Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 7 lutego 2014, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) czy znajde tutaj kogos z nadczynnoscia tarczycy?? Otuż po kilku miesiacach starania sie o dziecko zrobilam badania, okazalo sie ze moj wynik TSH to 0,005! Po konsultacji z lekarzem, ktory stwierdzil nadczynnosc zaczelam zawac Thyrozol, teraz mija juz 4 miesiac z tymi tabletkami, wynik pod koniec grudnia poprawil sie do 0,853 , Pani doktor wiedzac o naszych staraniach owiedziala ze teraz jest mozliwe zajscie w ciaze. Niestety od grudnia mamy juz za soba 2 nieudane proby:( jak myslicie, czy wynik jet nadal za niski?

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • xpatiiix3 Autorytet
    Postów: 6339 10509

    Wysłany: 8 lutego 2014, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona Wczoraj byłam u gina mówił mi że musi być poniżej 2,5 a najlepiej w okolicach 1 tsh wyższe nie ma szans na zajście, ale co lekarz inne zdanie ma :)

    Kejti ja mam nadczynność ale dostaliśmy zielone światełko od gina i mi wczoraj mówił o tsh i taki wynik jak u Ciebie nie powinien wpłynąć na naszą płodność, że jest spora szansa :) ja też biorę thyrozol w tym momencie 10mg na dobę :)może nie udało sie Wam wstrzelić w owu jakoś a może to jeszcze nie ten czas mi się udało ale poronieniem się zakończyło, niestety, a w tym miesiącu ponowne staranka akurat dzisiaj powinnam mieć owu także spróbujemy :)

    Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • elinka21 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 8 lutego 2014, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też odebralam swoje TSH i wynik też stanowczo za wysoki 4,010 ah..., trzeba cosik z tym zrobić
    A dobrze że tak wcześnie wykryte bo dopiero 1 cykl starań, więc dużo czasu nie straciliśmy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 17:49

  • MamaJacka Nowa
    Postów: 1 5

    Wysłany: 11 lutego 2014, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, jestem po calkowitym usunieciu tarczycy z powodu nowotworu, ktory zdiagnozowano w pierwszej ciazy. Urodzilam zdrowego cholpczyka. Teraz znowu jestem w ciazy przy tsh 27,34!!!! Cud? Szczescie? Chyba jedno i drugie. Trzymam za Was i za siebie mocno kciuki

    Ita, sara_nar, santoocha, Nona, Polawola lubią tę wiadomość

  • Patrycha Ekspertka
    Postów: 224 356

    Wysłany: 11 lutego 2014, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaJacka wrote:
    Czesc, jestem po calkowitym usunieciu tarczycy z powodu nowotworu, ktory zdiagnozowano w pierwszej ciazy. Urodzilam zdrowego cholpczyka. Teraz znowu jestem w ciazy przy tsh 27,34!!!! Cud? Szczescie? Chyba jedno i drugie. Trzymam za Was i za siebie mocno kciuki



    Myślę że jedno i drugie... ja mam niedoczynność i moja ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem przy tsh powyżej 4 i zwiększonej dawce euthyrox.
    Życzę Wam szczęścia i oby wszystko dobrze się skończyło :)

    Aniołki 24.07.2013

    relgio4pvwnm6mxt.png

  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 21 lutego 2014, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nia znałam wyniku podobnego do mojego stąd tez moje pytanie... mam 2,106... dobrze ???

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rybeńka Autorytet
    Postów: 1364 1690

    Wysłany: 22 lutego 2014, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka Twój wynik jest dobry. Nie powinnaś z tego powodu mieć problemy z zajściem w ciążę. Ja zaszłam z wynikiem 16.000. Niestety nie udało się... Ale teraz staram się od nowa i wyniki co chwile mi skaczą. A Twój na pewno jest ok. Wiadomo, że mogłoby być jeszcze niższy, ale z tym też nie powinno być źle. Pozdrawiam :-)

    <3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r. godz. 9.15 - 3090gram i 56cm <3

    ckaiebkmtw072m9h.png

  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 22 lutego 2014, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Anutka Twój wynik jest dobry. Nie powinnaś z tego powodu mieć problemy z zajściem w ciążę. Ja zaszłam z wynikiem 16.000. Niestety nie udało się... Ale teraz staram się od nowa i wyniki co chwile mi skaczą. A Twój na pewno jest ok. Wiadomo, że mogłoby być jeszcze niższy, ale z tym też nie powinno być źle. Pozdrawiam :-)
    to kamień z serca :) pewnie tylko prolaktyne musze zbic i bedzie ok :) zobacze jeszcze co USG mi przyniesie :)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kalitria Autorytet
    Postów: 545 755

    Wysłany: 22 lutego 2014, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu robilam ostatnie badania TSH 2,66. Nigdy ni udalo mi sie raczej zbc, bo lekarz powiedzial ze to nie przeszkadza. Teraz zaszlam na ziolach ojca sroki.

    Myszka-Minnie, Carmen92 lubią tę wiadomość

    zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 23 lutego 2014, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalitria 2,5 przed ciążą to max, ale jeśli jest więcej i się zaszło to koniecznie trzeba monitorować tarczycę- tsh i ft4 żeby nie było później tragedii.
    Ginekolog ani rodzinny nie zna się na tarczycy i opowiadają różne bzdury :/
    Moim zdaniem powinni po prostu zmienić normy i by było po problemie.

    Carmen92, Limerikowo, dżona lubią tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Anhe Autorytet
    Postów: 442 204

    Wysłany: 23 lutego 2014, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Anoolkę, z tarczycą najlepiej od razu do endokrynologa. Jak ktoś jest z okolic Olsztyna (warmińsko-mazurskie), to mogę podać numer do dobrej, przyjmującej prywatnie endokrynolożki (ok. 100zł za wizytę). :) Ja od 12 roku życia walczyłam z nadwagą, totalnie rozregulowanym okresem i masą innych objawów, ginekolodzy rozkładali ręce, pediatrzy tak samo, a o rodzinnym nie wspomnę. Dopiero rok temu sama wpadłam na to, że może i to tarczyca, więc wybrałam się do endo prywatnie i okazało się, że od dawien dawna mam niedoczynność. Podobno już kilka lat temu było widać to w wynikach, a lekarze tego nie zauważyli i przez to np. krwawiłam 2 lata, raz poroniłam i potrafiłam przytyć 10 kilo wciągu miesiąca (serio, nie ściema).

    A teraz jestem na Euthyroxie 100, niebawem polecę zrobić wyniki i zobaczymy jak to będzie.

    Anoolka lubi tę wiadomość

    Trzymam kciuki za nas wszystkie!

    526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 26 lutego 2014, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chodzę do endo w Olsztynie i płacę 100 zł ;) i też wcześniej lekarze bagatelizowali moje wyniki tarczycy wrr :/

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Sailorka Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 27 lutego 2014, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Robiłam niedawno Tsh wynik 5 norma do 4 :-(
    Straciłam już dwie ciąże w 6 tyg. Idę dzisiaj z wynikami na wizytę.
    Dodatkowo mam insulinooporność i trochę podwyższoną prl.
    Chciałabym zbić prl i TSH w ciągu miesiąca ale to pewnie nierealne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 10:10

    Anutka lubi tę wiadomość

  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 28 lutego 2014, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sailorka wrote:
    Witam
    Robiłam niedawno Tsh wynik 5 norma do 4 :-(
    Straciłam już dwie ciąże w 6 tyg. Idę dzisiaj z wynikami na wizytę.
    Dodatkowo mam insulinooporność i trochę podwyższoną prl.
    Chciałabym zbić prl i TSH w ciągu miesiąca ale to pewnie nierealne.

    realne, odpowiedni leczenie i w ciągu miesiąca można ładnie zbić :) nie wiem tego po sobie, ale dziewczyny pisały :)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Vilenka Przyjaciółka
    Postów: 78 42

    Wysłany: 2 marca 2014, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie udalo sie zajsc w ciąże przy tsh w granicach 2,4:)

    Anutka lubi tę wiadomość

    7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 2 marca 2014, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    Mnie udalo sie zajsc w ciąże przy tsh w granicach 2,4:)
    świetnie, ja mam 2,106 :)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Tamka Autorytet
    Postów: 3359 3280

    Wysłany: 3 marca 2014, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma profesor endokrynologii mówi, że do zajścia w ciążę TSH maksymalnie do 1,5

    to jest oczywiście ideał i na pewno zdarzają się ciąże przy wyższych wynikach, tyle, że łatwiej i bezpieczniej jest starać się przy takim poziomie, i to nie jednowyrazowym ale potwierdzonym badaniami kontrolnymi przez kilka miesięcy z rzędu

    nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • mus_musculus Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 8 marca 2014, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruję na Hashimoto, kiedy zaszłam w pierwszą ciążę musiałam mieć TSH w okolicach 10 (badanie krwi zrobione w dzień wykonania testu ciążowego), w drugiej ciąży miałam w okolicach 7. Od razu po odebraniu wyników zwiększyłam dawkę Euthyroxu i w obu przypadkach urodziłam zdrowe dzieci.
    Nie ma reguły, nie powinnam z takimi wynikami zajść w ciążę, a jednak zaszłam.

  • Maga31 Autorytet
    Postów: 530 987

    Wysłany: 8 marca 2014, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, ja w sierpniu 2013 r. badałam TSH podczas starań w zajściu w ciążę i miałam 4,11 przy normie 0,350 - 4,940. Oczywiście zaraz pognałam zrobić ft3 i FT4 i wyszło
    FT3 = 3,61 (norma 2,00-4,40)
    i FT4 1,34 (norma 0,93-1,70)
    Z wynikami byłam u endokrynologa, który powiedział na moje sugestie, ze najlepiej zachodzi się w ciążę z wynikiem 1-2, że to sprawa indywidualna, i że najważniejszy jest stosunek FT3 do FT4 a u mnie nie widzi problemu, że moge się śmiało starać.
    No i niedawno się wystaraliśmy z mężem :)
    Chyba dla świętego spokoju pójdę zbadać jeszcze raz te TSH bo może samo się obniżyło?

    cca44ba626766aa954fa0bf2c0febe1f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

    Limerikowo, lithe123 lubią tę wiadomość

    wff2trd8302o6ogx.png
  • santoocha Autorytet
    Postów: 3381 6114

    Wysłany: 11 marca 2014, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA 2 miesiące temu miałam TSh 0,77 (przy dawce euthyroxu 100ug), wczoraj zbadałm i jest 2,16, czyli sporo wyżej, mimo że dawka taka sama, a żadnych wahań wagi nie miałam.
    I się udało :)

    HquGp2.png
    MnW9p2.png

    9cs7p1.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego