Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, moja imienniczko! Głowa do góry! Wypłacz się w ramię ukochanego a od rana nowe siły niech Cię nawiedzą!
Ja w sobotę idę z mężem znów na wesele, przyjedź do nas, jakoś Cię wprowadzimy i się napijesz i wybawisz i odreagujesz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:53
misia79, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość
-
emka@, dobrze, że wyniki dobre, to nic tylko działać!
Takiego badania nie miałam zleconego, ale wiem co to jest, test na wrogość śluzu. Mam nadzieję, że Twój chętnie przyjmuje plemniorki, a jak nie, to na pewno coś dadzą, żeby spokorniałWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:55
Iwka lubi tę wiadomość
-
Człowiek uczy się całe życie
Dziękuję ;p
A powiedzcie mi jeszcze, jak wygląda badanie krzywej insulinowej? Bo chyba się wybiorę...Pobiera się krew na czczo, potem po podaniu glukozy po 1 godzinie, i potem po 2 godzinach? Za każdym razem pobierana jest krew? I nic oprócz glukozy nie można zjeść przez kilka godzin od rana??
I czy wiecie co to jest NaF? Bo w opisie badania widnieje "surowica + NaF"misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
mkl, my teraz bierzemy kredyt, jakbym wiedziała, że mamy doradcę tu w gronie to może bym skorzystała
Też lubię lumpeksy i Pamiętniki Wampirów! Właśnie mi przypomniałaś, bo muszę sprawdzić czy jest jakaś nowa seriamisia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Człowiek uczy się całe życie
Dziękuję ;p
A powiedzcie mi jeszcze, jak wygląda badanie krzywej insulinowej? Bo chyba się wybiorę...Pobiera się krew na czczo, potem po podaniu glukozy po 1 godzinie, i potem po 2 godzinach? Za każdym razem pobierana jest krew? I nic oprócz glukozy nie można zjeść przez kilka godzin od rana??
I czy wiecie co to jest NaF? Bo w opisie badania widnieje "surowica + NaF"
Rah pobiera się krew na czczo ( minimum 8 godzin wcześniej nie jeśc tak jest prawidłowo ) potem w ciągu 5 minut musisz wypic glukozę cały kubek czy szklankę jest to bardzo słodkie jeśli nie będziesz mogła tego wypic to można dwie krople czystego soku z cytryny dodac potem po dwóch godzinach pobiera się ponownie krew to jest tzw. test obciążenia glukozą. Niektórzy lekarze ale to głownie w szpitalu robią 5 - godzinną próbę czyli 5 pobrań krwi ale w poradni normalnie dwa razy i robią na pewno w citomedzie na nfz.rah, Iwka lubią tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:mkl, my teraz bierzemy kredyt, jakbym wiedziała, że mamy doradcę tu w gronie to może bym skorzystała
Też lubię lumpeksy i Pamiętniki Wampirów! Właśnie mi przypomniałaś, bo muszę sprawdzić czy jest jakaś nowa seriaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:09
Iwka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Misia!
No ja własnie piłam już tę glukozę, tylko chodziło mi o potwierdzenie czy to jest to samo. No i ten opis mnie zastanawiał NaF. Chciałabym mieć 3 wyniki, a nie dwa i nie wiem czy dam radę tyle nie jeść ;p
Ja tutaj pójdę:
http://www.vitalabo.com.pl/kujawsko-pomorskie,26.html
Bo nie będę jeździła przez pół Torunia na kolejne pobranie krwi ;pmisia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:Ja też mam na karku hipotekę już prawie 6 lat spłacam. Ech ale coś za coś.
Z drugiej strony jak mówisz: coś za coś. Nie możemy siedzieć na tej klitce! Może jak będzie więcej miejsca to fasolka zechce przyjść do nas...Iwka lubi tę wiadomość
-
My spłacamy kredyt dopiero 2 lata ;p
Ale jakoś w ogóle się nim nie przejmuje. Moje nieprzejmowanie się jest tak ogromne, że wręcz nie mogę uwierzyć, że ktoś się może przejmować kredytem...
No ale widocznie charaktery, doświadczenia, nastawienie otoczenia i milion innych czynników, sprawiają że i w tej kwestii ludzie się między sobą różnią.misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
rah wrote:Dzięki Misia!
No ja własnie piłam już tę glukozę, tylko chodziło mi o potwierdzenie czy to jest to samo. No i ten opis mnie zastanawiał NaF. Chciałabym mieć 3 wyniki, a nie dwa i nie wiem czy dam radę tyle nie jeść ;p
Ja tutaj pójdę:
http://www.vitalabo.com.pl/kujawsko-pomorskie,26.html
Bo nie będę jeździła przez pół Torunia na kolejne pobranie krwi ;pIwka lubi tę wiadomość
-
Rudziutka7 wrote:I jak się czujesz z kredytem ogólnie? Bo ja to się boję, że mi psycha siądzie hehe
Z drugiej strony jak mówisz: coś za coś. Nie możemy siedzieć na tej klitce! Może jak będzie więcej miejsca to fasolka zechce przyjść do nas...
Rudziutka7 będzie dobrze Tylko musicie dobrze przemyślec ile będziecie w stanie płacic za ratę żeby nie było na styk bo potem wiesz jak to jest. Trzymam kciuki za pozytywną umowę z bankiemIwka lubi tę wiadomość
-
misia79 wrote:Ale wiesz to ma byc 8 godzin przed pobraniem jak wstaniesz rano to wiadomo że w nocy nie jesz także dasz radę
Jak to nei jesz???!?!?!?!?!?
Bardziej chodzi mi o te godziny od pierwszego pobrania krwi do ostatniego.misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
No my tez będziemy mieć ratę nie za wysoką 600-700 zł, a muszę się przyznać Wam, że opuszczę Toruń na dobre... ale nadal będę pracować w Toruniu tu mam rodzinę i przyjaciół, więc tu jest moje życie, ale mieszkania są tańsze poza Toruniem no i blisko będzie teściowa, która w razie czego zajmie się dzidzią
misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
My teraz mamy ratę 820 zł, stopa procentowa spada, to i kredyty będą tańsze
Poza Toruniem, ale chyba w miarę blisko co?
A ja czuję @ za rogiem...pobolewa podbrzusze, przestały boleć cycki i jest trochę plamienie ;/Iwka lubi tę wiadomość
-
Wprawdzie to nie Facebook, ale kliknęłam "lubię to"
Rudziutka, nie mamy wyjścia! "Musimy" Cię lubić już zawsze!
Przytulaaasek ;*misia79, Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość