Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to już pozytyw, te kreski muszą być identyczne?

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.... ja dziś z nudów popatrzyłam sobie na wyniki mojego fsh i Lh i dopiero teraz sprawdziłam na forum o stosunku pomiędzy nimi. Wyszło mi ponad 1,7, czyli wskazuje to na policystyczne jajniki. Endo ostatnio nic nie powiedział na ten temat ;( albo ci lekarze na których trafiam to same konowały... albo niepotrzebnie sie zamartwiam.

Moja temp. dziś podskoczyła w końcu, ale juz nie liczę na nic w tym cyklu. Kolejny na straty. Czuje to. Jeszcze jutro mierze i odpuszczam. Za bardzo mi zależy, maz jak zaczął sie starać na początku, to teraz mało ma ochotę. Dołuje mnie to i tylko w płacz wpadam.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa kreska testowa powinna być przynajmniej taka jak kontrolna. U mnie podczas owulacji jest nawet ciemniejsza.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Armadilko Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armadilko wrote:
    ania-nowa a z czym masz dokladnie klopot? Moze bede umiala Ci pomoc?

Kiedys tez sie tym bardzo interesowalam, znalazlam takie informacje, moze Ci sie przydadza, niestety gdybym ja zaczela tlumaczyc, uwierz mi, nie zrozumialabys;-)
    mam anty talent do opowiadania czegokolwiek, a zwlaszcza filmow-nikt nigdy niczego nie rozumie, ale to tak na marginesie;-)

zatem;
    Test owulacyjny ma za zadnaie wykryc hormonu LH w moczu. Gdy nadchodfzi owulacja, hormon ten wzrasta. zacznij go stosowac na dwa dni przed planowana owulacja

Testy owulacyjne mają dwie linie. Pierwsza z nich to linia kontrolna, która informuje jedynie o tym, że test został zastosowany poprawnie i działa. Druga linia to linia testowa. Jeśli po użyciu jest równie ciemna lub ciemniejsza niż linia kontrolna, poziom LH rośnie. Jest to optymalny czas na staranie się o dziecko. Jeżeli wykonujesz testy przez pięć dni, masz 80% szans na przewidzenie owulacji. Przy stosowaniu testów przez dziesięć dni prawdopodobieństwo prawidłowego ustalenia owulacji wynosi aż 95%.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc:*

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina głowa do góry,nie spisuj cyklu na straty,masz piękny wykres!

Rosolina lubi tę wiadomość

• Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Rosolina. Ja też mam PCO, ale u mnie stosunek wynosi ponad 2. Może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu, może jednak podniesiesz statystykę tego forum :) Trzymam za to kciuki. A na USG wychodziła Ci policystyczna budowa jajników? Bo u mnie to widać na pierwszy rzut oka. Może Twój mąż zapomniał już, że miał się starać. Faceci mają krótką pamięć, więc może trzeba mu przypomnieć, jaki jest Wasz cel ;) Sama widzę po sobie, że starania wcale nie wpływają korzystnie na życie łóżkowe. Brakuje tej spontaniczności.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy moja gin nic nie wspominała, ze cos widzi, zawsze mówiła, ze wszystko ok. :( sama juz nie wiem czy znowu nie umówić sie do jakiegoś innego gin.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Rosolina głowa do góry,nie spisuj cyklu na straty,masz piękny wykres!

Wykres jest jakiś przekłamany, bo owu na 100% nie miałam w 8 dc. A do tego od 3 dni nie ma <3 wszystkie oznaki od wczoraj wskazują, ze juz po ovu. Chciałbym sie tylko jutro upewnić z temp, moze program przesunie wyznaczona owulacje.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może,ale wiesz że tym co tu wyznaczą nie można się tak na 100% sugerować. Trzymam za Ciebie kciuki kochana:*

Rosolina lubi tę wiadomość

• Armadilko Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Wiecie co.... ja dziś z nudów popatrzyłam sobie na wyniki mojego fsh i Lh i dopiero teraz sprawdziłam na forum o stosunku pomiędzy nimi. Wyszło mi ponad 1,7, czyli wskazuje to na policystyczne jajniki. Endo ostatnio nic nie powiedział na ten temat ;( albo ci lekarze na których trafiam to same konowały... albo niepotrzebnie sie zamartwiam.

Moja temp. dziś podskoczyła w końcu, ale juz nie liczę na nic w tym cyklu. Kolejny na straty. Czuje to. Jeszcze jutro mierze i odpuszczam. Za bardzo mi zależy, maz jak zaczął sie starać na początku, to teraz mało ma ochotę. Dołuje mnie to i tylko w płacz wpadam.

rosolinko tak jak pisalam wczesniej, ile kobiet tyle opinii, nie sugeruj sie wskaznikami na forach, uwazam, ze lekarze znaja sie bardziej nizeli niektore osoby w internecie. Nie doluj sie, bo szkoda zdrowia. Ja mam klopot z zylami, a objawy jakie mam wskazuja wg niektorych forumowiczek na marskosc watroby, a tylko mam niedobor wit c- glowa do gory!;-)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie help. Byłam u gin skonsultować prolaktyne która byla lekko ponad normę. Wynik to 23,66. I iestety dostalam receptę na bromergon 1/2 tabletki wieczorem....:( nie wiem co o tym myśleć:/

ckaidqk34aroni5a.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, bierz. U mnie z 62 po 2 tyg spadło do właśnie czegoś w Twojej granicy i ginekolog kategorycznie nakazał dalsze przyjmowanie... ponoć powinno być poniżej 10. Spróbuj chociaż ze dwa cykle - zobaczysz czy Ci nie skróci ich, nie przyspieszy owu. Zacznij od 1/4 tabl przez kilka dni, potem dopiero pół. Po 2 tyg. sprawdź znowu. I głowa do góry, jeżeli to prl Cię blokuje to bromergon na pewno nie zaszkodzi:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:

To już rozumiem dlaczego endo kazała Ci zrobić DHEAS i testosteron (SHBG też, bo nie pamiętam?) - właśnie na podstawie tego stosunku LH i FSH. Chodziłaś zawsze do jednego ginekologa? jakim sprzętem operuje?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Nie wiem czy to już pozytyw, te kreski muszą być identyczne?
    Wrzuć zdjęcie testu, powiemy Ci:)
    Kreski muszą być identyczne, a czasami ta właściwa jest mocniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:49

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Wykres jest jakiś przekłamany, bo owu na 100% nie miałam w 8 dc. A do tego od 3 dni nie ma <3 wszystkie oznaki od wczoraj wskazują, ze juz po ovu. Chciałbym sie tylko jutro upewnić z temp, moze program przesunie wyznaczona owulacje.

Mysle ze na wyznaczenie owulacji miało wpływ to, ze przez dwa dni nie miałas temperatury mierzonej. Jakby były tam niższe wartosci to mysle ze wyznaczyłby Ci poźniej. Ale tak naprawde warto sobie zrobic monitoring i sprawdzic kiedy ta owulka u Ciebie jest /+-/ bo wiadomo, ze w różnych przyczyn może się przesunąć.

• Armadilko Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czes dziewuszki, witaj Sylwia,

mialam jeszcze jeden test firmy clearblue, paskowy, ktory wyszedl tak samo je te ostatnie, kreska druga po 15 minutach dopiero, o co tu chodzi? tamte dwa byly innej firmy niz ten, teraz zostaly mi tylko testy ktore pokazuja pregnant albo not pregnant, wszystkie inne zmarnowalam i nadal niczego nie wiem,
    Jutro robie test, pokaze mi napis czy jest to ciaza czy nie. Nie kupuje juz wiecej testow, mialam tyle ich w zanadrzu, ze szok;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:03

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Cookie. Kazała mi brać przez 2 miesiące i wtedy przyjść do powtórki prolaktyny. Kazała i brać 1/2 tab.wiec nie wiem czy 1/4 jak piszesz czy tak jak ona kazala. U mnie to podobno mega ważne zeby to zbic ze względu na problemy z przysadka u taty i mamy

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armadilko nie wiem co Ci poradzić....po takim czasie jakbys była w ciąży juz test powinien normalnie w czasie max 10 min pokazac kreski 2. A jaka jest ta druga kreska? Wyrazna czy tylko cień? Ja z wlasnego doświadczenia już w żadne cienie nie wierzę

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka<3 trzymaj się kochana, może to właśnie ten lek Wam pomoże :-)odzywaj się do nas częściej, bo tęsknimy.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ