X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, a po jakim czasie zbadalas jak dziala dawka 50? Bo to 6 tyg raczej nie bylo. Ja po 4 tyg brania 50 mialam spadek na 1.38 a po kolejnych 6 na tej samej dawce mialam juz 2.7, wiec jesli nie bylo to pelne 6 tyg to nie oznacza to, ze jest to wynik ostateczny i ze bedzie spadac nadal. To musi miec czas na stabilizacje. Nie ma innej metody doboru dawki niz dopasowywanie jej patrzac na wyniki.

Najsensowaniejsza byla endo od dawki 50. Ten, o ktorym pisalas ostatnio do 4 liter. Ta, ktora kazala badac tsh w nieskonczonosc do 4 liter.

Nad ginami, ktorych odwiedzilas nie nadazam. Musialabys napisac po kolei ktory jaka teorie mial.

Ja bym leku na prl nie brala skoro po euthyroxie prolaktyna spadla.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    I nie wiem po co ta luteine dostalam...

Zeby wspomoc druga faze po owulacji. Lutka to progesteron, a progesteron wspomaga utrzymanie ciazy. Brac od 3 dnia wyzszych temp lub po potwierdzonej na monicie owulacji.

P.s. Twoj maz racji nie ma, bo niska prolaktyna w polaczeniu z wyzszym tsh (kolo 3) czesto nie daje efektu, w sensie nie pozwala na efekt w postaci ciazy. Ja tak mialam. Zbita lekami prl a tsh w okolicach 3 i ciazy brak. Wyzsze tsh tez dziala czasem jak naturalna antykoncepcja...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka tsh badałam po 17 dniach brania euthyroxy (7dni 25 i 10dni 50). Badalam w 18 dniu a po wzielam leki...wiec mowisz zeby nie brac tego leku na prolaktyne ? Ten ostatni wczorajszy byl ginekologiem endokrynologiem, wczesniej chodzilam oddzielnie do ginekologa i oddzielnie do endokrynologów (3). Przed tym wczorajszym bylam tylko u jednego gina, ktory skierowal mnie na tsh,ft4,androstendion,prolaktyne,prolaktyne z MTC,progesteron, kazal zrobic usg piersi,sam wykonal usg narzadow rodnych,badanie piersi, dokladny wywiad a po ujrzeniu podwyzszonego tsh i prolaktyny wyslal do endo i powiedzial,ze dopoki tego nie zbije i dostane zielonego swiatla od endo to nie moge sie starac a on juz nic nie moze zrobic bez zgody endo. Nazywa sie dr Grzybowski, jesli mozesz to rzuc na niego okiem - najwieksze moje zaufanie wzbudzil tylko, ze musialabym miec dobrego endokrynologa,bo on jest tylko ginekologiem. Ach no i co myslisz o tym by brac 25 i 50 naprzemiennie do tego 18 grudnia kiedy mam wizyte u endo (tej kobiety Bar-Andziak) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 18:04

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka widzę se tutaj tez sie udzielasz, widzę ze większość kobietek ma problem z za wysokim tsh ja jednak mam chyba trochę za niskie 0,538 ..jest ktoś kto zaciążyl. Z takim wynikiem?:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:27

czekam,czekam
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moge dolaczyc? Zaczelam niedawno starac sie o dzidziusia, 1 cykl staran nie udanych, zrobilam wiec badania i TSH mam ponad 9, ft3 i ft4 w normie. z 10 lat temu mialam stwierdzona subkliniczna niedoczynnosc, i guza na tarczycy 14mm, ale niezlosliwy wiec farmakologicznie go zlikwidowalismy, 1,5 roku temu mialam tsh w normie kolo 3,000 na usg czysciutko, ale skonczyl mi sie pakiet w luxmedzie i tak moja historia leczenia tarczycy sie konczy...wykupilam jeszcze raz pakiet i jutro mam wizyte, czy ktores z Was mialy podobny wynik tsh i moglyby mi napisac ile u Was czasu minelo zanim dostalyscie pozwolenie na staranka?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Anatolka tsh badałam po 17 dniach brania euthyroxy (7dni 25 i 10dni 50). Badalam w 18 dniu a po wzielam leki...wiec mowisz zeby nie brac tego leku na prolaktyne ? Ten ostatni wczorajszy byl ginekologiem endokrynologiem, wczesniej chodzilam oddzielnie do ginekologa i oddzielnie do endokrynologów (3). Przed tym wczorajszym bylam tylko u jednego gina, ktory skierowal mnie na tsh,ft4,androstendion,prolaktyne,prolaktyne z MTC,progesteron, kazal zrobic usg piersi,sam wykonal usg narzadow rodnych,badanie piersi, dokladny wywiad a po ujrzeniu podwyzszonego tsh i prolaktyny wyslal do endo i powiedzial,ze dopoki tego nie zbije i dostane zielonego swiatla od endo to nie moge sie starac a on juz nic nie moze zrobic bez zgody endo. Nazywa sie dr Grzybowski, jesli mozesz to rzuc na niego okiem - najwieksze moje zaufanie wzbudzil tylko, ze musialabym miec dobrego endokrynologa,bo on jest tylko ginekologiem. Ach no i co myslisz o tym by brac 25 i 50 naprzemiennie do tego 18 grudnia kiedy mam wizyte u endo (tej kobiety Bar-Andziak) ?

Jak wejde na kompa to poczytam. Ja zdecydowanie wole osobno gina i osobno endo. Co dwie glowy to nie jedna w koncu ;) Ginow przerobilam sporo, na szczescie na endo trafilam od razu na taka, ktora mi odpowiadala i sensownie potraktowala problem.

Wydaje mi sie w takim razie, ze gin od badan + endo od euthyroxu 50 beda ok :) to powinien byc sensowny zestaw :) nie kombinuj na razie ze zmiana euthyroxu. Pobierz to 50 nadal i blizej 6 tyg sprawdz czy to nie byl chwilowy spadek jak u mnie z tym 1.38 a zaraz potem 2.7 na tej samej dawce. Organizm musi sie nasycic.

Fatim lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Anatolka widzę se tutaj tez sie udzielasz, widzę ze większość kobietek ma problem z za wysokim tsh ja jednak mam chyba trochę za niskie 0,538 ..jest ktoś kto zaciążyl. Z takim wynikiem?:)))

No, moje tsh robilo mi troche niespodzianek i nadal nie jest idealne niestety. Moj organizm dlugo szuka idealnej dla siebie dawki... U mnie juz 4 zmiana dawki, moze tym razem cos z tego bedzie i 1 z przodu sie pokaze na wyniku :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrezesGąska wrote:
    Hej dziewczyny! Moge dolaczyc? Zaczelam niedawno starac sie o dzidziusia, 1 cykl staran nie udanych, zrobilam wiec badania i TSH mam ponad 9, ft3 i ft4 w normie. z 10 lat temu mialam stwierdzona subkliniczna niedoczynnosc, i guza na tarczycy 14mm, ale niezlosliwy wiec farmakologicznie go zlikwidowalismy, 1,5 roku temu mialam tsh w normie kolo 3,000 na usg czysciutko, ale skonczyl mi sie pakiet w luxmedzie i tak moja historia leczenia tarczycy sie konczy...wykupilam jeszcze raz pakiet i jutro mam wizyte, czy ktores z Was mialy podobny wynik tsh i moglyby mi napisac ile u Was czasu minelo zanim dostalyscie pozwolenie na staranka?

Z takim wynikiem to nawet ja wydaje zakaz staran. Nie da sie tak jednoznacznie powiedziec za ile Ci pozwola wrocic do staran. Jedne po 6 tyg maja juz ladny wynik a inne troche dluzej :) generalnie raczej szybciej niz wolniej pozwola :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dzieki za odpowiedz :) ja tez sama sobie nadalam juz nakaz staran, za duze ryzyko :)

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 17:43

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Mirabelko :* moze uda sie do marca wyklarowac i ujrze II kreseczki a kolejne swieta przywitam juz z maluszkiem :)

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

• Lucy91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało jak w poprzednie święta czekałam na II :-(

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja tez walcze zeby wkońcu zafasolkować :)
    staramy się z męzem od 3 cykli
    badania robiłam w tamtym tygodniu tsh 0,355 (lekarka mówiła ze dobrze jest ale mogłobyc ciut wyższe i kazała zmniejszyc dawkę eltroxinu teraz mam brac 200 mg 5 dni i 150 przez 2 dni mówiła zeby u mnie tak 0,5 było i bedzie git majonez
    anty tpo 14 , owulke mam ciaglke testeuje i własnie wczoraj był pozytywny także męczyłam męza wieczorem , no ale zobaczymy co z tego wyjdzie , troche sie boje tej mojej tarczycy

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz podwyższonych przeciwciał, więc nie masz się czego bać.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz podwyższonych przeciwciał, więc nie masz się czego bać.

M&M
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka rzuciłaś okiem na tego ginekologa, o którym wspominałam ? (Wojciech Grzybowski) :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz bo ja sie nie do końca orientuje co i jak z ta tarczycą
    a powiedz jakby były przeciwciała podwyzszone to co?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wtedy byłoby hashimoto, a wtedy tsh zbija się trudniej.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi endo mówiła ze mam hashimoto ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja juz nic z tego nie rozumiem;/:(

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ