TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Będę brać 1/2 tebletki euthyroxu i 1/4 bromergonu przez tydzień tak jak mi zapisała ta pierwsza endo, za tydzień mam konsultację u jeszcze innego endo i spytam się go czy mogę brać euthyrox 50/db razem z bromkiem...moze sie przywyczaje do tego leku na tarczyce, dzis pierwszy dzien wzielam 1/2 tabletki a czuje sie za bardzo pobudzona nie lubie tego uczucia...
-
Anatolka wrote:bromka najlepiej brać na noc - przesypia się niemiłe objawy
Ja biore euthyrox rano i bromka wieczorem.
Podobno też bromka można brać dopochwowo i wtedy te dolegliwości tez są mniejszeBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
oj ja po bromku też dziwnie się czułam wczoraj w nocy, nie mogłam normalnie oddychać tylko tak bardzo wolno i długo wypuszczałam powietrze jakbym pod respiratorem była. strasznie się stresowałam tym, ale ja mam niskie ciśnienie a on dodatkowo obniża więc endo mówiła mi, żeby brać przed snem i już nie wstawać (nieźle kręciło mi się w głowie kiedy obudziłam się pójść do łazienki)...co do tego euthyroxu to po nim też się nie swojo czuję. być może muszę się przyzwyczaić, ale czułam się bardzo pobudzona i zmęczona jednocześnie, kręciło mi się w głowie i czułam kłucie w klatce piersiowej, jakbym miała delikatną kolkę w okolicach serca ja po prostu jestem wyczulona na wszelkie zmiany wywoływane przez leki, nie lubię tego, ale pewnie się przyzwyczaję, prawda?
-
Ja po zmianie dawki Euthyroxu miałam uczucie duszności i płytkiego oddechu, jakby ktoś mi siedział na klatce piersiowej. Mam zamiar zapytać się w poniedziałek czy to normalna reakcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:21
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Ja biorę dawkę 175 co drugi dzień 200 Euthyroxu a TSH i tak w sumie wysokie jak na próby zajścia w ciążę 2,32 czy wie ktoś o dobrym endo w Szczecinie lub Gorzowie przeprowadziłam się z Wrocławia i nie mam lekarza tu gdzie mieszkam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:43
Ola -
nick nieaktualny
-
Fatim ja też jestem wyczulona na zmiany wiec nie martw się bo te objawy mijają po pewnym czasie jak organizm sie przyzwyczai
Euthyrox mam zawsze kolo łóżka wiec pierwsze co robię po przebudzeniu to biorę tabletkęBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Katarzyna, koniecznie do endo, TSH zdecydowanie za wysokie.
Co do skutków ubocznych to niestety są częste i nie można z ich powodu samemu zmniejszać dziennej dawki. Jeśli lekarz każe brać codziennie jedną tabletkę to ją bierzemy. Branie raz połowy dawki, raz całej nie da skutków w leczeniu. Trzeba po prostu przyzwyczaić organizm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:14
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Jakimś cudem udało mi się umówic na jutro (normalnie wizyty na początek grudnia - prywatnie, wiec nie chcę wiedzieć jak jest w ramach nfz). Ginekolog - Endokrynolog, dobre opinie w necie - cena 150 zł...
W tym miesiącu szaleje ;/
2 x wizyta u gin = 2 x 80 zł = 160 zł
Badania krwi = 200 zł
jutrzejsza wizyta = 150 zł
510 zł ;/ -
Dziewczyny,
Mam Hashi, subkliniczna niedoczynność tarczycy. Od lipca biorę Euthyrox. Najpierw przez tydzień dawkę 25, potem 50. Schodziłam z TSH 4,54. Aktualnie wynosi ono 0,82.
Mój problem polega na tym, że pomimo uregulowania poziomu TSH ja nie czuję poprawy samopoczucia. Tak, jak przed leczeniem jestem ciągle zmęczona, szybko się męczę, nie mam na nic siły, ani ochoty, skóra mega sucha, bóle głowy, problemy ze snem itd.
Moja endo powiedziała, że powinnam czuć dużą poprawę, i że w związku z tym, że suplementacja euthyroxem nie przynosi poprawy, to będę go brała bardziej z uwagi na plany macierzyńskie, niż samopoczucie.
Przepisała mi Vigantoletten (vit. D) z nadzieją, że pomoże.
I tu pytanie do Was; czy czujecie poprawę po leczeniu euthyroxem? -
Katarzyna a skad jestes? Ja wydalam duzo wiecej od was, ale nawet nie chce o tym mowic, bo to poczatek
Ja przyjmuje teraz pol tabletki, po tygodniu zaczne brac cala 50 niech sie organizm przyzwyczai troche...we wtorek spytam sie innego endo czy moge brac bromergon (1 tydzien biore 1/4tabletki,kolejny1/2 a nastepny jesli bede sie czula dobrze to cala) i 50mg euthyroxu na dzien