X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na badanie kariotypów - na wyniki czeka się ok 3 tyg, więc mam nadzieję, że przed wizytą w klinice będą. Chyba chcę wykluczyć najgorsze. Toxo to dobry trop, tylko kurcze, ja ani nie mam zwierząt ani nie tykam się obcych, bo mam uraz z dzieciństwa. I nigdy nie jadłam surowego mięsa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:52

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie możesz mieć od wczesnego dzieciństwa toxoplazmoze w organizmie. Moja przyjaciółka tak miała,wykryli jak juz była w ciąży i musieli ją usunąć,bo dzieciątko miało połowę czaszki :(. Jak była mała mieli kota w domu bo potem już nie a to cholerstwo chowa sie głęboko,żeby później uderzyć.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png

Wysłany: 30 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, w poniedziałek jak będziemy w tym laboratorium to faktycznie zrobię. Dzięki Dziewczyny!
    Jak rozumiem, jeśli wyjdzie coś w kariotypach to już pozamiatane?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, bardzo mi przykro !! A właściwie to jestem zła, że nie wyszło!

Ja mam od południa zły humor. Tzn po prostu to wszystko jest zjeb*** i tyle! Wszyscy zachodzą w ciążę i wszystko jest ok! Właśnie dziś dowiedziałam się o ciąży mojego wroga nr 1. Oczywiście nie życzę jej źle. Wszyscy którzy wiedzą że się staramy mówią że trzeba czekać, że właśnie dzięki temu nauczę się czekać i doceniać. Tylko do cholery jasnej, czemu to ja muszę czekać i uczyć się? Ja, cookie, kamilka, Ina i reszta dziewczyn tutaj. To takie niesprawiedliwe. Lumpiary jeb## się pieprza i za dwa dni ciąża. A idź pan z tym wszystkim. Ja jutro testuje ale czuję że jedna wielka DUPA będzie, no bo dlaczego akurat miałoby się udać, no nie. Sory moje kochane, ale mam dziś mega wkurwa i nie bd ukrywać tego, plecy mnie rwą, nogi od siedzenia non stop, miałam chodzić na siłownię i co.... Ech , to życie nie chce się ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:35

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:35

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Umówiłam się na badanie kariotypów - na wyniki czeka się ok 3 tyg, więc mam nadzieję, że przed wizytą w klinice będą. Chyba chcę wykluczyć najgorsze. Toxo to dobry trop, tylko kurcze, ja ani nie mam zwierząt ani nie tykam się obcych, bo mam uraz z dzieciństwa. I nigdy nie jadłam surowego mięsa.

I jeszcze jedno badanie, cytomegalia, to tez przyczyna wczesnych poronien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 15:45

Wysłany: 30 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa, też jestem zła. Bardzo. Chyba najbardziej na samą siebie, że robiłam sobie nadzieję.
    Ale, ale wierzę, że Ty owdrócisz złą passę na naszym wątku i rozpoczniesz pozytywne zmiany:) a za Tobą cała reszta!
    Antonna - małpa wredna jednak przylazła?
    To zawieszenie o którym Antylopa pisze mnie dobija - ciągle wszystko planujemy, bo jak się uda.. dziś mój do mnie dzwonił, żeby skonsultować wyjazd służbowy - czy aby nie będzie kolidował z dniami płodnymi, wakacje w totalnym zawieszeniu, no bo jak ryzykować daleki wyjazd. wrrr. Liczę na to, że coś te badania wniosą. Wolę najgorszą prawdę od trwania w niepewności. Tym bardziej, że już oboje jesteśmy zgodni co do adopcji w razie coś.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 30 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    I jeszcze jedno badanie, cytomegalia, to tez przyczyna wczesnych poronien.
    Tak właśnie myślałam -cytomegalia, różyczka i tokso. Dzięki Sylwia:) i napisz co u Ciebie? Mało się odzywasz, brakuje tu Ciebie.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana, mało się odzywam bo jakoś tak już jakiś czas temu poczułam że mam mało wsparcia w grupie, a po to tu się zaangażowałam w te nasze sprawy ;). Ja wiem, ze każdy ma swoje problemy które wydają się największe itd, nie mam do nikogo pretensji, ale stwierdziłam, że bede wpadać i pisać tylko wtedy jak bede mogła coś podpowiedzieć ;)

A poza tym, oprócz tego, ze zaraz zaczynam 11 cs wszystko ok :), porobilismy z mężem badania i wszystko ładnie, a mnie nawet ładny progesteron wyszedł 8dpo bo 21, więc cieszę się, bo przynajmniej wiem, że owulacja była. Niestety temperatura ani śluz nie jakoś nie dają złudzen.

No i teraz córa coraz bardziej zajmująca, ma juz 19 miesięcy, więc robi się mała dziewczynka, staram się skupiać na niej ;)

Ale zaglądam i podczytuję Was.

Wysłany: 30 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zostawiaj nas, poprawimy się!
    Zaraz zaczynasz czyli już po testowaniu czy przed? Jakie badania robiłaś?Jakie wyniki konkretnie mial mąż? na temp i śluz nie patrz - to są czynniki które mogą, ale nie muszą dawać znaków :)który dpo masz?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Jestem przed testowaniem, dziś albo 9dpo albo 7dpo ;). Mnie się wydaje ze owulacja była w poniedziałek, ale w czwartek byłam na monitoringu i lekarz stwierdził ze płynu jest jeszcze tak dużo, że to musiało się stać całkiem niedawno. Tak więc testowanie odkładam na "po powrocie", bo w sobote rano wyjeżdzamy na prawie tydzien, a testów ze soba brac nie bede.

Ja robiłam tsh, ft3, ft4, prolaktyne, cytomegalie własnie :), hormony na poczatku cyklu no i ten progesteron teraz. Wszystko wydaje się w normie, poza cholernym AMH, czyli rezerwą jajnikową, mam obniżoną i prawdopodobnie stąd albo rzadsze albo nie tak ładne jakosciowo owulacje.

Wysłany: 30 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TSH ile masz dokładnie? i ile masz tego AMH? na starając się z pomocą jest wątek o amh i tam są przykłady naprawdę niskich AMH, a kobiety pozachodziły bez problemów :) a FSH jakie masz? też wyższe czy ok?
    oj to podziwiam wytrwałość do powstrzymywania się od testowania:)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie opuszczaj nas, nu nu! To zwykle życiowe zawirowanie nami miata, nie brak zainteresowania Tobą :-)

Wiecie co, a mi się wydają, że co miesiąc mam coraz wcześniej bóle jak na @. Dziś to już mnie napieprza konkretnie a to dopiero 9dpo. To dopiero 23 dc:-/ trochę mnie to martwi, bo miałam ładne fl, 12,13 dni, a teraz 11, no i co bd? Góra w sb będzie ciota:-( boję się, moja mama miała problemy, okres co 20 dni :-/ z tymi krótkimi cyklami i tylizgieciem wrodzilam się w nią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:12

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    A TSH ile masz dokładnie? i ile masz tego AMH? na starając się z pomocą jest wątek o amh i tam są przykłady naprawdę niskich AMH, a kobiety pozachodziły bez problemów :) a FSH jakie masz? też wyższe czy ok?
    oj to podziwiam wytrwałość do powstrzymywania się od testowania:)

Tsh mam 1,4. AMH 0,96, także poniżej normy :/, niestety, to pewnie przez mój wiek. Wiem ze sa gorsze wyniki i dobre rezultaty ale jak ze wszystkim, czasem nie wiadomo o co chodzi i z czym jest problem ;). FSH jest w normie, raz miała wysokie jak sie stymulowałam Clo. Wiesz, ja co miesiąc robię testy / oprócz ostatniego miesiąca/, grubo przed terminem :), 8,9,10 dpo i doszukuje się cienia cienia. Ostatni raz to uznałam to nawet zabawne takie prześwietlanie tego testu ;). A teraz nie mam pewnosci kiedy była owu +- 2 dni, wiec nie chce sie nakrecać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Sylwia, nie opuszczaj nas, nu nu! To zwykle życiowe zawirowanie nami miata, nie brak zainteresowania Tobą :-)

Wiecie co, a mi się wydają, że co miesiąc mam coraz wcześniej bóle jak na @. Dziś to już mnie napieprza konkretnie a to dopiero 9dpo. To dopiero 23 dc:-/ trochę mnie to martwi, bo miałam ładne fl, 12,13 dni, a teraz 11, no i co bd? Góra w sb będzie ciota:-( boję się, moja mama miała problemy, okres co 20 dni :-/ z tymi krótkimi cyklami i tylizgieciem wrodzilam się w nią

Ale ja Wam nie opuściłam ;), tylko się nie udzielam, tzn nie piszę juz o swoich problemach i aktualnościach :).

A jeśli chodzi o ból, to wiesz przecież, że on może oznaczać zupełnie co innego ;). Nie wiem, czy bierzesz progesteron czy nie, ale jesli masz za krótkie cykle to luteina powinna pomóc w jego wyrównaniu.

Wysłany: 30 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoje Amh jest mysle ok, a jesli fsh jest tez ok6-7 to spoko loko:) tsh szumne:)
    To w takim razie nakladam na Ciebie i Antylope wysikania pozytywnego testu!:)
    Dziewczyny, piszcie co u Was-ktory dc, jak owu i jakie badania i jakie nastroje. Kamika,Lizzinka, Inaa, Anie,Polly,Elficzka, Rosolina i jesli kogos pominelam to prosze o wybaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:34

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie kochana tak strasznie mi przykro:( Cholera jakie to wszystko niesprawiedliwe:/

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16dc i czekanie na owu.. Nastrój w sumie średni,staram się nie myśleć co będzie,ale dobrze wiecie jak to jest..

• inaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kurde.. to może przez te moje jeb*%^** łyżeczkowanie było mało innych tematów bo rozpaczałam jak głupia :* <3 !!!

Ja nareszcze bez krwawienia.. i tak musze odczekać 3 miesiace wiec nie mam jakiegoś wykresu hehe ;-) ! Wciąż czekam na telefon co do wyciecia tego nowotworu... z badań Wam niestety nie pomogę bo ja nic takiego nie robiłam i nie zamierzam skoro sie udało tylko najwyraźniej ten rezonans i rtg wszystko popsuły hhehe :-) ! <3

Cookie cholera ... współczuję, ale ( wiem, że to nie pociesza) lepiej wcześniej niż... dużo później... cholera no to są okrutne słowa... ale mi takie powtarzano i chyba zaczęłam w nie wierzyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 23:38

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ