X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna trzymam kciuki :* Ja czuje, że tym razem bedzie dobrze :*

Ja w końcu przestałam krwawic po zabiegu ! Juhu hurra

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:35

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mialyscie tak ze testy owulacyjne (allegro) negatywne a objawy ciała wskazują na owulacje? Wiecie może czy ovarin przyspiesza owulacje?

zi13csqvtabhkgk4.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy, zrobiłam test z allegro, bo facelle się skończyły i dupa - cień cienia. Czyli trzeci raz to samo. Nie mam nawet siły napisać nic więcej, chyba straciłam całą motywację do walki. Pojadę w tym miesiącu do lekarza, pod koniec do kliniki na umówioną wizytę, ale już w nic nie wierzę. 17cs, 3bc i praktycznie wszystko przebadane. Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, pewnie na jakiś czas zniknę, ale na pewno wrócę jak ochłonę lub jak któryś lekarz w końcu sam od siebie wniesie konstruktywnego, bo już mam dosyć odwalania za nich roboty...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, no co ty ??!! Nie wyglupiaj mi się tu!! To co z tego, że mniej zabarwione są te z allegro? Przecież wiadomo, że są gorsze!

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Wróciliśmy, zrobiłam test z allegro, bo facelle się skończyły i dupa - cień cienia. Czyli trzeci raz to samo. Nie mam nawet siły napisać nic więcej, chyba straciłam całą motywację do walki. Pojadę w tym miesiącu do lekarza, pod koniec do kliniki na umówioną wizytę, ale już w nic nie wierzę. 17cs, 3bc i praktycznie wszystko przebadane. Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, pewnie na jakiś czas zniknę, ale na pewno wrócę jak ochłonę lub jak któryś lekarz w końcu sam od siebie wniesie konstruktywnego, bo już mam dosyć odwalania za nich roboty...
    Antonna ma rację. Jak porownujesz intensywnosc kreski to tylko na tych samych testach. I nie wiem jak u Ciebie z czestotliwoscia testów ale nie powinny byc częściej niz co dwa dni. Po 1 dniu roznica jest minimalna ledwo zauwazalna.
    Glowa do góry.

Edit. I najlepiej żeby wszystkie były z tej samej pory dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 18:54

• inaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania :) test testowi nie równy. Ja 10 dni po @ zrobiłam inny test i tez nie było mega mega wybarwione a beta juz była 2500 :) ! Kochana nie wariuj, nie krwawisz pewnie :) ! Nie sstresuj się bo to w niczym nie pomoże !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 29 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, ale to niewatpliwie nadciaga. To nie jest zwykly bol brzucha:( dam znać jutro, ale coś czuję, że w nocy mnie zaleje.
    Miki-w tym cyklu mialam owu w 14dc-ewenement u mnie i to byl pierwszy cykl z ovarin i 2 z bromkiem. A jak u Ciebie?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Cookie proszę nie nastawiaj się na najgorsze ! Te testy z allegro są masakryczne !

A co do mnie to tak: Pojechałam na święta zapominając o zabraniu testów owu i termometra :/ Dziś 11dc. W 8 dc zrobilam jeden test owu ale kreska prawie niewidoczna. Dzisiaj zrobiłam kolejny i już kreska jest ale jeszcze blada, więc negatyw. Także parę dni jeszcze na owu na pewno poczekam. Jutro wznawiam mierzenie temp. i kolejne testy i zobaczymy co będzie. Wcale nie mam ochoty tych obserwacji prowadzić, robię to tylko żeby ten progesteron w dobrym momencie zbadać.

A tak poza tym to wszystko jest fajnie, poza momentami gdy się zamyślę na temat tej mojej krótkiej, niedoszłej ciąży....wtedy robie się smutna i mam dzień do bani :/ Jakoś nie umiem tego tak w 100% przeboleć, dlatego też mało piszę i rzadko tu zaglądam. Ale staram się trzymać.

Dawajcie znać jak Wasze testowania :) A Ty Cookie myśl pozytywnie :*

ckaidqk34aroni5a.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie, ale to niewatpliwie nadciaga. To nie jest zwykly bol brzucha:( dam znać jutro, ale coś czuję, że w nocy mnie zaleje.
    Miki-w tym cyklu mialam owu w 14dc-ewenement u mnie i to byl pierwszy cykl z ovarin i 2 z bromkiem. A jak u Ciebie?

Nie wiem po jakim czasie działa ovarin- biorę go tydzień czasu dwa raz jedną tabl. Temperatury nie mierzę(po przebojach w lutym), objawy ciała (śluz, szyjka) wskazywały na owulację 13-14 dc.(dość wcześnie). Ja już głupieje ile trwa mój cykl, bardziej bazuje na obserwacji ciała bo testy owulacyjne na razie negatywne

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Jakiś czas temu kupiłam testy a allegro. Okazja była. 3 lub 4 dni po podanu pregnylu nie pokazywał nic...a inny, apteczny, 2 krechy. Jesli facelle pokazał to znaczy ze wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 10:09

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie melduj jak sie czujesz ??

ckaidqk34aroni5a.png

Wysłany: 30 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki za slowa otuchy, ale bylam na becie i wynik nie pozostawia watpliwosci-niecale 2. Progesteron 5, czyli kataklizm nadciaga i 3 biochemiczna przede mna. Juz nie wierze w to, ze sie uda kiedykolwiek.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana.... :((((

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, dzieki za slowa otuchy, ale bylam na becie i wynik nie pozostawia watpliwosci-niecale 2. Progesteron 5, czyli kataklizm nadciaga i 3 biochemiczna przede mna. Juz nie wierze w to, ze sie uda kiedykolwiek.
    Suplementujesz proga? Ewidentnie ciałko zolte niedomaga. Moze porzadne dawki lutki w drugiej fazie cyklu pomoga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Suplementujesz proga? Ewidentnie ciałko zolte niedomaga. Moze porzadne dawki lutki w drugiej fazie cyklu pomoga?

Progesteron spada tuż przed @ do wartości bardzo niskich, wiec niekoniecznie to niedomoga ciałka żółtego...to można stwierdzic jak robi się badanie w odpowiednich dniach, czyli 7-8 dpo. Pozwala to okreslic i to, czy owulacja była i to czy jest cos nie tak z poziomem progesteronu. 3 ciaze biochemiczne to moze byc efekt jakis wad zarodka spowodowany genetyką, więc raczej radziłabym znaleźć dobrego specjaliste i niech on wyrokuje.

Wysłany: 30 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Tak jak Sylwia napisała - patrząc na betę i bóle brzucha jestem tuż przed krwawieniem, więc spadek progesteronu wynika z tego. Mam niski własny progesteron i biorę ok 300-400 mg dziennie w drugiej fazie cyklu i na takiej suplementacji jest ok - potwierdzone kilkukrotnymi badaniami. Mam w moczu dziwnego paciorkowca, w tej chwili jest on na granicy wykrywalności, ale jedna lekarka (ogólna) twierdziła, że to może powodować poronienia, a mój obecny gin nie chce wierzyć, że w ogóle mogę to mieć w moczu - bardzo atypowe paskudztwo.
    W tym cyklu nowym planuję zajść do obecnego gina i jesteśmy zapisani na koniec miesiąca do kliniki, więc zobaczę co mają do powiedzenia na ten temat. Sylwia, zgadza się, też się tego obawiam. Orientujecie się jakie badania można zrobić? Bo chciałabym do kliniki przyjść z jak największą ilością zrobionych badań. Miałam:
    TSH, antyTPO, antyTG, ft3, ft4
    prl, progesteron, estradiol, lh, fhs, testosteron
    dhea-s i jeszcze jedno pod kątem pcos-wykluczone
    przeciwciała do zespołu antyfosfolipidowego, antykoagulant tocznia, V czynnik Leidena, układ krzepnięcia (tam było chyba 10 badań)
    cała morfologia podst i rozszerzona (witaminy, cholerestorol itd)
    insulina
    chlamydia, ureaplasma, mycoplasma metodą PCR
    AMH

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Tak jak Sylwia napisała - patrząc na betę i bóle brzucha jestem tuż przed krwawieniem, więc spadek progesteronu wynika z tego. Mam niski własny progesteron i biorę ok 300-400 mg dziennie w drugiej fazie cyklu i na takiej suplementacji jest ok - potwierdzone kilkukrotnymi badaniami. Mam w moczu dziwnego paciorkowca, w tej chwili jest on na granicy wykrywalności, ale jedna lekarka (ogólna) twierdziła, że to może powodować poronienia, a mój obecny gin nie chce wierzyć, że w ogóle mogę to mieć w moczu - bardzo atypowe paskudztwo.
    W tym cyklu nowym planuję zajść do obecnego gina i jesteśmy zapisani na koniec miesiąca do kliniki, więc zobaczę co mają do powiedzenia na ten temat. Sylwia, zgadza się, też się tego obawiam. Orientujecie się jakie badania można zrobić? Bo chciałabym do kliniki przyjść z jak największą ilością zrobionych badań. Miałam:
    TSH, antyTPO, antyTG, ft3, ft4
    prl, progesteron, estradiol, lh, fhs, testosteron
    dhea-s i jeszcze jedno pod kątem pcos-wykluczone
    przeciwciała do zespołu antyfosfolipidowego, antykoagulant tocznia, V czynnik Leidena, układ krzepnięcia (tam było chyba 10 badań)
    cała morfologia podst i rozszerzona (witaminy, cholerestorol itd)
    insulina
    chlamydia, ureaplasma, mycoplasma metodą PCR
    AMH

Ja niestety nie pomogę, jedyne co mogę doradzić to znaleźć dobrego specjalistę, skonsultowac z nim wyniki badań tych, które już masz i na pewno dostaniesz skierowanie na kolejne. Genetyk będzie wiedział. Ja myślę ze możesz zrobić badanie w kierunku toxoplazmozy, bo to podobno tez może być przyczyną wczesnych poronien.

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ