X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-)
    mnie choroba dopada na całego masakra potok z nosa ból głowy i szczypanie oczu haha
    jadę do roboty zrobię małe przemeblowanie w pacjentach przyjmę tych których muszę w pierwszej kolejności a potem zobaczę może odwołam resztę wiem że nie fajnie ale kiepsko się czuję i nie chcę zrobić nikomu krzywdy haha

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UU Kasiu współczuję najgorsze są takie przeziębienia katar ból głowy brr powinnaś przeleżec dzień w łóżeczku. Kuruj się w domku ja życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
    A witam Was w ten słoneczny dzień i życzę miłego dnia. Ja idę pospac jeszcze troszkę. Buziaki :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wypij koniecznie kubek gorącego mleka z posiekanym dużym ząbkiem czosnku, łyżeczka masła, łyżka miodu i szczypta cynamonu. Działa rozgrzewajaco, a przede wszystkim antybakteryjnie i antywirusowo. No i nie szkodzi jak tabletki :)
    Do tego polecam sok z malin (bez cukru, im wiecej %mAlin tym lepiej 80-90% to minimum). Do tego syrop z cebuli jesli lubisz :) lub z czosnku.

Kaśka, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dodam, ze cebula i czosnek poprawiają sluz :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chciałam sie nakrecac ale z niecierpliwością czekam na jutro. Temperaturka rośnie i zazwyczaj ok. 6-7 dnia jest spadek na wykresie. A tu poki co nic...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, kolorowych :)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Rah, mam nadzieje, że żołnierzyki będą wypoczętę i pełne werwy :) Kasia, Rah mówi dobrze. Przeproś pacjentów za zapach czosnku i dawaj! A w domu się wygrzej :) Herbata, maliny, sok z czarnego bzu, mleko z czosnkiem i miodem, syrop z cebuli... nasze babki miały całą aptekę w ogródkach!

rah, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, z czarnego bzu! Tez :)
    Jak tylko zaczęłam stosować "babciowe" sposoby, zaczęłam mniej chorować, a chorobę przechodzę szybko i bez rozwlekania. No i przede wszystkim nie jem żadnych ibupromow, paracetamolu, polopiryna itp. Przy okazji oszczędzam kasę ;)
    Z leków biorę vitaminer c, ale NIE rutonoscorbin itp. tylko taka w listkach 100%. W rutinoscorbinie jest jej tylko 60% i dodatkowo inne chemiczne wspomagacze.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny bez jest w Piotrze i Pawle. Chyba 90% za ok 15-20 zł butelka 700ml.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pracy pojadę po babcine lekarstwa dzięki dziewczyny i mam nadzieję że szybko mi odpuści.
    Czasem się zastanawiam właśnie czy gdzieś was nie mijam nieświadomie a sklepie czy na mieście w końcu to nie taka metropolia :-)

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja wszędzie spotykam znajomych, dalszych znajomych, nieznajomi, którzy okazują sie dobrymi znajomymi moich znajomych a sa daleka rodzina innych znajomych itd. itp. ;)
    Dodatkowo dziewczyny z rubinkowa maja większa szanse sie spotkać na miejscu. Mnie z pewnością nie spotykacie ;)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jako nieliczna z Bydgoskiego :-) chyba że w Plazie czasem bywacie :-)

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A ja nie chciałam sie nakrecac ale z niecierpliwością czekam na jutro. Temperaturka rośnie i zazwyczaj ok. 6-7 dnia jest spadek na wykresie. A tu poki co nic...
    Trzymam mocno kciuki :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Dzień doberek! Rah, mam nadzieje, że żołnierzyki będą wypoczętę i pełne werwy :) Kasia, Rah mówi dobrze. Przeproś pacjentów za zapach czosnku i dawaj! A w domu się wygrzej :) Herbata, maliny, sok z czarnego bzu, mleko z czosnkiem i miodem, syrop z cebuli... nasze babki miały całą aptekę w ogródkach!
    Święta racja :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe ile już razy spotkałam nieświadomie dziewczyny z rubinkowa :-) na wrzosach jestem często na lewobrzeżu czasami i na bydgoskim często przejeżdżam do pracy i czasem bywam :-) Świat jest taki mały :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bydgoskim dłuższy czas mieszkałam. Najpierw róg Słowackiego/ Lindego, potem Moniuszki :) w Plazie byłam moze 2 razy w życiu;p na rubinkowie czasem u dziadków. No ale to nie chodzę po osiedlu. Na Podgorzu u mamy :) ale to tez ewentualnie Lidl i do mamy :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że każda z nas gdzieś przypadkowo minęła się nawzajem w sklepie, tramwaju, autobusie, na pasach itp. :-)
    W sobotę muszę odwiedzic ten duży rynek na Chełmińskim nie byłam tam już chyba ze dwa lata albo i więcej :-)

• rah Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze 3 albo 4 lata :p

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na tym rynku byłam tylko raz z koleżanką w sierpniu :-) ale nawet fajnie było muszę to powtórzyć :-P
    a tak w ogóle dzień dobry kochane :-)
    dziś czuję się jeszcze gorzej głowa mnie napierdziela że maskara, trzymajcie kciuki żebym przetrwała do 14 w pracy :-)
    buziaki <3

Iwka lubi tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a nie masz możliwości wziąc dzisiaj jednego dnia wolnego ? Współczuję.
    Robiłaś sobie mikstury z przepisów dziewczyn dobre są.
    Witam się z Wami z kawą dziś jedziemy oglądac projekty mebli do kuchni i chyba podjadę na rynek zobaczyc czy mają coś fajnego z obuwia bo w sklepie nie ma takich jak ja chcę :-)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ