X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    To wspaniałego weselicha dzisiaj :) Dzisiaj powtórzyłam testy i są słabsze więc zaznaczam plusika wczoraj :)
    Widzę że cisza dzisiaj... mój mąż właśnie zaczyna oglądać grand prix a ja idę zrobić zapiekanki - kupiliśmy bagietki w lidlu są najlepssze a potem obejrzę nowy odcinek chirurgów, ktos ogląda?
    Tak kiedyś regularnie oglądałam a teraz już dawno nie widziałam nawet nie wiem co się dzieje z bohaterami :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego wieczorku :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w ten słoneczny dzień :)

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam :-) właśnie zaparzyłam sobie kawkę u rodziców i usiadłam na chwilkę do kompa :-) Buziaki

Iwka lubi tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej też z kawusią byłam z małym na spacerku :-)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    hej hej też z kawusią byłam z małym na spacerku :-)
    kasiu macie pieska czy suczkę ?

Iwka lubi tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieska :-) mój synuś kochany ;-)

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na spacerku byłam w sklepie :) Chciałam zrobić krem brokułowy ale ten co wczoraj kupiłam miał w sobie białe glizdy/robaki okropne!!! Teraz próbuję się zmobilizować aby ciasto marchewkowe upiec....ale tyłek nie chce się od fotela oderwać :P

Kaśka lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie lipton dostałąm @ pozamiatane buuuuu no cóż życie.
    jestem już umówiona na hsg 6.10 trzymajcie kciuki żebym przeżyła i była drożna po zabiegu i płodna jak jakaś bogini hehe
    a tak serio staram się mieć to w du... ale wiadomo łzy same się cisną ale staram się być twarda.
    w tym cyklu z badaniem raczej nie wskazane staranka także odpocznę i psychicznie myślę też.
    będę czasem zaglądać ale od owu też chcę odpocząć tylko na nasz wątek będę lukoać żeby nie mieć tyłów za dużych i bardzo wam kibicuję i czekam na dobre wieści :-)
    także będę co jakiś czas żebyście nie myślały że olewam was ale muszę się zająć czymś innym trochę.
    Buziaczki i pozdrawiam <3

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kasiu a ja myślałam że Wam się udało tym bardziej że byliście już odstresowani urlopowo ech życie jest okrutne u mnie też dupa w tym cyklu. Nie liczę na ciąże żadnych konkretnych objawów. Trzymaj się Kasiu mocno Ci kibicuję.

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też dostałam @ i to nawet wcześniej niż powinna przyjść :( to dopiero mój pierwszy cykl więc w sumie nie powinnam się napalać... ale jednak... rozczarowanie jest :( no cóż... przynajmniej znamię usunę bo mi skierowanie dermatolog dała a gdybym była w ciąży to byłby problem... no i planuję się do endokrynologa wybrać i przebadać hormony... może macie jakiegoś dobrego endokrynologa do polecenia?

• Iwka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo mi przykro bighug.gif, tylko nie opuszczaj nas my przecież i tak tu mało o ciążach mówimy ...
    misia79 nie tracimy nadzieji <3
    estrella rownież mi przykro jeśli chodzi o endo to podobno dobry jest w citomedzie ja u niego byłam i zachwycona nie byłam. Jest jeszcze endo który przyjeżdża raz w tygodniu z bydgoszczy podobno najlepszy cena 180 zł za wizyte i ja czekałam na nią 11 miesięcy - ale od mówiłam.

Dziewczyny dzisiaj chyba nie najlepszy dzień, ale czegoś mnie nauczył nie zazdrościć ciąży..moja szwagierka dzisiaj poroniła, a koleżanka ( o której wcześniej Wam wspominałam) załatwiła sobie skrobankę na początku października i gdzie tu sprawiedliwość?
    Wiecie jak się podle czuję przez tą szwagierkę...a koleżankę bym utłukła najchętniej własnymi rękoma

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Iwka tak mi przykro z powodu szwagierki! A z powodu koleżanki też, dlaczego to ona nie poroniła? Problem miałaby z głowy, a szwagierka by urodziła zdrowe... dlaczego życie jest aż tak okrutne!
    Kasiu przykro mi, szkoda, że się nie udało, ale nowy cykl, nowe nadzieje, prawda?
    Dziewczyny, ja wczoraj miło spędziłam niedzielę z mężem, niby nic, ale w końcu coś razem, bo rzadko mamy taką okazję. Wieczorem ja obierałam marchewki do odgotowania i pomrożenia, a mężu obszorował te malutkie i zrobił sok z jabłkiem... to dopiero sok marchiowy! pyszotka!

A dziś zimno... brrr
    Życzę nam na dziś, żeby szybko zaświeciło porządne słońce!

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-)
    tak jak pisałam będę do was zaglądać może mniej ale na pewno :-)
    jakie są wasze opinie czy mogę w tym cyklu z hsg się starać czy lepiej odpocząć i zacząć od nowego??
    przedłuży się trochę ale może muszę odpocząć i gdyby co nie martwić się czy będzie w porządku z fasolką po naświetlaniu.
    Rudziutka, Iwka starałyście się w cyklu z hsg??

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja przy kawusi :) Ovu mi owulkę wyznaczył.
    Rudziutka7 no ja to jestem wściekła...jakby ktoś pytał to skrobanka kosztuje 3 -3,5 tysiąca.
    Kasiu ja się nie starałam bo płyn ze mnie wyciekał i słyszałam że ten kontrast jest szkodliwy i położna w szpitalu mi mówiła bym sobie odpuściła. Łojka nie pytałam...a po laparo powiedział że mam już działać ....podczas <3 miałam wrażenie że mi zaraz szwy pójdą.

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mi tak samo powiedzieli, żeby lepiej się nie starć po HSG, fale RTg i ten płyn działają negatywnie. A po laparo to Łojko tez kazał niby 1-2 odpocząć, chyba, że będzie się Pani szybciej czuła na siłach :) Ale i tak sie nie udało... a takiej co nie chce udało się i pozbywa się "intruza".... Boże jak mi przykro!

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Kasiu, mi tak samo powiedzieli, żeby lepiej się nie starć po HSG, fale RTg i ten płyn działają negatywnie. A po laparo to Łojko tez kazał niby 1-2 odpocząć, chyba, że będzie się Pani szybciej czuła na siłach :) Ale i tak sie nie udało... a takiej co nie chce udało się i pozbywa się "intruza".... Boże jak mi przykro!
    Rudziutka no masakra najchętniej bym jej zabrała to dziecko i nawet mi po głowie chodziło by to gdzieś zgłosić albo zadzwonić do jej mamy aby z nią porozmawiała...no mam poczucie że muszę coś zrobić!!!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Rudziutka no masakra najchętniej bym jej zabrała to dziecko i nawet mi po głowie chodziło by to gdzieś zgłosić albo zadzwonić do jej mamy aby z nią porozmawiała...no mam poczucie że muszę coś zrobić!!!
    znam adres znam dzień znam nazwiska...
    edit: ale aż tak bardzo chyba nie mogę się wtrącać...ale z drugiej strony to jest zabójstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:19

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, masz tydzień na przekonanie jej, tylko podejrzewam, że to nic nie da! Można przecież oddać dziecko, są okienka żeby oddać w dobre ręce!
    Z drugiej strony wg niektórych to jej sprawa... ale ja jej bym nie umiała spojrzeć w twarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:37

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Iwka, masz tydzień na przekonanie jej, tylko podejrzewam, że to nic nie da! Można przecież oddać dziecko, są okienka żeby oddać w dobre ręce!
    Z drugiej strony wg niektórych to jej sprawa... ale ja jej bym nie umiała spojrzeć w twarz...
    Wiem, ale ona się boi co ludzie powiedzą!!! Jej rodzina, znajomi nikt nie wie a brzucha nie ukryje...myślę że ona po prostu nie wie kto jest ojcem i tyle...

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ