X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Łojko wizyta około 100 zł ale na pierwszy raz proponuję Jackowskiego świetny specjalista wizyta kosztuje z cytologią i usg około 120 zł.

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Chyba tak zrobię i skonsultuje jeszcze ten wynik :-) sorki ze tak smece ale mam wisielczy nasroj chyba w weekend musze sibie dziabnac jakas chetna do towarzystwa? ;-)
    ja jestem zawsze chętna :D ale w ten weekend mam gości

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zawsze chętna ale w ten weekend pracuje akurat ten w pełni pracujący

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia a co dobrego robisz do jedzonka ?

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl też lubię lumpeksy :) a jaka radość jak coś markowego znajdę:) mąż biega a ja walczę z sobą by w końcu cos do nowych mebli schować... Lecz brak weny, ząb tzn jego brak juz nie boli to zasmarkana jestem, czlowiek się wykończy!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było bo i mało czasu mam ostatnio. Ale już was nadrobiłam.
    Iwka kochana trzymam kciuki żeby klinika przyjęła Ciebie jak najszybciej. Tylko się nie poddawaj i nie rezygnuj.
    Kaśka najważniejsze że wszystko masz drożne, działajcie dalej a na laparo wbijaj jak tylko będzie termin. No i koniecznie skonsultuj wyniki. Nos do góry i już się nie smutaj a jeśli chodzi o towarzystwo do dziabnięcia to jestem chętna toast1.gif.
    U mnie przyszła okropna franca ale trudno. Walczę dalej.

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Iwcia a co dobrego robisz do jedzonka ?
    ciasto marchewkowe, zastanawiam się nad oczami carycy ale nigdy nie robilam, zrazy, kurak, sałatka z
    ...jeszcze nie wiem dawno jarzynowej nie robilam. Mój wymyślił ze moze na działce obiad zrobimy to mi trochę plany z jedzeniem popsuli. A jeszcze w niedzielę rocznica śmierci teściowej, msza jest rano wiec gosci będę miala o 10.30 i teraz nie wiem czy moze śniadanie podać czy kawe ? Pisze x Tele sorki za bledy

misia79, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ty to wszystko przygotujesz jak nie czujesz się najlepiej? Ja bardzo lubię gotować ale za takimi gościnami nie przepadam.

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeśli goście będą już na mszy to śniadanie mogłabyś podac ale faktycznie jak Ty z tym bólem dasz radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:15

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był dziś na badaniach nasienia i u androloga. Wyniki ma chyba bardzo dobre i androlog mu powiedział że w sumie niema się czego przyczepić i jeśli nam się nie uda przez następne 3 miesiące to mam sobie zrobić test PCT. Czy któraś z Was już to robiła?

Iwka, rah lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dam rady? Dam ! A jak nie to mąż pomoże :) emka to jest na wrogość śluzu? To nie robiłam, a byliście na filtrowej ?

misia79, emka@ lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zajrzę poźniej papa

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego nie robiłam

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie śluz śluzem ja mam go mało i w cyklu, wktórym zaszłam stosowaliśmy conseive plus. Chyba go znów zamówię może pomoże.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieknie nam się mkl rozpisała ;D
    Hehe, troszkę nadrobiłyśmy to, czego nie zdążyłyśmy przegadać od początku wątku ;)
    Cieszę się, że w gruncie rzeczy nie macie za bardzo problemów. Wszystko wygląda dobrze, a po tym jak poznałam Łojko, i jak dziewczyny tu o nim pisały, to pewnie powiedziałby, że nic tylko zakasać rękawy i porządnie się zabrać do roboty! ;D

A to o co pytasz, to nawet nie wiem co to jest...;/
    Ale chętnei się dowiem! ;D

U mnie bez zmian. Piersi wrażliwe, sutki prawie nie bolą,lekkie plamienie, raczej brązowe...coś czuję, że @ tuż za rogiem :(

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ja nie dam rady? Dam ! A jak nie to mąż pomoże :) emka to jest na wrogość śluzu? To nie robiłam, a byliście na filtrowej ?
    Tak na filtrowej. Z tego co czytałam to test PST to jest taka cytologia tyle że robiona w 6-12 h po stosunku w celu oceny jak śluz wpływa na plemniki. Nie znalazłam informacji czy gdzieś w Toruniu robią to badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy conceive plus od 3 cykli, nie zaszkodzi a może pomóc. Cena nie jest przyjemna ale czego się nie zrobi dla fasolki.

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to o co pytasz, to nawet nie wiem co to jest...;/
    Ale chętnei się dowiem! ;D

U mnie bez zmian. Piersi wrażliwe, sutki prawie nie bolą,lekkie plamienie, raczej brązowe...coś czuję, że @ tuż za rogiem :([/QUOTE]

Rah mówisz i masz
    Test pct ( test postkoitalny )
    Polega na ocenie stopnia przenikania plemników przez śluz okołoowulacyjny w kanale szyjki macicy. Badanie przypomina cytologię z tą różnicą, że przeprowadza się je 6 do 12 godzin po stosunku.

rah, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@ wrote:
    My używamy conceive plus od 3 cykli, nie zaszkodzi a może pomóc. Cena nie jest przyjemna ale czego się nie zrobi dla fasolki.
    No właśnie żel jest drogi jak ktoś tak chce stosowac w każdym cyklu to trochę idzie po kieszenie ale my stosowaliśmy tylko w okresie okołoowulayjnym.

Iwka lubi tę wiadomość

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście się rozpisały!
    Iwka! Oczy Carycy są zajebiste! Zrobiłam na urodziny do pracy i wszystkim musiałam dać przepis a ostatnio robiłam dla babci na jej 81 urodziny i bardzo jej się podobało! Nie jest trudne do zrobienia, tylko wcześniej trzeba zrobić galaretkę, żeby mocno stężałą nakładać! Jest super smaczne, a ja jeszcze nawilżałam placki sokiem z cytryną!
    Polecam! Robi szał!

83c27385cd.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ