X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna czekamy ❤❤❤

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • cslza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Córka dzisiaj źle spała chyba wyczuła że mnie nie będzie pół dnia lub nie wrócę 😂 i od 4 rano spała z nami w łóżku i jak się ogarnęłam żeby jechać do Bydgoszczy to budzę męża że już jadę a ona otwiera oczy i mówi Nie a ja się popłakałam i wyszłam 🙈 i tak sobie zdałam sprawę że nie wiem jak ja wytrzymam rozłąkę z córką 😭😭

Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.

I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...

Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣
    Jezu tego się najbardziej boję na końcówce 🥺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.

I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...
    Masz prawo tak się czuć, nie uważam, że przez to jesteś złą mamą ❤️

cslza lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭

Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili?

Tak mam cukrzycę i jak położą mnie w niedziele to w poniedziałek diabetolog mnie będzie chciał zobaczyć
    Nie sprawdzili blizny bo i tak stwierdzili że jakbym miała rodzić naturalnie to blizna niewytrzyma lub macica pęknie... Moja lekarka też tak była nastawiona ale ten od prenatalnych mówił inaczej i już sobie nadzieję zrobiłam.. a teraz mam mega doła i jeszcze tyle dni bez córki...

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈

U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
    Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕
    Dzidziulek został przewieziony do innego szpitala i podobno stan stabilny…

Ciekawe jak tam Grażyna 😊

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈

U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
    Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕

Właśnie przed chwilą mi sie artykuł wykazał o tym wypadku.. masakra co 😱 dobrze że dziecku nic nie jest

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Jezu, czytałam no tym... Koszmar.
    Moja córka przy porodzie to tak wyskoczyła, że gdyby nie 2 położone i przedłużone łóżko na którym rodzilam, to nie wiem jakby to było. Ale jak widać da się opanować sytuację. Tam musiało być jakieś niedopatrzenie, nie przypilnowanie... 🥺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim po porodzie kobieta jest na tyle osłabiona i bezbronna, że to do personelu należy zadbanie o bezpieczeństwo mamy i dziecka.
    Właśnie ja miałam propozycję porodu w pozycji na kucka ale mi się uroiło, że położne mogą nie złapać Lili, plus czułam się zmęczona i ostatecznie rodziłam na leżąco.

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie straszna tragedia z nieuwagi 😕
    Mnie to aż zmroziło co muszą czuć rodzice 😭

Ja dziś troszkę ogarnęłam dom może coś ruszy w końcu 😅
    W ogóle nie mogę uwierzyć, że to już 39 tydzień 😱😍

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka ciekawe czy już tulisz Stasia 😌
    Czekamy na jakieś wieści 😍

Oliwia23, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wchodzę non stop sprawdzić czy są jakieś wieści od Grażyny 😊

Macie do polecenia jakieś wkładki, które nie powodują uczucia pieczenia? Mam zwykłe carefree, używam ich tylko na wyjście, ale śluzu jest coraz więcej i potrzebuje coś na co dzień 😊 w domu nie używałam, żeby był przewiew, ale już nie ma opcji 😅

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak jesteśmy już razem . O 13:05 przyszedł na świat Staś ❤️
    2950g
    53cm
    10 punktów :)
    Jutro ma usg nereczek i konsultacje.
    Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️

Nati94, cslza, Angelaaaa, Kluska95, Olo323, KlaraJa, Poziomka9204, Domi_naturelover, Mgdra, Kalli95, Paulina666, Blondyna.B, verliebtindich, Milixx, conte, Chrupka , Izet lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm
    Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️
    Gratulacje dzielna Mamo ♥️ odpoczywajcie i cieszcie się sobą 💞 buziaki dla Was 🌷

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

Super 😍 Gratulacje 😍🎉
    Dużo zdrówka dla was 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

Gratulacje 😍 niech zdrowo rośnie 😉👶

07.23 Misia 🩷👶
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

CUDOWNIE!!! ❤️
    Gratulacje dzielna Momo ❤️🥰
    Odpoczywajcie, zdrówka dla was! 😘

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ