Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! Macie może jakaś wiedzę na temat wpływu Euthyrox'u na zwiększenie wagi ciała?

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa raczej tak nie powinien działać. Raczej W drugą strone, ale jako efekt obniżenia ten.

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 8 sierpnia 2016, 06:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm czyli za dużo wpierdzielam :-D

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie powiedziałam :P ale ja jak zaczynałam brać Euthyrox to byłam pewna, że zacznę w ekspresowym tempie chudnąć :D trochę się przeliczyłam, bo moja waga spada max. o 1-2 kg, fakt, że nie zrobiłam zadnych specjalnych wyrzeczeń w tym kierunku. Ale endo zawsze mnie pyta tylko czy nie tyję i odpowiedź, że nie jest dla niego zadowalająca.

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tutaj wątek, o który wcześniej zapytałam i dziewczyny różnie się wypowiadaly: a to, że waga spadła, że wzrosła albo, że się nie zmieniła. Czyli chyba nie ma reguły. Za dwie godzinki mam wizytę u gin :) dowiem się co z moimi jajkami.

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kerka Przyjaciółka
    Postów: 72 21

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam się Was podpytać odnośnie swoich wyników, bo nie mogę się skontaktować z moim lekarzem a zeświruję przez zamartwianie się :/

    na początku maja miałam TSH 5,3, ft3 3,31, a ft4 1,54
    dostalam od lekarza euthyrox 75mcg i bralam po jednej tabletce dziennie. Po 8 tygodniach kontrola, a tu TSH 0,026 (norma od 0,55). Lekarz kazal brac w sobote i niedziele po pol tabletki. Teraz (po miesiacu) znowu zrobilam TSH i wynik... 0.015!
    ft3 5,5 (norma do 4,2) a ft4 2,3 (norma do 1,76)... kompletnie nie wiem co robić :< może któraś z Was miała podobną sytuację?

    niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • hona Koleżanka
    Postów: 39 0

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kerka niestety nie pomoge,ja zupelnie sie na tym nie znam.Pewnie dziewczyny cos podpowiedza.Swoja droga boje sie wizyty,i lekow,czasem cos sie porobi i to wszystko zaczyna szalec ,jak u Ciebie.Ja w maju mialam tsh ponad 1,900 a po dwoch miesiacach,oczywiscie bez tabletek,0,017 ft 3 i 4 w gornych granicach.Rece opadaja.

  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w końcu TSH na poziomie 1 już od miesiąca :)

    kerka czasem TSH bez przyczyn skacze. Możesz sobie jeszcze zmniejszyć dawkę, chociaż poczekałabym na lekarza.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka
    Postów: 78 73

    Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym zapytać co sądzicie o moich wynikach. Dodam, że od 2 mięsięcy biorę Euthyrox w dawce 25x5 i 37,5x2. Wcześniej w czerwcu miałam TSH - 3,28 [0,27-4,2] i FT4 - 15,9 [12-22].

    Obecne wyniki:
    TSH - 1,78 [0,27-4,2]
    FT4 - 20,5 [12-22] 85%
    FT3 - 5,6 [3,1-6,8] 67,57%

    anty-TPO - 48,33 [0,00-34,00]
    anty-TG - 114,80 [0,00-115,00]

    I USG tarczycy:

    Tarczyca dwupłatowa, prawidłowo położona, mniejsza, o lekko niejednorodnej i nieco obniżonej echostrukturze, prawidłowym unaczynieniu. PP 30x15x13 mm obj, ok. 6 ml z drobnym guzkiem w dolnej części płata o obniżonej echostrukturze ok 2-3 m. Cieśń grub, 3mm PL 30x15x13 mm obj, ok. 6 ml. Węzły (-)

    Czy te wyniki świadczą już o Hashimoto? Wizytę u endo mam we wtorek, ale nie do końca jej ufam bo nawet TSH nie chciała obniżać dopiero jak powiedziałam, ze na planowanie ciąży to chyba za wysokie to dała Euthyrox. No i zleciła tylko USG i TSH, a resztę robiłam sama prywatnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 15:15

    82doj48arfknt48q.png
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obecnej dawce wyniki.masz bardzo dobre. Przekroczone antyTpo i obnizona echostruktura mogą świadczyć o poczatkach hashimoto. Z takimi wynikami jak najbardziej możesz rozpocząć starania :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 13:04

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny
    Moje wyniki :
    TSH-1,990
    FT3 -4,48 (3,10-6,80)37,30%
    FT4 -14,48 (12,00-22,00)26,70
    Atpo -195,20
    Przeciwciala spadły, dwa miesiąc temu było 255

  • Niki69 Ekspertka
    Postów: 574 99

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 05:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka35 wrote:
    cześć Dziewczyny
    Moje wyniki :
    TSH-1,990
    FT3 -4,48 (3,10-6,80)37,30%
    FT4 -14,48 (12,00-22,00)26,70
    Atpo -195,20
    Przeciwciala spadły, dwa miesiąc temu było 255
    TSH niby w normie ale ft3 i ft4 za niskie....muszą mieć najmniej 50%...bierzesz lek? Jak samopoczucie ?

    Sówka35 lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    TSH niby w normie ale ft3 i ft4 za niskie....muszą mieć najmniej 50%...bierzesz lek? Jak samopoczucie ?
    Samopoczucie koszmarne,włosy lecą garściami.Mój poprzedni Endo mówił że wszystko w normie,ale jeśli tak się upieram to mam brać 25 Letroxu co drugi dzień. Ale mnie to nic nie daje.TSH teraz mi się podniosło.Dwa miesiąc temu miałam 1,150
    We wrześniu mam wizytę u innego i jestem ciekawa co mi powie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 08:10

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam się was poradzić zanim pójdę do mojej endo. O co chodzi z tymi anty tpo?
    Od 6 tyg biorę euthyroxn25 moje wczeniejsze wyniki to Tsh- 2,68 przy normie 0,35-4,94
    Ft3- 2,78 norma 1,71- 3,71
    Ft4- 0,78 norma 0,7-1,48
    Po sześciu tyg takie wyniki mam
    tsh- 1,53
    ft4- 0,89 norma 0,7-1,48
    anty-tpo 0,06 orma 0-5,61

  • Arwi Autorytet
    Postów: 1684 3405

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:23

    Sówka35 lubi tę wiadomość

    17u9anlislh8btc4.png

    Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Huh, to ja startowałam z tsh 4,95 po włączeniu Euthyroxu 25 i wyjeździe nad morze spadło do 2, 3 mies później już tsh 2,95 - zwiększenie Euthyroxu do 37,5, ale tsh znów w górę. Teraz mam tsh 3,25 i biorę Euthyrox 50. Ft3, ft4, anty tpo i nty tg miałam badane, nie pamiętam dokładnie wyników, ale wszystko było w normie.
    Nie wiem czemu to tsh mi rośnie, zastanawiałam się, czy nie powinnam np. suplementowac jodu?
    Wiesz ja też zastanawiam się nad jodem.Myślałem by suplementowac się Kelpem.-

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Cześć, chciałam się was poradzić zanim pójdę do mojej endo. O co chodzi z tymi anty tpo?
    Od 6 tyg biorę euthyroxn25 moje wczeniejsze wyniki to Tsh- 2,68 przy normie 0,35-4,94
    Ft3- 2,78 norma 1,71- 3,71
    Ft4- 0,78 norma 0,7-1,48
    Po sześciu tyg takie wyniki mam
    tsh- 1,53
    ft4- 0,89 norma 0,7-1,48
    anty-tpo 0,06 orma 0-5,61

    Dawka raczej za mała. Hormony kiepskie. Zbadaj za 4-6tyg.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dawka raczej za mała. Hormony kiepskie. Zbadaj za 4-6tyg.
    Dziekuję za odpowiedź

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem czy endo zmienni mi dawkę. Niby wyniki lepsze od poprzednich to tsh ładnie spadło ft4 też się poprawiło, wiadomo idealne nie jest ale właśnie małymi kroczkami idzie ku lepszemu. Nadal nie wiem o co chodzi z tym antyTPO ???

  • duszka Autorytet
    Postów: 403 181

    Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy mam wynik 0,5-0,8 i nici :(

    gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego