TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
kas50 wrote:Tsh stanowczo za wysokie. Bierzesz jakieś leki?
Wcześniej już pisałam, że mój wynik TSH zawsze był podwyższony
Dla przypomnienia
11/2011 - 4,46 x
12/2011 - 3,30
06/2012 - 4,47 x
11/2013 - 2,98
01/2015 - 3,70
i dzisiejszy 09/2015 - 4,22 x
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Malika, 18 czy 20 % i tak za mało... z tego, co wiem FT3 i FT4 powinno być w stosunku 1:1 i najlepiej w połowie stawki, czyli w okolicach 50%. A z TSH koniecznie do gin-endo wg mnie...
edit:
no, źle wkleiłam - Twoje 18.18% jest poprawnie policzone... przepraszam za pomyłkę
FT4 18.18% [ wynik 1.07, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 46.25% [ wynik 3.11, norma (2 - 4.4)]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 18:14
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Malika, za mało FT4, to mogła, ale nie musiała, być przyczyna poronienia. Pogooglaj sobie na forum gazeta.pl o niedoczynnośći tarczycy i hashimoto listę polecanych lekarzy w Twojej okolicy i umów się na wizytę do kogoś, kto się Tobą od razu zajmie.
malika89 lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Malika, za mało FT4, to mogła, ale nie musiała, być przyczyna poronienia. Pogooglaj sobie na forum gazeta.pl o niedoczynnośći tarczycy i hashimoto listę polecanych lekarzy w Twojej okolicy i umów się na wizytę do kogoś, kto się Tobą od razu zajmie.Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika, układ hormonalny to delikatna sprawa - szczególnie u kobiet, które starają się o dziecko - wybierz lekarza endo, który zna się na kwestiach, związanych z kobiecą płodnością. Powodzenia!staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Żmijasek wrote:Zaczęłam ciągle krwawić po Letrox50, to normalne?
Poza tym nie do końca rozumiem sformułowanie "zaczęłam ciągle krwawić". Zaczęłaś krwawić i krwawisz cały czas, czy krwawisz po kaźdym zażyciu leku? I czy masz na myśli krwawienie z dróg rodnych czy z jelita? Czy z nosa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:17
-
zwei_kresken wrote:Nie, nie normalne. To na pewno po leku? Lek bierze się rano, na czczo, nie teraz po południu.
Poza tym nie do końca rozumiem sformułowanie "zaczęłam ciągle krwawić". Zaczęłaś krwawić i krwawisz cały czas, czy krwawisz po kaźdym zażyciu leku? I czy masz na myśli krwawienie z dróg rodnych czy z jelita? Czy z nosa?Żmijasek -
Żmijasek wrote:Na początku gdy zaczęłam brac dopiero Letrox moj cykl sie wyregulowal. Teraz po czasie, gdy wstaje rano- biorę tabletkę na czczo- to po pol godzinie zaczynam czuć, że krwawie z drog rodnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:57
-
zwei_kresken wrote:Nadprogramowe krwawienia są raczej związane z problemami ginekologicznymi albo z samą niedoczynnością, niż z syntetycznym hormonem w leku. Może po prostu krwawisz pół godziny po wstaniu z łóżka? Skonsultuj to koniecznie z ginekologiem.Żmijasek
-
Żmijasek wrote:moj ginekolog po badaniach. ktore wyszly w najlepszym porzadku kazal udac się do endo, bo jedyna nieprawidlowoscia bylo wysokie TSH
-
zwei_kresken wrote:To od jak dawna tak krwawisz, jeśli już zdążyłaś zrobić badania i skonsultować się z ginem?Żmijasek
-
Żmijasek wrote:Miałam krwawienia między okresem. Poszłam do ginekologa. Zrobil wszelkie możliwe badania, ktore nie wykazaly żadnych odchyleń od normy. Powiedział, że wszystko jest pod kątem ginekologicznym w porzadku. Pożniej spojrzal na wyniki z krwi i orzekl, ze wszystko jasne. Mam iśc do endokrynologa. Umowilam się, dostalam Letrox50 i witaminę D. Przestałam krwawić. Po jakimś czasie znow zauważylam plamy krwi. Z moich obserwacji wynika, że po krotkim czasie od zażycia Letrox-u znow krwawie. Czasem na wieczor juz przechodzi, a rano do nowa po leku.
-
blondyna5555 wrote:Dziewczyny mam pytanie idę do lekarza w przyszłym tygodniu ale ta niepewność mnie dobija u mnie TSH wyszło 0,76 ulU/ml czy to znaczy że mam problemy z tarczycą?
Vesper lubi tę wiadomość