W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Dziewczyny wyniki bety to kpina. Będą w ciągu 5 dni, kolejna teleporada w piątek, wzięłam L4, ALE
Byłam w luxmedzie, trafiłam na mega lekarkę niestety potwierdziła. Powiedziała jednak że to nie jest na pewno puste jajo i był zarodek (widoczny na zdj które mam) ale za słaby i to, że wskazuje na to, że jestem zdrowa bo natura go odrzuciła jakby naturalną eliminacja. Mówiła że to bardzo często, żeby się martwić itp. Ze to ani nie moja wina ani mojego męża. Mam napisane poronienie chybione.
Chciałabym w czwartek sie położyć do szpitala, bo mówiła że nie muszę mieć skierowania, już nie będę czekała na następna teleporade na NFZ. GS pęcherzyka mam wpisane 42.30 mm....
Przykro mi bardzo! Trzymaj się.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Blond27 wrote:Dziewczyny wyniki bety to kpina. Będą w ciągu 5 dni, kolejna teleporada w piątek, wzięłam L4, ALE
Byłam w luxmedzie, trafiłam na mega lekarkę niestety potwierdziła. Powiedziała jednak że to nie jest na pewno puste jajo i był zarodek (widoczny na zdj które mam) ale za słaby i to, że wskazuje na to, że jestem zdrowa bo natura go odrzuciła jakby naturalną eliminacja. Mówiła że to bardzo często, żeby się martwić itp. Ze to ani nie moja wina ani mojego męża. Mam napisane poronienie chybione.
Chciałabym w czwartek sie położyć do szpitala, bo mówiła że nie muszę mieć skierowania, już nie będę czekała na następna teleporade na NFZ. GS pęcherzyka mam wpisane 42.30 mm....
Przykro mi bardzo 😢 ja leżałam w styczniu na jaczewskiego i chociaż miałam skierowanie, to niechętnie mnie przyjęli. Na szczęście moj lekarz ugadał mi miejsce u kogoś tam na dyżurze i ostatecznie mnie przyjęli. Jak masz możliwość, to ich omijaj 🤯 chociaż w sumie nie mam porównania do innych szpitali w Lbn.Blond27 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Tak bardzo mi przykro… 💔😢
Ale ta beta go naprawdę jakaś kpina.. od kiedy czekać 5 dni na wyniki?!👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blond tak mi przykro 😔 do końca miałam nadzieję, że jednak wszystko się dobrze skończy.. Bądź dzielna i trzymaj się ❤️
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Jak się trzymasz? ❤️
Jest dobrze, przynajmniej na tyle ma ile może być dobrze... czasem bierze mnie na drobne płaczki, ale staram sie trzymać. Wierzę, ze moj dzidziutek chce sie urodzić w maju, tak jak planowałam na początku
Dziękuję, że pytaszBlond27, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Boże nie 😭 tak mi przykro... jakbyś chciała pogadać to pisz śmiało... wiem, że nic teraz nie ukoi smutku, więc tylko przytulam wirtualnie...Blond27 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Mnie również bardzo przykro 😔 trzymaj się, jesteś dzielna❤️Blond27 lubi tę wiadomość
-
Przykro mi, ale to czego się dowiedziałaś to bardzo dobra wiadomość w porównaniu do poprzedniej - odpada Ci mnóstwo długiej i kosztownej diagnostyki męża, stresu. Jesteście zdrowi, a po zabiegu czas zleci i wrócicie do starań. Trzymaj się i mam nadzieję, że przetrwasz ten trudny czas ❤️
A skierowanie zawsze się przydaje, ale jak nie masz to jedz na SOR, sciemnijnze Cię boli i masz skurcze to może Cię wezmą.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Kluska95 wrote:Przykro mi bardzo 😢 ja leżałam w styczniu na jaczewskiego i chociaż miałam skierowanie, to niechętnie mnie przyjęli. Na szczęście moj lekarz ugadał mi miejsce u kogoś tam na dyżurze i ostatecznie mnie przyjęli. Jak masz możliwość, to ich omijaj 🤯 chociaż w sumie nie mam porównania do innych szpitali w Lbn.
Dziękuję dziewczyny, ciężki czas przed nami ale jak piszecie cieszę się z takiej diagnozy. Widać sprzęt, a sprzęt skoro na tamtym USG nie widziała zarodka....Ania.k88 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Okrutnie to brzmi ale czasem właśnie się mówi "selekcja naturalna" bo organizm wie że coś jest nie tak i mimo że to bardzo boli i cierpimy to lepiej że tak się dzieje niż jakbyśmy musiały same decydować co dalej.
Ze skierowaniem dużo łatwiej się dostać do szpitala, szczególnie że nie masz plamień itp a różnie szpitale niestety podchodzą do pacjenta 😔
Będę z Tobą cały czas myślami i jak tylko się zdecydujecie to zobaczysz nie obejrzysz się a będziesz zaraz znowu w ciąży ❤️Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Tam chce jechac bo tam pracuje moja mama wlasnie....
Dziękuję dziewczyny, ciężki czas przed nami ale jak piszecie cieszę się z takiej diagnozy. Widać sprzęt, a sprzęt skoro na tamtym USG nie widziała zarodka....
Ja byłam na patologii, no średni ten oddział. Teraz bym celowała na kraśnickich. Ale skoro masz tam mamę, to powinno być lepiej. 😉 jakbyś chciała pogadać, to jestem 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 20:22
07.23 Misia 🩷👶 -
dziewczyny napiszę " dla potomności" bo chyba w miare ogarniam moje mdlosci- po pierwsze nigdy nie dopuszczać do uczucia głodu i pustego żołądka- dzis caly dzien w pracy co godzine pogryzalam 2 migdaly i kilka lykow owocowej herbaty i bylo znośnie. a moj najlepszy sposob to- tadaaam : jabłko. orzeźwia, wypelnia żoladek, jak kwaskowe to zmniejsza nieprzyjemny smak w ustach. w tym tygodniu wychodząc x pracy wyciagam jablko i dojezdzam do domu w stanie używalnosci. i jeszcze pro tip na " przyjmującą sie" kolacje- zupa. ugotowalam dzis ukochana przez moje dziecko zupe warzywna z marchewka groszkiem kalarepką i drobnymi kluseczkami. na obiad weszla jak zloto wiec na kolacje dojadam resztki. i tak odliczamy dzien za dniem.. jutro przyjezdza mama, to jej jux powiem, wlasciwie pokaze, moja 3latka namalowala nasza rodzine z mama z dzidziusiem w brzuszku..
Blond27, 2+3, Anati, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Tak właśnie na to liczę, że jednak trochę to pomoże że mama tam pracuje. Bo skierowanie dopiero dostanę w piątek od tej gin na NFZ, a z kolei dzisiaj prywatnie mówiła że bez skierowania normalnie muszą przyjąć. No nic jak będę coś wiedziała na pewno dam wam znać. Jesteście ogromnym wsparciem dziewczyny!
Trzymam ogromnie kciuki za Wasze grudniowe kropeczki 🥰🥰🥰 Na pewno będę czytać i w miarę możliwości się odzywać.Olo323 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
cuddlemuffin wrote:dziewczyny napiszę " dla potomności" bo chyba w miare ogarniam moje mdlosci- po pierwsze nigdy nie dopuszczać do uczucia głodu i pustego żołądka- dzis caly dzien w pracy co godzine pogryzalam 2 migdaly i kilka lykow owocowej herbaty i bylo znośnie. a moj najlepszy sposob to- tadaaam : jabłko. orzeźwia, wypelnia żoladek, jak kwaskowe to zmniejsza nieprzyjemny smak w ustach. w tym tygodniu wychodząc x pracy wyciagam jablko i dojezdzam do domu w stanie używalnosci. i jeszcze pro tip na " przyjmującą sie" kolacje- zupa. ugotowalam dzis ukochana przez moje dziecko zupe warzywna z marchewka groszkiem kalarepką i drobnymi kluseczkami. na obiad weszla jak zloto wiec na kolacje dojadam resztki. i tak odliczamy dzien za dniem.. jutro przyjezdza mama, to jej jux powiem, wlasciwie pokaze, moja 3latka namalowala nasza rodzine z mama z dzidziusiem w brzuszku..
Kochana ja tylko wspomnę co do migdałów, jak sama je odkryłam i o nich czytałam, że ich nie można w dużych ilościach jeść będąc w ciąży, ale doczytaj jeszcze. 😘Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond kochana, tak mi przykro 😔 Dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę, która wszystko wytłumaczyła, okazała wsparcie. Bardzo mocno trzymam kciuki za Was, Dzidziuś niedługo do Was wróci 🥰❤️
cslza to dobrze, że powoli jest lepiej ❤️ Maluszek ma gdzieś tam zapisaną swoją datę, wyczekujcie Go cierpliwie 😘Blond27, cslza, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
cuddlemuffin wrote:dziewczyny napiszę " dla potomności" bo chyba w miare ogarniam moje mdlosci- po pierwsze nigdy nie dopuszczać do uczucia głodu i pustego żołądka- dzis caly dzien w pracy co godzine pogryzalam 2 migdaly i kilka lykow owocowej herbaty i bylo znośnie. a moj najlepszy sposob to- tadaaam : jabłko. orzeźwia, wypelnia żoladek, jak kwaskowe to zmniejsza nieprzyjemny smak w ustach. w tym tygodniu wychodząc x pracy wyciagam jablko i dojezdzam do domu w stanie używalnosci. i jeszcze pro tip na " przyjmującą sie" kolacje- zupa. ugotowalam dzis ukochana przez moje dziecko zupe warzywna z marchewka groszkiem kalarepką i drobnymi kluseczkami. na obiad weszla jak zloto wiec na kolacje dojadam resztki. i tak odliczamy dzien za dniem.. jutro przyjezdza mama, to jej jux powiem, wlasciwie pokaze, moja 3latka namalowala nasza rodzine z mama z dzidziusiem w brzuszku..
Ja za to nic nie umiem zjeść, a migdały nie pomagają. Ale godzinę temu w miarę przeszło. Buła z masłem i pomidorem o 22 wchodzi jak złoto.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Blond przykro mi🥺
U nas combo- ja wymiotowałam okropnie wieczorem, później silne mdłości, jakby cały dzień lepszego samopoczucia nadrobiłam, córka czymś się zatruła i też, 3 razy w nocy wymiotowała przez sen i dobrze, że się budziłam i zdążyłam ją przełożyć na bok 🥺 łóżko i ona sama we wszystkim🥺 teraz już lepiej, za to zostajemy dziś same i bardzo się boję, bo jestem też słaba..Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Blond przykro mi🥺
U nas combo- ja wymiotowałam okropnie wieczorem, później silne mdłości, jakby cały dzień lepszego samopoczucia nadrobiłam, córka czymś się zatruła i też, 3 razy w nocy wymiotowała przez sen i dobrze, że się budziłam i zdążyłam ją przełożyć na bok 🥺 łóżko i ona sama we wszystkim🥺 teraz już lepiej, za to zostajemy dziś same i bardzo się boję, bo jestem też słaba..
Przede mną dzisiaj wyzwanie - będę robić pierwszy raz domowe lody w nowo kupionej maszynce do lodów 😂 Trzymajcie kciuki 😆💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:U nas combo- ja wymiotowałam okropnie wieczorem, później silne mdłości, jakby cały dzień lepszego samopoczucia nadrobiłam, córka czymś się zatruła i też, 3 razy w nocy wymiotowała przez sen i dobrze, że się budziłam i zdążyłam ją przełożyć na bok 🥺 łóżko i ona sama we wszystkim🥺 teraz już lepiej, za to zostajemy dziś same i bardzo się boję, bo jestem też słaba..