Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Cynamonek30 Autorytet
    Postów: 447 497

    Wysłany: 11 marca 2014, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,80 ale zbadałam dopiero prawie 2 miesiace po poronieniu ....

    zi13skjo0ong6u20.png
  • polkosia Autorytet
    Postów: 8465 7383

    Wysłany: 11 marca 2014, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2,750 i lekarz mówi, że jest OK (inne hormony tarczycy są w porządku), ale dodała, że teraz są wymogi, że powinno być niższe, ale nie ma się co stresować, bo dużo dziewczyn zachodzi nawet jak ma powyżej 2 :)

    Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora - coming soon - luty 2021
  • Anna_84 Koleżanka
    Postów: 38 14

    Wysłany: 12 marca 2014, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdiagnozowaną chorobę Hashimoto i niewielki guzek w tarczycy. Od ponad roku regularnie badam poziom TSH - zawsze w normie między 1,27 a 2,34. Ostatni wynik to 2,34 i moja endo nie przepisała żadnych leków na obniżenie, a wie, że właśnie zaczęłam starania o dziecko. Ginekolog również nic o tym nie wspomniał przeglądając wyniki badań (powiedział, że wszystko jest ok). Pozostałe wyniki w też w normach, z wyjątkiem anty-TG - wynik sprzed roku 269, wynik najnowszy 158 (norma 115). Biorę tylko jodid 200.

    uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Sezameel Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 16 marca 2014, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ja mam akurat nieco inne pytanie odnośnie brania hormonów przy niedoczynności. Czy po rozpoczęciu leczenia w celu zmniejszenia TSH nastąpiło u was przesuniecie miesiączki, opóźnienie, zanik?
    Czy może przed leczeniem miałyście nieregularne cykle a po leku unormowane?

    Mam TSH 6 od miesiąca biorę Letrox50 o ciążę się nie staram, aczkolwiek przypadki szybkiego zbicia TSH jak czytam powyżej zdarzają się bardzo często, ale temat opóźnienia okresu jest również b. częsty tym bardziej mylący jeżeli chodzi o ciążę.

    Ja cykle miałam bardzo regularne zawsze teraz już nie.

    Zdarzyło się u którejś z was?

  • Ita Autorytet
    Postów: 1052 1122

    Wysłany: 17 marca 2014, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pojawił się problem opóźnienia/zaniku miesiączki. Cykle mam nadal regularne. Ale odkąd leczę się na niedoczynność stopniowo zanika mi śluz płodny i już nie wiem czym mogę wspomagać jego produkcję bo nic aktualnie nie działa.

    atdck6nlmznf5qze.png
  • Kokilka Przyjaciółka
    Postów: 100 28

    Wysłany: 17 marca 2014, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja mam podobnie z tym śluzem, a raczej jego brakiem. A nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Nawet nie skojarzyłam tego z leczeniem niedoczynności, ale to by nawet pasowało, bo od ponad 2 miesięcy biorę euthyrox. W ostatnim cyklu masakra jakaś z tym śluzem. Tym bardziej mnie to dziwi bo w tym cyklu brałam olej z wiesiołka. Myślałam, że to może on mnie tak wysuszył. Ale przecież on powinien działać odwrotnie.

  • niecierpliwa21 Autorytet
    Postów: 1746 1190

    Wysłany: 17 marca 2014, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie TSH - 1,23

    nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tsh 3,18 i lekarze nie widza w tym problemu ani endykrynolog ani 2 ginekologów

    Nalka lubi tę wiadomość

  • alka89 Autorytet
    Postów: 2499 1128

    Wysłany: 17 marca 2014, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,u mnie wynik 4,2 i udalo sie,teraz zwiekszyli mi dawke na 50 bo malenstwo jeszcze bedzie mi dodawac

    Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Kokilka Przyjaciółka
    Postów: 100 28

    Wysłany: 17 marca 2014, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też endo powiedziała, że jeśli zajdę w ciąże to mam do niej przyjść, ale itak od razu mam zwiększyć dawkę do 50.

  • Znajoma
    Postów: 24 6

    Wysłany: 18 marca 2014, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trakcie starań o dziecko, przy rozregulowanych poziomach hormonów tarczycy, oprócz leczenia warto również zastosować suplementację. Dzięki niej szybciej wyregulujemy pracę gospodarki hormonalnej, dzięki czemu szanse na zajście w ciążę się zwiększą.

    Pozdrawiam.

  • madziad Koleżanka
    Postów: 51 21

    Wysłany: 19 marca 2014, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy moje wyniki sa ok? ostatnio poroniłaam ciże a z pierwszą ciążą też było duzo problemów ,moje wyniki:tsh-1,348 (0,350-4,940), FT4 12,10 (9,00-19,00)

    37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

  • Kasiuleczek Znajoma
    Postów: 23 9

    Wysłany: 23 marca 2014, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    jestem Kasia, i jestem tu nowa :)
    przez 3 lata byłam na tabletkach antykoncepcyjnych rok na DIANE, później na CILEST, zakończyłam je brać w sierpniu zeszłego roku a o dzidziusia z narzeczonym staramy się od grudnia.. lecz z marnym skutkiem.. w lutym zdecydowałam się wybrać na kontrolne badania, no i wykryto u mnie głęboką niedoczynność tarczycy, moje tsh wynosi 48,25 (o,25 - 5,00). od tego czasu zażywam euthyrox 25. niestety wizyta u endo w trybie PILNE!! jest ustalona 22 lipca.

    xnw4yx8di1uxjf7n.png
  • Ita Autorytet
    Postów: 1052 1122

    Wysłany: 23 marca 2014, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziad - wyniki wyglądają na b.dobre

    Kasiuleczek - nie uda Ci się znaleźć miejsca u endo wcześniej? U mnie TSH było zbijane Euthyroxem 25 przez ponad 1/2 roku i z 4,25 spadło do 2,3 a dopiero po podwyższeniu dawki najnowszy wynik mam w normie czyli 1,42.

    To jak działa dana dawka euthyroxu można zobaczyć na badaniach po ok. 2 miesiącach przyjmowania leku bo TSH zmienia się bardzo powoli, ale obstawiam, że endo podniesie Ci tą dawkę.

    atdck6nlmznf5qze.png
  • vanessa Autorytet
    Postów: 3196 1955

    Wysłany: 23 marca 2014, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleczek wrote:
    hej.
    jestem Kasia, i jestem tu nowa :)
    przez 3 lata byłam na tabletkach antykoncepcyjnych rok na DIANE, później na CILEST, zakończyłam je brać w sierpniu zeszłego roku a o dzidziusia z narzeczonym staramy się od grudnia.. lecz z marnym skutkiem.. w lutym zdecydowałam się wybrać na kontrolne badania, no i wykryto u mnie głęboką niedoczynność tarczycy, moje tsh wynosi 48,25 (o,25 - 5,00). od tego czasu zażywam euthyrox 25. niestety wizyta u endo w trybie PILNE!! jest ustalona 22 lipca.
    Moim zdaniem dawkę masz za małą jak na taką niedoczynność. A gdzie indziej nie ma wcześniejszego terminu?

    7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

    201701271765.png

    (*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Sezameel Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 23 marca 2014, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem przy bardzo wysokim stanie TSH zaczyna się leczenie właśnie od małych dawek zwiększając je w sporych odstępach czasu. U mnie też było pilne na lipiec... dlatego lepiej iść prywatnie. Rano się umówiłam, popołudniu byłam już po badaniach w tym usg.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja 2 tyg temu miałam zabieg łyżeczkowania kiedy można robićbadania hormonalne po poronieniu w 13 tygodniu może ktoś wie... moje tsh zwykle w dole ok 0,5 przyczyną poronienia był krwiak macicy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi progesteron ponad 50 to duzo za duzy moim zdaniem

  • anksunamun88 :-) Koleżanka
    Postów: 46 15

    Wysłany: 24 marca 2014, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ths 2,8 :( a tyle tu osób pisze że powinno być blisko jedynki.. już nie wiem co myśleć czy to dobrze czy źle, a tak byłam dobrze nastawiona.. do gin wybieram sie dopiero 8 kwietnia.. ciekawe jaki bedzie miał pomysł na to.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:27

    termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty ;)
  • Kasiuleczek Znajoma
    Postów: 23 9

    Wysłany: 24 marca 2014, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie dostanę się wcześniej do endo. Hm, dziś jestem świeżutko po badaniach i obecny wynik to 22,31. Jutro idę z wynikami i zobaczymy co dalej..

    tusia90 lubi tę wiadomość

    xnw4yx8di1uxjf7n.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego