Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Musiałam nadrobić zaległości bo wczoraj już od południa nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć. Rudziutka Twój wykres wygląda całkiem nieźle. Może nie będzie @ i nie będzie trzeba wykupywać recepty
. Dziewczyny zapisane na HSG nie bać się. To dla Waszego dobra i na pewno da się przeżyć. Wszystko dla fasolek. A ja się zastanawiam gdzie do cholery jest moja owulacja ?!
Iwka, Rudziutka7 lubią tę wiadomość
-
rah wrote:W sumie 2 października do niego ide to moze wtedy da. Bo dopiero na kolejny cykl hsg.
A ten sumamed to 3 tabletki jednego dnia bralas? Po 500mg aż ?
Mielismy je dzisiaj zjeść ale zwątpiłam i szukam info.
Witam z poranną kawusią
Ja też dostałam ten antybiotyk. I na recepcie mam napisane 1 x 3 czyli jeden raz 3 tabletki i tak zrozumiałam doktorka. Mamy go zażyć od razu po @.
Mam pytanko. A jak to jest z zapisywaniem sie na HSG?
Bo mi pan doktor powiedział, że jak przyjdzie @ to mam zadzwonić na izbę przyjęć i się umówić. Z tego co wiem znajoma zapisywała się wcześniej a później w razie opóźnienia @ przekładała. I sama nie wiem jak zrobić.
Coś ponury ten poranek na rubinkowie
Iwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Nie bój się! Nie ma co. Wszystko dla dzidziusia
Iwka wszysko łądnie napisała, mi chyba nie robił Łojko tylko inny, ale nie pamietam. Ale mi nie zakładali cewnika tylko kulociąg i od razu jechałam na RTG. o 11 byłam już po. Potem spałam, ale w pokoju były straszne gaduły i średnio mi to wyszło. No i ok. 15 wychodziłam już.
Aha, i antybiotyk brałam 5 dni przed HSG a o sołonowych zapomniałam, ale jogurty jadłam.
Dacie radę! -
emka@ wrote:Cześć dziewczyny. Musiałam nadrobić zaległości bo wczoraj już od południa nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć. Rudziutka Twój wykres wygląda całkiem nieźle. Może nie będzie @ i nie będzie trzeba wykupywać recepty
. Dziewczyny zapisane na HSG nie bać się. To dla Waszego dobra i na pewno da się przeżyć. Wszystko dla fasolek. A ja się zastanawiam gdzie do cholery jest moja owulacja ?!
-
toca81 wrote:Witam z poranną kawusią
Ja też dostałam ten antybiotyk. I na recepcie mam napisane 1 x 3 czyli jeden raz 3 tabletki i tak zrozumiałam doktorka. Mamy go zażyć od razu po @.
Mam pytanko. A jak to jest z zapisywaniem sie na HSG?
Bo mi pan doktor powiedział, że jak przyjdzie @ to mam zadzwonić na izbę przyjęć i się umówić. Z tego co wiem znajoma zapisywała się wcześniej a później w razie opóźnienia @ przekładała. I sama nie wiem jak zrobić.
Coś ponury ten poranek na rubinkowieA byłaś w izbie przyjęć się podpytać tak?
-
toca81 wrote:No właśnie nie byłam. Zasugerowałam się tym co pan doktor powiedział.
Ale akurat będę w szpitalu we wtorek to podejde i się spytam.
Dzięki za informacje.
A ja właśnie w pracy - bo przecież piątek -policzyłam że na 79 przyjaciółek na ovu 49 już zaciążyło lub już nawet urodziło a 30 nadal czeka ...troszkę optymistycznie ale mam parę przyjaciółek które walczą więcej niż 3 lata i to jest smutne ...
Jakie plany na weekend?misia79 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek Rybeńki!Iwka wrote:NO co Ty? A kiedy byłaś że jeszcze kulociąg mieli?
Emka, mi się też wydaje, że mogła być 13dc lub następnego dnia.
Moje plany na weekend-jutro test a potem na wesele, ale i tak nie będę piła alkoholu bo jestem kierowcą. Poza tym jeszcze się zastanowię czy będę robić test... -
No hej
Ja juz po kawusi ale tez sie przywitam
Czuje ze wroce wieksza to grzech tyle jesc ale wszystko smaczne i podane pod nosek to sie wcina
Zaraz ruszamy na Wisle pochodzic troche zeby spalic chociaz ciutek no i piesek z nami oczywisciemisia79 lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:Dzień doberek Rybeńki!
No ja byłam jakoś 4.08 czy coś takiego. I lekarz mówił, że muszą ściągnąć szyjkę w dół, bo jest wysoko, więc zakładają ten kulociąg/potem gadał wziernik. Przez to wystawał też rurka do tego kontrastu. Cewnika do siuśków nie zakładali, chyba, że byłam taka otumaniona, że nie pamiętam. W każdym razie wszystko przebiegło sprawnie i nie mają co dziewczyny się bać!
Emka, mi się też wydaje, że mogła być 13dc lub następnego dnia.
Moje plany na weekend-jutro test a potem na wesele, ale i tak nie będę piła alkoholu bo jestem kierowcą. Poza tym jeszcze się zastanowię czy będę robić test...
Ja miałam coś takiego i ja to nazywam cewnikiemKochana trzymam kciuki za teściora
Ja dzisiaj idę do koleżanki na piwko/winko a jutro od rana sprzątanie - potem do siostry
Kaśka miłego spacerkuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:38
Kaśka lubi tę wiadomość
-
Aha, no to pewnie też coś takiego było. To zakładanie tego bolało bardziej niż sam kontrast. Jak mówił, że musi szyjkę ściągnąć w dół to nie wiedziałam, czego się spodziewać... ale potem już było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:15
Iwka lubi tę wiadomość
-
toca81 wrote:No właśnie nie byłam. Zasugerowałam się tym co pan doktor powiedział.
Ale akurat będę w szpitalu we wtorek to podejde i się spytam.
Dzięki za informacje.
Toca zadzwoń do nich i sie od ręki zapisz. Babka zapisuje ok. 7 dnia cyklu ( zależy ile trwają miesiączki). Ja jestem zapisana na 17 października, pomimo ze moj okres skończy sie pewnie we wtorek. Pani powiedziała, ze lepiej miec zapas. No i w poniedziałek mam zadzwonić i potwierdzić. Powinnam zadzwonić 1 dnia cyklu, ale to sobota bedzie, dlatego dopiero w poniedziałek.Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwka wrote:A nie była 13 dc?
. Nigdy nie miałam poniżej 16 dc a poza tym prawie zawsze to czuję i dziś czuję
. Tempka też jeszcze nie skoczyła. Tylko nie wiem czy mój m podoła po ostatnich dniach
.
Iwka lubi tę wiadomość
-
WITAM was dziewczynki z kawusią ale pozdrawiam z pracy i znów cały dzień w plecy. Rudziutka7 ja liczę na to że jednak będzie teścik oczywiście pozytywny tak bym chciała Ci gratulować
Emka@ owocnej owulki mam nadzieję też bedzie pozytyw a u mnie dopiero chyba zaczęły się dni płodne śluz wodnisty od jutra testy owulacyjne w łapę może się uda?. Ale nici z serduszek doi niedzieli bo rodzice za ścianą a mąż tak nie potrafi
się skupić
Mam nadzieję że zdążymy
Miłego popołudniaIwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymisia79 wrote:WITAM was dziewczynki z kawusią ale pozdrawiam z pracy i znów cały dzień w plecy. Rudziutka7 ja liczę na to że jednak będzie teścik oczywiście pozytywny tak bym chciała Ci gratulować
Emka@ owocnej owulki mam nadzieję też bedzie pozytyw a u mnie dopiero chyba zaczęły się dni płodne śluz wodnisty od jutra testy owulacyjne w łapę może się uda?. Ale nici z serduszek doi niedzieli bo rodzice za ścianą a mąż tak nie potrafi
się skupić
Mam nadzieję że zdążymy
Miłego popołudnia. Moj chyba dziś nie da rady. Niepotrzebnie powiedziałam mu że mam ovu, stresuje się tym za mocno że może nie podołać i wtedy przeważnie jest klops.
misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
emka@ wrote:A nie możecie się gdzieś wybrać? Szkoda tracić płodne dni przez teściów. Ja bym chyba nie darowala na Twoim miejscu
. Moj chyba dziś nie da rady. Niepotrzebnie powiedziałam mu że mam ovu, stresuje się tym za mocno że może nie podołać i wtedy przeważnie jest klops.
Iwka lubi tę wiadomość