:
W licznych badaniach nad procesem owulacji (Marik i Hulka, Kerin, Killick i Elstein czy Craft, Tanger i Yovich, Rauscher i Ulm, Hilgers, Coulam) stwierdzono występowanie wielu anomalii które mogą stanowić przyczyny niewyjaśnionej niepłodności przy prawidłowym przebiegu cyklu:
• Luteinized unruptured follicle (LUF), czyli „nie pęknięty zluteinizowany pęcherzyk”, pęcherzyk Graafa, który nie pękł i nie została uwolniona komórka jajowa, a zmienił się w normalnie funkcjonujące ciałko żółte,
• Ovum retention, czyli „retencja komórki jajowej”, przy której dochodzi wprawdzie do pęknięcia pęcherzyka Graafa, ale komórka jajowa nie zostaje uwolniona, a zatrzymana w ściance pęcherzyka i uwięziona w tworzącym się ciałku żółtym,
• „Zespół pustego pęcherzyka”, czyli rozwój pęcherzyka Graafa bez komórki jajowej oraz wzgórka jajonośnego.
-
dziewczyny przepraszam ze zmieniam temat, ale w przyszlym miesiacu chcialabym zrobic HSG i teraz pytanie mam czy konieczne sa jakies badania poprzedzajace? Chodzi mi o to, czy wyrobie sie w miesiac, bo o ile sie nie myle hsg robi sie po miesiaczce tak?
-
Myslalam o tym platku zeby zmienic klinike,ale chyba zrobie tak,ze sama bede stymulowac cykl (mam jeszcze CLO od Sochy)a reszte zrobie w Gamecie tak jak ostatnio. Bo ja bylam ogolnie zadowolona tylko cykl nie byl stymulowany po prostuPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
hej dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza od duszy i glowy:) Cala wizyte przeryczalam, ale fajnie tak porozmawiac z kims kto nas nie ocenia. Wyrzucilam z siebie wszystko co we mnie zalegalo, Pani doktor dala leki na wyluzowanie (chcialam, bo ja taki typ jestem ze sama nie wyluzuje), polecila mi dobrego endo i generalnie tknela we mnie nowe zycie. Poczulam, ze bedzie dobrze:)
Pazyfae, Płatek szkarłatny, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Pazyfae wrote:Myslalam o tym platku zeby zmienic klinike,ale chyba zrobie tak,ze sama bede stymulowac cykl (mam jeszcze CLO od Sochy)a reszte zrobie w Gamecie tak jak ostatnio. Bo ja bylam ogolnie zadowolona tylko cykl nie byl stymulowany po prostu