X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@ wrote:
    A ja słyszałam że inseminacja jest mało skuteczna. Pewnie zależy od przyczyny niepłodności. Przyznam się szczerze że już też biorę to pod uwagę bo trzeba wszystkiego spróbować. Ale czytałam że ogólnie Toruń i Bydgoszcz w tych sprawach nie są polecane. Lepiej podobno przejechać się do Gdańska, Łodzi czy Warszawy.
    Masz rację ja też za bardzo nie wierzę że by mi się udało za pierwszym ale u niej się udało bo ona jest zdrowa pod tym względem a facet kiepsko może po takim testosteronie faktycznie się powiodło trudno mi to stwierdzic ja tylko piszę to co ona mówiła więc nie mnie oceniac

• misia79 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Pewnie tak, a mnie wypuścili o 17
    Dajcie jej odsapnąc :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dziewczyny "internetowe" ;p
    Nawet nie bierzecie pod uwagę tego, ze ktos moze nie miec neta w telefonie ;D
    Ja np. korzystam z nokii 7070 i nawet mmsa nie moge odebrać;p

Iwka, misia79, emka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi net działał dobrze, wypuścili mnie o 14ej, ale do końca dnia byłam otępiała... dajmy jej faktycznie odsapnąć! Kaśku! Pytulamy!

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co może być przyczyną tak długiej fl. Bo już się zaczynam o siebie martwić.

Iwka, misia79 lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Masz rację ja też za bardzo nie wierzę że by mi się udało za pierwszym ale u niej się udało bo ona jest zdrowa pod tym względem a facet kiepsko może po takim testosteronie faktycznie się powiodło trudno mi to stwierdzic ja tylko piszę to co ona mówiła więc nie mnie oceniac
    Ostatnio gdzieś czytałam że 10% kończy się ciążą.

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hahaha, dziewczyny "internetowe" ;p
    Nawet nie bierzecie pod uwagę tego, ze ktos moze nie miec neta w telefonie ;D
    Ja np. korzystam z nokii 7070 i nawet mmsa nie moge odebrać;p
    Ale jak? e31f466a59e5613cd01c433c224081fc.gif

emka@ lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 % to nie za dużo ale zawsze warto próbować. Jak nam się do końca roku nie uda to weźmiemy to pod uwagę.

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Mi net działał dobrze, wypuścili mnie o 14ej, ale do końca dnia byłam otępiała... dajmy jej faktycznie odsapnąć! Kaśku! Pytulamy!
    Mnie może też by puścili po 14 ale ja przeciw bólowe dostałam po HSG i im spałam i spałam i spałam obudziłam się chyba o 16 :P

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka @ u mnie też przedłuża się fl biorąc oczywiście pod uwagę to że owulkę miałam prawdopodobnie w 11 d.c. Ale lepiej dłuższa niż krótsza :-)
    Wiecie co muszę znów zakupic conseive plus w cyklu, w którym zaszłam właśnie to stosowałam :-) Tylko cholera drogi no.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ale jak? e31f466a59e5613cd01c433c224081fc.gif
    Telefonu używam do dzwonienia ;p
    Ewentualnie wysłania smsa :)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Telefonu używam do dzwonienia ;p
    Ewentualnie wysłania smsa :)
    Nie!!!! mysli_2.gif
    Śmieje się ja internetu z komórki zaczęłam używać w Tatrach i nawet zintegrowałam sobie z pocztą :)

rah, misia79 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaaak!!!!! ;D

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej jestem !! :-)
    byłam o 7.00 o 8.30 na sali potem jak Iwka pisała koło 11 ten cewnik mi doktorek założył ale był bardzo delikatny w ogóle nie czułam super potem zeszłąm na dól z doktorkiem do pracowni rtg bo nie chciałam na wózku :-)
    badanie przeżyłam nie było źle i 11.40 już na łóżku w sali potem pospałam trochę i o 17 do domku :-)
    wynik badania drożna jejeje!!!
    ale mam jakieś zrosty zewnętrzne czyli macica trochę zrośnięta z pęcherzem, jelitami ale to będzie dopiero dokładnie co i jak na opisie badania pewnie w środę do odebrania, no i kurde jak mnie przyjmowali to taka młoda robiła usg i coś się doczepiła że mam polipowate endometrium masakra jakaś nikt nie widział a ta zobaczyła może to być po dupku??
    Łojko kazał się zgłosić z wynikiem i jak nic nie ruszy przez 3-4 mcr to laparoskopia i zobaczymy co z tym polipem czy jest czy nie, kurde jak nie urok to sraczka haha już powoli wymiękam
    a i dziewczyny Łojko mówił że mogę spróbować w tym cyklu ten młody co mnie wypuszczał mówił że lepiej nie co prawda nie ma żadnych badań na ten temat ale jakby poszło coś nie tak żebym się nie obwiniała i już sama nie wiem, zdam się na los chyba nic nie mówię mojemu M co i jak i jak na się zachcę to się pykniemy hehe a czy coś będzie z tego się zobaczy :-)
    pewnie będę rozkminiać co z tym fantem jeszcze kilka dni :-P

misia79, emka@, Iwka, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • toca81 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zadzwoniłam się umówić i się dowiedziałam że miejsca brak!
    Mam zadzwonić jutro i zapisać się na listopad :/
    Wściekła jestem jak nie wiem.
    Dodam tylko że byłam się zapisać osobiście 23 września i wtedy mi pani powiedziała że mam dzwonić jak dostane @ więc tak też zrobiłam. I się zawiodłam.
    Kolejny miesiąc do tyłu.
    Wykorzystam chyba ten czas na wszelakie badania, bo co innego mi pozostaje.
    Och Kaśka zazdroszcze ci, że już jesteś po :D

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toca, Ty byłaś wtedy co ja prawda? Mi juz Łojko mowil zeby od razu sie zapisać, a potem potwierdzić, albo zrezygnować, czy przesunąć jak przyjdzie okres. Czyli w sumie babka Cie nie oklamala bo miałaś dzwonić jak dostaniesz okres...

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • toca81 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam w tym samym czasie.
    Mi powiedział Łojko na wizycie że mam zadzwonić na Izbę Przyjęć jak dostane okres.
    Ale moja znajoma i chyba tu też ktoś pisał żeby zapisać się wcześniej i przełożyć w razie czego. Dlatego pojechałam tam osobiście i pani powiedziała, że wystarczy jak zadzwonie jak dostane okres. Więc zadzwoniłam i się okazało że nie ma miejsca już.
    I że na listopad mnie zapisze. Jeżeli teraz można z wyprzedzeniem to czemu wtedy tego nie zrobiła?

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nawet ja pisałam ze poszłam od razu ze skierowaniem i sie zapisalam.

No to nie wiem...pewnie to kwestia niezrozumienia sie....bo za mną tez stała dziewczyna, ktora chciała sie zapisać...
    A Łojko od razu mnie pytał kiedy ma wypaść 1 dzien okresu i sam mi powiedział, ze na środę mam sie zapisać. Ale pani w izbie przyjęć powiedziała, ze dla bezpieczeństwa zapisze na piatek. I ze mam dzwonić, to jak cos przesuniemy na poniedziałek.

Ale moze dzieki temu, ze masz długi czas oczekiwania, to fasolka zaskoczy i ominie Cie ta przyjemność ;)

toca81 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie moze na nierozgarniętą czasami wychodzę, ale zawsze ze 2 razy na wizytach pytam co mam po kolei robić, gdzie i kiedy zadzwonić, kiedy co zacząć jesc, kiedy następna wizyta i jakie okoliczności moga ja przesunąć itp. Itd.
    Łojko tez prosiłam zeby mi na karteczce napisał co z tymi antybiotykami, kiedy wizyta, jaki numer do izby przyjęć. Oczywiście miło odpowiedział, ze on to wszystko moze ;p nawet mi zapisać moze :)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Super Kasiu że tak wszystko się udało. I ja bym na Twoim miejscu nie czekała. Po poronieniu też mówią żeby czekać a mój lekarz powiedział że guzik prawda. Róbcie swoje a co wyjdzie to wyjdzie ;).
    A powiedzcie mi dziewczyny do Łojko prywatnie to długo się czeka na wizytę?

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ