SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    No rah nie powiem ciekawe objawy <3 ja też w tym cyklu wariuje!!!!
    Iwcia a u Ciebie co?? Bo tak po Twoim wykresie/opisach mało co widać ;p Chyba,że wcześniej pisałaś a ja nie czytałam :(

Kasia też jestem ciekawa, jeśli ma mnie to czekać ;p

A tak a propo! Toca...jesteś?? :)

Bo tak sobie pomyślałam, że jak u mnie się tak wszystko rozregulowało, to może nie będę miała w piątek tego hsg (17.10)- i nie mówię tu o ciąży, tylko może po prostu okres później przyjdzie, jeśli owu była później...no nie wiem....ale do rzeczy.
    Gdyby się zdarzyło, że będę przekładała, to umówimy się tutaj kiedy będę dzwoniła. Zadzwonię, odwołam, a Ty zadzwonisz po minutce i może Cię wrzucą na moje miejsce. :)

Iwka, toca81 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    No może coś jest na rzeczy dziewczyny trzymam kciuki fajnie by bylo żeby się zazielenilo w końcu u kogoś to może będzie juz z górki dla reszty bo jak wiadomo najgorzej zacząć ;-)
    A pytanie do was jak dlugo mialyscie plamienia po hsg ?
    już sprawdzam na wykresie .....dzień badania i potem jeszcze dwa dni a jak Kasiu u Ciebie?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Iwcia a u Ciebie co?? Bo tak po Twoim wykresie/opisach mało co widać ;p Chyba,że wcześniej pisałaś a ja nie czytałam :(

Kasia też jestem ciekawa, jeśli ma mnie to czekać ;p

A tak a propo! Toca...jesteś?? :)

Bo tak sobie pomyślałam, że jak u mnie się tak wszystko rozregulowało, to może nie będę miała w piątek tego hsg (17.10)- i nie mówię tu o ciąży, tylko może po prostu okres później przyjdzie, jeśli owu była później...no nie wiem....ale do rzeczy.
    Gdyby się zdarzyło, że będę przekładała, to umówimy się tutaj kiedy będę dzwoniła. Zadzwonię, odwołam, a Ty zadzwonisz po minutce i może Cię wrzucą na moje miejsce. :)
    Miałam późno ovulacje przez co @ powinna przyjść później czyli 12 paź a ja wariuje że się udało http://img405.imageshack.us/img405/9017/stupidse7.gif , zła jestem na siebie bo potem znowu będzie zawód a jeszcze plamienia się zaczęły więc po co człowiek sobie wkręca i sam się krzywdzi?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, rozumiem...Mi się też przesunęła owu (albo i nie!) i ciężko mi do czegoś teraz dojść. Gdyby faktycznie się przesunęła o 2 dni, to okres też powinnam dostać w niedzielę...
    Człowiek głupi, czeka tyle miesięcy, a 3-4 dni nie może poczekać ;p

U Ciebie jutro 13dzień po owu. Zrób test!
    Jeżeli będzie negatywny, to ostudzi troszkę Twój zapał, a zawsze możesz go powtórzyć jeśli @ nie przyjdzie ;D
    No a jeśli będzie choćby blada kreska...;)

A masz jakieś inne niż zwykle objawy?

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo krzywdzenia, dlatego starałam się tutaj nie wchodzić, nie wpatrywać w wykres, nie szukać objawów. Zamiast czekać na kolejny dzień mierzenia temperatury, to czekam na inne, miłe rzeczy tego dnia.:)

A z tym testem, to poważnie. Jeśli gdzieś w głowie obija mi się myśl, że niepotrzebnie sobie wkręcam, to od razu robię test ;p Wychodzi negatywny i sprowadza mnie troszkę na ziemię, dzięki temu później (gdy przychodzi @) nie ma aż takiego zawodu...Najgorzej, gdy sobie wkręcam 1,5 tygodnia, a potem krew się leje strumieniami...razem ze łzami...

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś "przystopowało" plamienie i ustąpienie tego piekielnego bólu sutków, który mnie trzymał kilka dni. teraz, to w ogóle czuję jakby na @...takie "rozpulchnienie" w podbrzuszu. Już 2 razy szłam do wc specjalnie żeby sprawdzić czy nic tam się nie dzieje...
    Ale kupię test, pomimo że jest za wcześnie. Jak jutro będzie tempka wysoka i wróci ból, to go zrobię. :)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży pierwszym objawem było to, że nie mogłam pić ani palić ;p
    Akurat byliśmy na wakacjach i po prostu mnie odrzucało od fajek i alko. To było 12-15 dni po owu. Ledwo też dojechałam do domu tak mi było niedobrze w aucie.

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    W poprzedniej ciąży pierwszym objawem było to, że nie mogłam pić ani palić ;p
    Akurat byliśmy na wakacjach i po prostu mnie odrzucało od fajek i alko. To było 12-15 dni po owu. Ledwo też dojechałam do domu tak mi było niedobrze w aucie.
    to co rah robimy testa?
    edit: mdli mnie ale to pewnie po tabletkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:36

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy! ;D
    Stres z karku zejdzie :)
    A jeśli to ma być ciąża, to przynajmniej przez kilka dni mniej się postresujemy myśląc, że jej nie ma ;)
    Lecę po pracy po test i jutro 7:30 daje znać o wyniku ;)

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Robimy! ;D
    Stres z karku zejdzie :)
    A jeśli to ma być ciąża, to przynajmniej przez kilka dni mniej się postresujemy myśląc, że jej nie ma ;)
    Lecę po pracy po test i jutro 7:30 daje znać o wyniku ;)
    Oki!!!! Postaram się też o 7:30 ale ja często wstaje do pracy na ostatnią chwilę więc może to być dopiero po 8

Kaśka lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też wstaję na ostatnią chwilę, dlatego dopiero 7:30 ;)

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hehe, ja też wstaję na ostatnią chwilę, dlatego dopiero 7:30 ;)
    divers2329.giftrzymam za nas kciuki divers2329.gif
    Ja już pracę kończę papapap

Kaśka, emka@ lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja też trzymam za Was kciuki !!!!!!

Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zdenerwowałam, bo specjalnie leciałam do Reala po te czułe testy, a tu dupa....babki wykupiły co do jednego!! W sumie się nie dziwię, czułość 10, a cena 3,99 chyba... No i kupiłam w Rossmannie takie o czułości 25...:( Taki to na 100% wyjdzie jutro negatywny, bo za wcześnie...
    Chyba zacznę znowu kupować testy z Allegro o czułości 10 i chować na czarną godzinę gdzieś za szafkę ;p

P.S. Po całym dniu znowu mam obolałe cycochy, wrażliwe na każdy dotyk...Normalnie jak zdjęłam stanik to jakby ktoś uwolnił 10 ton ;) i sutki też bolą ;/

A w Realu miałam dziwną sytuację...miałam takie uczucie jakbym okres dostała. Nie wiem czy załapiecie o co chodzi...takie uczucie w środku, nie to że w majtach mokro ;) No, ale przez to uczucie majtki też mi się wilgotne wydawały. Byłam na sali, więc nie miała mczasu odstawiać koszyka, lecieć do kasy, czy toalety...więc poszłam sprawdzić co i jak do przymierzalni ;) ale miałam stresa, że ktoś wejdzie, a ja tam z chusteczką w spodniach ;p ahhahaha ;D No ale było suchutko i czyściutko...aż byłam zdziwiona, bo byłam pewna, że zaraz mi się po nogach zacznie lać....dziwne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:57

Iwka, toca81 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A ja się zdenerwowałam, bo specjalnie leciałam do Reala po te czułe testy, a tu dupa....babki wykupiły co do jednego!! W sumie się nie dziwię, czułość 10, a cena 3,99 chyba... No i kupiłam w Rossmannie takie o czułości 25...:( Taki to na 100% wyjdzie jutro negatywny, bo za wcześnie...
    Chyba zacznę znowu kupować testy z Allegro o czułości 10 i chować na czarną godzinę gdzieś za szafkę ;p
    Też kupiłam z rossmana z promocji za 5 zł , musiałam mężowi nakłamać gdzie i po co jade...

rah lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdy nie trafiłam na 10 a w realu normalnie na sali są?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o tym a propo zmiany Reala na Auchan. Były testy Quixx 10, tam na sali, no ale się zmyły....

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Też kupiłam z rossmana z promocji za 5 zł , musiałam mężowi nakłamać gdzie i po co jade...
    Nooo...też ten niemiecki wzięłam - dwa ;p

Mój to jest przyzwyczajony...sam latał po testy już z 10 razy ;p
    Oczywiście pierwsze chyba 4 albo 5, to w pierwszej ciąży. :)
    I nie dziwi go już, że dostaję listy z 20 testami ciążowymi i np 40 owulacyjnymi ;)
    Puka się w czoło i śmieje tylko ;p

emka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzebałaś sobie w gaciach w realu ? Padnę zaraz :p my mamy przesrane z ta @ ja zawsze mialam ochote na seksik w przymierzalni ale wtedy mój pukal mnie w czolo :) ja po testy mojego nie wysyłam chce mu zrobić niespodziankę

toca81, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wzielam dwa :) jutro negatyw a drugi zrobie w niedziele lub w poniedzialek jak malpa mię przyjdzie, a ja ogólnie sie rozchorowalam gardło mnie tak boli ze nawet szalwia nie daje rady :/ mój gada ze pojedzie do teściów z reklamacją bo felerny model mu sie trafil :(

rah lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ