Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mnie kłuje w kroczu
    Wczoraj to było delikatne i dzisiaj też ale teraz dosyć mocno aż jak chodzę to mi to przeszkadza czy to powinno się aż tak czuć ?🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Wczoraj to było delikatne i dzisiaj też ale teraz dosyć mocno aż jak chodzę to mi to przeszkadza czy to powinno się aż tak czuć ?🙄

Raczej normalne, ale poczytaj o rozejściu spojenia łonowego. Poród już blisko ;)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie od około 2 tygodni pojawiło się takie sporadyczne kłucie w pochwie/szyjce. Najczęściej podczas chodzenia i spaceru. Baaaardzo bolesne, takie jednorazowe ukłucie i puszczało. Na jednym spacerze potrafiło kilka razy złapać, zwykle zginąłem się w pół lub wydawałam jakiś odgłos 🙈 U mnie prawdopodobnie jest to powiązane ze zmianami szyjki (skrócenie i rozpulchnienie). Od środy jak biorę luteinę to się uspokoiło zdecydowanie

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić ☺️ dzisiaj byłam i ginka na ostatnim monicie. Na prawym jajniku ciałko żółte, a na lewym cysta krwotoczna - wystraszyłam się, ale lekarz mówi że z lewego jajnika też pęcherzyk pękł i zwiększa się prawdopodobieństwo bliźniaków 🙈 dostałam również Utrogestan, mam brać przez 10 dni i wykonać test.. proszę o kciuki może się tym razem uda 🤞

Angelaaaa, Grażyna1820, KlaraJa, cslza, Oliwia23, Milixx, Blondyna.B, Domi_naturelover, czarneniebo, Nati94, Mgdra, Kalli95, Chrupka , conte, Kasiooola, Poziomka9204, Olo323, Blond27, jo_ana lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić ☺️ dzisiaj byłam i ginka na ostatnim monicie. Na prawym jajniku ciałko żółte, a na lewym cysta krwotoczna - wystraszyłam się, ale lekarz mówi że z lewego jajnika też pęcherzyk pękł i zwiększa się prawdopodobieństwo bliźniaków 🙈 dostałam również Utrogestan, mam brać przez 10 dni i wykonać test.. proszę o kciuki może się tym razem uda 🤞

Trzymam kciuki 🤞 tym razem musi się udać 😘

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:

Kciuki bardzo mocno zaciśnięte ! ❤️❤️❤️❤️

Angelaaa tez tak miewam, ale jak mówię o tym lekarzom to nie reagują na to, mowia ze to normalne.

Dziś koleżanka z porodówki z sali obok,ktora była dopiero w 26tc musiała mieć wykonane cesarskie cięcie 😞 bardzo pogorszył się jej stan i stan maluszka, spadało już tętno. Około południa urodził się mały Leon z wagą 760 g. Lekarze mowia ze stan jest ciężki, ale stabilny 😞 cały dzień tylko myśle o nich, żeby ten mały wojownik miał siłę walczyć, a ona razem z nim 😔

Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:

Trzymam mocno kciuki!!! ✊✊✊🍀🍀🍀🍀

Angelaaa ja miewam takie kłucia w kroczu od kilku tygodni w nocy przy przekręcaniu się ale w dzień nie, ale z tego co pytałam lekarza to to jest normalne. Aczkolwiek jak bardzo Cię to boli i niepokoi to może spróbujesz skontaktować się z lekarzem i może wcześniej skoczyć na wizytę?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Wysłany: 7 października 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Anetko kciukaski! 😍 Jeszcze zdążysz do Nas brzuchatek dołączyć zanim się rozpakujemy 🤞🏼❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 7 października 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:

Angelaaa tez tak miewam, ale jak mówię o tym lekarzom to nie reagują na to, mowia ze to normalne.

Dziś koleżanka z porodówki z sali obok,ktora była dopiero w 26tc musiała mieć wykonane cesarskie cięcie 😞 bardzo pogorszył się jej stan i stan maluszka, spadało już tętno. Około południa urodził się mały Leon z wagą 760 g. Lekarze mowia ze stan jest ciężki, ale stabilny 😞 cały dzień tylko myśle o nich, żeby ten mały wojownik miał siłę walczyć, a ona razem z nim 😔
    Maleństwo 🥺 Oby wszystko było dobrze. Dzisiejsza medycyna działa cuda

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już narazie ból przeszedł ale przez chwilę się bałam że na IP wyląduje bo od pachwiny jak mnie złapał ból aż na całą nogę to aż mi się słabo zrobiło 😅 może bardziej odczuwam to bo to druga ciąża dość szybko po pierwszej ? 🤔 W tedy pierwsza ciąża i jakoś nie pamiętam żeby tak bolało i niepanikowałam 🙈 no ale ważne że minęło i mogę teraz trochę odpocząć 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:

Jeju ale mały człowieczek 🥹 oby był dzielny i dał radę.
    A tobie współczuję że musisz tam leżeć,widzieć i przeżywać takie historie 😞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Jeju ale mały człowieczek 🥹 oby był dzielny i dał radę.
    A tobie współczuję że musisz tam leżeć,widzieć i przeżywać takie historie 😞

Może to jest straszne co powiem, ale jak się nasłucham i na patrzę, to wiem ze by jesteśmy z tak spokojna sprawa tutaj, ze nie mamy co się bać. Dziś profesor na wizycie zaproponował, ze może jeszcze dziś bym wyszła do domu, ale chcą poobserwować małego, ponieważ miewa skoki pulsu, zazwyczaj jest to podczas ruchu ale chcą się upewnić ze to nie tachykardia. Wiec jak powiedzieli pozniej, ze jednak mnie zostawiają j najwcześniej wyjdziemy w poniedziałek, nie czułam się zawiedziona, bo wolę się przemęczyć poleżeć tutaj i mieć pewność ze z maluszkiem wszystko okej, niż coś później miałoby się dziać . Ale bardzo czekam na poniedziałkowe badania, kiedy sprawdza co dokładnie u niego słychać. 😞

Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, Oliwia23 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 7 października 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, mocne kciuki ✊✊💚 😍

Angela mam tak od jakichś 3, może nawet 4 tygodni. Lekarka mówi że to normalne i oznacza to, że dziecko wstawia się w kanał rodny. Główka coraz nizej.
    Nie raz tak mnie chwyci ból, że jak gdzieś idę, to muszę stanąć. A coraz częściej boli mnie całe krocze, zupełnie jakbym cały dzień siedziała okrakiem na czymś szerokim 🤦‍♀️

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spojenie łonowe nie kuje w kroczu, ono boli na wysokości wzgorka łonowego i ciut wyżej, to jest taki rozpierajacy ból, ma się wrażenie, że kości sie rozchodzą.

Nasz wczorajszy dzień mogę wpisać do kalendarza jako najgorszy od dnia porodu. Nawet pierwsza doba po cc nie była tak ciężka... obstawiam kolejny skok rozwojowy... byłam na pograniczu cierpliwości i wybuchu płaczu ale 💪 Walczak ze mnie. W końcu wygrałam z Gówniakiem😂 i zaczęłam zmieniać mu garderobę więc rozmiar 56 trafił na vinted 🙈

Mgdra, Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323, Nati94, Oliwia23 lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Mocno zaciskam 🤞🤞❤️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dziewczyny, spojenie łonowe nie kuje w kroczu, ono boli na wysokości wzgorka łonowego i ciut wyżej, to jest taki rozpierajacy ból, ma się wrażenie, że kości sie rozchodzą.

Nasz wczorajszy dzień mogę wpisać do kalendarza jako najgorszy od dnia porodu. Nawet pierwsza doba po cc nie była tak ciężka... obstawiam kolejny skok rozwojowy... byłam na pograniczu cierpliwości i wybuchu płaczu ale 💪 Walczak ze mnie. W końcu wygrałam z Gówniakiem😂 i zaczęłam zmieniać mu garderobę więc rozmiar 56 trafił na vinted 🙈
    Dzielna mamusia ❤️

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka trzymamy najmocniej kciuki❤️ To musi być teraz❤️

Ja mam coś takiego jak opisala Mgdra- nie umiałam wcześniej tego opisać, ale to jest taki ból jakbym długo właśnie siedziała okrakiem. Ale jak wspomniałam o tym na wizycie, to lekarz powiedział, ze na tym etapie to normalne.

My mieliśmy wczoraj znajomych u siebie i stwierdziłam, ze to już ostatnie spotkanko do porodu, bo już nie mam siły sprzątać (a większość i tak mąż ogarnął) i gotować/szykować (a poszłam całkiem na łatwiznę😅) po prostu po wyjściu znajomych padłam nieżywa do łóżka i dopiero się obudziłam 🙈😂

Aneta2506, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Trzymam kciuki 😘

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja to mam dzisiaj zj*bany dzień że aż odechciewa się wszystkiego... Znowu awantura o tą wigilię.. normalnie nie nadzą żyć.. teraz dołączyła do tych pretensji babcia... Ja wybuchnelam przez telefon, teściowa wszystko słyszała 🙈 pocisnełam całej rodzinie bo już nie mogłam wytrzymać 😤😤 ciśnienie mi tak skoczyło że jak dzwoniłam do męża to nie wiedziałam czy zaraz eksploduje urodzę czy się udusze bo ciężko mi było oddychać.. nawet nie jem obiadu z tych nerwów bo nie przełknę nic 😔
    Staram się poprawić sobie humor że jutro mam sesje ❤️
    Mam nadzieję, że wam weekend mija bezproblemowo 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 8 października 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale dają popalić z tą Wigilia. No paranoja jakaś....

Ja też mam fatalny dzień. Młoda jest tak niedobra.... Pogryzła babcie aż do krwi. Mąż siedzi w domu bo ma zajęcia że studiów online... Poszłam do sklepu z młoda i moja mama. Do wózka nie wejdzie, na nogach tylko chodzić chce ale to 2 kroki do przodu a 15 w tył. Ucieka na ulice... Ja na obiad na jutro śniadanie i kolacje musiałam kupić trochę rzeczy bo pustka. Ciężkie zakupy jak fiks. Mama pomagała nieść. Ale jak młoda zaczęła dawać w kość to musiała za nia lecieć bo ja nie mam jak biegnąc. Dostała histerii i właśnie zaczęła bić babcie i gryźć. Mama z nią się męczyła a ja niosłam kilka dobrych kilogramów w rękach 😢😢😢
    Mam dość, serio. Wszystkiego.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ