X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Czekam na @ i do Wawy sliniak_2.giftam niech mnie zapładniają !!! Jak ja sama nie mogę
    Iwka mocno trzymam kciuki za to zapłodnienie i będziesz pierwszą z nas a my za Tobą polecimy z brzuszkami tylko dużo wirusów powysyłasz :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was jest piękna pogoda aż się buzia śmieje :-) Ja mam dziś wolne i mam mega lenia nic nie robię bo nawet obiad mam z wczoraja tylko żeberka podsmażę na drugie danie i git :-) Muszę tylko posprzątac i umyc podłogi i to wszystko.
    Kuchnię wczoraj zamówiłam wpłaciłam zaliczkę kolor wybrany teraz w sobotę idziemy oglądac sprzęt agd, popatrzec na farby, i na kafle na podłogę i trzeba się czymś zając żeby nie myślec bo po prostu znów się nie udało ale liczę tak jak Rodziutka że do końca roku albo w styczniu będę widziała dwie krechy. I Wy też oczywiście :-) Iwka kuruj się Kochana w współczuję bo i ząb i przeziębienie to nie jest dobrze. Najlepiej dla Ciebie to leżenie lb chociaż jeden dzień
    Kasiu zobacz to już czwartek jeszcze tylko jutro i weekendzik wypoczniesz sobie. Miłego dzionka dla wszystkich :-)

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Odebralam wyniki badan i generalnue jestem w czarnej dupie :-) juz poryczalam troche musze sie ogarnąć bo pacjenci uciekna ;-)
    Niby jajowody drozne ale oba krete i sa zrosty zewnetrzne. Doktor od razu zaproponowal laparoskopie ze nie ma na co czekac czyli jyz dal do zrozumienia ze se mozesz ale i tak gucio z tego masakra jakas, pytal jak to mozliwe ze zaszlam ostatnio od razu a teraz nic tylko rece rozlozone w gescie bezradnosci. I jeszcze musze powalczyc o termin bo w tym roku to juz klopot bedzie ale nie ma rzeczy niemozliwych moze zajde tak staram sobie tlumaczyc raz sie udalo to i teraz mize sie uda.
    A i nie smiejcie sie ale dzis ruszylam z midlitwa nowenna pompejska moze pomoże nie tracić nadziei.

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt się nie będzie śmiał z Ciebie!
    Kasiu, a może warto powalczyć o ten termin laparo, bo po laparoskopii łatwiej zajść! Ciekawe skąd te zrosty u Ciebie? Miałaś jakieś zakażenia, zapalenia czy co?
    Będzie dobrze, tylko dociekaj u lekarza co i jak!

Buziolki!

Kaśka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Czekam na @ i do Wawy sliniak_2.giftam niech mnie zapładniają !!! Jak ja sama nie mogę
    041.gif

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie wiem co Ci powiedziec oprócz tego że bardzo mi przykro ale ja uważam że najważniejsze że są drożne przecież już w ciąży byłaś to powinno w zasadzie się udac nie wiem czy te zrosty są aż takim przeciwwskazaniem skoro są zewnętrzne no ale nie wiem spróbuj powalczyc o ten termin laparo może ktoś się wykruszy i wpadniesz na czyjeś miejsce im szybciej tym lepiej nie wiem już sama może skonsultuj to z innym lekarzem zobaczysz co Ci powie.
    A modlitwa zawsze wskazana ja chyba sobie kupię obrazek ze św Dominikiem i będę się modlic może otoczy mnie swoją aurą i zauroczy brzuszek. Jestem z Tobą Kasiu.

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    To na urodziny męża tak bo chyba Twój kończy 30 dobrze pamiętam :-)
    Tak 30 w dniu nauczyciela :) I jeszcze mi w ten dzień ucieka do Warszawy na mecz Polska - Szkocja. Ma urodziny to grzech mu zabronić....

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne w końcu to jego okrągłe urodziny :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Hej dziewczyny :-)
    Odebralam wyniki badan i generalnue jestem w czarnej dupie :-) juz poryczalam troche musze sie ogarnąć bo pacjenci uciekna ;-)
    Niby jajowody drozne ale oba krete i sa zrosty zewnetrzne. Doktor od razu zaproponowal laparoskopie ze nie ma na co czekac czyli jyz dal do zrozumienia ze se mozesz ale i tak gucio z tego masakra jakas, pytal jak to mozliwe ze zaszlam ostatnio od razu a teraz nic tylko rece rozlozone w gescie bezradnosci. I jeszcze musze powalczyc o termin bo w tym roku to juz klopot bedzie ale nie ma rzeczy niemozliwych moze zajde tak staram sobie tlumaczyc raz sie udalo to i teraz mize sie uda.
    A i nie smiejcie sie ale dzis ruszylam z midlitwa nowenna pompejska moze pomoże nie tracić nadziei.
    Kaśka głowa do góry, ja rok temu w październiku...nawet chyba 9 paź miałąm HSG i około 12 paź poszłam się zapisać na laparo to termin mi podali luty,ale położna mówi "to jest pacjentka dr. Łojko i dr Łojko będzie laparo robił. Rachu ciachu i termin na 9 grudnia się znalazł :) Więc walcz o termin uśmiechaj się ładnie :) A zrosty p usuwają i będziesz jak nowa. Ważne że znasz wroga i jesteś krok do przodu. Głowa do góry, damy radę !!! No bo kto jak nie my torunianki feta2.gif

Kaśka, misia79 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    No właśnie dziewczyny powtórzcie test ten w normalnej cenie może drugie testy pokażą chociaż bladą drugą krechę tak bym chciała abyście już rozpoczęły tą nasze zaciążanie :-)
    :)
    Cena nie równa się jakość ;)
    Tony tych testów już zrobiłam (licząc z owu) i nieraz te tanie były dokładniejsze... ;/

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    :)
    Cena nie równa się jakość ;)
    Tony tych testów już zrobiłam (licząc z owu) i nieraz te tanie były dokładniejsze... ;/
    Wiem wiem że cena nie równa się jakości ale wiem że czasem test też może się pomylic bo u mnie się raz pomylił.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu....tulę mocno...ale dziewczyny dobrze piszą! Ważne, że drożne!!!!! Najważniejsze!!! ;D
    Reszta to już kwestia "kosmetyki" :)

Swoją drogą jeszcze bardziej boję się swojego badania....jeszcze tydzień...

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, mieszkam w Toruniu od 2 lat z mężem:) Za dużo znajomych tu nie mam;p w sumie nikogo z kim mogłabym się spotkać, pogadać, także tym bardziej się cieszę, że jest nas tak dużo:)

Mieszkam na Stawkach;)

rah, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was dziewczyny,potrzebuje dobrego ginekologa z Torunia, może być z NFZ, ale wolałabym prywatnie, jeździłam do ginekologa do Bydgoszczy, ale z dojazdami mam teraz problem.

Chcę się wybrac na monitoring cyklu w listopadzie i nie wiem do kogo się udać

Iwka lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mkl napisz nam coś o sobie ile się staracie ?
    Z tym doradzaniem ginekologa jest różnie bo każda kobieta ma subiektywną opinię na ten temat ja do tej pory chodziłam do Jackowskiego i nadal jestem pod jego kontrolą jest dobrym fachowcem ale niestety nie w sprawach zajścia w ciążę bo za dużo nie pomaga. Natomiast dziewczyny chodzą do Łojko bo on zajmuje się sprawami rozrodczości. Ja jeszcze u niego nie byłam ale zamierzam pójśc może da skierowanie na jakieś ponowne badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:01

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Iwka mocno trzymam kciuki za to zapłodnienie i będziesz pierwszą z nas a my za Tobą polecimy z brzuszkami tylko dużo wirusów powysyłasz :-)
    sigh.gif
    dzień jeszcze się nie skończył a ja już nie wyrabiam!!!!
    Dodstałam maila z kliniki!!! o Treści:
    "Dzień dobry Pani Iwono,

Jest mi strasznie, strasznie przykro ale na razie musimy odwołać Pani wizytę lub przełożyć ja na jakiś czas – decyzja oczywiście należy do Pani....."sigh.gif

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Witam was, mieszkam w Toruniu od 2 lat z mężem:) Za dużo znajomych tu nie mam;p w sumie nikogo z kim mogłabym się spotkać, pogadać, także tym bardziej się cieszę, że jest nas tak dużo:)

Mieszkam na Stawkach;)
    Witaj!!!!! Ja też tam mieszkam ;) chyba to są stawki hanghead.gif

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mkl :)
    Przyłączam się do prośby o wiecej info ;) Co ciekawego porabiasz? Czy dopiero zaczynacie staranka, czy to już trwa dłuzej? Ile masz latek? ;) Czy masz pieska? ;p hahhaha - takie "złote myśli" ;D Bawiłaś się w to w podstawówce? ;D

Co do lekarza, to na pierwsze wizyty, badani, polecam Jackowskiego i Lucynę Marchwińską-Palacz. Ona przyjmowała mnie, oglądała, badała mnie przez 50 minut! ;D Super babka!

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    sigh.gif
    "Dzień dobry Pani Iwono,

Jest mi strasznie, strasznie przykro ale na razie musimy odwołać Pani wizytę lub przełożyć ja na jakiś czas – decyzja oczywiście należy do Pani....."sigh.gif

Why???????????????????? :(
    Oni już wiedzą, że będziesz niebawem w ciąży, tak?? :D

misia79, Rudziutka7, Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    sigh.gif
    "Dzień dobry Pani Iwono,

Ojej jestem w szoku a jaki jest powód ??!!!

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ