Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do badań nasienia to każdy ginekolog, u którego byłam ( odwiedziłam trzech w ciągu tych siedmiu miesięcy) chciał od razu wyniki badań. Jak mówiłam że nie mam to zdziwienie i od razu na kartce pisali ze naleY się udać i przy następnej wizycie pokazać. Ja ze swojej strony i na własną rękę zrobiłam kilka podstawowych badań hormonów. Wszystkie były , oprócz tarczycy wg mnie, w normie. Aaa , no i mąż brał dokładnie 3 miesiące Fertilman. Takie wielkie piguly (poprawiające to nasienie w razie czego) no i właśnie po tych 3 miesiącach zaszlam w ciążę. Dodatkowo ja piłam od chyba dwóch miesięcy jeszcze coś w saszetkach do rozrabiania, na poprawienie pracy układu hormon. Nie pamiętam nazwy. Chyba Inofem?
Udało się w cyklu
-
Właśnie, badanie nasienia to jedno z podstawowych badań powinno być. Wtedy wiadomo na czym człowiek stoi i jakby co można szukać dalej.
Odetchnęłam dziś z ulgą,bo robiłam testy owu a tu bladziochy same. Wiem dopiero mam 12 dc ale nie chciałam niczego przeoczyć i robię od 7 dc he. I dziś test ciemniejszy sie zrobił, nawet mąż to potwierdził,że widzi kreske -
No właśnie z tym laboratorium jest problem.. najbliższe mamy godzinę drogi od domu.. także sytuacja nie najlepsza..
To dobrze polly
Wiadomo z owulacją nigdy nic nie wiadomo.. nie wiem ile w tym prawdy ale podobno niektóre kobiety mogą ja mieć nawet w trakcie okresu Ale dla mnie to co najmniej dziwne bo niby jak szybko musiało by endometrium się "regenerowac" po okresie, żeby mogło dojść do zagniezdzenia cudawianki
Ale gdzies tu na forum natknęłam się na ciążę które wzięły się ze współżycia w trakcie okresu
11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
Jak pójdę do gina to chyba wszystkie pytania będę musiała spisać na kartce... bo zawsze zapomnę o czymś ważnym zrobię mu ankietę dobra w tym jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 13:25
11.10.2018 Naprotechnologia
No niby tylko cytologia.. Ale chciała bym mu powiedzieć żeby w końcu zaczął jakas porządną diagnozę robić.. bo może i jestem jeszcze młoda Ale dopóki nie będę wiedziała na czym stoję to mogę się tak starać bez końca..11.10.2018 Naprotechnologia
No to zobaczymy jakie badania mi zleci gin.. hashimoto i niedoczynność tarczycy już mam.. ciekawe co na dokłądkę się pojawi.. ;/11.10.2018 Naprotechnologia
Dziewczyny! Ponieważ teraz każda dobra myśl i wsparcie jest na wagę złota piszę "oficjalnie" na naszym wątku - mam dziś 11dpo, beta 56 i prg 36. Bardzo Was proszę o kciuki, żeby w końcu się udało.
polly8725, antonna, Pełna Nadziei, Sylwia_80 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny! Nie wiem jak dotrwam do środy i powtórki bety. Ja mam gdzieś zakodowane, że jeśli chociaż raz doczekam rosnącej bety to już będzie tylko dobrze (tak, wiem - naiwne) i stąd ten ogromny stres przed srodą.
-
Moja Cookie :* Wszystko będzie w najlepszym porządku
-
Stwierdziłam,że muszę testy owu robic o godz. 14. Wcześniej i później nie ma sensu bo nie nie widać ;/ Robiłam dziś 3 i tylko na jednym wyszła kreska. I chyba mam śluz wodnisty. Piszę chyba, bo wieczorem dopiero mnie zalało i myślę "kurde znowu plamię",a tu niespodzianka-gacie mokre he. I pytanie czy mam zaznaczyc dziś śluz wodnisty czy poczekać do jutra i zobaczyć jaki będzie? Jak myślicie Trollinki? Zaznaczyć zawsze moge,tylko nie wiem czy go juz za taki uznac.
-
polly8725 wrote:Stwierdziłam,że muszę testy owu robic o godz. 14. Wcześniej i później nie ma sensu bo nie nie widać ;/ Robiłam dziś 3 i tylko na jednym wyszła kreska. I chyba mam śluz wodnisty. Piszę chyba, bo wieczorem dopiero mnie zalało i myślę "kurde znowu plamię",a tu niespodzianka-gacie mokre he. I pytanie czy mam zaznaczyc dziś śluz wodnisty czy poczekać do jutra i zobaczyć jaki będzie? Jak myślicie Trollinki? Zaznaczyć zawsze moge,tylko nie wiem czy go juz za taki uznac.
co do śluzu - wpisuj tak jak jest, a testy masz z allegro?? bo jeśli tak, to ja robiłabym ok 11, 14 i potem pod wieczór;p
który dc? -
Cookie!!!!! Jakby to cos mialo dac to bym trzymala zacisniete kciuki non stop do srody!!! Mocno Wam kibicuje i myslami jestem caly czas z Toba! Jakie byly Twoje wczesniejsze bety? (Z poprzednich ciaz)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 21:08
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Z allegro mam własnie. Spróbuje jutro jak mówisz, 13dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 22:29
-
antonna wrote:Cookie!!!!! Jakby to cos mialo dac to bym trzymala zacisniete kciuki non stop do srody!!! Mocno Wam kibicuje i myslami jestem caly czas z Toba! Jakie byly Twoje wczesniejsze bety? (Z poprzednich ciaz)
za pierwszym razm miałam 15 13dpo, nie miałam możliwości spr przyrostu, bo wylatywalismy na wakacje. Około tydzień później było krwawienie. Za drugim razem było 30 13dpo, a 15dpo już 17. Za trzecim znowu byłam na wyjeździe i sprawdzałam tylko testami - od 9dpo kreseczka ładnie ciemniala a potem zdaje się 13-14dpo obudziłam się z mocnym bólem brzucha i już wiedziałam, że pozamiatane. Także teraz czekam jak na wyrok...