Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak to jest z tym przygotowaniem do hsg?
Gdzies wczesniej czytałam, ze wymagają cytologii, posiewu na czystość pochwy, ze podają jakies czopki rozkurczowe, a nawet! (Gdzies na południu) konieczna jest poranna lewatywa!Iwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym przygotowaniem do hsg?
Gdzies wczesniej czytałam, ze wymagają cytologii, posiewu na czystość pochwy, ze podają jakies czopki rozkurczowe, a nawet! (Gdzies na południu) konieczna jest poranna lewatywa! -
Ogólnie:
O 7:30 zgłosiłam się do izby przyjęć. po 8 już miałam swoją salę. Przyjęli mnie, potem badanie krwi + welfrom. Później ogólne badania. Około 11:00 w gabinecie gin założyli mi sylikonowy cennik i na 10 minut odwieźli do sali. Póżniej o 11:30 wieźli mnie na RTG i tam był mój gin który zaczął wstrzykiwać kontrast, radiolog robił zdjęcia, a stażystka trzymała mnie za rękę. Później odwieźli mnie na sale, padłam na łóżko i przespałam dwie godziny po czym około 17:00 wypisali mnie do domu i na 3 dni dostałam L4.
Mój gin to oczywiście ŁojkoKaśka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:5 dni antybiotyk?
Ja dostałam tylko ten sumamed i to do lykniecia teraz... -
A jeśli chodzi o sumamed to ja sobie kupiłam tabletki osłonowe i brałam chyba 2 dni przed antybiotykiem i potem do końca opakowania. Mój mąż nie wziął i brzuch go bolał ale tylko tego dnia co te tabletki wziął.
-
W sumie 2 października do niego ide to moze wtedy da. Bo dopiero na kolejny cykl hsg.
A ten sumamed to 3 tabletki jednego dnia bralas? Po 500mg aż ?
Mielismy je dzisiaj zjeść ale zwątpiłam i szukam info.Iwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:W sumie 2 października do niego ide to moze wtedy da. Bo dopiero na kolejny cykl hsg.
A ten sumamed to 3 tabletki jednego dnia bralas? Po 500mg aż ?
Mielismy je dzisiaj zjeść ale zwątpiłam i szukam info.rah lubi tę wiadomość
-
Hej Rah wydaje mi się że teraz z mężem macie wziąć antybiotyk ale ja bym wziela przez 3 sni po jednej tabl po to zwby wykluczyc subkliniczne zakazenia ktore utrudniaja zajsc w ciaze a jak mimo tego dostaniesz okres to wtedy zabieg juz bez oslony. Mi tak powiedzial ze jak bralismy niedawno antybiotyk na zakazenie ti hsg juz bez będzie. Jak masz wątpliwości to zadzwon do niego jutro rano
rah, Iwka lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny:)
To sie dowiem na kolejnej wizycie. A jutro łykami tabsy tylko nie mam nic oslonowego:/
Na noc sie boje bo moj luby ma spowolniony akcje serca w nocy (bradykardia) a na ulotce jest,ze to nie wskazane...Iwka lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:Ogólnie:
O 7:30 zgłosiłam się do izby przyjęć. po 8 już miałam swoją salę. Przyjęli mnie, potem badanie krwi + welfrom. Później ogólne badania. Około 11:00 w gabinecie gin założyli mi sylikonowy cennik i na 10 minut odwieźli do sali. Póżniej o 11:30 wieźli mnie na RTG i tam był mój gin który zaczął wstrzykiwać kontrast, radiolog robił zdjęcia, a stażystka trzymała mnie za rękę. Później odwieźli mnie na sale, padłam na łóżko i przespałam dwie godziny po czym około 17:00 wypisali mnie do domu i na 3 dni dostałam L4.
Mój gin to oczywiście ŁojkoIwka, emka@ lubią tę wiadomość
-
Nie bój się! Nie ma co. Wszystko dla dzidziusia
Iwka wszysko łądnie napisała, mi chyba nie robił Łojko tylko inny, ale nie pamietam. Ale mi nie zakładali cewnika tylko kulociąg i od razu jechałam na RTG. o 11 byłam już po. Potem spałam, ale w pokoju były straszne gaduły i średnio mi to wyszło. No i ok. 15 wychodziłam już.
Aha, i antybiotyk brałam 5 dni przed HSG a o sołonowych zapomniałam, ale jogurty jadłam.
Dacie radę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 22:21
Iwka, rah, misia79 lubią tę wiadomość