X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki :)

Antylopa olej dupka,nie jest Ci potrzebny do niczego wcale. Mam nadzieje,ze plec poznasz juz i sie podzielisz z ciociami :)

Ania-nowa i Karola oby jak juz ma przyjsc to niech ta @ szybko przyjdzie i pojdzie.

Antonna kochana niech lyka tabsy i dzielnie sie trzyma. Na pewno da rade to poprawic. Nie taki rzexzy sie zdarzaja :)

Dziekuje Wam za wsparcie :) wczoraj nie wchodzilam na of bo nie chcialam sie stredowac dodatkowo,bo i tak mnie telepalo he. jestem w duopaku :) jednak jak na mnie przystalo nie obylo sie bez problemow. Lekarz nie mogl wprowadzic do macicy prowadnicy,przez ktora mial byc podany zarodek. Tak mnie ciagnal za szyjke,ze mi sie slabo zrobilo :/ Jednak dzieki temu,ze na moment odlecialam to sie rozluznily faldki i oto jest!!! Malenki bialy punkcik wsrod pecherzykow powietrza :) Lzy poszly i juz nic nie bolalo :) Teraz czekamy na cud

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pięknie!!

polly8725 lubi tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, trzymam kciuki! Będzie gutes!
    Sylwia, zgadzam się z Tobą (znowu!:) w 100% - Antylopa, trzeba odciąć się i to się da zrobić - jasnym komunikatem. W ten sposób nie dasz komuś fałszywej nadziei (świadomie bądź nie). Też miałam takiego kogoś w życiu, ale postanowiłam, że nic zero kontaktu, zero nadziei i chyba podziałało. Teraz mój były mąż do mnie wypisywał dziwne rzeczy, a wiem, że ma w planach ślub i tak samo - zero reakcji jakiejkolwiek. Nawet grzecznej odpowiedzi. Nic, bo dla mnie temat jest zamknięty i już.
    Karola, tak jak Sylwia napisała - nie boisz się, że coś Ci się stanie albo nowemu potencjalnemu dziecku?... ja rozumiem, że chcesz już, ale jeżeli lekarz mówi, żeby odczekać, to może lepiej zabezpieczać się przez ten czas. Masz już jedną córkę i dla niej powinnaś robić wszystko, żeby być zdrowa...To jest najważniejsze.
    Antonna, dobrze, że jest jakaś alternatywa, ale zobaczysz co będzie po ponownym badaniu - może akurat 0% zmieni się w chociażby 2%?...
    Zerknijcie na mój wykres, bo jest jakiś porąbany w tym miesiącu - czy ovu dobrze zaznaczyło mi owulkę?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:34

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Antylopa - trzeba uważać, bo nigdy nie wiesz co kolesiowi odwali. Nie drażni nas to, tylko źle by się stało gdyby to obróciło się przeciwko Tobie.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polly8725 wrote:
    Hej Dziewuszki :)

Antylopa olej dupka,nie jest Ci potrzebny do niczego wcale. Mam nadzieje,ze plec poznasz juz i sie podzielisz z ciociami :)

Ania-nowa i Karola oby jak juz ma przyjsc to niech ta @ szybko przyjdzie i pojdzie.

Antonna kochana niech lyka tabsy i dzielnie sie trzyma. Na pewno da rade to poprawic. Nie taki rzexzy sie zdarzaja :)

Dziekuje Wam za wsparcie :) wczoraj nie wchodzilam na of bo nie chcialam sie stredowac dodatkowo,bo i tak mnie telepalo he. jestem w duopaku :) jednak jak na mnie przystalo nie obylo sie bez problemow. Lekarz nie mogl wprowadzic do macicy prowadnicy,przez ktora mial byc podany zarodek. Tak mnie ciagnal za szyjke,ze mi sie slabo zrobilo :/ Jednak dzieki temu,ze na moment odlecialam to sie rozluznily faldki i oto jest!!! Malenki bialy punkcik wsrod pecherzykow powietrza :) Lzy poszly i juz nic nie bolalo :) Teraz czekamy na cud

Kurde, będziesz testować ja mnie nie będzie noooo!!!
    Dobrze że znam wynik... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Sylwia, nic z tych rzeczy, o których napisalas. Facet przyczepil się odkąd tu pracuje- od 2014 roku. Raz doszło do poważnej rozmowy w której jasno powiedziałam, że żadnej relacji między nami nie bedzie. W pracy naprawdę rzadko się widujemy. Ja siedzę na górze, on na dole i wchodzę tu naprawdę tylko wtedy jak muszę. Mąż wie o nim i też mu wytłumaczył po swojemu, ale to było w tamtym roku. Rozsmieszylas mnie trochę tym, że ja mogę coś do niego czuć i cieszyć się z tego, że ciągle mu się podobam. Wiesz, jest coś takiego, że do niektórych osób po prostu nas nie ciągnie. Zanim jeszcze zareczylam się, on mnie nie pociagal. Nigdy. To tym człowieka bez mózgu. Wolę zawsze rozmawiać z ludźmi inteligentnymi:-) cieszę się, że martwisz się o ta moja dziwna sytuację, ale naprawdę nie jest tak jak myślisz. Ja nie tego pokroju;) tak sobie tylko o Tym tutaj piszę, bo właściwie nie mam komu, dla mnie to nie problem, gorzej z nim, ale to mnie już nie interesuje, bo zaraz mnie tu nie będzie. Jeżeli drażnią was takie tematy, to nie bd o nich pisać. Jeszcze raz dzięki za troskę i porady ale niestety nie są akurat dla mnie:-)

:), wiesz, nie znamy się tutaj tak do końca wiec może i moje porady nie do konca trafione, ale naprawdę piszę to tylko i wyłącznie w trosce o Ciebie, a nie z chęci bycia złośliwą ;)
    Skoro jest tak jak mówisz to oczywiście zmienia postać rzeczy, ale może jeszcze jedna ostateczna rozmowa jeśli bedzie Ci mącił spokój?
    Może jak pojdziesz na zwolnienie to sytuacja trochę się uspokoi, trzymam kciuki żeby tak było!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Polly, trzymam kciuki! Będzie gutes!
    Sylwia, zgadzam się z Tobą (znowu!:) w 100% - Antylopa, trzeba odciąć się i to się da zrobić - jasnym komunikatem. W ten sposób nie dasz komuś fałszywej nadziei (świadomie bądź nie). Też miałam takiego kogoś w życiu, ale postanowiłam, że nic zero kontaktu, zero nadziei i chyba podziałało. Teraz mój były mąż do mnie wypisywał dziwne rzeczy, a wiem, że ma w planach ślub i tak samo - zero reakcji jakiejkolwiek. Nawet grzecznej odpowiedzi. Nic, bo dla mnie temat jest zamknięty i już.
    Karola, tak jak Sylwia napisała - nie boisz się, że coś Ci się stanie albo nowemu potencjalnemu dziecku?... ja rozumiem, że chcesz już, ale jeżeli lekarz mówi, żeby odczekać, to może lepiej zabezpieczać się przez ten czas. Masz już jedną córkę i dla niej powinnaś robić wszystko, żeby być zdrowa...To jest najważniejsze.
    Antonna, dobrze, że jest jakaś alternatywa, ale zobaczysz co będzie po ponownym badaniu - może akurat 0% zmieni się w chociażby 2%?...
    Zerknijcie na mój wykres, bo jest jakiś porąbany w tym miesiącu - czy ovu dobrze zaznaczyło mi owulkę?

Cookie!!!! jaki porąbany?! Przywołuję Cię do porządku :p, wykres masz książkowy! No ale chyba były dwa jajka to bliźniaki się szykują, dobrze kojarze? :)
    A z wyznaczaniem owulki to wiesz...program jak program, moze sie mylic, ale miałaś USG to mniej więcej możesz sobie obliczyć + dane z wykresu i powinno być wiarygodne.

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, tak się cieszę ze już jesteś w dwupaku, niech teraz kuleczka mocno się wszczepi, należy ci się szczęście dziewczyno, tak samo jak i wszystkim z nas.
    Antonna, cały czas trzymam za Was kciuki. Ty chyba nie z tych 'miętkich' co to się zaraz poddają? Mam nadzieję.

Karola, boję się o ciebie. Pamiętaj że twoje zdrowie to zdrowie przyszłego dziecka.

Gdzie jest Ina?:-( obrazila się n Nas?

Ania-nowa, jak twoje samopoczucie?

No i w końcu pełna nadziei, jak tam twój miesiąc miodowy?:-)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! Oj miesiąc miodowy będąc w ciąży jest niezbyt atrakcyjny;) mdłości i wymioty nie ułatwiają życia. Antylopa pisałaś ze śniło ci się twoje maleństwo mi też,i u mnie był to chłopczyk obudziłam się z ręką na brzuchu :)

Polly tak się nie mogę doczekać aż będziemy tu skakać z radości obserwuj swój organizm ciekawe jak będzie reagował :) ja starałam się 12cykli i w momencie jak zaszlam wogole nie było ,,inaczej" gdy zrobiłam test to nie wierzyłam jedynie miałam plamienie i to było ciekawe ;) zabieraj od nas te mdłości :)

Karola bardzo życzę ci tego szczęścia ale nie powinnaś przypadkiem uważać żeby właśnie nie zajść w ciążę? Moja przyjaciółka poronila i minęły trzy miesiące i dalej muszą uważać.

Cooki żaden wykres nie jest dziwny co najwyżej ciążowy :)

Anatonna silni i zmotywowani z was ludki takich Bozia wkoncu musi obdarować skarbem wierzę w to.

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie na moje to moze w 18 lub 19 dc mogla byc owulka. No ale wykres masz elegancki. Jak nic czekam na || kreski :)

Sylwia pocisnelas. Az na moment zaniemowilam :) Az maz sie usmiechnal. Obys miala racje. Teraz mysl o wakacjach. Tez bym chetnie gdzies pojechala :)

Pelna Nadziei ja bardzo chetnie te mdlosci zabiore. Bardzo chetnie :)

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:35

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Polly, tak się cieszę ze już jesteś w dwupaku, niech teraz kuleczka mocno się wszczepi, należy ci się szczęście dziewczyno, tak samo jak i wszystkim z nas.
    Antonna, cały czas trzymam za Was kciuki. Ty chyba nie z tych 'miętkich' co to się zaraz poddają? Mam nadzieję.

Karola, boję się o ciebie. Pamiętaj że twoje zdrowie to zdrowie przyszłego dziecka.

Gdzie jest Ina?:-( obrazila się n Nas?

Ania-nowa, jak twoje samopoczucie?

No i w końcu pełna nadziei, jak tam twój miesiąc miodowy?:-)
    Pogoda na mnie źle działa,jeszcze na dodatek mam nocki.. Tak czytam co piszecie i zastanawiam się ile czekać ze staraniami bo sama już nie wiem..

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie jesli chodzi i starania to powiedzieli że nie ma byc seksu tylko przez 4 tyg o zabezpieczaniu się nic nie móili o to bym nie zachodziala teraz w ciąze tez nie dziż zaczeły mi się plamienia więc pewnie dostane w nocy albo jutro okres a 21 czerwca ide do gina na wizyte

a i na siłę się nie staramy nie świrujemy jeszcze po prostu była chwila zapomnienia i tyle i jakby z tego cos "wyszło " to by było super wiem że gdyby cos sie stało to byłaby nasza wina ale doszliśmy z moim do wniosku że co ma byc to bedzie jak sie uda to super jak nie to trudno Julka bedzie jedynaczką .
    Ale jeszcze do końca roku się troszke postaramy tzn ja bo mój nie może wiedzieć ze mam te dni bo mu sie potem odechciewa ;)

I BARDZO DZIĘKUJE ZA TROSKE DZIEWCZYNY JESTEŚCIE KOCHANE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:53

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna patrz co znalazłam 'Maz bral androvit,salfazin,l-karnityne...zmienil bielizne na luzniejsza ofaz tryb zycia na bardziej aktywny...oprocz tego jogurcik i kiwi codziennie...morfologia z 1% skoczyla na 7% i poprawila sie ruchliwosc...' szukałam czegoś o ananasie a znalazłam coś dla Ciebie

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:35

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dzięki polly jesteś kochana :*:* Bieliznę już kazałam mamie kupić (na imieniny męża), witaminki też zakupione !! Oby się poprawiło. Tylko się boję, że z 1 % się może poprawi, ale czy z 0 % też się da? U nas trzeba zrobić coś z niczego :>

Aha, gdyby któraś chciała wysłać męża na badania, to tu jest info o bezpłatnych badaniach z okazji Dnia Ojca:
    http://www.nasz-bocian.pl/tata_next_2016

Nam się udało zapisać i zaoszczędzimy 200 zł :)

uda się uda :), nam sie udało z 2% na 17% tzn że wszystko jest możliwe.
    Ja oprócz tego co Polly napisała dodam tylko ze jeszcze witamina C, cynk i zapytaj lekarza o CLO dla faceta, podobno potrafi zdziałać cuda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity!

Za godzine mam wizyte monitoringową. I powiem Wam- że wszystko mi jedno :D. No moze nie wszystko, ale jakoś nie mam spinki zupełnie. Nie wiem co sie ze mną dzieje, niedługo nie będę zasługiwac na miano trolla :D

Żyje teraz bardziej wakacjami i pracą. Nie mierzę temperatury, wiec nie budze sie o 5 jak to było wczesniej, tylko jeśli dziecko da mi pospać to dłużej :).

Oczywiście, fajnie by było jakby coś sie wykluło, fajnie jakby juz była owulacja, jeszcze przed moim wyjazdem ;), ale jesli nie, to nie bedzie tragedii.

Zdam relację po wizycie.

cookiemonster lubi tę wiadomość

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna... dzięki za info o kampanii!!!!!
    ja też nie wierzę, że morfologii się nie da poprawić, czytając forum są historie, gdzie się poprawia po suplementach, nawet nasza Sylwia! btw- co za skok!! z 2 na 17!! trzeba mieć nadzieję!

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    A więc tak, najpierw nakreśliłam mu sytuacje, ze krótki cykl, ze nie wiem czy to nie było śródcykliczne krwawienie itd.

Wysłuchał mnie uważnie i zaczęlismy sprawdzać.

Wnioski, to byl raczej krótki cykl, lekarz przepowiada ze w takim przypadku ten może się przedłuzyć, co za tym idzie, owulacja moze byc poźniej.
    Potem szybko pod maszyne i oto wyniki, endometrium cienkie, 5,5, dwa jajka, jedno 13, drugie cos ponad 15. To był pierwszy monitoring wiec zobaczymy czy beda rosły za tydzien w piatek jak juz z urlopu wrócę. Może juz być po owulce. Albo znów torbiele. Ale plusem jest to, że jedno jest na prawym, ledno na lewym jajniku, a mnie sie robiły torbiele jak było wiecej niz 1 na jednym ;)

Ale, mimo, ze właściwie to dobre nowiny to wiecie co...kurcze, tyle to juz trwa, ze nawet nie umiem się tym cieszyć. Jakoś mi to zobojętniało i zadne pozytywne emocje przeze mnie nie przemawiają.
    Może dlatego ze juz mysle o wyjeździe no i mam troche stresa czy wszystko dobrze zorganizujemy :), ale nie wiem. Czasem sobie mysle ze łatwiej by było iść do lekarza i powiedzieć ze chce podejść do jakiegos pozaustrojowego sposobu, niech łowią dobre jajka i dobre plemniki i sami kombinują ;)

Kochane, już mnie raczej nie bedzie przez najbliższe dni, mam nadzieję ze zobacze wysyp || :) Tego Wam życzę, a tymczasem znikam relaksować się i zbierać siły do dalszej walki.

Ściskam Was wszystkie!!!!

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ