Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialas usg tarczycy ? Czasami na poczatku hashi przeciwciala sa ok

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • xpatiiix3 Autorytet
    Postów: 6339 10509

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam gravesa-basedova nadczynność tarczycy urodziłam zdrową córcie chociaż w 35+5 zaczął się poród.. A zaszlam z TSH 0,0001.. ;) także wszystko możliwe ;) no ale było wiadome ze przez tarczycę i cukrzycę poród sie zacznie wczesniej cały czas mówili mi ze cud ze donosilam z takimi wynikami jakimi miałam ;) także powodzenia ;)

    przyszła mama:), Mirabelka30 lubią tę wiadomość

    Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Angelaa Autorytet
    Postów: 451 625

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam usg tarczycy , choruje juz 7 lat , ciągle biore leki , endo mówiła ze to haszi , w tamtym tygodniu byłam u endo i mówiła ze przez te 7 lat w mojej tarczycy nic się nie zmieniło ( a to dobrze) endo jest bardzo zadowola z wyników i tsh , to nie wiem , a możliwe że haszi zniknęło ze sie tak wyraze he :??

    km5se6ydozmkg5fc.png
  • Delphine Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do grona starających się. I tych co mają problem z tarczycą :(
    Jakiś czas temu podjęliśmy decyzję, że zaczynamy starania o drugie dziecko. Poszłam aby wykonać komplet badań i przygotować się do ciąży. No i wyniki niestety nie były idealne.

    TSH przy pierwszym badaniu ogólnym - 3,510 (norma 0,270 - 4,200). FT4 1,24 (norma 0,93 - 1,70) do tego przy usg ginekologicznym wyszły liczne pęcherzyki przy lewym jajniku i padło podejrzenie PCOS (drugi jajnik pracuje normalnie, akurat gdy robiłam badanie było po owulacji).
    Po 2 tygodniach wykonałam na własną rękę ponownie test na TSH, FT3 i FT4 i wyniki znów mnie zaskoczyły: TSH 2,536 (norma 0,350 - 4,940), FT3 2,85 (norma 1,71 - 3,71), FT4 1,15 (norma 0,70 - 1,48).
    W międzyczasie czekałam na początek cyklu, aby wykonać już dokładniejsze badania, zgodnie z zaleceniem ginekologa i na koniec wyszło mi tak:
    TSH 2,03 (norma 0,270 - 4,200)
    anty-TPO 11,82 (norma 0,00 - 34,00)
    anty-TG 421,50 (norma 0 - 115,00)
    FSH 4,66
    LH 9,96
    DHEA-SO4 157,00

    Wczoraj byłam z tymi badaniami u endokrynologa - stwierdził Hashimoto i dostałam euthyrox 25 - dla zoptymalizowania poziomu TSH. Dał mi też zielone światło na starania.... powiedział, że mimo wysokiego poziomu antyciał, nie ma przeciwwskazań jeśli TSH i FT4 są w normie.... Dziś idę prywatnie do ginekologa-endokrynologa aby obejrzał wszystkie wyniki i ocenił kompleksowo sytuację. Co myślicie o tych wynikach? O coś mam pytać, na coś się upierać ?
    Dodam, że prolaktyny nie badałam do tej pory, a usg tarczycy wykonałam wczoraj (wyszła niewielka zmiana hipoechogeniczna o wym. 4mm w lewym płacie.

    Jestem na razie zdezorientowana tym wszystkim, spadł na mnie ogrom informacji i nie bardzo wiem jak dalej postępować :( Dlatego będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4263 3136

    Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, będzie dobrze;)
    Ja już patrzę optymistycznie na to wszystko, będzie co będzie;) Zawsze można coś zmienić w swoim życiu;)

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela hashi nie znika niestety, widocznie obraz usg wskazuje u ciebie ta chorobe. Niektore dziewczyny tutaj tez maja hashi i przeciwciala w porzadku...to tak samo jak z moim pocs niby nie mam 3/4 objawow a jednak lekki stopien choroby jest :(

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zabcia2806 Ekspertka
    Postów: 238 134

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z 10.12:

    Tsh3,36
    fT4 1,45 (0,93-1,7)
    na resztę wyników muszę poczekać do przyszłego tygodnia.

    o1483e5etckudhmf.png

    3jgxvfxmqavtht7y.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro trzymajcie kciuki. Idę robić tsh ostatnie robiłam w październiku, oby spadło.

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14349 19475

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:16

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miarę stabilny według lekarzy jest po 6 tygodniach

    Anatolka lubi tę wiadomość

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Anatolka rzuciłaś okiem na tego ginekologa, o którym wspominałam ? (Wojciech Grzybowski) :)

    Siadlam teraz do kompa. Wyglada ok. Mnostwo aktualnych i starszych ocen pozytywnych. Negaywow tylko kilka i to najnowsze sprzed 2 lat. Powinno byc ok :) Szpital MSWiA to tez troche renoma dla niego. On i uzupelniajaco endo i bedzie ok :) aaa no i jeszcze MY tu na of ;)

    Fatim lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14349 19475

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:17

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no wy przede wszystkim :D nie raz mam ochotę na debatę z lekarzami jeśli czegoś sięod was dowiem i lekarz ma inne zdanie :P tak było z tym ostatnim, ale się powstrzymałam :>

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ParasOlka:) Przyjaciółka
    Postów: 95 63

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wyniki i mocno się zmartwiłam niby w normach tsh I PROLAKTYNA ale za wysoka do starań :( jest mi smutno jest mi źle :(

    3 DZIEŃ CYKLU :

    TSH 3,43 ( 0,25 - 5,0 )
    FSH 6,31 ( 2,9 - 12,0 )
    LH 7,2 ( 1,9 - 12,5 )
    prolaktyna 27,67 ( 5-35 )
    Estradil 35,53 ( 18-147 )

    Hmmm robiłam badania na własną ręke ( 4 cykl starań ) zastanawiam sie czy konsultować z gin czy z endo ?


    klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo. Wiekszosc ginow powie, zes tsh w normie. Bo faktycznie w normie jest, ale najkorzystniejsze dla staraczki niekoniecznie...

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • lovely Koleżanka
    Postów: 73 7

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też mam ten problem. Walczę z niedoczynnościa tarczycy. Moje tsh wynosi 10,2 także o wiele za dużo jak dla staraczki. Biorę euthyrox 25mg, staramy się o zajście w ciążę co prawda dopiero drugi miesiąc ale czarno widzę to wszystko z takimi wynikami

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, mowisz powaznie ? Ja przy 3,29 dostalam dawke 50, najmniej 25 :/ dla ciebie to stanowczo za malo...ja bym zaczela od 75, moze zmien lekarza ?

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lovely Koleżanka
    Postów: 73 7

    Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi także wydawało się że jest to za mało ale zaufalam lekarce. W poniedziałek idę do szwedzkiego lekarza może tutaj będą mnie leczyć lepiej niż w Polsce

  • mon!ta^ Autorytet
    Postów: 3086 1724

    Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:25

    Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    2nn3skjosn6hx9xo.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • lovely Koleżanka
    Postów: 73 7

    Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę sobie sama zwiększyć dawkę? I tak niedługo idę do lekarza to chyba nie zaszkodzi jak kilka dni pobiore 2 lub 3 tabletki ;-)

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego