Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,80 ale zbadałam dopiero prawie 2 miesiace po poronieniu ....

zi13skjo0ong6u20.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2,750 i lekarz mówi, że jest OK (inne hormony tarczycy są w porządku), ale dodała, że teraz są wymogi, że powinno być niższe, ale nie ma się co stresować, bo dużo dziewczyn zachodzi nawet jak ma powyżej 2 :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdiagnozowaną chorobę Hashimoto i niewielki guzek w tarczycy. Od ponad roku regularnie badam poziom TSH - zawsze w normie między 1,27 a 2,34. Ostatni wynik to 2,34 i moja endo nie przepisała żadnych leków na obniżenie, a wie, że właśnie zaczęłam starania o dziecko. Ginekolog również nic o tym nie wspomniał przeglądając wyniki badań (powiedział, że wszystko jest ok). Pozostałe wyniki w też w normach, z wyjątkiem anty-TG - wynik sprzed roku 269, wynik najnowszy 158 (norma 115). Biorę tylko jodid 200.

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Sezameel Nowa

Wysłany: 16 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ja mam akurat nieco inne pytanie odnośnie brania hormonów przy niedoczynności. Czy po rozpoczęciu leczenia w celu zmniejszenia TSH nastąpiło u was przesuniecie miesiączki, opóźnienie, zanik?
    Czy może przed leczeniem miałyście nieregularne cykle a po leku unormowane?

Mam TSH 6 od miesiąca biorę Letrox50 o ciążę się nie staram, aczkolwiek przypadki szybkiego zbicia TSH jak czytam powyżej zdarzają się bardzo często, ale temat opóźnienia okresu jest również b. częsty tym bardziej mylący jeżeli chodzi o ciążę.

Ja cykle miałam bardzo regularne zawsze teraz już nie.

Zdarzyło się u którejś z was?

• Ita Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pojawił się problem opóźnienia/zaniku miesiączki. Cykle mam nadal regularne. Ale odkąd leczę się na niedoczynność stopniowo zanika mi śluz płodny i już nie wiem czym mogę wspomagać jego produkcję bo nic aktualnie nie działa.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja mam podobnie z tym śluzem, a raczej jego brakiem. A nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Nawet nie skojarzyłam tego z leczeniem niedoczynności, ale to by nawet pasowało, bo od ponad 2 miesięcy biorę euthyrox. W ostatnim cyklu masakra jakaś z tym śluzem. Tym bardziej mnie to dziwi bo w tym cyklu brałam olej z wiesiołka. Myślałam, że to może on mnie tak wysuszył. Ale przecież on powinien działać odwrotnie.

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie TSH - 1,23

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tsh 3,18 i lekarze nie widza w tym problemu ani endykrynolog ani 2 ginekologów

Nalka lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,u mnie wynik 4,2 i udalo sie,teraz zwiekszyli mi dawke na 50 bo malenstwo jeszcze bedzie mi dodawac

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też endo powiedziała, że jeśli zajdę w ciąże to mam do niej przyjść, ale itak od razu mam zwiększyć dawkę do 50.

• Znajoma

Wysłany: 18 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trakcie starań o dziecko, przy rozregulowanych poziomach hormonów tarczycy, oprócz leczenia warto również zastosować suplementację. Dzięki niej szybciej wyregulujemy pracę gospodarki hormonalnej, dzięki czemu szanse na zajście w ciążę się zwiększą.

Pozdrawiam.

• madziad Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy moje wyniki sa ok? ostatnio poroniłaam ciże a z pierwszą ciążą też było duzo problemów ,moje wyniki:tsh-1,348 (0,350-4,940), FT4 12,10 (9,00-19,00)

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Kasiuleczek Znajoma

Wysłany: 23 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    jestem Kasia, i jestem tu nowa :)
    przez 3 lata byłam na tabletkach antykoncepcyjnych rok na DIANE, później na CILEST, zakończyłam je brać w sierpniu zeszłego roku a o dzidziusia z narzeczonym staramy się od grudnia.. lecz z marnym skutkiem.. w lutym zdecydowałam się wybrać na kontrolne badania, no i wykryto u mnie głęboką niedoczynność tarczycy, moje tsh wynosi 48,25 (o,25 - 5,00). od tego czasu zażywam euthyrox 25. niestety wizyta u endo w trybie PILNE!! jest ustalona 22 lipca.

xnw4yx8di1uxjf7n.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziad - wyniki wyglądają na b.dobre

Kasiuleczek - nie uda Ci się znaleźć miejsca u endo wcześniej? U mnie TSH było zbijane Euthyroxem 25 przez ponad 1/2 roku i z 4,25 spadło do 2,3 a dopiero po podwyższeniu dawki najnowszy wynik mam w normie czyli 1,42.

To jak działa dana dawka euthyroxu można zobaczyć na badaniach po ok. 2 miesiącach przyjmowania leku bo TSH zmienia się bardzo powoli, ale obstawiam, że endo podniesie Ci tą dawkę.

atdck6nlmznf5qze.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleczek wrote:
    hej.
    jestem Kasia, i jestem tu nowa :)
    przez 3 lata byłam na tabletkach antykoncepcyjnych rok na DIANE, później na CILEST, zakończyłam je brać w sierpniu zeszłego roku a o dzidziusia z narzeczonym staramy się od grudnia.. lecz z marnym skutkiem.. w lutym zdecydowałam się wybrać na kontrolne badania, no i wykryto u mnie głęboką niedoczynność tarczycy, moje tsh wynosi 48,25 (o,25 - 5,00). od tego czasu zażywam euthyrox 25. niestety wizyta u endo w trybie PILNE!! jest ustalona 22 lipca.
    Moim zdaniem dawkę masz za małą jak na taką niedoczynność. A gdzie indziej nie ma wcześniejszego terminu?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Sezameel Nowa

Wysłany: 23 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem przy bardzo wysokim stanie TSH zaczyna się leczenie właśnie od małych dawek zwiększając je w sporych odstępach czasu. U mnie też było pilne na lipiec... dlatego lepiej iść prywatnie. Rano się umówiłam, popołudniu byłam już po badaniach w tym usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja 2 tyg temu miałam zabieg łyżeczkowania kiedy można robićbadania hormonalne po poronieniu w 13 tygodniu może ktoś wie... moje tsh zwykle w dole ok 0,5 przyczyną poronienia był krwiak macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi progesteron ponad 50 to duzo za duzy moim zdaniem

• anksunamun88 :-) Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ths 2,8 :( a tyle tu osób pisze że powinno być blisko jedynki.. już nie wiem co myśleć czy to dobrze czy źle, a tak byłam dobrze nastawiona.. do gin wybieram sie dopiero 8 kwietnia.. ciekawe jaki bedzie miał pomysł na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:27

termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty ;)
  • Kasiuleczek Znajoma

Wysłany: 24 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie dostanę się wcześniej do endo. Hm, dziś jestem świeżutko po badaniach i obecny wynik to 22,31. Jutro idę z wynikami i zobaczymy co dalej..

tusia90 lubi tę wiadomość

xnw4yx8di1uxjf7n.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ