Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dużo było o 10:30 jak wychodziłam. Już wróciłam do pracy. No cóż, nie badał, bo nie ma co, dał receptę i kazał się stawić za 3 miechy, pod koniec 3go opakowania Visanne i wtedy pomyśli jak jeszcze wspomóc. Generalnie leczenie powinno trwać 6 miechów, ale powiedział skoro tu jest chęć to po 3ch możemy spróbować...
No i dół załapałam oczywiście. Visanne = tycie, depresja, stany lękowe... mam nadzieję, że będę umiała sobie z tym poradzić...Iwka lubi tę wiadomość
-
Melduje sie były jeszcze 2 osoby, ale szybko leciało pytałam o te godzinę w gabinecie i pani powiedziała, ze rano zawsze jest ruch, jedni przychodzą po karty, inni sie zapisać, inni o cos spytać...no a pozniej to jest luz.
Za tydzień ocena owulacji, wizyta 2 października, 17 października hsg.
Mam jest euthyrox i jednorazowo sumamed.Iwka, misia79 lubią tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Ja przyszłam o 9ej to byłam pierwsza.
Na co ten euthyrox i sumamed?
a sumamend bierze się tego samego dnia z partnerem aby zabić wszelakie bakterie -
HSG będzie Wam robił Łojko i dziewczynki badanie jest spoko jeśli ma się szerokie i drożne jajowody, ja miałam drożne ale lewy trochę zwężony i nie ukrywam że mnie bolało. Dlatego jak Łojko w gabinecie zabiegowym będzie Wam zakładał balonik a pielęgniarka będzie Wam chciała zaaplikować środki przeciw bólowe nie odmawiajcie - ja odmówiłam
Oczywiście w Waszych przypadkach może być inaczej, ale nikt nie jest wstanie przewidzieć jak, dlatego grzecznie przyjmijcie środki przeciw bólowe Ponieważ na radiologii już nie będzie takiej możliwości w chwili badaniarah lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Dużo było o 10:30 jak wychodziłam. Już wróciłam do pracy. No cóż, nie badał, bo nie ma co, dał receptę i kazał się stawić za 3 miechy, pod koniec 3go opakowania Visanne i wtedy pomyśli jak jeszcze wspomóc. Generalnie leczenie powinno trwać 6 miechów, ale powiedział skoro tu jest chęć to po 3ch możemy spróbować...
No i dół załapałam oczywiście. Visanne = tycie, depresja, stany lękowe... mam nadzieję, że będę umiała sobie z tym poradzić... -
Iwka wrote:euthyrox jest na TSH
a sumamend bierze się tego samego dnia z partnerem aby zabić wszelakie bakterie
Właśnie, kto będzie miał HSG, nie przejmować się! A jak proponuja znieczulenie brać! Ja też najpierw odmówiłam, ale zanim wyjechaliśmy z oddziału do pracowni RTG jednak zmieniłam zdanie i dostałam.Iwka, rah lubią tę wiadomość
-
Kaśka wrote:No hej laski u mnie pelen relaksik i blogosc jest super
Kurde widze ze wszystkie prawie sie spotkamy w pazdzierniku na hsg ja sie tego bardzo boje bo ogolnie slabo znosze bol
Pozdrowienia z gor -
Kaśka wrote:No hej laski u mnie pelen relaksik i blogosc jest super
Kurde widze ze wszystkie prawie sie spotkamy w pazdzierniku na hsg ja sie tego bardzo boje bo ogolnie slabo znosze bol
Pozdrowienia z gor -
Ja to jestem przerażona tym hsg ;(
Mam jeszcze 13 października dzwonić i potwierdzić termin badania....
A na tym Sumamedzie jest napisane, żeby nie jeść więcej niż 2 tabletki...to jak mamy zjeść 3 na raz? To aby na pewno nie zaszkodzi...
Rudziutka wiedzę, że ambitnie przyszłaś rano i się opłacałoIwka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę że jesteście już wszystkie po i nadrabiam teraz zaległości postowe
Rudziutka nie martw się Kochana te trzy miechy bardzo szybko miną do końca roku a potem od przyszłego staranka i zobaczysz od razu zajdziesz i będzie dobrze. My będziemy Cię wsperac a ty odpocznij od temperatury badani śluzu itp zadbaj o siebie uprawiaj sex kiedy chcesz w płodne niepłode nieważne i ciesz się życiem Głowa do góry dla każdej z Was. A hsg pewnie też będzie mnie kiedyś czekac jak do końca roku nie zajdę to też będę musiał iśc na to badanie i już myślę o mega znieczuleniuIwka lubi tę wiadomość