Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy TSH 4,5 zarówno moja end-gin jak i endo mówili że normalnie mam się starać, a jak uda mi się zajść w ciążę, to szybciutko mam przyjść na wizytę żeby zwiększyć dawkę. Przez ten czas nie udało mi się zajść w ciążę, gin też podejrzewała, że mogą być jakieś problemy z zagnieżdżeniem, bo też miałam po owu podobne objawy, gorączka, wymioty itp, które przechodziły po jednym dniu i na ułatwienie zagnieżdżenia dostała acard, ale póki co efektów nadal brak.

• AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie też nikt skierowania nie wystawił, skierowałam się sama czytając forum, i rozmawiając z innymi dziewczynami.

Nawet gin, który prowadził moją pierwszą ciążę jakoś specjalnie nie przejął sie TSH ze stycznia, które było na poziomie 2,8... Mógł powiedzieć - proszę zbadać to i tamto. Obyło by się bez wielu wylanych łez...

U gina, u którego byłam prywanie też bez rewelacji... nawet nie zapytał czy robiłam jakieś badania... Tylko badanie nasienia go interesowało :) dobre chociaż to...

Już nic z tej polityki nie kumam. Przecież chcą, żeby było więcej dzieci... a tu taka lipa :(

Aqga
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, ja po prostu to czułam... wiedziałam, że coś jest nie tak - jednego dnia powiększyły mi się piersi do takich rozmiarów, których mój biustonosz nie ogarniał... a następnego dnia było wielkie nic:( tak jak u Ciebie...

Aqga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga, to mi to w ogóle przez myśl nie przeszło, ostatnio przy wizycie u gin zupełnie przypadkiem to wyszło, dzień przed wizytą tak cierpiałam strasznie coś w rodzaju jakiejś tzw. grypy żołądkowej z wysoką gorączką, ale to był dzień owu i wspomniałam o tym, że od jakiegoś czasu w drugiej połowie cyklu mi się tak zdarza, że mam takie objawy, które następnego dnia mijają ot tak.
    To ja lekarzy trafiłam raczej dobrych, Hashi zostało u mnie zdiagnozowane przypadkiem, bo trafiłam do endokrynologa żeby poszukać przyczyn tężyczki, a dr zwrócił uwagę na tarczycę i skierował mnie na badania i tak wyszło moje Hashi, a moja ginekolog jest też endokrynologiem i wybrałam ją z myślą o prowadzeniu ciąży z obciążeniem Hashi, jak juz uda mi się zajść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AQga wrote:
    jednego dnia powiększyły mi się piersi do takich rozmiarów, których mój biustonosz nie ogarniał... a następnego dnia było wielkie nic:(
    przeżyłam to w minionym cyklu :( 3 dni takiej nadziei, że nie potrafiłam uwierzyć, że przyszła zołza...

• AQga Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87... przykro mi bardzo, ja też nie mogłam w to uwierzyć, czułam że implantacja się nie udała..., i najgorsze, że nie wiedziałam dlaczego???

U mnie hashimoto stwierdzone na dniach... ale myślę, że z tą chorobą borykam się już od dawna ;(

Aqga
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann1109, ja w sumie sama nie odstawiłam Euthyroxu, tylko tabletki zdążyły mi się skończyć, zanim dotarłam do endokrynologa ;) Lekarka już mi powiedziała, że jeśli to Hashimoto, to tabletki trzeba brać całe życie :/

Gosiagabrysiowa, ja miałam Euthyrox N25 :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox może przepisać też lekarz rodzinny. mi też mówili, że muszę się liczyć z tym, że nawet unormowane wyniki nie oznaczają odstawienia leków, bo te już do końca życia musze brac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się diagnozuje Hashi? Ja mam ft3 i ft4 dobre, TSH 2,800 i biorę euthyrox, ale nie miałam usg jeszcze - mam zarobić przed drugą wizytą u endo.
    Na jakiej podstawie dowiedziałyście o hashi? USG? Bardzo wysokie TSH czy jeszcze inne wyniki badań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie endo podejrzewał Hashi po obrazie USG nie wiem na co zwrócił jeszcze uwage, bo tk jak pisałam byłam u Niego z innego powodu, a badania laboratoryjne: TSH, AntyTPO i AntyTG potwierdziły. TSH miałam wtedy ponad 8, ale jak pokazałam wyniki badań, które robiłam rok wcześniej i TSH było ok. 4, to powiedział, że już wtedy miałam Hashi na pewno, tylko, że nikt nie zwrócił na to uwagi (jakby nie było w normie laboratoryjnej się miesciłam.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, ja jeszcze Hashi nie mam potwierdzonego, ale endokrynolog podejrzewa tą chorobę na podstawie badania usg. Ponoć obraz tarczycy był zaciemniony, co świadczy o zapaleniu i jest charakterystyczne dla tej choroby :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... zapomniałam, AntyTPO i AntyTG już zrobiłam (po poronieniu) i endo je widział. Są dobre. Powiedział, że tarczyca u mnie nie wyrabia, bo nie jest zaprojektowana do obsługi osoby z dużą nadwagą, tylko z normalną wagą, stąd podwyższone tsh. Generalnie widzę, że utrzymanie prawidłowej wagi jest połową sukcesu. Będę do tego dążyć.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, trzymam kciuki, by się wszystko udało :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli przeciwciała masz w normie to raczej nie masz hashi

• wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 co do poronien z hashimoto to tak masz racje to moj endo tez mi powiedzial ze kobiety z podwyzszonym tsh sa jakby czesciej narazone na poronienia, powiedzial tez ze tsh najlepsze przy staraniach powinno byc w granicach 1,5-2,5 i to sa najlepsze wyniki. dziewczyny ja jakis rok temu zrobilam pierwszy raz tsh i wyszlo mi jakies 3,6 teraz juz mam4.7. Nie robilam innych badan bo nie wiedzialam, lekarz powiedzial mi ze wyniki mam super i wszystko jest ze mna ok i tarczycy napewno nie mam bo jestem dosc szczupla osoba. Teraz juz postanowilam zrobic caly pakiet ths, t3, t4, antyTG i antyTPO i co wyszlo anty Tg wyszlo mi ponad 500 i obraz na usg tarczycy zacieniony i zmiany ktore swiadcza o hashi wiec jesli same nie zbadacie to nie bedziecie wiedziec!niestety tak to wyglada.za 2 miesiace powtorka i zobacze czy mi spadlo tsh

START 2014 ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Na jakiej podstawie dowiedziałyście o hashi? USG? Bardzo wysokie TSH czy jeszcze inne wyniki badań?
    podwyższone antyTG i antyTPO. Obraz z usg potwierdził Hashimoto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czytam i czytam każda z nas ma inny przypadek :)

Moje TSH to 3,09 a po miesiącu suplementacji witaminy D i jodu 3,66 :( hashi wykluczone, niedobór witaminy. Od prawie dwóch tygodni biorę euthyrox25.Endo dała mi również skierowanie na krzywą cukrową. Jak stwierdziła będzie szukać przyczyny podwyższonego TSH.

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Cześć, czytam i czytam każda z nas ma inny przypadek :)

Moje TSH to 3,09 a po miesiącu suplementacji witaminy D i jodu 3,66 :( hashi wykluczone, niedobór witaminy. Od prawie dwóch tygodni biorę euthyrox25.Endo dała mi również skierowanie na krzywą cukrową. Jak stwierdziła będzie szukać przyczyny podwyższonego TSH.

Hejka, miałaś duży niedobór wit D? Jaką dawkę zalecił Ci lekarz?

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko, odebrałam dzisiaj wyniki TSH - 0,805 a jakies pol roku temu TSH miałam na poziomie 1,28. Moze ktos cos podpowiedzieć? Staramy się o fasolke i nie wiem czy to może coś utrudnić?

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliaa24 wrote:
    Hej, mam pytanko, odebrałam dzisiaj wyniki TSH - 0,805 a jakies pol roku temu TSH miałam na poziomie 1,28. Moze ktos cos podpowiedzieć? Staramy się o fasolke i nie wiem czy to może coś utrudnić?
    Masz ładny wynik Tsh a jaką dawkę bierzesz? Bo ja jak miałam poniżej 1 to lekarka kazała mi brać połówkę tabletki, a brałam Euthyrox25 później w ciąży wróciłam do całej bo jest większe zapotrzebowanie a tarczyca trzeba kontrolować w ciąży.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ