Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosolina nie robie pappa bo podobno wszystko wygląda w pomiarach rewelacyjnie i nie ma takiej potrzeby
Ryzyko skorygowane ( po uwzględnieniu wieku, braku cukrzycy i nadcisnienia)
trisomia 21: 1:4963
trisomia 18: 1:7403
trisomia 19: <1:20000
Zastanawiam się czy czasem nie znasz tej lekarki bo ona chyba coś z Ludwin & Ludwin ma tez doczynienia. Mam też wizytówke do jej prywatnego miejsca gdzie robi te USG na jeszcze podobno nowszym sprzęcie niż w tej harmonii
EDIT: tak sobie oglądam te zdjecia i widzę że jeden pomiar CRL jest 6,56 mm jak był taki wygięty w łuczek i to jest 12t6d
drugi pomiar już jest na 13t0d (wtedy był taki mega wyprostowany kręgosłup bo się tak mały wygiął), a pomiar główki na 13t2d .... czy to coś zmienia ? Cookie Ty pewnie wieszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:28
-
kamika23 wrote:Rosolina nie robie pappa bo podobno wszystko wygląda w pomiarach rewelacyjnie i nie ma takiej potrzeby
Ryzyko skorygowane ( po uwzględnieniu wieku, braku cukrzycy i nadcisnienia)
trisomia 21: 1:4963
trisomia 18: 1:7403
trisomia 19: <1:20000
Zastanawiam się czy czasem nie znasz tej lekarki bo ona chyba coś z Ludwin & Ludwin ma tez doczynienia. Mam też wizytówke do jej prywatnego miejsca gdzie robi te USG na jeszcze podobno nowszym sprzęcie niż w tej harmonii
EDIT: tak sobie oglądam te zdjecia i widzę że jeden pomiar CRL jest 6,56 mm jak był taki wygięty w łuczek i to jest 12t6d
drugi pomiar już jest na 13t0d (wtedy był taki mega wyprostowany kręgosłup bo się tak mały wygiął), a pomiar główki na 13t2d .... czy to coś zmienia ? Cookie Ty pewnie wiesz -
Inaa trzymaj się tam dzielnie!! Jak tylko przetrwasz te niemiłe chwile w szpitalu, to będzie już tylko lepiej!
Kamika gratulacje! Jak to jest możliwe, że takie małe dziecko wygląda już jak normalne dziecko, tylko 10 razy mniejsze Niesamowite👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antonna no ja też byłam zdziwiona a teściowa jak zobaczyła to nie wierzyła że to dopiero ma jakieś 6,5 cm ten maluch O podejrzeniach płci męskiej nikomu nie mówiliśmy, tylko tutaj na forach
W dodatku mój mnie przywołuje do porządku, że to ze doktorka powiedziała "jest szansa na chłopaka" znaczy tyle samo co jest szansa 50 na 50 ze chłopak lub dziewczynka i stwierdził że w takim wypadku ona nic o płci nie mówiła hahaha -
Kochane... macie super hiper piękne i duże już dzieciaczki :* ! Gratuluje z całego serduszka !
Ja się całkowicie odcinam , wczoraj przeżyłam koszmar bo czekałam na tym krześle głodna, zmeczona i wymarznięta do 17.30. Potem jednak było gorzej bo dali mi jakieś liche znieczulenie i obudziłam sie z bólem łyzeczkowania w połowie zabiegu- wyrwać sie nie umiałam bo miałam przywiązane rece i nogi. Jedyne co mogłam to krzyczeć z bólu i płakać. Zdecydowanie wywarło na mnie to taką traumę, że już nawet o żadnym dziecku nie myślę. Jedyne czego sie dowiedziałam to to , że przy nastepnej ciąązy ( już chciało mi sie smiać.. jaka nastepna) będe musiała brac clexane bo byc moze to było powodem obumierania.
Życzę Wam cudownych ciąż, szczęśliwych rozwiązań. Jestem dumna, że założyłam ten wątek i znalazły się w nim tak cudowne osoby ! Wręcz Was kocham, jesteście dla mnie jak siostry.
Paaaa !!
Ps. Można jakoś zmienić admina na grupie fb? Bo chciałabym usunąć konto z ovu i z grupy. -
Inaa szkoda, że los tak Cię doświadczył Że musiałaś przez to przechodzić, aż dwa razy To, że się wybudziłaś w trakcie zabiegu jest dla mnie w ogóle czymś niepojętym. Na szczęście masz to już za sobą i od teraz będzie coraz lepiej!! Powodzenia!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Witajcie kochane!!!
Inaa strasznie mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić :* Trzymaj się kochana!!!
Kamika super maluch
Nie mam siły ostatnio na nic, przychodzę do domu i leżę, czasem zasypiam wtedy jest lepiej. Śmieje się że moje maluchy nie ogarnięte ostatnio, bo nie mam siły... Ale powiedzieliśmy im i się cieszą, najlepiej to już by chcieli dzidzię hihirybka lubi tę wiadomość
-
o mój Boże Inaa złożyć skarge na konowałów ! Jak mogli taki błąd zrobić ? Czy to normalne ze sie przywiązuje do fotelaa ? Wybaczcie ale ja nie wiem ;(
przykro że odchodzisz z grupy ale rozumiem, że musisz odpocząć Jeśli chcesz to ja moge zostać adminem na grupach - jeśli wszyscy się zgadzają, bo siedzę w domu i mam mega dużo czasu na ogarnianie takich rzeczy....
trzymaj sie kochana :* My też Cie kochamy i czekamy że jeszcze do nas wrócisz -
Karola555 wrote:Nie mam siły ostatnio na nic, przychodzę do domu i leżę, czasem zasypiam wtedy jest lepiej. Śmieje się że moje maluchy nie ogarnięte ostatnio, bo nie mam siły... Ale powiedzieliśmy im i się cieszą, najlepiej to już by chcieli dzidzię hihi
Zmęczenie i senność tylko czy jeszcze coś Cie męczy kochana ? tylko ja rzygam na tym wątku ? hahaha
Kiedy wizyta ? -
nick nieaktualnyinaa wrote:Kochane... macie super hiper piękne i duże już dzieciaczki :* ! Gratuluje z całego serduszka !
Ja się całkowicie odcinam , wczoraj przeżyłam koszmar bo czekałam na tym krześle głodna, zmeczona i wymarznięta do 17.30. Potem jednak było gorzej bo dali mi jakieś liche znieczulenie i obudziłam sie z bólem łyzeczkowania w połowie zabiegu- wyrwać sie nie umiałam bo miałam przywiązane rece i nogi. Jedyne co mogłam to krzyczeć z bólu i płakać. Zdecydowanie wywarło na mnie to taką traumę, że już nawet o żadnym dziecku nie myślę. Jedyne czego sie dowiedziałam to to , że przy nastepnej ciąązy ( już chciało mi sie smiać.. jaka nastepna) będe musiała brac clexane bo byc moze to było powodem obumierania.
Życzę Wam cudownych ciąż, szczęśliwych rozwiązań. Jestem dumna, że założyłam ten wątek i znalazły się w nim tak cudowne osoby ! Wręcz Was kocham, jesteście dla mnie jak siostry.
Paaaa !!
Ps. Można jakoś zmienić admina na grupie fb? Bo chciałabym usunąć konto z ovu i z grupy.
Inaa...nie możesz tego gdzieś zgłosić???
Ty mnie tak wspierałaś jak ja przezywałam swoją traumę...fajnie by bylo jakbyś została, tu nie musimy mówic tylko o ciążach...ale jeśli Twoja decyzja jest taka, jaka jest...rozumiem.
Mam nadzieję ze jednak szybko zatrze Ci sie w pamięci ten okropny obraz- nie ze względu na kolejne dziecko, ale po prostu zeby o takich rzeczach nie pamiętać. Tak mi przykro że musisz przez to przechodzić.
-
nick nieaktualnykamika23 wrote:kochane wszystko jest dobrze serducho 156 - 157 uderzen na minute (mierzyła 2 razy), kość nosowa jest, przezierność 1,5 mm, wymiar dwuciemieniowy 19,8 mm, długość CRL 65,5 mm , ryzyko jakichkolwiek chorób praktycznie żadne.... (dla ciekawych wstawie liczby jesli chcecie ?), łozysko na tylnej ścianie i wysoko
mam mase zdjęć (samych narządów mam zdjęć 9) i chyba 11 zdjęć dziecia
wstawiam wszystko co w miare wyraźne a no i coś tam nabąkneła że "jest wyrostek płciowy i prawdopodobnie, ale ona nie chce nic mówić zeby sie nie pomylić, ale sie jej wydaje że raczej chłopak...." ale to 3 razy mówiła żeby spokojnie do kolejnego USG czekać i sie nie nastawiać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a42b675c4e9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5610a961f2e5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/501f4f5d3c6c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d05ec3bcb091.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aeaef8b77447.jpg
No w końcu byłby jakiś chłop!
Kamika, super zdjęcia ))), faktycznie, taka fasolina, a już mały człowiek. To mnie nie przestanie dziwić.Miki85 lubi tę wiadomość
-
inaa wrote:Kochane... macie super hiper piękne i duże już dzieciaczki :* ! Gratuluje z całego serduszka !
Paaaa !!
Ps. Można jakoś zmienić admina na grupie fb? Bo chciałabym usunąć konto z ovu i z grupy. -
Dziewczyny dobrze mówią Nie odchodź od nas całkiem i złóż skargę na lekarza....
Słuchajcie mój teść jest szalony.... Kupil wózek gondola plus spacerowka od sasiadki ktora wyjezdzala do anglii za uwaga: 100 zl haha totalnie niezniszczony bo stwierdzili ze super okazja a jak bedziemy do nich przyjezdzac to nie bedziemy musieli brac swojego wozka do malego auta tylko bedzie tam taki na miejscu haha :o prawie padlam na zawal... ... Jakas nieznana mi i chyba tania ale wózek wyglada dobrze :o
No nie powiem szok, ale skoro taka okazja była to moze nie głupi pomysł.... przynajmniej nie bedziemy dymac z wózkiem na trasie Kraków - Kędzierzyn
nie mogę tak mi się chce śmiać z tej akcji
ESPIRO ATLANTIC 2009
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b071ab9d40a5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/080badf4c395.jpgAnia-nowa lubi tę wiadomość