Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet
    Postów: 1349 3320

    Wysłany: 9 maja 2014, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wpiszę jeszcze raz, bo jestem w 36 tygodniu ciazy i własnie odebrałam wyniki tarczycy.

    Wcześniej tarczycy nie badałam, bo zwyczajnie nie wiedziałam o tym - zaszłam po prostu w ciążę. W 10 tygodniu ciąży TSH 3.4 byłam u dwóch lekarzy, powiedzieli, że jest ok. Teraz zrobiłam TSH wraz z f4. TSH - 2,47 i f4 - 1,42 mmol (lub 14,2 pmol).

    20120810580117.png

    26ympwo.png
  • Bara112 Ekspertka
    Postów: 172 106

    Wysłany: 12 maja 2014, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja z tarczycą zmagam sie od ładnych kilku lat. Najpierw z poważna nadczynnoscią gravesa basenowa na która został mi podany radioaktywny jod i po podaniu jodu zrobiła mi sie nie niedoczynnosc gdzie na początku moje tsh wzrosło do 96 :/
    Znalazłam świetnego lekarza, który od pierwszej wizyty pytał o plany ziazane z dziećmi i pod tym katem działał. W poprzednią ciąże zaszlam w pierwszym cyklu i teraz jak na razie wszystko wskazuje na to, ze mogło sie rownież udać ale jutrzejszy test pokarze :) Teraz biorę euthyrox 125 a moje tsh wynosi jakieś 2,5.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki

    Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • Bara112 Ekspertka
    Postów: 172 106

    Wysłany: 12 maja 2014, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja się wpiszę jeszcze raz, bo jestem w 36 tygodniu ciazy i własnie odebrałam wyniki tarczycy.

    Wcześniej tarczycy nie badałam, bo zwyczajnie nie wiedziałam o tym - zaszłam po prostu w ciążę. W 10 tygodniu ciąży TSH 3.4 byłam u dwóch lekarzy, powiedzieli, że jest ok. Teraz zrobiłam TSH wraz z f4. TSH - 2,47 i f4 - 1,42 mmol (lub 14,2 pmol).

    Tsh jest w środku normy :)

    Kasia Ce lubi tę wiadomość

    Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • Martuniss Nowa
    Postów: 4 6

    Wysłany: 13 maja 2014, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu dostałam oficjalne pozwolenie na zaciążenie od endokrynologa :D

    Anutka, Mona :) lubią tę wiadomość

  • Rudasek Autorytet
    Postów: 5605 4556

    Wysłany: 13 maja 2014, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam niedoczynność...TSH idealne 1,2 ale za to anty TPO 288..dostałam letrox...możecie mi powiedzieć ile takie leczenie może potfrwa c zeby wszystko sie unormowało i była szansa na dzidzi ?

    Anutka lubi tę wiadomość

    " Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 14 maja 2014, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moje oficlanie powiedzic, ze w cize zaszlam z tsh - 2,106 :-)

    Tamka, Mona :), KisSzilva lubią tę wiadomość

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 14 maja 2014, 06:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja mam niedoczynność...TSH idealne 1,2 ale za to anty TPO 288..dostałam letrox...możecie mi powiedzieć ile takie leczenie może potfrwa c zeby wszystko sie unormowało i była szansa na dzidzi ?
    Szybko, kwesta 2-3 miesiecy :-)

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 14 maja 2014, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja mam niedoczynność...TSH idealne 1,2 ale za to anty TPO 288..dostałam letrox...możecie mi powiedzieć ile takie leczenie może potfrwa c zeby wszystko sie unormowało i była szansa na dzidzi ?
    Kochana, aTPO nie da się zbić lekami. Letrox dostałaś na to, by utrzymać tsh w normie. Antyciała wskazują na Hashimoto, a tego niestety nie da się wyleczyć. Ale z tym się żyje :)
    Tsh masz ładne, więc możesz zajść w ciążę lada chwila :)

    Anutka lubi tę wiadomość

  • Iownka Autorytet
    Postów: 585 362

    Wysłany: 14 maja 2014, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj zbadać TSH i boję się panicznie, że się wprowadziłam w nadczynność. Na początku marca miałam TSH 1,8 chyba i bralam do dzisiaj euthyrox 50, a potem 50 naprzemiennie z 25.
    Tak strasznie się boję :( Jak będę miala nadczynność to pewnie znowu nie będę mogła się starać o dziecko, nie? Tak to jest jak wizyty u endo są co 4 miesiące :(:(:(

    w5wqkrhmcawmir87.png

    relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 14 maja 2014, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lownka - nikt nie zabroni Ci się starać o dziecko. Ale wiadomo, podwyższone albo zbyt niskie TSH to nic dobrego dla starań i potencjalnej ciąży.
    Skoro lekarz wypisał CI takie leki z takim dawkowaniem, to znaczy że wie co robi i nie powinno Cię to wprowadzić w nadczynność. Dlaczego w ogóle tak o tym myślisz? Leki bierze się nie tylko na obniżenie, ale na utrzymanie tsh w normie.
    Uspokój się, nie zamartwiaj się na zapas i myśl pozytywnie. Daj znać jak wynik :)

  • Tamka Autorytet
    Postów: 3359 3280

    Wysłany: 14 maja 2014, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iowinka, mnie kiedyś endo powiedziała, że nie da się farmakologicznie wprowadzić w nadczynność, nie wiem na ile to prawda ale utkwiło mi w pamięci

    nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Iownka Autorytet
    Postów: 585 362

    Wysłany: 14 maja 2014, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUtro powinny być wyniki...

    w5wqkrhmcawmir87.png

    relg3e5e4t96ae00.png
  • Iownka Autorytet
    Postów: 585 362

    Wysłany: 14 maja 2014, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój problem z wyimagginowaną nadczynnością się rozwiązał: moje dzisiejsze TSH wynosi 2,93.
    Nie wiem, jak to się stało, ale niezbadane są wyroki tarczycy.
    W pierwszą ciąże kupę lat temu zaszłam z TSH 2,66, więc ja uważam, że ta tarczyca nic nie ma do mojego zachodzenia.

    w5wqkrhmcawmir87.png

    relg3e5e4t96ae00.png
  • Kasiuleczek Znajoma
    Postów: 23 9

    Wysłany: 14 maja 2014, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mam do was taki temacik,..
    Moje obecne wyniki TSH wynoszą 3,62. Ucieszona jestem mega. Ale nie w tym rzecz.. Na początku maja wyjechałam na kilka dni z narzeczonym i tam mieliśmy nie jedną sytuację "zalania". Odkąd wróciliśmy przez dobre kilka dni plamiłam.. Cóż zbagatelizowałam problem. Przerwa w plamieniu była 2 dni, potem od piątku znów zaczęłam plamić do poniedziałku i wczoraj (wtorek) dostałam mega obfity okres, a dziś ślad po okresie zaginął.. Co o tym myślicie??
    Poradźcie coś..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 21:50

    xnw4yx8di1uxjf7n.png
  • Wonderwall Ekspertka
    Postów: 207 124

    Wysłany: 26 maja 2014, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:23

  • XYZ Autorytet
    Postów: 422 346

    Wysłany: 26 maja 2014, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam z wynikiem TSH 2.58. ATPO - w normie.
    Mój ginekolog, który jest jednocześnie endokrynologiem stwierdził, że 2,5 jest wartością graniczną przy staraniach i że za jakiś czas powtórzymy badania - jeśli TSH będzie niższe, to OK, a jeśli wzrośnie, to wprowadzimy Euthyrox.
    Zaraz po pozytywnym teście ciążowym robiłam badanie krwi, m.in. TSH - okazało się, że wzrosło do 3.29, no i od razu dostałam Euthyrox 75.


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2014, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:30

  • alka89 Autorytet
    Postów: 2499 1128

    Wysłany: 26 maja 2014, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam z wynikiem 4,2

    Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 maja 2014, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:30

  • Sezameel Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 30 maja 2014, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH wynosiło ok 6. Po 2 paczkach Letroxu 50 aktualnie wynosi ok 1. TPO 240 lekarz powiedziała, że ten wynik to błąd laboratorium. Nie da się być bardzo zdrowym a z drugiej strony bardzo chorym więc TPO wysokie jest niemożliwe.
    ?

    Moje pytanie jest trochę inne. Jeżeli ktoś jest w stanie odpowiedzieć z góry dziekuje za odpowiedź.

    Badać się zaczęłam pod różnym kątem po nagłym skoku ciśnienia, zdrętwiały mi ręce, nie mogłam oddychać, pogotowie które przyjechało powiedziało,że to reakcja po stresowa organizmu później się okazało,że mam problemy z tarczycą.

    Od tamtej pory (kilka miesięcy) czuje się dziwnie, często mam nagłe przyspieszone bicie serca i czuje,że zaraz zemdleje. Chodząc po mieście np. ostatnio miałam wrażenie,że obsuwa mi się ziemia pod nogami, zapominam gdzie jestem (mam chwilowe schizy), często jestem totalnie zdezorientowana czuję się jakbym wypiła kilka piw.

    Czy którejkolwiek z was w ten lub podobny sposób objawiała się tarczyca?


‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego