Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8030

    Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje. Ale tetaz na szybko musze cos kombinowac jesli siemokaze ze to naprawde fasolka...
    Boje sie mega..

    Ania07 lubi tę wiadomość

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

  • Aguśka2326 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja w zasadzie od niedawna się dowiedziałam, że mam silną nadczynność tarczycy mój wynik TSH 0,003 mało co nie wylądowałam na tamtym swiecie ale w porę poszłam do lekarza teraz chodzę na wizyty co miesiąc w zasadzie prywatnie a staram się o dzidzie 1,5 roku teraz tsh mam 0,0025 mój endo mówi że jest poprawa, ale w ciąże lepiej nie zachodzić przy lekach jakie przyjmuje.Niedawno także gin wynalazł u mnie wodniaka lewego jajowodu na stole operacyjnym okazało się że to torbiel usunięto i niby wszystko ok, ale co do tego nie jestem pewna, że cały czas nie mogę zajść w ciążę czy takie tsh może to uniemożliwiać? hormonów też nie badałam może przyczyna leży po tej stronie? Sama już nie wiem powoli tracę nadzieję że kiedykolwiek będę mamą :( chyba pora zmienić gina bo na badania hormonów czy coś mówi że nie ma takiej potrzeby,a ja czuję co innego. pomóżcie co mam robić bo już sama nie wiem...

    Aguśka2326
  • fabiola Autorytet
    Postów: 535 653

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzidzie staraliśmy się pół roku. Na 3 miesiące przed zajściem w ciąże TSH= 5,2, zaczełam brać euthyrox 75, w cyklu w którym udało nam się zajść w ciąze TSH=1,3 :)

    atdcjw4zbts1ljz3.png

    3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8030

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w pt bede u endo ale jutro robie badanka zeby spr jaki teraz w cizy mam poziom. Startowalam z ponad 7 :/
    Oby tylk szybko wdrozyc leki i oby bylo dobrze...

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj odebrałam swoje wyniki. TSH 1,82 ... wizyta dopiero za tydzień. Mieści się w normie...a wyczytałam, że dla starających się najlepiej jest między 1-2 czyli jest ok?

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy jest inny. Po prostu łatwiej jest zajść w ciąże jak TSH jest bliżej 1 niż 2, ale to nie znaczy że z 1,8 nie można :)sama wole sie trzymac bliżej środka, by w razie wzrostu poziomu co czasem mi sie zdarza nie przekroczyć owej 2. Duzo zależy tez jak sie czujesz i przede wszystkim co powie lekarz. Ale nie martw się, jest ok wszystko :)

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebrałam wynik tsh
    w maju 5,17
    we wrzesniu 1,84
    wczoraj 1,89

    póki co niby w normie ..ale biore tylko 25mg Letroxu

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu bo mnie nastraszyłaś :D Faktycznie, poczekam na wizytę :) Ogólnie czuję się dobrze. Czasem jestem zmęczona, ale to przez to, że jak pracuję na pierwsze zmiany to wstaję o 4 rano.

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 czyli póki co wygląda na to, że wszystko ok :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    poki co tak :) choc jak bede w mojego gin-endo to mu pokaze :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam przy TSH ( 1,1)- Eutyrox 100 praktycznie przy pierwszej próbie.( ale poroniłam w 5 tyg Leczę się na niedoczynność tarczycy 2 lata-ch. Hashimoto ( ponad rok zajeło mi wyregulowanie a TSH miałam 7). Lekarze stwierdzili że tarczyca nie była przyczyną - być może mutacje genetyczne.

  • Patu Autorytet
    Postów: 1359 975

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89 wrote:
    Patu bo mnie nastraszyłaś :D Faktycznie, poczekam na wizytę :) Ogólnie czuję się dobrze. Czasem jestem zmęczona, ale to przez to, że jak pracuję na pierwsze zmiany to wstaję o 4 rano.

    nie chciałam nastraszyć po prostu pytam z ciekawości, bo sama sie zastanawiałam czy zostawiać czy troche zbić :) ale to tylko takie dmuchanie na zimne, znam swój organizm i wiem, że czasem tsh lubi mi podskoczyc jak długo biore tą samą dawke a wole 2 nie przekroczyc. ale spokojnie 1,8 to wynik w normie :)

    w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Anja89 Autorytet
    Postów: 450 105

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie chciałam nastraszyć po prostu pytam z ciekawości, bo sama sie zastanawiałam czy zostawiać czy troche zbić :) ale to tylko takie dmuchanie na zimne, znam swój organizm i wiem, że czasem tsh lubi mi podskoczyc jak długo biore tą samą dawke a wole 2 nie przekroczyc. ale spokojnie 1,8 to wynik w normie :)
    Wiem, wiem :) pierwszy raz robiłam TSH dlatego się przestraszyłam, że może jednak coś nie tak, ale skoro mimo wszystko mieszczę się w normie to czekam spokojnie do wizyty :)

    svchvfxmiau6k2p0.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro przy okazji bety zrobię też tarczycę, bo w tym miesiącu czeka mnie wizyta u endokrynologa. Ostatni wynik miałam 0.88.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kaśka Autorytet
    Postów: 1037 1137

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja jutro przy okazji bety zrobię też tarczycę, bo w tym miesiącu czeka mnie wizyta u endokrynologa. Ostatni wynik miałam 0.88.
    trzymam kciuki za betę <3

    konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia

  • lithe123 Autorytet
    Postów: 883 451

    Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z racji starań zrobiłam sobie badania na toksoplazmozę, była promocja na pakiet tarczycowy więc przy okazji dokupiłam.
    Moje wyniki:
    TSH 2,270 µIU/ml (norma 0,270 4,200)
    FT4 1,30 ng/dl (norma 0,93 1,70)
    anty-TPO 5,2 IU/ml (norma do 34,0 )
    Możecie dziewczyny powiedzieć mi coś więcej? TSH chyba trochę za duże, powinnam coś z tym zrobić?
    Odgrzebałąm wyniki robione jakiś krótko przed pierwszą ciążą (źle się wtedy czułam i lekarz mnie skierował). TSH miałam 2,08 (norma 0,550-4,780), FT4 18,52 (norma 11,5-22,7)
    Czy karmienie piersią ma wpływ na hormny tarczycy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 15:16

    l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • stardust87 Autorytet
    Postów: 4116 4032

    Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszą i drugą zaszłam przy TSH 2,5. Mam nadzieję, że da się utrzymać, ale moja gin nic na takie TSH nie mówiła, ani nic nie dała.

    Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • karola84 Ekspertka
    Postów: 348 69

    Wysłany: 12 stycznia 2014, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja o mojej niedoczynności i Hashimoto dowiedziałam się niedawno w listopadzie jestem po 3 poronieniach i martwym porodzie w 35 tyg , niestety mój były ginekolog w przeciągu 3 lat i tylu strat ani razu nie zlecił tsh ft4 ani pp ciał a jak się okazało to właśnie tarczyca i Hashimoto było powodem strat :( ... w listopadzie mój wynik był 32;6 tsh przy normach 0.4-4.0 ft4 8.5 normy 10.5-24.5 a pp ciała 2240 norma 0 ... w grudniu po 5 tyg na euthyroxie (1 tydz 25 2 tyg 50 a potem już 75) tsh spadło do 5.4 a ft4 17.5 :) po kolejnych 3 tyg tsh 4.65 ...teraz 20 idę ponownie na tsh i mam nadzieje że będzie na poziomie 2 :) jesteśmy w trakcie starań i mam nadzieje że tym razem się uda :) ...Pozdrawiam

    kocham Cię córeczko (*)(*)(*) 22.05.2013
  • lithe123 Autorytet
    Postów: 883 451

    Wysłany: 12 stycznia 2014, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w necie rekomendacje, że przy staraniach i w Iszym trzymestrze TSH powinno być poniżej 2.5.
    Np http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/2012-Hypothyroidism-Guidelines-Published.htm

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 15:20

    l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego