Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 86,2 a progesteron 21,90.

antonna, cookiemonster, kamika23, annana88, Lizzinka lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow czy to jakaś kumulacja ?! Aniu gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:45

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ty za to smędzenie i deprechę to powinnaś w tyłek dostać! popatrz jak pięknie!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się cieszyć póki co..

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie dziwię Ci się, ale pierwszy krok już masz za sobą ! Będziemy trzymać kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze :) Zresztą za wszystkie zaciążone ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mnie krzyż i brzuch boli jak na @.. myślicie że mogę brać na własną rękę luteine?

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie zaszkodzisz.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam jeszcze w domu.

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania brawo TY!! Będzie wszystko dobrze zobaczysz :)

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Ale super!!! Trzymam kciuki!!! Gratulacje Aniu!!!

Sylwia- jak u CIebie?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwio i Aniu GRATULUJE <3 Cudowne wieści ;) Trzymam mocno kciuki za ciąg dalszy ;*

ckaidqk34aroni5a.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która zachodzi w ciążę w czasie mojego kolejnego wyjazdu? :D Jak wrócę z wakacji za miesiąc to chcę zobaczyć dwie kreski przynajmniej u kolejnej dwójki !! :)
    Teraz będzie Was już tyle na belly, że może warto założyć tam jakiś wątek dla trollinek? :> Nie żebym Was wyganiała, ale możecie grzać nam tam miejsca :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane Aniu wielkie gratulacje rozumiem twój strach mnie W krzyżu bolało do 12 tc tak samo jak i brzuszek typowo @ ale były to chwilowe bóle później i przechodzilo :) czekam na wieści od Sylwi i dalej trzymam kciuki za tę co @ nie dostały bo sierpień się jeszcze nie skończył.

Chciałam się z wami podzielić historia która bardzo mną poruszyła i mojego męża również.
    Na belly obserwuję grudniowki i styczniowki. Wczoraj po walce z utrzymaniem ciąży jak najdłużej urodziła dziewczyna synka w 24/25 tc niestety dziś napisała krótka wiadomość że ich synek dziś o 10 zmarł. Czytając to i powtarzając mężowi płakałam a i on też się wzruszył i dlaczego ? Przecież każda z nas co tu jest wydarzyła sobie ta ciążę i dzieci w których bije serduszko i dokucza nam kopniakami :( przepraszam ze może psuje trochę tu nastrój ale bardzo mnie to poruszyło i chciałam się tu z wami tym podzielić ...

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny na poczatku che bardzo pogratulowac kolejnych kropeczek super :)
    Ja w końcu musze wrócić do świata żywych choć łatwo nie jest ... dziękuje wzytkim za słowa wsparcia i kondolencję
    Dopiero do nas dochodzi to co sie stało ale wiemy ze tak jest lepiej mimo że 61 lat to stanowczo za wcześnie na smierć :( z tego wszytkiego nie brałam leków nie robiłam testów nic ale dziś coś mnie tknęło i robiłam cały dzień i takie oto cos mi wyszło niby pozytyw ale raczej nic z tego nie bedzie bo moj ma nocki :( rano julka juz nie śpi a wieczorem jak zasypia to moj juz musi wychodzić:( ale jest nadzieja ze sobie załatwi wolne do końca tyg dziś musiał iść do pracy ale seksik był przez ostatnie 3 dni co dziennie jakos musieliśmy odreagować ;) dziś mam 15dc seksik był 12,13,14 dc może cos z tego bedzie zobaczymy choć wątpie że plemniki tak długo wytrzymają

https://naforum.zapodaj.net/8bd96738f256.jpg.html

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę! Brawo! Gratulacje.

Ania, co tak siedzisz cicho, na fb się nie chwalisz, zrób test i wrzuć zdjęcie, chce zobaczyć ;)

Antonna, nie wiem jak dziewczyny, ale ja na belly nie jestem ani się nie udzielam, zerkam tylko jak chce zobaczyć kalendarz ciąży albo przypomnieć sobie w którym tygodniu jestem hehe. Jakoś nie polubiłam tej wspaniałej strony, za dużo tam kobit, za dużo krzywych akcji, oszustek, więc zdecydowanie wolę pisać tu jak coś a najbardziej na naszej grupie na fb;)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    No proszę! Brawo! Gratulacje.

Ania, co tak siedzisz cicho, na fb się nie chwalisz, zrób test i wrzuć zdjęcie, chce zobaczyć ;)

Antonna, nie wiem jak dziewczyny, ale ja na belly nie jestem ani się nie udzielam, zerkam tylko jak chce zobaczyć kalendarz ciąży albo przypomnieć sobie w którym tygodniu jestem hehe. Jakoś nie polubiłam tej wspaniałej strony, za dużo tam kobit, za dużo krzywych akcji, oszustek, więc zdecydowanie wolę pisać tu jak coś a najbardziej na naszej grupie na fb;)
    Nie chwalilam się bo nie umiem się cieszyc.. za bardzo się boje.. testu nie robiłam tylko bete.. mam nadzieję że ładnie przyrosnie

antylopaa lubi tę wiadomość

• annana88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również gratuluję Aniu :).

Antonna może tym razem Ty na wyjeździe zaskoczysz i wrócisz do nas ze wspaniałą nowiną. Ja raczej nie dołączę do Ani i Sylwii bo w okolicach ovu mój M. wyjeżdża na tydzień w delegację i nie uda mu się tego przełożyć :/.

Odebrałam wyniki AMH :7,06 :O. Dziewczyny, a jak się diagnozuje PCOS? Bo z tego co zrozumiałam to najważniejszy jest obraz ultrasonograficzny, a u mnie jajniki są w porządku i to obala całą tezę o PCOS. Do lekarza który mnie bada mam w tej kwestii zaufanie bo jest specjalista w ultrasonografii i wykłada w tej dziedzinie.Zaczynam się już wkurzać, że nie mam pełnej diagnozy i do końca nie wiem co mi jest.

starania od ok 2015
    Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
    M: Mała ilość żołnierzyków
    1 IUI - 26.09.2017 :(
    7.2020 - ❄️❄️
    8.09.2020- transfer 💪
    30.05.2021- 👶

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Sylwia - powtarzacie dziś betę?
    Aniu88 - pcos to jest temat rzeka i mogę Ci to powiedzieć na swoim przykładzie: od 21 roku życia do 26 roku życia słyszałam, że mam pcos na podstawie obrazu USG, ale na moje pytania o badania hormonów itd lekarze mnie zbywali i mówili, że dopiero jak się będę starać o dziecko i będą problemy, to wtedy. Ok. Jak miałam 26 lat poszłam do lekarza na Śląsku (wcześniej jak studiowałam to do Poznania chodziłam). I ten lekarz mówi mi - "pani i pcos? Chyba pani żartuje! Lekarze też muszą z czegoś żyć." Odetchnęłam. Potem poszłam do lekarza do Żor rekomendowanego przez moją przyjaciółkę (w ramach wizyty robi usg całego brzucha, piersi i tarczycy). I on mówi - ale ma pani jajniki, torbiel na torbieli, mocne pco. Na pytanie o hormony - to samo co wcześniej. Kazał pić inofem (to było 2 lata temu w sierpniu, a od września postanowiliśmy się starać). Ponieważ zbagatelizował pierwszą biochemiczną i w cyklu z drugą powiedział mi, że nie mam szans na owulacje, to zaczęłam szukać lekarza, który specjalizuje się w pcos. I trafiłam do Katowic, do pana, który pisał doktorat z pcos. I co? On mówi, że moje pcos jest graniczne, jajniki powiększone nie są, jest tych torbieli trochę, ale bez dramatu. I powiedział, że to nie ma znaczenia. Kolejny lekarz powiedział to samo. W międzyczasie endokrynolog 1 zleciła badania shbg i dhea-s i ponownie testosteron (LH i FSH mam niemalże identycznie na poziomie ok 6, AMH=3,77). Z tych badań tylko testosteron raz wyszedł w normie, raz poza nią i tyle. Dopiero drugi endokrynolog w czerwcu zalecił mi brać metmorfinę ze względu na podwyższony tetsosteron i obraz pco w usg (mimo w miarę dobrych wyników glukozy i insuliny) - żeby zwiększyć moje szanse na poczęcie. Moim zdaniem Twoje wyniki wskazują na pcos, ale nie zdziw się jak u każdego lekarza usłyszysz coś innego. Najważniejsze to sprawdzić czy masz owulacje i badania partnera. I na tym skupiłabym się.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, bardzo dobry plan z tą kliniką! I ja myślę, że jeżeli zdecydujecie się na invitro to szybko u Was zaskoczy :)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powtarzam betę.. dam znać wieczirem jaki wynik... póki co męczę się w robocie..

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ