Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    no jasne jak edzie wszystko ok to pochwalę sie moja fasolką :) a Wam prześle miliony wirusików :)

Trzymam kciuki!!!!! Będzie dobrze :)
    czekam na relację! :)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziękuję Ci przewielebnie za wsparcie :-* jasne, że się nie poddam. Zartowalam. Po prostu chyba skończę z mierzeniem, pilnowaniem , robieniem testów owu? No tak, tylko nie chciałabym rezygnować z obserwacji siebie:-) mój Boże, czy życie musi być tak całkowicie popieprzone?

Szukam nowej pracy, nie będę przecież siedzieć i starzec się, tylko po to, żeby mieć urlop macierzyński i świadczenia. Może cosik się trafi ciekawego. A jak nie, to może wybiorę się na jakiś fajny kurs ? Może jakieś nowe umiejętności? Już dwa razy robiłam podejście do szkoły kosmetycznej, w końcu zrezygnowałam, bo w międzyczasie robiłam mgr w Warszawie i nie miałam już nic czasu:-) kiedyś byłam taka pełna energii, zapracowana i zalatana kobieta! Ale jak ja to kochałam! Nie miałam samochodu, własnego domu, dziecka a byłam szczęśliwa! Chyba muszę do tego wrócić, czymś się zająć, bo oszaleje :-(

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisałam ale cały czas was czytam. Ja dalej lęki słabsze ale czasami sa- ale leki zaczynają działać juz jest lepiej i jeszcze na pocieszenie szefowa wyjeżdża na 1.5 tyg wiec trochę odpoczne psychicznie. Brzuch mnie po pobolewa od ok tygodnia- stres? Okres? Czy może cud? Teoretycznie okres powinnam mieć wczoraj ale po ostatnim 55 dniowym cyklu juz nie wiem kiedy go mam mieć. Hyh powodzenia dziewczyny i czekam na dobre wieści od was

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Hej dawno nie pisałam ale cały czas was czytam. Ja dalej lęki słabsze ale czasami sa- ale leki zaczynają działać juz jest lepiej i jeszcze na pocieszenie szefowa wyjeżdża na 1.5 tyg wiec trochę odpoczne psychicznie. Brzuch mnie po pobolewa od ok tygodnia- stres? Okres? Czy może cud? Teoretycznie okres powinnam mieć wczoraj ale po ostatnim 55 dniowym cyklu juz nie wiem kiedy go mam mieć. Hyh powodzenia dziewczyny i czekam na dobre wieści od was

Oby to był cud ;)
    Kiedy testujesz?

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie wiem boje się jednej kreski. Bo mam świadomość że leki które zażywam mogą chamowac owulacje a jednak nadzieję mała mam.

zi13csqvtabhkgk4.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane :* ! Trzymam kciuki najmocniej na świecie ! Ja dzisiaj mam wizyte u gina i mam nadzieje, ze w koncu zobacze serduszko noooo :( ! Ileż można czekać szkrabie !

Ciekawe ile groszków tutaj w Marcu będzie , oby wszystkie !

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Kochana nie wiem boje się jednej kreski. Bo mam świadomość że leki które zażywam mogą chamowac owulacje a jednak nadzieję mała mam.

A jakie leki jeśli to nie tajemnica? Bo ja nic takiego nie widzę :)
    Ale rozumiem strach przed rozczarowaniem. Dlatego ja sie zawziełam i nie robie testu az mi się @ nie bedzie spozniać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo kochane :* ! Trzymam kciuki najmocniej na świecie ! Ja dzisiaj mam wizyte u gina i mam nadzieje, ze w koncu zobacze serduszko noooo :( ! Ileż można czekać szkrabie !

Ciekawe ile groszków tutaj w Marcu będzie , oby wszystkie !

Inaa, czekam na wspaniałe wieści :)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a na kiedy masz termin @? Bo nie pamiętam, czy gdzies pisalas ?

ex2bdf9hnbh57908.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Sylwia, a na kiedy masz termin @? Bo nie pamiętam, czy gdzies pisalas ?

Ja mam teoretycznie na środę. Ale- przez ostatnich kilka miesięcy brałam progesteron bo miałam rózne stymulanty no i w związku z tym pozniej progesteron zeby jakby co, torbiele się nie porobiły.
    Teraz cykl bez niczego, wiec w sumie mogę mieć dłuższy, nawet z 31-32 dni, nie wiem czego się spodziewać.

Bardziej trzymam się mojej fazy fl która trwa 13 dni / tak mi sie wydaje/, ale tez w tym miesiącu nie jestem pewna kiedy ta owulacja była :).
    tak więc misz masz :D

Poza tym w tym miesiącu jeszcze przechodziłam zapalenie oskrzeli i to dość ciężkie wiec wiesz...moze dlatego nie robię testu :). Brzuchol dzis juz boli mocno, wiec mysle ze środa to taki realny termin :)

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zapalenie oskrzeli to powazna sprawa, gdzie się tak urzadzilas?:-/

ex2bdf9hnbh57908.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki, cieszę się, że u Ciebie lepiej. Bądź silna i pamiętajcie dziewczyny, idzie wiosna!!:-)

ex2bdf9hnbh57908.png

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    A jakie leki jeśli to nie tajemnica? Bo ja nic takiego nie widzę :)
    Ale rozumiem strach przed rozczarowaniem. Dlatego ja sie zawziełam i nie robie testu az mi się @ nie bedzie spozniać :)
    Na początku lutego miałam stres w pracy i jak to mój psychiatra stwierdził po prostu od wieloletniego stresu pękła mi psychika.dodtalam nie ziemskich lęków o wszystko najgorsze były o pracę ze mi coś szefowa powie ze sobie nie poradzę itp teraz biorę leki które pomagają jeden który działa po kilkunastu dniach ale długotrwale i drugi który działa krótkotrwale ale natychmiast i to on ma skutki uboczne zahamowanie owulacji

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Miki, cieszę się, że u Ciebie lepiej. Bądź silna i pamiętajcie dziewczyny, idzie wiosna!!:-)
    Dziękuję

Robiłam test bo mnie boli brzuch juz z 1.5 tyg ale oczywiście 1 krecha

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Ojej zapalenie oskrzeli to powazna sprawa, gdzie się tak urzadzilas?:-/

No własnie nie wiem :/,chyba złapałam od dziecka, a ta z kolei ze żłobka przywlokła bo tez dwa dni po mnie sie rozłozyła, a przed moja choroba juz cos ja brało... ale tak sobie mysle ze własnie to niestety spaliło mi ten cykl. Antybiotyk dwa razy dziennie, sporo innym leków, przeciwgorączkowych itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Na początku lutego miałam stres w pracy i jak to mój psychiatra stwierdził po prostu od wieloletniego stresu pękła mi psychika.dodtalam nie ziemskich lęków o wszystko najgorsze były o pracę ze mi coś szefowa powie ze sobie nie poradzę itp teraz biorę leki które pomagają jeden który działa po kilkunastu dniach ale długotrwale i drugi który działa krótkotrwale ale natychmiast i to on ma skutki uboczne zahamowanie owulacji

Kochana, a nie mozesz zmienić pracy? Albo zrobic sobie przerwe w pracy?
    Wiesz, czasami lepiej pobrac troche leki a potem jak bedziesz miała wiekszy spokój to moze dziecko własnie się pojawi?

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa gdzie jesteś napisz coś bo oszaleć idzie

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ina, pokazuj tu usg ale szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:08

ex2bdf9hnbh57908.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ciąża się przestała rozwijać. Mam skierowanie na poronienie :( nic wiecej nie napisze

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże......

ex2bdf9hnbh57908.png

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ