W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Namisa - Nasza specjalistko, widzę, że w tym wątku również się udzielasz i dzielisz wiedzą. Powiedz mi kochana, czy mój dzisiejszy spadek proga powinien mnie niepokoić? 🤔🙄
Według mnie zupełnie nie. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, jego wartość w ciągu doby waha się, w ciąży czasem nawet o kilkadziesiąt jednostek. Dlatego taki spadek jak u ciebie to nie spadek - to dalej poprawna i wysoka wartość. Edka z naszego październikowego wątku ostatnio wspominała swój przykład, gdzie ilekroć badała prog wynosił około 12 ng. I wszystko jest w najlepszym porządku, zaraz będzie miała prenatalne Więc bez obaw Oczywiście pokaż lekarzowi wyniki na wizycie, ale myślę że cię uspokoi i potwierdzi moje słowa, ewentualnie przepisze Luteinę dla spokoju twojej głowy. Ale ciałko żółte pracuje jak trzeba, jest dobrze 🥰Wiara Nadzieja Miłość, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Według mnie zupełnie nie. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie, jego wartość w ciągu doby waha się, w ciąży czasem nawet o kilkadziesiąt jednostek. Dlatego taki spadek jak u ciebie to nie spadek - to dalej poprawna i wysoka wartość. Edka z naszego październikowego wątku ostatnio wspominała swój przykład, gdzie ilekroć badała prog wynosił około 12 ng. I wszystko jest w najlepszym porządku, zaraz będzie miała prenatalne Więc bez obaw Oczywiście pokaż lekarzowi wyniki na wizycie, ale myślę że cię uspokoi i potwierdzi moje słowa, ewentualnie przepisze Luteinę dla spokoju twojej głowy. Ale ciałko żółte pracuje jak trzeba, jest dobrze 🥰
Bardzo Ci dziękuję, uspokoiłam się 🙂Namisa lubi tę wiadomość
-
Siesiepy, proszę jeszcze o wpisanie urodzin 23.12 🙈🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Chciałabym się zagłebic w temat tej surowej marchewki, co myslicie o niej? Rzeczywiście zmniejsza bóle podbrzusza? Zastanawiam sie skąd takie działanie w niej😅
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny, a ja mam do was inne pytanie😅 Ma któraś z was może kurtynę na oknie/oknie balkonowym? Chciałabym się dowiedzieć na co mogę przyczepić to ustrojstwo😂
Nakupowałam dziś świątecznych ozdób i już chce zacząć ozdabiać chatę
Kupiłam w obi takie samoprzylepne plastykowe uchwyty. -
Kamsi wrote:Kurcze boje się, że ten prog podwyższony bo może jakieś guzy. Już się naczytałam na necie🤦🏼♀️
On nie jest za wysoki, jest w normie dla fazie lutealnej. To są inne normy niż te najbardziej popularne gdzie górna granica dla lutealnej to 15 ng z kawałkiem. Inna metoda badania, inna czułość. Nie czytaj głupot, nie wypełniaj sobie głowy strachem - wszystko jest ok.Kamsi lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 19:18
♀ 32
♂ 32
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Wit d 33,30
Drożność ok
Endometrioza 1 stopnia
Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton
03.23 cb 💔
08.23 cb 💔
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia! -
Namisa wrote:On nie jest za wysoki, jest w normie dla fazie lutealnej. To są inne normy niż te najbardziej popularne gdzie górna granica dla lutealnej to 15 ng z kawałkiem. Inna metoda badania, inna czułość. Nie czytaj głupot, nie wypełniaj sobie głowy strachem - wszystko jest ok.
Dziękuje! -
Akczi wrote:Chciałabym się zagłebic w temat tej surowej marchewki, co myslicie o niej? Rzeczywiście zmniejsza bóle podbrzusza? Zastanawiam sie skąd takie działanie w niej😅
Mam tez lepsze trawienieAkczi lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Kamsi bardzo ładny, wg mnie wskazujący na porządną owulke, prog.
Marteczka92, facelle są bardzo czułe - mam na codzien wysokie LH i owulaki mi wychodzą pozytywne kilka dobrych dni z rzędu. Stąd wolę horieny czy TestNow - tam faktycznie lepiej widzę pik. Może u Ciebie też tak jest?
Inna kwestia, że przy pozytywie lewa kreska jest dużo ciemniejsza, mocniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 20:19
-
Ancalime wrote:Kamsi bardzo ładny, wg mnie wskazujący na porządną owulke, prog.
Marteczka92, facelle są bardzo czułe - mam na codzien wysokie LH i owulacji mi wychodzą pozytywne kilka dobrych dni z rzędu. Stąd wolę horieny czy TestNow - tam faktycznie lepiej widzę pik. Może u Ciebie też tak jest?
Inna kwestia, że przy pozytywie lewa kreska jest dużo ciemniejsza, mocniejsza.♀ 32
♂ 32
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Wit d 33,30
Drożność ok
Endometrioza 1 stopnia
Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton
03.23 cb 💔
08.23 cb 💔
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia! -
Ehh praca i spanko.
Kuchnia jeszcze się dłubie, szalony majster.
Dla odmiany dzisiaj mnie zmiotło z planszy, senność okropna, spałam od 16:00 do teraz. Ale miałam baaardzo nieśpiącą noc.
Miałam zjeść ostatnie dwie tabletki wiesiołka, ale pal to licho! Mam wodnisty śluz teraz i nie mam zamiaru go kasować (jakoś wiesioł robi mi sacharę godzinę-dwie po wzięciu go). W ogóle u mnie na wieczór zawsze jakiś ten śluz lepszy zawsze. I szyjka wtedy coś tam się ślimaczy, i śluz się ciągutkuje. A rano to zawsze mam kremowy balsam albo jakieś lepkie resztki niewiadomoczego.
Sara, wyniki będą w przyszłym tygodniu jakoś, wczoraj wyszły kurierem na uczelnie tkanki, dzisiaj je otrzymali, niby 3 dni oczekiwania na wyniki i niby mogą być już pod koniec tygodnia, ale wolę nie czekać jak na szpilkach w piątek, gdyby coś miało się obsunąć. Mają prikaz robić i badać wszystko co się da się z tych tkanek Osobiście kompletnie nie dziwię się, że Ci się co jakiś czas dyski przegrzewają, przy Twoim trybie życia. Organizm sam mówi "stop". :p Zwłaszcza w momencie jak nie latasz po ogrodzie. :o
Emka a dziękuję. Powoli wracam do siebie haha. Z drugiej strony w pracy nie mam prawie czasu tu już wbijać, więc jak wbijam to na pełnej pycie i już obrabiam wszystkie.
Sandra też to ostatnio widziałam, gotowa byłam na to, że mi wyjdą testowe po zrobieniu testu, ale o dziwo te kreski widoczne na samym początku w ogóle nie wpłyneły na to, że dostałam w twarz bielą wizira całkowitą. Nowy sort Facelle chyba. Ulepszony. Wybielacz w te kreski wsadzili. Jeśli Cię to nie frustruje, to temperaturę zostaw. To fajna wiedza o organizmie.
geotrupinae to ładnie. To może horieny powinnaś mieć, zrobiłyby pik dopiero wtedy kiedy faktycznie LH wyleci w kosmos? Chyba, że też stosowałaś. Ogólnie ostatnio Niaha miała podobnie. Pik LH aż miło, na monitoringu jeden wielki klops. Dodatkowo testowała ze śliny (sposób działania - mikroskop Afrodyta) i pik LH kompletnie się nie pokrywał z czasem, kiedy widziała paprotki. No ale finalnie pęcherzyk nie pękł po zniknięciu paprotek. Zabrakło chyba piku LH.
Bialekk, nie martw się jednodniowym spadkiem temp po owu. Ja siemię lniane zacznę pić chyba po szkoleniu. Choco dobrze mówi, skocz na monit.
Jemarta no co ty. A ja się w końcu cieszę, że te moje to takie jakieś głaaadkie w końcu.
Kłapciuch ja w pierwszej fazie mam 36,1-36,3 i to jest dla mnie oznaka, że mi pęcherzyki rosną. Jak miałam w pierwszej fazie cyklu choinkę i wahania do 36,4-36,5 to lipa była. A mierzę o 8:00 aktualnie. W teorii nic mi nie dolega. Poza tym co w stopce.
izzy przykro mi, tulę za biel.
Myszaks no pewnie, że Cię pamiętam. ) Powtórz go na spokojnie jutro i pojutrze i trzymam kciuki, żeby to było to, a jeśli nie, żeby wykluło się coś w tym cyklu jeszcze! W każdym razie, proszę się nie poddawać! Tobie również musi się udać.
Ona11 super informacje! Trzymam kicuki abyś na święta dostała prezent!
MP25 zazdroszczę. :p Ale to dobrze, że u Ciebie działa.
Zosis, pierwsza strona. Zależy czym spowodowane jest to krwawienie.
Kamsi matko, co to za normy. I jeszcze przekroczony, wow!Kamsi, MP25, SandraH.97, Zapominajka, Zosis, Emka06 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Ehh praca i spanko.
Kuchnia jeszcze się dłubie, szalony majster.
Dla odmiany dzisiaj mnie zmiotło z planszy, senność okropna, spałam od 16:00 do teraz. Ale miałam baaardzo nieśpiącą noc.
Miałam zjeść ostatnie dwie tabletki wiesiołka, ale pal to licho! Mam wodnisty śluz teraz i nie mam zamiaru go kasować (jakoś wiesioł robi mi sacharę godzinę-dwie po wzięciu go). W ogóle u mnie na wieczór zawsze jakiś ten śluz lepszy zawsze. I szyjka wtedy coś tam się ślimaczy, i śluz się ciągutkuje. A rano to zawsze mam kremowy balsam albo jakieś lepkie resztki niewiadomoczego.
Sara, wyniki będą w przyszłym tygodniu jakoś, wczoraj wyszły kurierem na uczelnie tkanki, dzisiaj je otrzymali, niby 3 dni oczekiwania na wyniki i niby mogą być już pod koniec tygodnia, ale wolę nie czekać jak na szpilkach w piątek, gdyby coś miało się obsunąć. Mają prikaz robić i badać wszystko co się da się z tych tkanek Osobiście kompletnie nie dziwię się, że Ci się co jakiś czas dyski przegrzewają, przy Twoim trybie życia. Organizm sam mówi "stop". :p Zwłaszcza w momencie jak nie latasz po ogrodzie. :o
Emka a dziękuję. Powoli wracam do siebie haha. Z drugiej strony w pracy nie mam prawie czasu tu już wbijać, więc jak wbijam to na pełnej pycie i już obrabiam wszystkie.
Sandra też to ostatnio widziałam, gotowa byłam na to, że mi wyjdą testowe po zrobieniu testu, ale o dziwo te kreski widoczne na samym początku w ogóle nie wpłyneły na to, że dostałam w twarz bielą wizira całkowitą. Nowy sort Facelle chyba. Ulepszony. Wybielacz w te kreski wsadzili. Jeśli Cię to nie frustruje, to temperaturę zostaw. To fajna wiedza o organizmie.
geotrupinae to ładnie. To może horieny powinnaś mieć, zrobiłyby pik dopiero wtedy kiedy faktycznie LH wyleci w kosmos? Chyba, że też stosowałaś. Ogólnie ostatnio Niaha miała podobnie. Pik LH aż miło, na monitoringu jeden wielki klops. Dodatkowo testowała ze śliny (sposób działania - mikroskop Afrodyta) i pik LH kompletnie się nie pokrywał z czasem, kiedy widziała paprotki. No ale finalnie pęcherzyk nie pękł po zniknięciu paprotek. Zabrakło chyba piku LH.
Bialekk, nie martw się jednodniowym spadkiem temp po owu. Ja siemię lniane zacznę pić chyba po szkoleniu. Choco dobrze mówi, skocz na monit.
Jemarta no co ty. A ja się w końcu cieszę, że te moje to takie jakieś głaaadkie w końcu.
Kłapciuch ja w pierwszej fazie mam 36,1-36,3 i to jest dla mnie oznaka, że mi pęcherzyki rosną. Jak miałam w pierwszej fazie cyklu choinkę i wahania do 36,4-36,5 to lipa była. A mierzę o 8:00 aktualnie. W teorii nic mi nie dolega. Poza tym co w stopce.
izzy przykro mi, tulę za biel.
Myszaks no pewnie, że Cię pamiętam. ) Powtórz go na spokojnie jutro i pojutrze i trzymam kciuki, żeby to było to, a jeśli nie, żeby wykluło się coś w tym cyklu jeszcze! W każdym razie, proszę się nie poddawać! Tobie również musi się udać.
Ona11 super informacje! Trzymam kicuki abyś na święta dostała prezent!
MP25 zazdroszczę. :p Ale to dobrze, że u Ciebie działa.
Kamsi matko, co to za normy. I jeszcze przekroczony, wow!
Najgorzej, że i tak pewnie nic z tego nie będzie 😭 -
W sumie lepiej nastawić się w taką stronę, a potem bardzo pozytywnie zaskoczyć. 🤞
Myszaks lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:
Człowiek ma pod nosem odpowiedź, a ja się tu próbuję doktoryzować. 🤦♀️ Normalnie klapki na oczach. Sorki.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Cześć dziewczyny! Nadrabiam wątek i przychodzę wam się pożalić😒
Temp dziś w dół- według mnie 3dpo,
niby spadki się zdarzają, ale jednak trochę nam smutno.
Jeszcze nie rzucam w kąt termometru, bo chłop namawia, żebym mierzyła i wyciągała wnioski.
U mnie spadek w 4dpo zwiastował ciąże 4 lata temu. Teraz mam spadek 3 dpo także ja zaciskam dla nas 🤞Bialeekk lubi tę wiadomość
8 cs - ten szczęśliwy 🤱🏻:
25.04 - 12 dpo - Beta 37,40, Progesteron - 27,20,
27.04 - 14 dpo - Beta 150,90, Progesteron - 31,43,
29.04 - 16 dpo - Beta 403,60,
02.05 - 19 dpo - Beta 1090,30, Progesteron - 21,91,
04.05 - 21 dpo - Beta 1710,10, Progesteron - 21,33,
08.05 - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🍀
15.05 - 3 mm dzidzia i ❤️
29.05 - 1,89 cm 🦄 (8w2d)
26.06 - 6 cm
30.06 - 6,5 cm ryzyka niskie i na 80% 👦🏻💙
27.07 - wizyta 🍀
01.2023 - CB 💔
Historia z forum 02.2018:
Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300 -
Aleksandra_joanna_p wrote:Dziewczyny, a pytanie trochę z innej beczki. Do tych, które już dzieciaczki mają 😊
Czy Wasze dzieci w 8 miesiącu życia też robiły taką tragedię jak miał iść spać? 😔 i nas normalnie płacz jakbym młodego podpalała i to przy każdym pójściu spać, nieważne czy na drzemkę czy na noc... już nie wiem co robić, bo ten płacz nie trwa 5 minut 😔
Moze to regres snu? Usypiacie sie zawsze o tej samej porze? Moze spróbuj pol godziny wcześniej?
U nas jesli jest zbyt zmeczona to właśnie tak sie dzieje. Albo.. Jak ma skok rozwojowy to wtedy, jakbym ja ze skóry obdzierala. O ile dobrze pamiętam to na 8,5 miesiąca wlasnie przypada skok rozwojowy tez.Aleksandra_joanna_p lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Nadzieja97, ja tylko tak ogólnie dodam, ze sluz tez nie zawsze jest pewnikiem. Ja w szczęśliwym cyklu sluzu mialam moze przez minute, ilości lyzeczki od herbaty 🙈 a sie udalo.
Co do prolaktyny - ktoś pytał, ale ze ja tylko Was podczytuje to już nie pamiętam, chyba castagnus jest ziołowym lekiem, który mozna stosowac. 😊
Marteczka, czy oba testy maja te sama czułość?
A tak poza tym to hej wszystkim 😁 i powodzenia w grudniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 21:57
siesiepy, Myszaks, ELka, dominikawa, Nadzieja97 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)