Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna czekamy ❤❤❤

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • cslza Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Córka dzisiaj źle spała chyba wyczuła że mnie nie będzie pół dnia lub nie wrócę 😂 i od 4 rano spała z nami w łóżku i jak się ogarnęłam żeby jechać do Bydgoszczy to budzę męża że już jadę a ona otwiera oczy i mówi Nie a ja się popłakałam i wyszłam 🙈 i tak sobie zdałam sprawę że nie wiem jak ja wytrzymam rozłąkę z córką 😭😭

Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.

I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...

Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja już po ktg zaraz usg, jak leżałam na ktg to podłączyli też inną panią i nagle widzę że przychodzi położna patrzy na jej wynik i gdzieś dzwoni i się okazało że dziecku tętno spadło i wzięli ją na usg i nagle słyszę że ta pani ma jechać na blok porodowy.. Jezu dziewczyny normalnie ja to tak przeżywam, aż głowa mnie z nerwów boli 😱 przecież gdyby nie ktg to ta pani nic by niewiedziała 🫣
    Jezu tego się najbardziej boję na końcówce 🥺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Wyjdę na złą matkę, ale mój Synio tak mnie kocha (zwłaszcza w ciąży), że jakby mógł to by mnie zjadł 🙈 i ja serio chciałabym mieć 2 dni bez ciągłego dotykania, całowania itd.... I tak, to jest słodkie i ja go też bardzo kocham i też lubię się poprzytulać, ale jak idę na 💩 a mam zaparcia, to nie chcę być trzymana za rękę lub mieć 5latka na kolanach 😅 nie chcę każdego kroku w domu robić trzymając się za ręce... i nie daję mu tego odczuć, że mnie to męczy, bo wiem, że nasz czas sam na sam się powoli kończy, daję mu się ciągle ściskać i miętosić, chociaż cholernie mnie to męczy. Ja wiem, że on tego teraz bardzo potrzebuje, ale po prostu przypomina mi się ten czas, gdy mialam niemowlaka w domu, którego nie dało rady odłożyć i ciągle byliśmy do siebie przyklejeni i nie radziłam sobie z tym, że nie mam nawet 2 minut spokoju.

I szczerze, teraz ratuje mnie tylko przedszkole...
    Masz prawo tak się czuć, nie uważam, że przez to jesteś złą mamą ❤️

cslza lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Od 20 listopada będę w szpitalu.. cesarka dopiero 23 listopada 🫣 nie zrobili USG bo kategorycznie zabronili rodzić SN.. że zagrożenie życia dla mnie i małej.. ehh jakoś mi tak przykro i że tyle dni będę w szpitalu i nie zobaczę córki 😭😭😭

Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze współczuję... Ty masz cukrzycę ciążową, tak? A jak tam blizna po pierwszej CC, sprawdzili?

Tak mam cukrzycę i jak położą mnie w niedziele to w poniedziałek diabetolog mnie będzie chciał zobaczyć
    Nie sprawdzili blizny bo i tak stwierdzili że jakbym miała rodzić naturalnie to blizna niewytrzyma lub macica pęknie... Moja lekarka też tak była nastawiona ale ten od prenatalnych mówił inaczej i już sobie nadzieję zrobiłam.. a teraz mam mega doła i jeszcze tyle dni bez córki...

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈

U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
    Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕
    Dzidziulek został przewieziony do innego szpitala i podobno stan stabilny…

Ciekawe jak tam Grażyna 😊

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie jak lekarz nastraszył na ostatniej wizycie żeby pilnować ruchów dziecka, bo niestety ale jest to bardzo częste (nie wiem czy on nie powiedział coś o 10%) , ze na końcówce dziecko może się udusić pępowina albo ze tak spada tętno, ze mam taka ujebkę na punkcie tych ruchów, ze w nocy i nad ranem sama się budzę co chwile i czekam na ruchy 🙈

U mnie w okolicy (nie szpital w którym rodzę) był wypadek, ze położne upuściły dziecko na podłogę! 😳
    Jeszcze szpital zwala winę na matkę, bo tłumacza się, ze pępowina była tak krótka, ze nie dało się położyć dziecka na brzuch mamy i chciały na stół położyć a matka wtedy się ruszyła i pociągnęła dziecko! (Jak możliwe żeby bliżej było na stół niż na brzuszek mamy?!) i jestem jakoś tak spięta jeszcze przez to… 😕

Właśnie przed chwilą mi sie artykuł wykazał o tym wypadku.. masakra co 😱 dobrze że dziecku nic nie jest

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Jezu, czytałam no tym... Koszmar.
    Moja córka przy porodzie to tak wyskoczyła, że gdyby nie 2 położone i przedłużone łóżko na którym rodzilam, to nie wiem jakby to było. Ale jak widać da się opanować sytuację. Tam musiało być jakieś niedopatrzenie, nie przypilnowanie... 🥺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim po porodzie kobieta jest na tyle osłabiona i bezbronna, że to do personelu należy zadbanie o bezpieczeństwo mamy i dziecka.
    Właśnie ja miałam propozycję porodu w pozycji na kucka ale mi się uroiło, że położne mogą nie złapać Lili, plus czułam się zmęczona i ostatecznie rodziłam na leżąco.

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie straszna tragedia z nieuwagi 😕
    Mnie to aż zmroziło co muszą czuć rodzice 😭

Ja dziś troszkę ogarnęłam dom może coś ruszy w końcu 😅
    W ogóle nie mogę uwierzyć, że to już 39 tydzień 😱😍

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka ciekawe czy już tulisz Stasia 😌
    Czekamy na jakieś wieści 😍

Oliwia23, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wchodzę non stop sprawdzić czy są jakieś wieści od Grażyny 😊

Macie do polecenia jakieś wkładki, które nie powodują uczucia pieczenia? Mam zwykłe carefree, używam ich tylko na wyjście, ale śluzu jest coraz więcej i potrzebuje coś na co dzień 😊 w domu nie używałam, żeby był przewiew, ale już nie ma opcji 😅

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak jesteśmy już razem . O 13:05 przyszedł na świat Staś ❤️
    2950g
    53cm
    10 punktów :)
    Jutro ma usg nereczek i konsultacje.
    Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️

Nati94, cslza, Angelaaaa, Kluska95, Olo323, KlaraJa, Poziomka9204, Domi_naturelover, Mgdra, Kalli95, Paulina666, Blondyna.B, verliebtindich, Milixx, conte, Chrupka , Izet lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm
    Jesteśmy razem na sali pooperacyjnej. Cudnie od razu ssał cycka. Teraz śpi wiec i ja korzystam. Jutro do Was zaglądnę ❤️
    Gratulacje dzielna Mamo ♥️ odpoczywajcie i cieszcie się sobą 💞 buziaki dla Was 🌷

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

Super 😍 Gratulacje 😍🎉
    Dużo zdrówka dla was 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

Gratulacje 😍 niech zdrowo rośnie 😉👶

07.23 Misia 🩷👶
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    2950g
    53cm

CUDOWNIE!!! ❤️
    Gratulacje dzielna Momo ❤️🥰
    Odpoczywajcie, zdrówka dla was! 😘

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ