W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond trzymaj się kochana, jestem z Tobą myślami 💗
Nati, kochana ale Cię wzięło. Bidulko 🤗 Nawet sobie nie umiem wyobrazić jak to jest bo ja w żadnej ciąży nie wymiotowałam. Ta jest inna ale tylko mnie muli i mdli, nic więcej 🤢😆Blond27 lubi tę wiadomość
-
Nati bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki żeby już było dobrze 😘
Blond27 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Oby mi dzisiaj do 19:00 szybko ten czas zleciał ⏳ Już bym chciała zobaczyć Maluszka 🥰
Dziewczyny, a ja znowu bije się z myślami: iść - nie iść, iść - nie iść 🙈 Nie wiem co mam zrobić 🤷🏼♀️ Z jednej strony chce iść na te L4 ale się boje gadania szefowej 🤦🏼♀️ Z drugiej strony, jeszcze bym chwilę popracowała ale przecież nikt mi za to medalu nie da 🙈 I znowu Wam marudzę 🙈😆Blond27, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Oby mi dzisiaj do 19:00 szybko ten czas zleciał ⏳ Już bym chciała zobaczyć Maluszka 🥰
Dziewczyny, a ja znowu bije się z myślami: iść - nie iść, iść - nie iść 🙈 Nie wiem co mam zrobić 🤷🏼♀️ Z jednej strony chce iść na te L4 ale się boje gadania szefowej 🤦🏼♀️ Z drugiej strony, jeszcze bym chwilę popracowała ale przecież nikt mi za to medalu nie da 🙈 I znowu Wam marudzę 🙈😆Milixx, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Z jednej strony mówiłaś że byś popracowała tylko do końca maja - to już pikuś ale z drugiej Cię doskonale rozumiem bo ja idę od najbliższej wizyty i tak mi się dłuży ten czas w pracy 😅
Do 25 maja i ani chwili dłużej, jeżeli zdecyduje się jeszcze pracować 😆 Ale tu jest pytanie, czy mnie wtedy gin weźmie na wizytę i czy wypisze w tym terminie L4🤷🏼♀️ Bo u niego mam wizyty co 3/4 tygodnie. A po za tym, czas się tak dłuży w pracy mimo, iż mam co robić 😅Blond27 lubi tę wiadomość
-
Milixx kochana, dzisiaj ostatni dzień pracy! ❤️ Pomyśl sobie z jaką niechęcią do Niej chodzisz codziennie… W pracy sobie poradzą, szefowa już chwile wie o tym, że W KAŻDEJ chwili możesz odejść, a każdy dzień dłużej Twojej pracy wcale nie sprawi, że szefowa będzie milsza, czy bardziej ugodowa…
Tak jak mówisz, musiałabyś kombinować potem z dodatkową wizytą w okolicy 25 maja i tak by się to pewnie ciągnęło jeszcze do czerwca. Należy Ci się odpoczynek ❤️
Blond, myślami z Tobą ❤️Milixx, Olo323, cslza, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Millix już na L4. Bez gadania.
Byłam u endo, robiła mi glukozę na czczo, jej zdaniem ok, moim- cukrzyca ciążowa wyjdzie na bank- 97 na czczo, a zjazd miałam taki, że myślałam, że mam 70. Także w przyszłym tygodniu krzywa i badania I trym. I pewnie kłucieMilixx, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Millix już na L4. Bez gadania.
Byłam u endo, robiła mi glukozę na czczo, jej zdaniem ok, moim- cukrzyca ciążowa wyjdzie na bank- 97 na czczo, a zjazd miałam taki, że myślałam, że mam 70. Także w przyszłym tygodniu krzywa i badania I trym. I pewnie kłucieBlond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:A mi dali po 18 ... No nic 😟 Mówili, że nie ma na co czekać.... Ale wierzę, że jestem w dobrych rękach.
Nawet jeśli będzie zabieg, to te leki skracają i otwierają szyjkę, a to do zabiegu niezbędne.
I szczerze to lepiej, że od razu szpital. Ja dzis bylam na kolejnym USG, endometrium dalej niejednorodne i się nie zmniejszyło ani ciut. Lekarz kazał wziąć kolejne 4 tabletki artrotec i pokazać się jutro. Czuję, że mnie szpital nie ominie... Teraz żałuję, że się nie zdecydowałam od razu i wyć mi się chce 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 11:44
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Nati94 wrote:Millix już na L4. Bez gadania.
Byłam u endo, robiła mi glukozę na czczo, jej zdaniem ok, moim- cukrzyca ciążowa wyjdzie na bank- 97 na czczo, a zjazd miałam taki, że myślałam, że mam 70. Także w przyszłym tygodniu krzywa i badania I trym. I pewnie kłucie
Nati ja przed ciążą przy okazji innych badań robiłam glukozę i miałam 110, później powtórzyłam na początku ciąży i miałam 101(czyli dalej grubo ponad 92). Diabetolog wysłał mnie na krzywą cukrową za 3pkt, kreatyninę w surowicy i hemoglobinę glikowaną i tym razem przygotowałam się odpowiednio do badań tj. wyspałam, zjadłam lekką kolację i później nic nie jadłam przez ponad 12h. Niestety ale moja praca i styl życia przed ciążą był taki że często jadłam śniadanie i później późną obiadokolacje po pracy i tyle, także ten styl wpływał bardzo na wyniki. Wszystkie badania wyszły mi idealnie, chociaż zarówno ginekolog, endokrynolog i diabetolog wróżyli mi cukrzycę ciążową. Wczoraj diabetolog na wszelki wypadek dała mi glukometr do sprawdzania w sytuacjach kryzysowych, kiedy czuję że coś jest nie tak, mam zwracać większą uwagę na ig mojej diety ale generalnie to był fałszywy alarm. Może u Ciebie też wystarczy przed badaniem się odpowiednio przygotować? Mówiłaś że bardzo wymiotujesz i pewnie przez córcię też słabo sypiasz? Mam nadzieję, że powtórka nie wykaże jednak cukrzycy ciążowej ✊Nati94 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja bym powtórzyła z krwi. Obecnie bardzo mało jesz, długie głodówki co też nie jest dobre do badania cukrów i mogą być sztucznie zawyżone
zobaczymy co pokaże krzywa i czy w ogóle dam radę utrzymać glukozę.
-
Nati94 wrote:Tak, tak mam zleconą krzywą. Ale wiecie- cukrzyca w drugiej ciąży, w pierwszej też miałam wyższy wynik ale lekarz na NFZ to olał
zobaczymy co pokaże krzywa i czy w ogóle dam radę utrzymać glukozę.
Oby było lepiej żebyś ją trzymała. Staraj się jeść, nawet jak przy zatruciu - suche bułki, sucharki itp żeby jednak coś było na żołądkuBlond27 lubi tę wiadomość
-
Ja krzywa mam kiepska bo cukry naczczo złe (pewnie przez to ze mój młody się jeszcze budzi dużo w nocy, wiec niedosypianie) ale glukoza glikowana wyszła mi bardzo dobrze, wiec lekarka (diabetolog) kazała się nie martwić. Polecam zrobić.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Milix idz juz na to l4 i nie wydziwiaj. Jak sama mowisz orderu nie bedzie za maksymalnie dlugi czas pracy a twoj stres nie sluzy maluszkowi, ja zamierzam pogadac z moja lekarka czy by mi nie mogla dac zakazu pracy, wytlumacze jej sytuacje i zobaczymy nie zamierzam nikomu nabijac kasy kosztem mojego zdrowia lub mojego dxiecka.
Blond 27 odezwij sie, wszystkie tu trwamy przy tobie myslami.
Milixx, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem już po zabiegu, nawet już jadłam. Nie wiem czy chcecie żebym Wam opisała, ale najwyżej usunę bo muszę się z Wami podzielić.
Patologia na Jaczewskiego cudownie🥰 pomijam, że byłam tam aneksowana, ale koleżanka obok miała takie samo zdanie. Złoto lekarze, pielęgniarki naprawdę. Przychodzili w nocy po kilka razy do mnie i do niej, jeszcze nawet na koniec dyżuru przyszedł się pożegnać.
Sam zabieg niewiele pamiętam, od momentu wejścia na salę do uśpienia 3 minuty max. Ale co ja miałam przed....
Wzięli mnie jeszcze po wizycie porannej na badania żeby potwierdzić chyba nie wiem. Włożyli mnie takie wielkie metalowe powiem kleszcze ale pewnie inaczej się nazywa i w tym momencie było chyba główne poronienie bo poczułam jak wylatuje mi coś dużego i lekarka mówiła bierz to do próbki do badania to to.... Nie bolało mnie to ale sama świadomość. I już po tym od razu na zabieg, mówili że "bierzmy żeby się dziewczyna nie męczyła na "doczyszczenie" .....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 15:26
cslza, marrrtini, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blondyna.B wrote:No to zaczynam 11tc - leci ten czas jak szalony, już po prenatalnych to będzie lepiej ☺️
Jeju jak to 11 🥴🥴🥴🥴
Jeszcze trochę i brzuszek mi będziecie przekazywać 😃Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊