Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno, ale wizytę mam dopiero na 18:15.

Jakby co jestem już na grupie :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Armadilko Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina jeśli dali Ci skierowanie na anty Tpo to znaczy że masz źle wyniki TSH albo t 4 albo t 3 tak? U mnie to właśnie jest wszystko w normie tylko te anty Tpo jest dwa razy wyższe:-(

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka widzę że wywołałam niezłą burze że nawet z innych wątków tu wchodzą .
    Tak jak pisąłam nie zrobiłam tego specjalnie hormony buzują dzis pozarłam sie z mezem własnie wyszedł do pracy bez słowa nakrzycząłm na córkę która z płaczem poszła spać nie wiem co sie ze mną dzieję kłócę sie ze wszystkimi a potem sama płacze po katach Kamika Jeszcze raz bardzo przepraszam .

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spoko ;-) rozumiemy te hormony hehe ja też się kłóciłam z wszystkimi jak jeszcze byłam w ciąży. W sumie to ja nie rozumiałam świata i głupich nawet sytuacji no i nikt mnie dobrze nie umiał zrozumieć. :) ! Spokojnie kochana ... było minęło , a wtecz się nigdy nie powinno oglądać ! :* Wiemy też, że w tym stanie można zapomnieć o tym co kiedyś sie robiło i jak się wariowało wiec luzik ! :* Ty się lepiej teraz nie zamartwiaj ... tylko ciesz, a kłótnie pewnie przejdą !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wyluzuj i juz nie przepraszaj:) spróbuj jakos sie wyluzowac lub czyms zajac to moze bedzie lepiej :)

ckaidqk34aroni5a.png

Wysłany: 21 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:33

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatyw :( spodziewałam sie wiec nie jest tak zle. Troche smuteczek,teraz czekam na szanowna @. Bo musze się do lekarza umówić.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png

Wysłany: 21 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie Polly miała dzis testować :) Trzymam mocno kciuki :)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly co za glupi test :( dziewczyny poczytalam troche wiecej o tej ciazy biochemicznej i tylko mnie to bardziej utwierdzilo w przekonaniu ze moglo mi sie to przytrafic:( ten bol plecow i bardzo obfite zywo.czereone krwawienie. W sobite w tej krwi byly takie czarne skrzepy jak smoła...nigdy wczesniej takich nie widzialam:( myslicie ze powidem moglo byc to odstawienie bromergonu zalecone przez endo ? Moze prolaktyna przez 2 tugodnie spadla a jak odstawilam to wzrosla szybko i to mi zaszkodzilo? Moze to moja wina ze ja posluchalam i odstawilam go przed @ ? :(

ckaidqk34aroni5a.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurze Kamilka pojecia nie mam. Ale nie możesz siebie o to obwiniac
    Ja nie lezalam po punkcji tylko szalalam w kuchni i nie podali mi zarodka. Nie wiem czy ro przez to ,ze nie lezalam . Mąż mi powiedzial,ze nie mam się obwiniać bo nie wiadomo z jakiej przyczyny cos sie dzieje. Wiec zero obwiniania!! Trzeba iść do lekarza i niech lekarz tu główkuje żeby bylo dobrze i następnym razem || kreski będą z toba rzez 9 miesięcy :)

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, przy odstawieniu bromergonu chodzi o progesteron - prl i progesteron są ze sobą skorelowane i często wysoka prl obniża progesteron, więc jeśli tak jest i kobieta gwałtownie odstawi bromka, prl podskoczy, a progesteron spada i może dojsć do poronienia. Ty z tego co pamiętam progesteron masz dobry, więc bromek nie miał tu żadnego wpływu.
    Polly - przykro mi :(

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:33

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Polly co za glupi test :( dziewczyny poczytalam troche wiecej o tej ciazy biochemicznej i tylko mnie to bardziej utwierdzilo w przekonaniu ze moglo mi sie to przytrafic:( ten bol plecow i bardzo obfite zywo.czereone krwawienie. W sobite w tej krwi byly takie czarne skrzepy jak smoła...nigdy wczesniej takich nie widzialam:( myslicie ze powidem moglo byc to odstawienie bromergonu zalecone przez endo ? Moze prolaktyna przez 2 tugodnie spadla a jak odstawilam to wzrosla szybko i to mi zaszkodzilo? Moze to moja wina ze ja posluchalam i odstawilam go przed @ ? :(

Kamika, przede wszystkim bardzo mi przykro. Miałam nie udzielać się już na grupie, ale moze ostatni post.

Ja przeszłam ciąże biochemiczną- tak jak piszesz, to była żywa krew. Jak najbardziej to dobrze, ze wiesz, ze coś się zadziało. Koniecznie powiedz o tym lekarzowi, bo moze np wystarczy kuracja progesteronem.
    Ja po tym wszystkim pomyslałam sobie, tragedia, ale przynajmniej wiem, ze coś zaskoczyło, czyli jajowody drozne itd. Moja beta była ponad 6 a kolejnego dnia juz przy plamieniu tylko 2 z kawałkiem.
    Kochana, powiedz mężowi jeśli tego nie zrobiłaś, naprawdę lżej jak mozesz sie wygadać. Dziewczyny na forum to nie to samo.
    Ja zaszłam w 4 cyklu po biochemicznej, ale my mielismy tragiczne nasienie. Tobie życzę szybszej reakcji ;). No i całej reszcie powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:12

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie ja progesteronu nie miałam badanego niestety, bo mi nikt nie zlecił. Dopiero teraz jak byłam niedawno na wizycie u endo to kazała mi odstawic bromka mimo lekko podwyższonej prolaktyny, zrobić badanie progesteronu w 21 dc oraz prolaktyne pod obciążeniem na kilka dni przed kolejna wizyta u niej. Dlatego nie wiadomo czy ten progesteron nie był niski, przez to odstawienie bromka...:( Nie chce się obwiniać ale trochę sobie pluje w twarz że nie brałam go do czasu wystąpienia krwawienia. Może wtedy by jednak @ nie przyszła ....

Wybieram się do gin 5 kwietnia. Zapisałam sie do nowej, bo to tej co chodziłam termin jest dopiero za miesiąc a i tak myslałam o zmianie lekarza. Opowiem jej wszystko od początku starań do tego incydentu z testem włącznie. Wyniki badań też pokaże a jak przyjdzie ten 21 dc to zrobie progesteron i tą prolaktyne.

Mężowi wczoraj wieczorem powiedziałam. Troszkę się zasmucił, nawet stwierdził że może to przez jego nasienie i że obiecuje że zbada je jak najszybciej po świętach. Musiałam mu wytłumaczyć co to ta biochemiczna i dlaczego tak się mogło stać. Cieszę się że mu powiedziałam bo mi trochę ulżyło no i on się bardziej przejął całymi staraniami, przynajmniej takie miałam wrażenie. Pocieszył, kazał się nie martwić. A no i pokazałam mu ten "pozytywny" test. Też jednoznacznie powiedział że widzi tam kreskę.

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie skoro nie wiem jaki mam/ miałam progesteron to może jednak ten bromergon miał znaczenie... No nic poczekam i zobaczę. Obym w tym najbliższym cyklu w sumie (bo jeszcze będę przed badaniami) nie zaszła, bo boję się powtórki z rozrywki.

ckaidqk34aroni5a.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, prl i progesteron MOGĄ, ale nie muszą być powiązane! Także nie sugeruj się tym bromkiem, brałaś go niewiele i krótko, więc odstawienie raczej moim zdaniem nie zaszkodziło. Chciałam tylko powiedzieć, że badanie 21 dc to trochę nie do końca - powinno się 7dpo. Faktycznie, u niektórych osób to wypada 21dc, ale nie zawsze.
    Sylwia, dlaczego nas opuszczasz?:(

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz rację Cookie ;) Ja się nie znam ;P Też słyszałam że 7 dpo. To oznacza, że będę musiała znów robić te testy owu głupie :/ Zobaczymy. Może nowa gin mi zrobi monitoring ? Hm fajnie by było

ckaidqk34aroni5a.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika przykro mi, kochana:(

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie wiem ze się nie odzywalam ale cały czas was czytałam.

Więc Karola gratuluję groszka U mnie wyluzowanie nie pomogło :)

Inna tyle Cię mocno :*

Kamika mi około roku temu pre-test pokazał mi blada kreseczke nie cień i niestety nic nie oznaczała i zalowalam ze nie pojechałam na betę bo chociaż bym wiedziała czy biochemiczna czy test do dupy. Także trzymam dalej kciuki :*

Co do mnie wyluzowalam trochę nie kontroluje śluzu i nie robię testów owu i dalej nic @ mnie nawiedza co miesiąc :/ A w tym cyklu w dniach plodnych był tylko raz sex bo narzeczony (za miesiąc maz) powiedział ze te starania zaczęły to stresować i ma mniej ochoty na kochanie się ze mną to przykre ale takie moje życie więc nie nalegalam i muszę przestać mu ciągle płakać ze nie udaje się bo to źle się odbija na naszym związku :/

Kończąc ten długi wpis witam Nowe na naszym wątku trzymam za wszystkie mocno kciuki <3

inaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hc1bxboyf.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ