W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażyna czekamy ❤❤❤💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Angelaaaa wrote:Córka dzisiaj źle spała chyba wyczuła że mnie nie będzie pół dnia lub nie wrócę 😂 i od 4 rano spała z nami w łóżku i jak się ogarnęłam żeby jechać do Bydgoszczy to budzę męża że już jadę a ona otwiera oczy i mówi Nie a ja się popłakałam i wyszłam 🙈 i tak sobie zdałam sprawę że nie wiem jak ja wytrzymam rozłąkę z córką 😭😭
Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.
I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣
-
cslza wrote:Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.
I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...cslza lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭
Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili? -
KlaraJa wrote:Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili?
Tak mam cukrzycę i jak położą mnie w niedziele to w poniedziałek diabetolog mnie będzie chciał zobaczyć
Nie sprawdzili blizny bo i tak stwierdzili że jakbym miała rodzić naturalnie to blizna niewytrzyma lub macica pęknie... Moja lekarka też tak była nastawiona ale ten od prenatalnych mówił inaczej i już sobie nadzieję zrobiłam.. a teraz mam mega doła i jeszcze tyle dni bez córki...Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣
Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈
U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕
Dzidziulek został przewieziony do innego szpitala i podobno stan stabilny…
Ciekawe jak tam Grażyna 😊👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈
U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕
Ciekawe jak tam Grażyna 😊
Właśnie przed chwilą mi sie artykuł wykazał o tym wypadku.. masakra co 😱 dobrze że dziecku nic nie jestMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Olo323 wrote:Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈
Ciekawe jak tam Grażyna 😊
Moja córka przy porodzie to tak wyskoczyła, że gdyby nie 2 położone i przedłużone łóżko na którym rodzilam, to nie wiem jakby to było. Ale jak widać da się opanować sytuację. Tam musiało być jakieś niedopatrzenie, nie przypilnowanie... 🥺💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Przede wszystkim po porodzie kobieta jest na tyle osłabiona i bezbronna, że to do personelu należy zadbanie o bezpieczeństwo mamy i dziecka.
Właśnie ja miałam propozycję porodu w pozycji na kucka ale mi się uroiło, że położne mogą nie złapać Lili, plus czułam się zmęczona i ostatecznie rodziłam na leżąco. -
No właśnie straszna tragedia z nieuwagi 😕
Mnie to aż zmroziło co muszą czuć rodzice 😭
Ja dziś troszkę ogarnęłam dom może coś ruszy w końcu 😅
W ogóle nie mogę uwierzyć, że to już 39 tydzień 😱😍Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja też wchodzę non stop sprawdzić czy są jakieś wieści od Grażyny 😊
Macie do polecenia jakieś wkładki, które nie powodują uczucia pieczenia? Mam zwykłe carefree, używam ich tylko na wyjście, ale śluzu jest coraz więcej i potrzebuje coś na co dzień 😊 w domu nie używałam, żeby był przewiew, ale już nie ma opcji 😅Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Hej. Tak jesteśmy już razem . O 13:05 przyszedł na świat Staś ❤️
2950g
53cm
10 punktów
Jutro ma usg nereczek i konsultacje.
Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️Nati94, cslza, Angelaaaa, Kluska95, Olo323, KlaraJa, Poziomka9204, Domi_naturelover, Mgdra, Kalli95, Paulina666, Blondyna.B, verliebtindich, Milixx, conte, Chrupka , Izet lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Hej. Tak jesteśmy już razem . O 13:05 przyszedł na świat Staś ❤️
2950g
53cm
10 punktów
Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️ -
Grażyna1820 wrote:Hej. Tak jesteśmy już razem . O 13:05 przyszedł na świat Staś ❤️
2950g
53cm
10 punktów
Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️
Super 😍 Gratulacje 😍🎉
Dużo zdrówka dla was 😘Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
2950g
53cm
10 punktów
Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️
Gratulacje 😍 niech zdrowo rośnie 😉👶07.23 Misia 🩷👶 -
2950g
53cm
10 punktów
CUDOWNIE!!! ❤️
Gratulacje dzielna Momo ❤️🥰
Odpoczywajcie, zdrówka dla was! 😘👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️