W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalie, tak to jest niesamowite ❤️
Nulko wpisz mi proszę 19.07 pierwsza wizytę na potwierdzenie ciąży gin kazał zrobic przyrost w poniedziałek i przyjsc tak wczesnie (5w2d wg moich obliczeń) bo jak na razie traktuje to jako ciąże podwyższonego ryzyka. Pewnie da mi tez l4 od razuRosalie, Eve, Dip88, Kasienka22 lubią tę wiadomość
-
Iskra, najwazniejsze, zeby posprawdzal czy wszystko w porzadku i najwyzej dal niezbedne wspomagacze, a zwolnieniem sie nie przejmuj, jesli sie przejmujesz najwazniejsze teraz zdrowie Twoje i dzidzi! ❤
Ja dzis postanowilam powiedziec szefowej, bo chce sie zwinac gdzies w polowie sierpnia, wiec chce, zeby juz wiedzieli i zaczeli kogos szukac. Znaczy o zwolnieniu na razie nie bede jeszcze mowic, jak sama tego nie ogarnie to juz nie moj problem 🤷🏼♀️ jakies wskazowki? Trzymajcie kciuki, bo mam lekkiego stresa, jestem tu od listopada i troche glupio 😅Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Rosalie, ja swojej powiedziałam wprost że jestem w ciąży ale chcę być fair więc od razu mówię że planuje być do końca września, tak żeby rozplanowała pracę i podzieliła moje zadania. Oczywiście co się widzimy to słyszę że okropna ja zostawiam zespół (niby z uśmiechem na ustach) ale jednocześnie wczoraj dostałam ochrzan że nie mogę tyle siedzieć przed komputerem i żebym robiła częstsze przerwy.
Po uzupełniałam pierwszą stronę, mam nadzieję że wszystko dobrze zapamiętałam😂
Iskra, trzymam kciuki żeby to podwyższone ryzyko szybko znikło a ciąża została nazwana nudną i książkową 😁 -
U mnie rozmowa z dyrekcją wyszła sama,ja miałam iść parę dni później,ale ona wezwała mnie żeby rozplanować pracę od września więc powiedziałam jak sytuacja wygląda,żeby nie brała mnie pod uwagę bo jestem w ciąży. W sumie było to miło przyjęte. Mimo, że nie spodziewał się nikt,bo jednak już dwoje dzieci w domu jest 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 07:14
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyJa też powiedziałam wprost. Uznałam, że lepiej jak dowiedzą się wcześniej to będą mogli sobie to jakoś poukładać 🙂 oczywiście nie będę się zgrywać, że nie było to dla mnie stresujące 😉 Byłam trochę zestresowana, ale zanim powiedziałam, to też byłam, a później już tylko uwolniłam się od tego stresu ☺️ Ja naprawdę polecam. Oczywiście bałam się mówić tak szybko, bo co będzie dalej... Z drugiej strony różne rzeczy się dzieją i czy powiem czy nie powiem to to nic nie zmieni.
Iskierka a dlaczego masz z automatu ciążę potraktowaną jako wysokiego ryzyka? -
No, to ze jestem w ciazy, powiem wprost, ale nie chcialabym mowic wprost, ze zamierzam isc na zwolnienie za miesiac, bo boje sie, ze bedzie to bardzo zle odebrane, ze sie lenie itp i nie wiem za bardzo jak to przedstawic, zeby jakos z twarza wyjsc 🤔 a z drugiej strony chce, zeby bylo jasne, ze maja kogos juz szukac, bo jednak dlugo nie chce zostawac, jestem pewna, ze nie przedluza mi umowy po ciazy, a stres jednak spory i tez sa mega zgrzyty z jedna osoba z teamu
-
Rosalie, ja dodałam że jakbym się źle czuła albo coś było nie tak to nie będę się zastanawiała. Może powiedz że źle znosisz na razie ciążę, objawy nie ustępują i że nie chcesz ich zostawiać tak po prostu więc przemęczysz się jeszcze do połowy sierpnia?
Rosalie lubi tę wiadomość
-
Nulka, wlasnie o czyms takim myslalam. Dziecko jest najwazniejsze w tej chwili, a jednak stres w pracy, stres po pracy 🙄
Mam nadzieje, ze pogadamy wzglednie rano, bo jakbym miala sie denerwowac do 15, to oszaleje chyba 😅
Plus taki, ze HO, wiec miny nie zobacze 😂
Nie chce tez wracac do biura, czy strach przed covidem jest wystarczajacym argumentem? Moim zdaniem tak, co sadzicie? -
Belie, jestem po dwóch cb i pierwsza ciaza była z komplikacjami, a mój gin to taki człowiek z powołania, żyje tymi ciążami pacjentek i od pierwszych dni traktuje każda ciąże z troska (chodzą do niego 4moje koleżanki 😂)
Rosalie, w ogóle się nie przejmuje ewentualnym L4 w pierwszej ciąży się przejmowałam, nie poszłam i wylądowałam w szpitalu, wiec tym razem będę robic wszystko jak każe lekarz 😁Rosalie, Belie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiedz właśnie tak, że się źle czujesz i planujesz jeszcze trochę popracować ale też nie chciałabyś długo zwlekać ze zwolnieniem, bo po prostu się męczysz...
A covid to jest dobra wymówka na HO. 🙂 Łatwiej jak się źle czujesz w domu niż w biurze...
A z drugiej strony skoro jesteś pewna że Ci nie przedłużą umowy, to czy to warto tak się przejmować? 😉
Teraz Twój i maluszka dobrostan są najważniejsze ❤️Rosalie lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:
Ja dzis postanowilam powiedziec szefowej, bo chce sie zwinac gdzies w polowie sierpnia, wiec chce, zeby juz wiedzieli i zaczeli kogos szukac. Znaczy o zwolnieniu na razie nie bede jeszcze mowic, jak sama tego nie ogarnie to juz nie moj problem 🤷🏼♀️ jakies wskazowki? Trzymajcie kciuki, bo mam lekkiego stresa, jestem tu od listopada i troche glupio 😅
A tak serio to ja miałam 406894 scenariuszy jak przeprowadzić te rozmowe a skończyło się tak ze wydukałem „jestem w ciąży”Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Haha, Iskra 😅 no tak to jest z planowaniem 😂 i tak, mam zamiar powiedziec, ze nie planowalam 🤣
Belie, nie chodzi o to, ze sie przejmuje, ale jednak chcialabym zakonczyc to w dobrych stosunkach moze wyzebram jakies referencje na przyszlosc 😅 no i tez mam 2 super dziewczyny w teamie i chce byc fair wobec nich
No nic, na razie czekam na podanie godziny 0 przez szefowa, ale jeszcze jej cos nie ma, najgorszy taki stresik, ale ogolnie sie coesze, ze juz to powiem i bede miec z glowy, w ogole fajnie bylo powiedziec rodzinie i znajomym, taka ulga troche, nie lubie dusic w sobie niczego, a szczegolnie, jak czyms zyje cala soba 😅Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Rosalie trzymam kciuki żeby rozmowa przebiegła szybko i bezproblemowo, a stres okazał się zupełnie niepotrzebny 😉
Rosalie lubi tę wiadomość
-
Oj zgadzam się zgadzam! Ja jak już mogłam powiedzieć szefowej to oczywiście poszło w świat i dużo osób w firmie wie. Nie powiem, zaskoczyły mnie reakcje niektórych osób np. kolega z IT stwierdził że teraz nie można mnie denerwować więc mam mówić wszystko czego tylko mi potrzeba on będzie spełniał 😂 ma dwójkę małych dzieci i chyba pamięta jak jego żona była w ciąży 😁
Nasi najbliżsi też już wiedzą i fajne jest to że wszystko przeżywają razem z namiRosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIskra fajnie, że masz takiego troskliwego lekarza ☺️ to się ceni 🙂
Rosalie, rozumiem, no tak wiadomo, chce się jakoś dobrze to zakończyć mimo wszystko 🙂 Trzymam kciuki, żeby dobrze poszło na rozmowie 🙂 i obyś nie musiała długo czekać 😁Rosalie, Iskra444 lubią tę wiadomość