Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Alnilam Przyjaciółka
    Postów: 109 31

    Wysłany: 22 marca 2016, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska, ja mam aktualnie 3,8, zaczęłam zbijać dzisiaj :), ale mój endo powiedział wczoraj, że możemy już się starać. Więc jak obniżysz poniżej czterech to myślę, że powinnaś już móc sie starać teoretycznie, chyba, że w przypadku hashimoto obowiązują jakieś inne reguły...

    d24faacae1ff16d163f728ccc184dffb.png

    20150418580116.png
  • Lanta Ekspertka
    Postów: 203 55

    Wysłany: 22 marca 2016, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    No wiesz, ja często czytałam i słyszałam że dla staraczek to najlepsze jest pomiędzy 1 - 1,5, więc patrząc na to masz za wysoko. Ale i z takim TSH jak masz kobiety zachodzą w ciążę :-D Przejdź się do innego endo na konsultacje. Włączy lek o będzie dobrze.

    Kiedyś tu do Was dziewczyny pisałam sama spanikowana, bo miałam TSH 5,3 i prolaktyne 49, a teraz spadło mi do 1,6 i prl 28 :-D
    Ide do mojego i nowego, bede upierac sie przy zbiciu. Mam nadzieje ze ich przekonam.

    Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
    1 cykl IUI - negatywny
    Euthyrox 25
    Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
    3jgxdqk3d79zhfee.png
  • Kikaaa Przyjaciółka
    Postów: 293 39

    Wysłany: 23 marca 2016, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ niestety nadeszła :( objętościowo normalna a trwała 2 dni też tak macie po euthyroksie już nie mogę sobie z tym dać rady ostatnio 4 teraz 2 masakra będę wdzięczna za sugestie

    ?pokaz=69995759d13fdd9bc.png


    Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • Caro Autorytet
    Postów: 3139 3454

    Wysłany: 23 marca 2016, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Caro, ft3 i ft4 już robiłam. Teraz muszę zrobić anty, ale wizyta u Endo dopiero koło połowy kwietnia. Dziewczyny, wiecie może jak długo trwa zbijanie tsh i z jakim tsh lekarze pozwalają zacząć starania ?

    U mnie zbijanie tsh z 5.3 do 1,6 trwało miesiąc :-D

    Wh4np2.png
    lztLp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2016, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro a jaką miałaś dawke leku?

  • Caro Autorytet
    Postów: 3139 3454

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Caro a jaką miałaś dawke leku?

    Brałam Letrox 50. Jedna tabletka dziennie. Zaczęłam brać 29 lutego, a 21 marca robiłam badania kontrolne.

    Wh4np2.png
    lztLp1.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdroscic

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4 mce na eutyroxie najpierw 25 potem 50 i nic nie spadlo mialam 5.48 a po kontroli 5.46 teraz dostalam eutyrox 88

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Brałam Letrox 50. Jedna tabletka dziennie. Zaczęłam brać 29 lutego, a 21 marca robiłam badania kontrolne.
    super :)
    również mam dawkę 50, ale przez pierwsze dwa tyg brałam 1/2 tabletki, od połowy cyklu biorę całą, ale wątpię żeby u mnie tsh tak spadło :)

  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi 50ka nic nie ruszyla

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2016, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po dawce Euthyroxu 25 TSH z 8,18 w ciągu 2,5 miesiąca spadło do 3,4. Jednak później na dawce 25 i 50 co drugi dzień wzrosło do 4,5 i od grudnia tak się utrzymuje. Teraz mam dawkę 88 i jutro się okaże czy coś się ruszyło. A ft3 i ft4 to już inna historia bo skaczą jak chcą i anty-TPO i anty-TG kilkanaście/kilkadziesiąt razy ponad normę.
    Ale zarówno endokrynolog jak i ginekolog powiedzieli, że cały czas mogę się starać.

  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 marca 2016, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide do mojego lekarza i poprosze go o skierowanie na przeciwciala tez bo u mnie ft3 i ft4 w porzadku.

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 marca 2016, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje ze moja walka dopiero sie zaczyna.:-(

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2016, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, może miałaś po prostu za niską dawkę i dlatego nie zareagowałaś na nią.

  • Caro Autorytet
    Postów: 3139 3454

    Wysłany: 23 marca 2016, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jak zareaguje sam organizm. Bo ja sama myślałam, że będzie to długo trwać nic zbije do porządnego wyniku. Sama byłam w szoku. Teraz za to denerwuje się, że poleci mi za bardzo w dół. Tak źle i tak niedobrze hehe :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:32

    Wh4np2.png
    lztLp1.png
  • Mamuśka2017 Autorytet
    Postów: 923 637

    Wysłany: 23 marca 2016, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro,to mnie trochę pocieszyłaś, że już tak szybko są efekty :) Mam nadzieję, że mi tsh też spadnie bez jakichś problemów :) Już nie mogę się doczekać wizyty u Endo, aby się czegoś dowiedzieć :D

    Caro lubi tę wiadomość

    w4sqpc0z3is213tz.png
  • kate85 Znajoma
    Postów: 29 4

    Wysłany: 23 marca 2016, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wiem co mam myśleć - badania kontrolne przy stwierdzonym Gravesa-Basedowa, z thyrozolem zmniejszoną dawką, z wit C, E, D3, selenem, kwasem foliowym, magnezem, dietą bezglutenową i bezlaktozową:

    TSH 4,272 (0,35 - 5,50) - poprzednio 0,024
    FT3 1,64 (2,3 - 4,2) - poprzednio 1,90
    FT4 0,31 (0,89 - 1,76) - poprzednio 0,54
    Anty-TG 208,2 (0 - 40) - poprzednio 235,2
    Anty-TPO 19685,6 (0 - 60) - poprzednio 17598,2

    Poprzednie badania robione niespełna 3 tygodnie temu.

    Co teraz? Czy te okropne przeciwciała w końcu znajdą drogę w dół?

  • Kikaaa Przyjaciółka
    Postów: 293 39

    Wysłany: 23 marca 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi napisać jak z intensywnością @ bo mi się skrocila i szukam od czego??

    ?pokaz=69995759d13fdd9bc.png


    Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 24 marca 2016, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to krew pobrana czekam teraz do jutra na wyniki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:16

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • ann1109 Autorytet
    Postów: 693 327

    Wysłany: 24 marca 2016, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Od roku staramy się z mężem o dziecko, wtedy też robiłam wszystkie badania i wyszła mi niedoczynność tarczycy, wówczas TSH wynosiło 4,63. Lekarz przepisał mi Euthyrox. Jednak po Euthyroxie strasznie mi wyniki skakały,mieściły się w normie, ale na tej samej dawce raz TSH spadało, a raz sobie rosło. Od pół roku jestem na Letroxie i samopoczucie od razu lepsze. Wyniki cały czas się trzymają w granicy do 2(ostatni wynik z 3 marca 16 r. - TSH 1,72). Dodatkowo suplementuję witaminę D, gdyż wyszedł mi lekki niedobór i lekarz stwierdził, ze przez to FT4 może być w dolnej granicy normy. Na chwilę obecną FT4 znajduje się w środkowym przedziale normy. Mam nadzieję, że to co napisałam Wam w jakiś sposób pomoże. Pozdrawiam

    bl9cdf9h7ig7cn2w.png

    0d1y3e3kell4i8z5.png


    Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego