X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, moja imienniczko! Głowa do góry! Wypłacz się w ramię ukochanego a od rana nowe siły niech Cię nawiedzą!
    Ja w sobotę idę z mężem znów na wesele, przyjedź do nas, jakoś Cię wprowadzimy i się napijesz i wybawisz i odreagujesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:53

misia79, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka@, dobrze, że wyniki dobre, to nic tylko działać!
    Takiego badania nie miałam zleconego, ale wiem co to jest, test na wrogość śluzu. Mam nadzieję, że Twój chętnie przyjmuje plemniorki, a jak nie, to na pewno coś dadzą, żeby spokorniał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:55

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek uczy się całe życie :D
    Dziękuję ;p

A powiedzcie mi jeszcze, jak wygląda badanie krzywej insulinowej? Bo chyba się wybiorę...Pobiera się krew na czczo, potem po podaniu glukozy po 1 godzinie, i potem po 2 godzinach? Za każdym razem pobierana jest krew? I nic oprócz glukozy nie można zjeść przez kilka godzin od rana??
    I czy wiecie co to jest NaF? Bo w opisie badania widnieje "surowica + NaF"

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl, my teraz bierzemy kredyt, jakbym wiedziała, że mamy doradcę tu w gronie to może bym skorzystała :)
    Też lubię lumpeksy i Pamiętniki Wampirów! Właśnie mi przypomniałaś, bo muszę sprawdzić czy jest jakaś nowa seria :)

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wygląda, mogę zapytać w pracy dziewczyn, które już rodziły, bo w ciąży też się bada krzywą. Ale może tu ktoś coś wie?

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Człowiek uczy się całe życie :D
    Dziękuję ;p

A powiedzcie mi jeszcze, jak wygląda badanie krzywej insulinowej? Bo chyba się wybiorę...Pobiera się krew na czczo, potem po podaniu glukozy po 1 godzinie, i potem po 2 godzinach? Za każdym razem pobierana jest krew? I nic oprócz glukozy nie można zjeść przez kilka godzin od rana??
    I czy wiecie co to jest NaF? Bo w opisie badania widnieje "surowica + NaF"
    OO to coś dla mnie :-) To moja działka :-)
    Rah pobiera się krew na czczo ( minimum 8 godzin wcześniej nie jeśc tak jest prawidłowo ) potem w ciągu 5 minut musisz wypic glukozę cały kubek czy szklankę jest to bardzo słodkie jeśli nie będziesz mogła tego wypic to można dwie krople czystego soku z cytryny dodac potem po dwóch godzinach pobiera się ponownie krew to jest tzw. test obciążenia glukozą. Niektórzy lekarze ale to głownie w szpitalu robią 5 - godzinną próbę czyli 5 pobrań krwi ale w poradni normalnie dwa razy i robią na pewno w citomedzie na nfz.

rah, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas często kobitki w ciąży przychodzą na ten test i najczęściej skutkiem wypicia takiej glukozy na czczo jest jeden wielki rzyg :-) Ale my to mamy opanowane :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    mkl, my teraz bierzemy kredyt, jakbym wiedziała, że mamy doradcę tu w gronie to może bym skorzystała :)
    Też lubię lumpeksy i Pamiętniki Wampirów! Właśnie mi przypomniałaś, bo muszę sprawdzić czy jest jakaś nowa seria :)
    Ja też mam na karku hipotekę już prawie 6 lat spłacam. Ech ale coś za coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:09

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misia! :)
    No ja własnie piłam już tę glukozę, tylko chodziło mi o potwierdzenie czy to jest to samo. No i ten opis mnie zastanawiał NaF. Chciałabym mieć 3 wyniki, a nie dwa i nie wiem czy dam radę tyle nie jeść ;p

Ja tutaj pójdę:
    http://www.vitalabo.com.pl/kujawsko-pomorskie,26.html

Bo nie będę jeździła przez pół Torunia na kolejne pobranie krwi ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Ja też mam na karku hipotekę już prawie 6 lat spłacam. Ech ale coś za coś.
    I jak się czujesz z kredytem ogólnie? Bo ja to się boję, że mi psycha siądzie :) hehe
    Z drugiej strony jak mówisz: coś za coś. Nie możemy siedzieć na tej klitce! Może jak będzie więcej miejsca to fasolka zechce przyjść do nas...

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spłacamy kredyt dopiero 2 lata ;p
    Ale jakoś w ogóle się nim nie przejmuje. Moje nieprzejmowanie się jest tak ogromne, że wręcz nie mogę uwierzyć, że ktoś się może przejmować kredytem...

No ale widocznie charaktery, doświadczenia, nastawienie otoczenia i milion innych czynników, sprawiają że i w tej kwestii ludzie się między sobą różnią. :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Dzięki Misia! :)
    No ja własnie piłam już tę glukozę, tylko chodziło mi o potwierdzenie czy to jest to samo. No i ten opis mnie zastanawiał NaF. Chciałabym mieć 3 wyniki, a nie dwa i nie wiem czy dam radę tyle nie jeść ;p

Ja tutaj pójdę:
    http://www.vitalabo.com.pl/kujawsko-pomorskie,26.html

Bo nie będę jeździła przez pół Torunia na kolejne pobranie krwi ;p
    Ale wiesz to ma byc 8 godzin przed pobraniem jak wstaniesz rano to wiadomo że w nocy nie jesz także dasz radę :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    I jak się czujesz z kredytem ogólnie? Bo ja to się boję, że mi psycha siądzie :) hehe
    Z drugiej strony jak mówisz: coś za coś. Nie możemy siedzieć na tej klitce! Może jak będzie więcej miejsca to fasolka zechce przyjść do nas...
    Ogólnie to ja jakoś o tym kredycie nie myślę tym bardziej że my nie mamy aż tak przerażająco wysokiej raty bo płacimy tak między 500 -600 zł miesięcznie więc da się przeżyc. Ale jak brałam go to byłam trochę przerażona tym, że na tyle lat się go bierze i co będzie z pracą itp. Teraz już po kilku latach o nim nie myślę po prostu cieszę się że mamy coś po prostu swojego :-)
    Rudziutka7 będzie dobrze :-) Tylko musicie dobrze przemyślec ile będziecie w stanie płacic za ratę żeby nie było na styk bo potem wiesz jak to jest. Trzymam kciuki za pozytywną umowę z bankiem :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziukta7 a w jakiej części Torunia byście mieszkali macie już coś na oku?

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Ale wiesz to ma byc 8 godzin przed pobraniem jak wstaniesz rano to wiadomo że w nocy nie jesz także dasz radę :-)

Jak to nei jesz???!?!?!?!?!? ;)

Bardziej chodzi mi o te godziny od pierwszego pobrania krwi do ostatniego.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez będziemy mieć ratę nie za wysoką 600-700 zł, a muszę się przyznać Wam, że opuszczę Toruń na dobre... ale nadal będę pracować w Toruniu tu mam rodzinę i przyjaciół, więc tu jest moje życie, ale mieszkania są tańsze poza Toruniem no i blisko będzie teściowa, która w razie czego zajmie się dzidzią :)

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz mamy ratę 820 zł, stopa procentowa spada, to i kredyty będą tańsze :)
    Poza Toruniem, ale chyba w miarę blisko co? :)

A ja czuję @ za rogiem...pobolewa podbrzusze, przestały boleć cycki i jest trochę plamienie ;/

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miarę blisko, na razie nie mówię, nie zapeszam.
    Ale będzie mnie nadal lubiły 0belay.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 22:14

rah, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprawdzie to nie Facebook, ale kliknęłam "lubię to" ;)
    Rudziutka, nie mamy wyjścia! "Musimy" Cię lubić już zawsze! ;)
    Przytulaaasek ;*

misia79, Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Jak to nei jesz???!?!?!?!?!? ;)

Bardziej chodzi mi o te godziny od pierwszego pobrania krwi do ostatniego.
    No wiem że to nieprzyjemne ale dasz radę kto jak nie Ty :-)

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ