Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    dzieki Cookie. Kazała mi brać przez 2 miesiące i wtedy przyjść do powtórki prolaktyny. Kazała i brać 1/2 tab.wiec nie wiem czy 1/4 jak piszesz czy tak jak ona kazala. U mnie to podobno mega ważne zeby to zbic ze względu na problemy z przysadka u taty i mamy
    Ja biore po calej, ale n poczatku chodzi o podanue jak najmniejszej dawki, bo ten lek moze dawac paskudne skutki uboczne. Tylko dwa,trzy dni bierz po 1/4 tabl potem po 1/2 tabl.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    To już rozumiem dlaczego endo kazała Ci zrobić DHEAS i testosteron (SHBG też, bo nie pamiętam?) - właśnie na podstawie tego stosunku LH i FSH. Chodziłaś zawsze do jednego ginekologa? jakim sprzętem operuje?

Moze i masz racje, ale poprzedni endo (musiałam udać sie do nowego, bo tamtemu skończyła sie umowa) nic na te wyniki nie powiedział! Leczyłam cały czas PRL.
    Tak cały czas do jednego, zawsze co pół roku na wizytach, zawsze usg było robione, nic nie wykazało. Sprzęt ... Ostatnio jakiś nowszy chyba miała. Zawsze pokazywała obraz, tłumaczyła, ale nic o Pco nie wspominała :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armadilko... wiem, ze to co w internatach wypisują to podzielić na 10 albo i więcej, bo czasami jak sie czyta objawy to niewiadomo jak byśmy byli chorzy. Denerwuje mnie to, ze lekarze do razu nie kierują na jakieś pakiet badań hormonów tylko tak z miesiąca na miesiąc przybywa.

Trzymam kciuki za TWoj jutrzejszy test!!! Oby był kolejny trollinek!!

EDIT:
    Kamika... ja tez miałam na początku 1/4 przez 4 dni a potem 1/2. Wprowadzaj większa dawkę stopniowo, bo mi np. ta 1/4 tabletki niezłe namieszała, miałam niezłe zawroty głowy przez dwa dni.

Kocimietka... A Ty jak walczysz z PCO?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 11:26

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Armadilko Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga kreseczka byla cieniutka ale widoczna.
    Trzymajcie sie dziewczynki, zycze Wam milego popoludnia, ja musze leciec zaraz do pracy.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Moze i masz racje, ale poprzedni endo (musiałam udać sie do nowego, bo tamtemu skończyła sie umowa) nic na te wyniki nie powiedział! Leczyłam cały czas PRL.
    Tak cały czas do jednego, zawsze co pół roku na wizytach, zawsze usg było robione, nic nie wykazało. Sprzęt ... Ostatnio jakiś nowszy chyba miała. Zawsze pokazywała obraz, tłumaczyła, ale nic o Pco nie wspominała :(
    Tak jak już kiedyś pisałam - można mieć PCOS bez policystycznych jajników, a można mieć samo PCO czyli policystyczne jajniki, ale bez innych objawów PCOS. Nie ma się czym martwić, to jest wszystko do ogarnięcia.

Armadilko, witam, wybacz, że dopiero teraz :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJO
    kochane lece na wizyte i mam nadzieje ze zobacze mojego groszka tym razem .. boje sie jak nie wiem. Trzymajcie kciuki proszę :* !

cookiemonster, antylopaa, Ania-nowa, kamika23 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy takiej Becie to na pewno juz cos zobaczysz :)
    A ja jestem ciekawa czy np nie trafia Ci sie bliźniaki :D

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa, czekamy na relacje

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki :)
    Mam nadzieje że te leki które przepisuja wam lekarze dadzą efekty i bedziecie sie chwalć za niedługi czas 2 pieknymi kreseczkami
    Inaa czekamy na wieści od gina i co z groszkiem mam nadzieje że wszystko ok ja jeszcze musze troszke poczekać za 8 dni zobacze co tam sie dzieję z tym moim groszkiem :) a tak przy okazji jak się czujesz ja spię wszędzie gdzie popadznie dzis np zasnełam o 13 a wstałam jakieś pół godziny temu i nadal bym spała do tego cycki mnie bolą ale daje rade ni sie szybko męcze mam nadzieję że nikt niczego jeszcze nie podejrzewa i oby tak było długo :) mezusjuż też zaczyna wierzyc że bedziemy miec 2 malucha nawet już myslał gdzie postawimy łóżeczko ale jachce poczekac do wizyty
    Trzymajcie się wpadne wieczorkiem :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina ja piję inofem 2 razy dziennie. Ostatnio mój gin. kazał mi brać luteinę od 15 do 25 dc i teraz idę na wizytę w następny piątek. Nie wiem właściwie, co to miało na celu, bo owu nie było. Liczę, że przepisze mi teraz Clo, ale zobaczymy. Na razie czekam. Jak żadnych więcej kroków nie podejmie w leczeniu mojej dolegliwości, to zmieniam lekarza, bo przy jednej owulacji na pół roku, to ja nie mam szans zajść w ciążę.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zazdroszczę Ci tego zmęczenia ;) Chciałabym się teraz zastanawiać, gdzie postawić łóżeczko :) A jak Twoja córa? Chce mieć rodzeństwo?

Inaa, jak tam usg? Czekamy z niecierpliwością na jakieś wiadomości :)

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Karola zazdroszczę Ci tego zmęczenia ;) Chciałabym się teraz zastanawiać, gdzie postawić łóżeczko :) A jak Twoja córa? Chce mieć rodzeństwo?

Inaa, jak tam usg? Czekamy z niecierpliwością na jakieś wiadomości :)
    Julka juz od 2 lat mówi że chce dzidzie teraz od tygodnia całuje brzuch tuli sie ale jeszcze jej nie powiedzieliśmy mam plan by na zajca zrobić 2 koszyczki duży dla Julki a malutki z małymi bucikami i jakaś grzechotką dla maluszka to będzie dla Julci niespodzianka już widzę ta radość ja urodziłam sie w niedzielę wielkancną moje rodzeństwo dostało prezent na zająca :) więc Julka tez bedzie miec prezent już sie nie moge doczekać az bedziemy wybierać rzeczy dla maluszka musze przywieść wszystkie ciuszki od teściów i od rodziców bo połowa nie bedzie się nadawać do maluszka ale na razie wizyta 8 marca tuz tuż
    Wierzę że w tym roku wszystkie bedziecie mieć swoje maluszki przy sobie i każda z nasz bedzie miała pod choinką wymarzony prezent trzymam za was wszystkich kciuki

Ania-nowa lubi tę wiadomość

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że tak się cieszy na samą myśl o rodzeństwie. Na pewno będzie dobra starszą siostrą :) Świetny pomysł z tym koszyczkiem :) A jak mąż zareagował na wiadomość o drugiej ciąży?

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;-)

Jest pecherzyk 15 mm z ciałkiem żółtkowym 4 mm . Zarodka jeszcze nie widać i mam przyjść za tydzien. Rezonans i rtg nic dzidzi nie zrobiły bo p. doktor powiedziałą ze jeest zasada wszyskto lub nic i jakoby cos było to by sie juz dawno poroniła ciąża :D
    Dodatkowo mam jakis torbiel 4cm na jajniku ale tez powiedziała ze czasem sie zdarza

Kocimietkaa, antonna lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, to wspaniałe wiadomości :) Niech pęcherzyk pięknie rośnie :) Strasznie się cieszę. Tobie jak nikomu należy się ta ciąża :)

inaa lubi tę wiadomość

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Karola, takie posty jak wasze mogę czytać cały dzień:)
    A ja też mam dobrą wiadomość- wreszcie pozytywny test owu bez żadnych wątpliwości!:)Normalnie cieszę się jakby to już ciążowy był hehe:)

Karola - mama Julci i ... ?, polly8725, kamika23, inaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, w takim razie do dzieła :)

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa super bąbelek rosnie a to najwazniejsze :)
    Kocimętka mąż hmm boi się tak jak ja ale cieszy się bo trocę czekalismy na to wierzę że damy sobie radę chyba do końca jeszcze nie wierzy ja tez dopuki nie przyniose zdjęcia usg nie uwierzymy że maluszek jest we mnie jak na razie nie pozwala mi nosic zakupów pozwala spać nawet jak Julka niespi to on się nia zajmuje tzn pilnuje bo mała się zajmuje sama sobą :) ogólnie ni mogę się doczekać 8 marca ale z drugiej strony bardzo sie boje że okaże się że zamiast ciązy jest coś innego jakas torbiel czy cos wiem nie powinnam tak myśleć ale obawy są :( ale jak tak pisze sasiadce to daję mi takiego kopa w dupe że mam myslec pozytywnie że jest mi lepiej :) chciałabym juz powiedzieć córci ale czekamy na swęta w rodzinie tez nikt nic nie wie wiedzą tylko mąż 2 moje dobre przyjaciółki w tym włąsnie sasiadka no i wy :)
    ide połozyć się zjulką i obejrzeć wszystkie seriale po kolei odezwe się jeszcze w przerwach jak mąż mnie dopuści do laptopa ;)

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nowa na co czekasz do dzieła i w macu che widziec kolejne 2 kerseczki ale tym razem ciazowe trzymam kciuki za staranka :)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    Ania nowa na co czekasz do dzieła i w macu che widziec kolejne 2 kerseczki ale tym razem ciazowe trzymam kciuki za staranka :)
    Zrobię co tylko będę mogła aby tak było!:)

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ